Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Co to n23? KuF 2 bedzie sredniakiem, z mechwarriorem i sniperem tez nie wiadomo, wiec troche slabuje stawianie ich kolo marek sony. Wystarczy Fable 3 i Reach :teehee:

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Co to n23? KuF 2 bedzie sredniakiem, z mechwarriorem i sniperem tez nie wiadomo, wiec troche slabuje stawianie ich kolo marek sony. Wystarczy Fable 3 i Reach :teehee:

ninety nine night 2 demo jest na xbl, to raczej średniak będzie co do snipera, mecha i kuf2 to się okaże. Gameplay kuf2 nieźle wygląda, zaś grafika snipera jest bardzo ładna.

Opublikowano

Gralem dzisiaj w ninety nine nights 2 z nudow i to taki sobie slasherek, nic naprawde ciekawego. Ze snipera i kingdome under fire 2 tez killerow nie bedzie.

Opublikowano

No Grigori ma racje, jak stawiac kolo siebie tytuly, to te z tej samej ligi. Nie kazdy ex, to przrciez jakies objawienie. Troche siara z tym kuf2, n3 2, sniperem i mechwarriorem postawionym przeciwko chocby bogowi wojny 3, ktory to jednym chapnieciem zjada wymienione tytuly. Wlasnie na Xie brakuje czegos tak epickiego jak gow 3, tutaj wychodzi slaba polityka ms wzgledem first party devow, a raczej ich brak.

Opublikowano

Chłopie, jak już chcesz wyliczać wszystkie gry, które wychodzą na daną platformę - nieważne czy crap, średniak czy hit - to weź to zrób z głową, bo na PS3 nie wychodzi jedna gra na 2 miesiące.

kto tu pisze o 1 grze na 2 miechy ?

jak chcesz konkretnie to x360 ok 18gier 2010, ps3 ok 8gier, tyle (i to bez XBLA).

@psyko - no do (pipi)a wafla o czym ty piszesz, jaki sniper kontra gow3? Dyskusja leci o liczbie gier w 2010.

Ja tak samo mogę napisać jak ty że ME2 jednym strzałem mocy biotycznej zdmucha u nas baseballa, 3D pixelowego coś, gokarty i mag-a razem wziętych.

A jeśli już liczysz na konkretne gry i pojedynek to jak dla mnie jest tak: me2, scc, alan, crack 2, halo reach, fable3 kontra gow3, heavy rain, lbp2.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Ty nie słuchasz co się do Ciebie mówi, co nie?

Ty nie czytasz tego co się tobie odpisuje, co nie ?

Wszystko wyjaśniłem w poprzednim poście, liczba gier na 2010 czy też konkretne gry na obu platformach bez dziwadeł/średniaków które budzą zainteresowanie.

EDIT: (pipi) chłopie, a baseballem, gokartami, czy 3D pixel coś tam się podniecasz ?

Mistrzu na PE nawet wiele multiplatform nie ma tematów lub mają zakładane w dniu premiery, szczególnie dział x360 gdzie mało jest aktywnych użytkowników w porównaniu do ps3. Gratulacje oceniania gry po temacie na PE.

Czyli według ciebie takie Tropico które ma dobre oceny się nie liczy bo nie ma tematu na PE, o ja je^ie :D

Idąc twoim tokiem myślenia to patrząc na dział wii - tragedia bo mało to kogo interesuje > mało tematów, mało postów LOOL :rolleyes:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

No czyli twoim zdaniem X wygrywa bo ma więcej gier? Szczegół, że 3/4 z tego to crapy lub co najwyżej średniaki. Idąc twoim tokiem rozumowania najlepiej w ogóle konsol nie kupować tylko PC bo tam w tym okresie z pewnością wyszło 10x tyle gier co na X360 i PS3 razem wzięte. Ponownie.. szczegół, że dobre można policzyć na palcach jednej ręki (nawet nie na wszystkich :lol:)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

o matko, czego to posiadacze ps3 nie wymyślą :lol: ogarnij się. Specjalnie nie podałem gier ze średnią niższą niż 76%. Jak gry które mają średnią ocen powyżej 76% do 88% to crapy to powodzenia.

3/4 crapy ? splinter, halo reach, crackdown - crapy ? nie no grubo.

