Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nie sadze, to nie Nintendo. Ogolnie nie zycze sobie bycia powiazywanym ze skrajnymi opiniami, gdyz doceniam Sony i mysle ze ich konfa bedzie najlepsza :teehee: Ogolnie GoW 3 fajny, Reach fajne i koniec, CO TO KUR.WA MA BYC? Zawiodlem sie, spodziewalem sie, ze strzela kilkoma asami, a tu nic. Czasy posiadania jednej platformy to jednak przeszlosc.

Opublikowano

Psyko, a co Ci to da, że gra zarobi więcej? Tu chodzi o to, że Microsoft skupił się na promowaniu gównianych gierek, które mają niby trafić do tego samego sektora, co Wii. Nie sądzę, by casuale chcieli wydawać drugi raz kasę na coś podobnego. W sumie w przypadku PS Move można powiedzieć to samo, ale ten sprzęt na pewno będzie miał bardziej praktyczne zastosowanie w normalnych grach. Nie pokazali praktycznie nic dla normalnych graczy. Gearsy, Halo, multiplayerowe Call Of Duty i MGS to mało. Bo taki Fable, czy gra od Crytek to teasery.

Opublikowano

Całw to granie z rodzina przed kamera to jest sci-fi a juz na pewno w Polsce, polska kowalska to moze pograc na komorce w tetrisa, poza tym widok starszej kobiety skakajacej przed telewizorem w klapkach jest niesmaczny, do garów.

Opublikowano

No i właśnie z tego powodu MS Was porzuci żeby zacząć zarabiać na gospodyniach domowych.

(pipi), ale oni się przejadą na tym Natalu to głowa mała. Ile oni za to wołają? +100$ to oficjalnie. Nieoficjalnie +150$. Kto zapłaci za samą kamerę tyle co można zapłacić za Wii? :turned:

A ile niby pełny zestaw Move dla jednego gracza będzie kosztować :) Czyli PSEYE + 2xMove i ewentualnie jedna grucha :)

Ale będzie śmiesznie jak podadzą cenę wszystkich komponentów :D

Myślę, że jeśli idzie o samego X'a to za dużo histerii jest. W końcu np. ME3 nie zapowiedzieli, a przecież wiemy, że nawet jeszcze w 2011 może wyjść. O grze od Crytek nikt nie wiedział mimo, ze rozmowy były prowadzone od roku. Rok temu nikt nie wiedział o Forza 3 i L4D2. Do czego zmierzam ? Mogą być gry o których nie wiemy, a które zostaną ujawnione w odpowiednim czasie.

Póki co jest w co grać do marca 2011. Jak ktoś się boi, że później zostanie osierocony to niech powoli zbiera na PS3. Jak nie bedzie musiał kupić to już na gry będzie miał :)

Jak zobaczyłem teaser gry od Crytek to wcale o samej grze nie pomyślałem. Do głowy przyszło mi jedno "CRYTEK ????". To było bardzo dziwne przeżycie :P

W wywiadach przed konferencją rozmawiali z developerem od Limbo. Gra jest w developingu już................... 3.5 roku :teehee:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja na szczęście nie muszę zbierać na PS3 hehe...

No cóż mój wcześniejszy obrazek z bombą atomową od MS niestety sprawdził się. Naprawdę liczyłem na jakiegoś szokera, a tu nic. Do myśli dopuszczałem Metal Geara na Natala, zupełnie nowe Halo, ME3, cokolwiek nowego. A tu nic tylko pewniaki i gadanie o pierdołach. O ile Halo, GeoW, CoD czy MGS były fajne to byłem zażenowany oglądając przyjaciółki oraz ludzi z ESPN. No cóż, cena Natala z GS to 150$.

Opublikowano

Dwa kontrolery Move + kamerka + gra mają kosztować 99$ i to zostało swego czasu ogłoszone. Podano chyba za pośrednictwem Game Informera, informacja wydaje się pochodzić z pewnego źródła.

Wiadomo, że będzie sporo tańsze od Natala, oferując więcej. Pfu! Kinecta. Kto w ogóle wymyślił taką nazwę?!

Ale sama konferencja Microsoftu to dno i metr mułu. Pokaz Gears of War 3 był dla mnie świetny, ale cała reszta... Żenująca. To, co zrobiło Turn 10 z DLC do Forzy 3 da się skwitować jedynie donośnym śmiechem. Liczyłem na kolejną część, ewentualnie jakiś nowy tytuł, a dostałem? Możliwość wykręcania się przed TV, żeby zobaczyć samochód z każdej strony i czekania po 3 sekundy, by wejść do środka, zerknąć na silnik, światła, czy odpalić go w ogóle... Co wolę zrobić padem. A te opóźnienia? Gdzieś ok. sekundy, co szczególnie widoczne było przy Kinect Adventures...

JoyRide to porażka - rok temu zapowiadało się o wiele lepiej, a teraz? To chyba najnudniejsze i najgorsze wyścigi, jakie kiedykolwiek widziałem.

