Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jakbym miał Xboxa i w perspektywie tego roku premiery tylko PGR i Reach to bym go sprzedał i kupił PS3.

me2, splinter, alan, metro, crackdown2, n32, fable3, halo reach, supreme commander 2, kuf2, sniper, the secret world, tropico 3, mechwarrior + kilka perełek z XBLA

kontra

mag, hr, gow3, yakuza 4, socom 4, lbp2

To jest chyba ten rok ps3 :D

Mówimy o grach o exach a nie o crapowatych popłuczynach z pc.

Heh nie wiem kogo te "śmietniki" miałyby przekonać do kupna Xbox-a czy tam innej konsoli.

To samo "perełki z XBLA". Wątpię żeby ludzie masowo kupowali Xbox-a bo jakaś tam gierka arcade wyląduje. Choćby nie wiem jak dobra.

Splinter stawiam browara, że wyląduje na Ps3. W końcu to sprzedajne UBI które produkuje gry na wszystko.

Edytowane przez SłupekPL

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ze Splinterem jest tak, ze pewien niesmak wywoluje granie w gre, ktora premiere miala miesiace temu, mimo dodatkowego contentu itd.

Opublikowano

Ze Splinterem jest tak, ze pewien niesmak wywoluje granie w gre, ktora premiere miala miesiace temu, mimo dodatkowego contentu itd.

Bez przesady. Przez te kilka miesięcy gra się aż tak nie zestarzeje. Jedyny niesmak mogą mieć wyczuleni na eksluzywność fanboje z jednej i drugiej strony, nie normalni gracze.

Choć nowy Splinter mnie kompletnie nie jara.

Opublikowano

:O:O:O

No co Ty Psyko gadasz. To co rozumiem, że w gry grasz tylko na ich premierę?

Kompletnie się z tym nie zgadzam. Spytaj się użytkowników PS3 czy mieli niesmak grając w Bioshocka później heh.

Inna sprawa, że nowy Splinter szału nie zrobił. Cholerne Ubi pie.przące co drugą grę w tej generacji.

No ale dlatego jest jeszcze większa szansa, że zawita na Ps3.

Opublikowano

Jakbym miał Xboxa i w perspektywie tego roku premiery tylko PGR i Reach to bym go sprzedał i kupił PS3.

me2, splinter, alan, metro, crackdown2, n32, fable3, halo reach, supreme commander 2, kuf2, sniper, the secret world, tropico 3, mechwarrior + kilka perełek z XBLA

kontra

Heh nie wiem kogo te "śmietniki" miałyby przekonać do kupna Xbox-a czy tam innej konsoli.

To samo "perełki z XBLA". Wątpię żeby ludzie masowo kupowali Xbox-a bo jakaś tam gierka arcade wyląduje. Choćby nie wiem jak dobra.

Splinter stawiam browara, że wyląduje na Ps3. W końcu to sprzedajne UBI które produkuje gry na wszystko.

Slupek nie rozumiem takich ludzi jak Ty.

Jaki argument kto nie przedstawi to PS3 najlepsze.

Mialem kiedys te swoje 13lat, mialem wtedy PSX fajna konsola + masa gier. Choc brakowalo mi czegos.

Ja kocham platformery ktore teraz w 99,9% to CRAP.

Z obecnej generacji pierw kupilem X360, pogralem troche i cacy. Glownie online.

Nastepna konsola to PS3 + G25 obowiazkowo do GT5:P tez pogralem WE WSZYSTKO CO SIE UKAZALO DLUGO PRZED PREMIERA!

Nastepnie X360 i obecnie siedze jako DEV.

Mimo iz PS3 ma swoje perelki ( X360 tez ma swoje ) to XBLA zaczyna mnie szokowac.

Zdradze wam bo to juz moge. SONIC4 jest dobry, ale to co robi sega teraz na PartnerNET ( xbox live developerski ) to obled.