Czyli według ciebie twoje ulubione mega wyścigi GT5P 79% to mega crap ? Zapamiętam.

Fajne argumenty padają :D nie liczmy gier z XBLA bo to pierdółki, nie liczmy tych gier bo 3/4 to crapy, jak się okazało że nie crapy to nie liczmy tych gier bo trzy z nich nie mają tematu na PE.

Opublikowano

Kupcie sobie wszystkie konsole, to nie będziecie się podniecac grami na 76%. Ja sobie odpalę genialnego Alana Wake (stawiam obok Uncharted 2!), za chwilę włączę God of War 3 i Yakuza 3. A za parę dni wszystko pójdzie w kąt, bo premiera Super Mario Galaxy 2. I proste ^_^

Opublikowano
piszę o grach które wyszły w 2010 i które w nim wyjdą

MAG, HR, GOW3, MNR, LBP2, WKC2, Ar tonelico 3, ACE:R, Ruy Ga Gotoku 4, Atelier Torori, The last Rebellion, Trinity Universe, Trinity: Souls of Zill O'll, 3D Dot Games Heroes, SOCOM 4, Super Dimensional Game Neptune

:{

Opublikowano

Kupcie sobie wszystkie konsole, to nie będziecie się podniecac grami na 76%. Ja sobie odpalę genialnego Alana Wake (stawiam obok Uncharted 2!), za chwilę włączę God of War 3 i Yakuza 3. A za parę dni wszystko pójdzie w kąt, bo premiera Super Mario Galaxy 2. I proste ^_^

A czas na to to chyba na loterii trzeba wygrać ? Ja mam PS3 i klocka, a i tak z połową gier się nie wyrabiam.

Widzę, że bigdady jedzie już po bandzie wypisując Tropico jako gry, które mają być atutami X360

Opublikowano

Kupowanie Wii nie bedac fanem Nintendo, a raczej fanatykiem jest idiotyczne. Same dziwne gry Nintendo, ktore sa bardzo specficzne, dla mnie infantylne; pozycje dla casuali i niesprzedajace sie prawdziwe gry z oprawa godna pozalowania. Taka moc jak Sega lezy, a Nintendo swieci triumfy. Najlepsze jest, to ze na konsole N najlepsze gry robili 3rd Party (oprocz Rare). IMO :teehee:

Opublikowano

Dlaczego? Ja wolę zagrac sobie w Super Mario Galaxy 2 niż w średniaka na PS3. Wolę w Alana niż w średniaka na Wii. Wolę w Uncharted 2 niż w średniaka na X360. Mając wszystkie trzy konsole gram w same najlepsze tytuły i się nie ograniczam

Mac, faktycznie :) No More Heroes, Metroidy, czy Overkill to szczyt infantylizmu dla dzieci :)

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Nie napisalem oczywiscie, ze wszystkie. Ale Metroid tez jest np specyficzny, nawet bardzo, mnie nie przekonuje Gregu.

Opublikowano

Dlaczego? Ja wolę zagrac sobie w Super Mario Galaxy 2 niż w średniaka na PS3. Wolę w Alana niż w średniaka na Wii. Wolę w Uncharted 2 niż w średniaka na X360. Mając wszystkie trzy konsole gram w same najlepsze tytuły i się nie ograniczam

Mac, faktycznie :) No More Heroes, Metroidy, czy Overkill to szczyt infantylizmu dla dzieci :)

I masz jakiekolwiek pojęcie o tym w co grasz. Patrząc na to co wypisuje Psyko można odnieść wrażenie, że stara się prędzej pokrzepić serca elektoratu z X360 i PS3, niż spojrzeć na sprawę jasno. Nintendo kopie wszystkim dupska. I wątpię, żeby to się miało zmienić w przyszłości.

Opublikowano

W czym kopie, tylko w sprzedazy, ktora napedza hype, reklama i ludzie ktorzy po nabyciu pudelka caloscia sie juz nie interesuja. Gry sa leciutko generacje do tyl pod wzgledem graficznym i technicznym. Same gry to juz kwestia gustu, ma sie te exy, third party do skakania przed telewizorem, reszta sie nie liczy praktycznie. Sony odzyska korone predzej czy pozniej, z dwojga zlego wole ich jako trendsetterow, niz psujace rynek Nintendo.