Crazy Taxi/Shenmue2/Jet Set Radio no i SONIC4

Po(pipi)ki? nie sadze. Na ps3 lubie pograc, dobra konsola jezeli chodzi o gry. Sadze ze nigdy bym nie kupil pierwszej PS3 sa fajne gry lecz jak zobaczylem XBL zrozumialem ze PSN to taki nieudany konkurent.

Teraz pewnie padnie 100 argumentow w stylu ostatni z ps3site.pl "RROD" i ze X to syf etc...

Ostatnia moja zdobycz ( mojej dziewczyny ) to Wii.

Ja sadzilem ze to po(pipi)ka, no bo wsumie po za Red Steel2 NMH2 i kilkoma tyt. to same Mariany.

Odpalajac New. Super Mario Bros. Wii czy Super Mario Galaxy przypomnialem sobie czasy PSX i kochanych platformerow. To co oferuje Wii ze swoimi marianami to obled.

Co do multiplatformowosci tutaj tylko wybieram X360, co do gier Exclusive zdanie mam rozne. Mega dobry Uncharted2, Bardzo dobry Alan Wake, kazdy znajdzie cos dla siebie. Kwestia gustu ktora lepsza. Dla mnie Gears of War to mega zabawa byla na multi + Battlefield czy COD sa fajne, do tego MS dba o to aby lagow nie bylo ( z GOW daja pupy )

Na PS3 nie znalazlem dobrego tyt. znaczy sa multiplatformowe, ale jakosc tej gry w porownaniu do X360 wypada slabo ( czego chciec za darmo ) M.A.G jest chyba wyjatkiem.

Opublikowano

Zadko gram w cos na premiere, szkoda mi 200 zl wyrzucac. Mowie tu o dewaluacji znaczenia takiego tytulu przez okres miedzy jakim sie ukazala wersja na Xa a wersja na PS3.

Opublikowano

Dabman, mógłbyś coś więcej napisać o Shenmue2 i Jet Set Radio na Xboxlive ? Kiedy premiera, czy coś zmienili w oprawie? :)

Co by nie mówić to pomimo genialnego Flowera, jednal Arcade oferuje lepsze pozycje od PSN.

I nazywanie niektórych pozycji popierdułkami jest lekkim nadużyciem ;)

Opublikowano

Sorry Dabman ale nic nie kumam z Twojego postu.

Źle mnie chyba zrozumiałeś. Albo pomyliłeś się.

Ja nie nazwałem gier z XBLA popierdółkami (choć szczerze mówiąc większość za takie uważam) tylko te gry które wymienił bigdaddy (i które podkreśliłem). A to były "pełnoprawne gry pudełkowe".

Proszę nie przekręcać.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Nic sie nie zmienilo - PORT

Premiery nie ma jeszcze okreslonej, wszystko przez ostatnie wycieki. Lecz na lato mozemy sie na pewno spodziewac Crazy Taxi juz koniec bety, port dziala w 100% Sonic juz jest w finale czeka tylko na podpis MS i rusza na XBLA. Reszta jest trudniejszy orzech. Project Berkley 2 ( bo tak to sie zwie na PartnerNET ) jest bardziej rozbudowana gra, wiec tutaj betatesty beda troszke trwac ( posiadacze konsol z JTAG mogli beda sie predzej cieszyc tymi perelkami, to przez kilku "leakerow" lecz tylko w fazie beta... puki co )

Opublikowano

Z posiadaczami PS3 jest taki problem - mówią, że wolą kupić blaszaka za 3 kafle bo w niektóre gry, które wychodzą na X360 a na PS3 nie mogą na PC zagrać z lepsza oprawą, ale jak się spytać czemu kupili PS3, a nie X360 to jednym z argumentów jest, że suma sumarum wychodzi taniej niż X360. Idiotyzm :)

dabman: Jak wiesz to wal po ile będzie Shenmue 2. Wszyscy o tej grze gadają jakby to był święty Gral, nie wiem może będzie trzeba wyhaczyć.

Opublikowano

Generalizując jak w powyższy sposób można wiele durnych teorii przypisać fanbojom Xboxa, pytanie tylko po co?

Opublikowano

Mnie kosztowala 800MSP

Z tym ze z mojego portfela = 0, poniewaz na konsoli sam moge sobie tworzyc live i msp.

Nie wiem ile finalna, tu bywa roznie, pamietam niektore gry kosztowaly na pnet po 400 a w finale byly bardzo drogie. Wiec trudno mi powiedziec.

Wszystko zalezy od segi/ms

Co do samej gry sie nie wypowiadam, Yakuza/Shenmue do mnie nie przemawiaja, ja czekam na finalne Crazy Taxi/JSR a moja na SONIC'a :)

Opublikowano

Swietnie, mozna klasyki nadrobic JSR i Shenmue 2! Sonic 4 to nowy produkt, w nowej oprawie bedacy w zalozeniach holdem mechanice starych Sonicow, yup?

Opublikowano

Mnie kosztowala 800MSP

Z tym ze z mojego portfela = 0, poniewaz na konsoli sam moge sobie tworzyc live i msp.

He he he

Tak czytam od jakiegoś czasu Twoje posty, niezły z Ciebie czarodziej :thumbsup:

A na PS3 coś umiesz generować ?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

kontra

LOL

A teraz wyeźmy stąd tylko gry dobre:

ME2, Alan, Fable 3, jakieś niewiadome?, gry z XLA

vs

HR, GoW3, Yakuza 4, LBP2, GT5, MS3, Infamous 2, Modnation R., jakieś niewiadome?, gry z PSN

LOL piszę o grach które wyszły w 2010 i które w nim wyjdą a nie jakieś S-F z grami z 2011 w postaci infamous 2, ms3, itd.....

crapowate gry ? Zanim znowu palniecie znowu taką głupotę to zajrzyjcie na gamerankings....celowo nie podałem divinity 2 czy risena bo one słabe noty dostały ale reszta gier co wymieniłem:

splinter cell 87% metro 78% tropico 76% supreme commander 77% no tak same crapy a mag 78% czy yakuza 79% to killery :D Wszystkie to są BDB-DB gry a nie crapy.

Stara śpiewka posiadaczy ps3 he he.

Dabman, mógłbyś coś więcej napisać o Shenmue2 i Jet Set Radio na Xboxlive ? Kiedy premiera, czy coś zmienili w oprawie? :)

Co by nie mówić to pomimo genialnego Flowera, jednal Arcade oferuje lepsze pozycje od PSN.

I nazywanie niektórych pozycji popierdułkami jest lekkim nadużyciem ;)

otóż to + to co pisał dabman, flowerem czy wipeout-em to przez rok się jarali posiadacze ps3..no przecież to pierdoły ze sklepu :D

Prawda jest taka że na ps3 od czasów Trine nic konkretnego nie wyszło zaś XBLA w tym roku już dostał kilka bardzo dobrych gier + kilka mocnych zapowiedzi a na PSN 0 ZERO Jedynie w czerwcu wyścigi na wzór trials hd wychodzą które zapowiadają się nieźle.

A jak ktoś piszę pierdoły z XBLA to widać że z tą usługą nie miał do czynienia :whistling:

Opublikowano

Mnie kosztowala 800MSP

He he he

Tak czytam od jakiegoś czasu Twoje posty, niezły z Ciebie czarodziej :thumbsup:

A na PS3 coś umiesz generować ?

tak, nie wiem co w tym dziwnego.

http://img697.imageshack.us/gal.php?g=img0284wn.jpg

Skoro jest system ze mozna kupic, musi byc taki ktory tworzy.

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

LOL piszę o grach które wyszły w 2010 i które w nim wyjdą a nie jakieś S-F z grami z 2011 w postaci infamous 2, ms3, itd.....

crapowate gry ? Zanim znowu palniecie znowu taką głupotę to zajrzyjcie na gamerankings....celowo nie podałem divinity 2 czy risena bo one słabe noty dostały ale reszta gier co wymieniłem:

splinter cell 87% metro 78% tropico 76% supreme commander 77% no tak same crapy a mag 78% czy yakuza 79% to killery :D Wszystkie to są BDB-DB gry a nie crapy.