Opublikowano

No cóż. Dyskusja jest dziwna, bo i ja i Tex mamy Wii i na nim gramy. I twierdzimy, że są gry na tej konsoli, które miażdżą wszystko na hdgenach. Ty natomiast opierasz się na... No nawet nie wiem na czym.

Opublikowano
piszę o grach które wyszły w 2010 i które w nim wyjdą

MAG, HR, GOW3, MNR, LBP2, WKC2, Ar tonelico 3, ACE:R, Ruy Ga Gotoku 4, Atelier Torori, The last Rebellion, Trinity Universe, Trinity: Souls of Zill O'll, 3D Dot Games Heroes, SOCOM 4, Super Dimensional Game Neptune

:{

nareszcie jakiś konkretny argument poleciał, wszystko fajnie tylko jak pisałem nie wymieniłem kilku gier na x360 które mówią nam tyle co: ,,Ar tonelico 3, ACE:R, Ruy Ga Gotoku 4, Atelier Torori, The last Rebellion, Trinity Universe, Trinity: Souls of Zill O'll, Super Dimensional Game Neptune''

Yakuze wymieniłem już wcześniej.

balon - podałem gry które mają minimum dobre oceny i te które dobrze się zapowiadają, nie rzucałem żadnych słabych gier czy wielkich nie wiadomych (może nnn2 jak już) w stylu jrpgów które wyglądają jak na dual screena i pewnie nawet nie opuszczą KKW. A tropico nie jest atutem x360 tak samo jak mag, yakuza czy 3D coś tam dla ps3. Dobre gry nie żadne must have-y które świecą, tyle.

Co do WII to jeżeli chodzi o HC graczy to jedynie dla fanów Nintendo jest ta konsola, ponieważ hiciory z wii powoli wędrują na X/PS.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Ja walcze z Gregiem i z tym teksem z niedzwiedziem w avatarze, bigdaddy ze wszystkimi, powinien byc jakis tytul dla bywalcow tej strefy wojny, typu Gladiator czy cos ;]

Ej Greg ale myslisz ze kazdego jara elf w zielonym kubraczku, albo mario, z calym tym infantylnym klimatem. Najlepsze gry w jakie gralem na N64 i NGC to gry third party albo Rare, ktore bylo wlasnoscia N. Nawet zadnej gry nintendo nie kupilem oprocz zbundlowanego z konsola Mario Kart DD.

Tak wiem jestem IGNORANTEM :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

nie przesadzaj, fani ps3 to nie wszyscy, większość ale nie wszyscy :turned:

Było o E3 MS i Sony oraz grach na 2010 i zapowiedziach, pora na...E3 nintendo i ich zapowiedzi, o taki temat dla odmiany.

BIG N pewnie wyskoczy z 3DS, będzie wii HD? z nowych gier casualowa Zelda i pokaz nowego jRPG, co dalej ?

Opublikowano

Myslisz o Wii w HD, czy nowej konsoli ogolnie poslugujac sie tym kryptonimem? Mysle, ze oba zjawiska sa nirealne.

Od 3DS miliard razy bardziej chcialbym zobaczyc PSP 2.

Opublikowano

chodzi mi o zwykłe wii które będzie mogło wyświetlać obraz w HD, będzie robiło upscaling gier czy coś w tym stylu. Taka nowa wersja przyjazna dla posiadaczy TV HD.

Nintendo musi mieć coś na jesień żeby odwrócić uwagę od nowych kontrolerów konkurencji, no chyba że będzie obniżka ceny wii o minimum 50$.

Opublikowano
kilku gier na x360 które mówią nam tyle co

Mi mowia tyle co te gry: metro, n32, supreme commander 2, kuf2, sniper, the secret world, tropico 3, mechwarrior

Opublikowano

Jeszcze Final Fantasy XIV które nie wyjdzie na eksboksa!!!!111111

Opublikowano

Metro 2033 wcale nie jest takie zabugowane. W całej grze w oczy rzuciły mi się może ze dwa bugi, z czego jeden był wręcz komiczny - w niczym nie utrudniały gry. A co do AI to moim zdaniem jest takie samo jak w większości gier.

bigdaddy: Pierwsze słyszę o jakiś nowych studiach. Wszędzie są wymieniane ciągle te same.

Edytowane przez donsterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.