W tej chwili na x360 jest:

Me2 95%, SC 86%, AW 84%, Metro 78%, supreme commander 2 76%, Tropico 3 76%

a na ps3:

Gow3 92%, MLB10 90%, HR 89%, ModNation Racers 83%, Yakuza3 80%, 3D Dot Game Heroes 79%, MAG 77%

I nie za bardzo wiem gdzie widzisz przewagę x360 w tym roku

Edytowane przez pleju

Opublikowano

a na ps3:

Gow3 92%, MLB10 90%, HR 89%, ModNation Racers 83%, Yakuza3 80%, 3D Dot Game Heroes 79%, MAG 77%

Pewnie w Xbox Live Arcade.

Opublikowano

Patrzę sobie na listę gier, które mają byc pokazane na E3 (nie finalna, oczywiście) i tytuły, które mnie interesują to:

2K Games:

- Mafia II (X360/PS3)

Disney:

- Epic Mickey (Wii)

LucasArts:

- Monkey Island 2 SE (PS3, X360)

Microsoft:

- Fable III (X360)

- Gears of War 3 (X360)

Nintendo:

- Metroid Other M (Wii)

- The Legend of Zelda Wii (Wii)

Square Enix:

- Lara Croft and the Guardian of Light (PS3, X360)

Sony:

- Gran Turismo 5 (PS3) OLO

- The Last Guardian (PS3)

Tegorocznych killerów na tej liście za wiele nie ma. Metroid. Jak w tym roku wyjdzie Zelda, to Zelda. Reszta na 2K11. Dwie niewiadome to Mafia II i Epic Mickey. Fajne będą gry na PSN/Arcade, czyli Monkey Island i Lara. Liczę na niespodzianki Bo na HDGeny na ten rok nie widzę gry totalnie mnie miażdżącej

Opublikowano

jesli z metro maja wspolnego cos ludzie od Stalkera to az dziw ze ta gra ma tak wysokie noty :)

tak zabugowanego cholerastwa jeszcze nigdy w zyciu nie spotkalem.

ale jak maja 78% wiec widac ze cos sie poprawili

Opublikowano

Z tego co czytalem i widzialem, gra ma mase bugow i hmmm nie ma AI.

Opublikowano

czyli to co w stalkerze ;) zwiechy, kasowanie save, znikajacy lub umierajacy npc bez ktorych nie da sie skonczyc gry :)

Opublikowano

Tak zle to chyba nie jest, ale zwracaja na to uwage np w recenzji GT.

Opublikowano

Al w Metro jest często naprawde komiczne (przede wszystkim ludzi, biegają bezsensu po osłonach zamiast się schować) - A porównywanie tego do Stalkera (gry free-roamingowej imo) jest niepoprawne.

Opublikowano

a na ps3:

:rolleyes:

jeszcze raz dla ciebie pogrubione: ,,piszę o grach które wyszły w 2010 i które w nim wyjdą'' - te które które mają datę na 2010.

Za miesiąc na xa wychodzi: n23, crack2, sniper, we wrześniu halo reach, na jesień fable3, kuf2, mechwarrior, the secret world...a i tak nie wymieniłem wszystkich gier, a na ps3 ? socom 4, pewnie lbp2 i ? a niech będzie nawet gt5.

no i gry na XBLA ale dla was to pierdółki :turned:

-------

z innej beczki MS odmulił dupę ze swoimi studiami bo w samym 2009 do ich listy first party doszły 4 studia, zaś w 2010 kolejne dwa. W ciągu roku zyskali 6 studiów. Ploty mówią o kolejnych trzech które MS ma kupić/stworzyć, szkoda że tak późno.

Edytowane przez bigdaddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.