Rising? Nie przepadam za MGSem, ale to i tak multiplatforma. A jeden nowy tytuł od Cryteka... Który i tak pojawi się w 2011. Większość gier w 2011. A co na ten rok? Kinect? I tylko?!

Same multiplatformy konsoli nie sprzedadzą. Reach... No tak. Faktycznie.

Jednak generalizując - EA po pierwszych 20 minutach zebrało więcej braw niż M$ na całej swojej konferencji.

I jedyne, co mnie zachwyciło, to wygląd odświeżonego X'a. Jest fantastyczny.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Przypominam tylko, ze Reach zarobi wiecej niz Motorstorm 3, KZ3 i Uncharted 3 razem wziete. Taki czysto finansowy rzut oka.

Zarabiasz na wydawaniu tych gier, że bierzesz sprzedaż jako wskaźnik jakości?

Opublikowano

Pocieszam sie po braku killerskich ex'ow.

Opublikowano

Maciomaniak: Po pierwsze to PSEYE + JEDEN kontroler Move ma kosztować poniżej 100$ :) Resztę będzie trzeba dokupić.

A po drugie to w tym roku jest w co grać. Na X360 wypuścili już sporo dobrych gier, a 3 jeszcze wyjdą.

Opublikowano

Faktycznie, jeden kontroler, jedna kamera, ale w zestawie będzie też gra, poniżej 100$.

http://www.gamegrep.com/news/31032-playstation_move_price_point_under_100/

Link z google do newsa na ten temat. Niemniej - to w porównaniu do Natala znakomita oferta, a kto kamerkę już ma, ten PS Move otrzyma jeszcze taniej.

A co do gier. Patrząc na to z drugiej strony - koniec roku za 6 miesięcy. To mało czasu, ale faktu nie zmienia, że ja chcę więcej gier! Teraz na jaw wychodzi brak dużego zaplecza studiów 1st party.

Opublikowano

Kurde mam nadzieje, że wieczorem nie będzie takiej błazenady. Bo szkoda mi Girsików trzecich :confused:

Dziękuje.

Ale fart, że nie oglądałem wczoraj na żywo konfy M$. Bo bym nieźle się w(pipi)ił.

Wbijam rano na neta z wywieszonym jęzorem. Co się działo wczoraj; czytam pierwsze komentarze ; jęki zawodu.

Ohooooo.

Obejrzałem i tak jak myślałem. Jedna gra, jedna gra której byłem pewien wgniotła mnie w fotel. GoW3.

Właśnie sobie uświadomiłem, że tylko dla niej mam Xbox-a.

Fable 3 raczej nie ruszę.

Po parunastu minutach konfa EA (którego nie jestem fanem) bije na łeb M$.

PS. GIRSY jak zwykle rozp.ierdalają.

Opublikowano

Maciomaniak: Po pierwsze to PSEYE + JEDEN kontroler Move ma kosztować poniżej 100$ :) Resztę będzie trzeba dokupić.

A po drugie to w tym roku jest w co grać. Na X360 wypuścili już sporo dobrych gier, a 3 jeszcze wyjdą.

przyklad = eyepet z pseye za 150zl=odejmij gre i masz 50zl... wiec w 100$ sie moze zmieszcza z 2 kontrolerami ( ale bez gry )
Opublikowano

Parafrazując pewne powiedzenie, w tym roku:

Microsoft Has No Games!!! (oprócz Gears 3 ;])

Oglądanie ludzi udających, że jadą samochodem jest mega żenujące.

Opublikowano

Z punktu widzenia graczy konferencja była katastrofalna. Żadnej fajnej niespodzianki, nic nowego. To co miało zarządzic - zarządziło. Ale chyba nikt nie wątpi w to, że Gears of War 3 nas zmasakruje, prawda? Pokaz Kinecta BEZNADZIEJNY! Sposób prezentacji, wykorzystanie... porażka na całej linii. Nowy Xbox ani nie jest tak ładny, ani tak ciekawy żebym odczuwał potrzebę zmiany. Wifi mnie wali (i tak już chyba każdy sobie przeciągnął kabelek do neta), dysk 250 mi jest niepotrzebny. Więcej nowych rzeczy nie ma (gdyby poprawili pada na pewno by się pochwalili). Nie wiem co ciekawego pokaże Sony, ale Nintendo zmiażdży całą tą konferencję jednym tytułem: Legend of Zelda.

EA i Ubi też nic super ciekawego nie pokazali. NFS fajny, ale NFS co roku zapowiada się fajnie, a potem wychodzi kupa. Z konferencji Ubi podobał mi się Child of Eden. Miałem niezłą podnietę jak zobaczyłem Raymana, ale nie wiem dlaczego zrobili z niego retarda <_<

Póki co E3 to strata czasu

Opublikowano

czy ja dobrze widzialem? Nowy Slim Xbox360 a i tak klocek-zasilacz bedzie lezal za biurkiem?

Opublikowano

Obejrzałem trailer z Star Wars:The Old Republic i muszę przyznać, że jest genialny, moc jest silna w nim :thumbsup: .

Choć co prawda to tylko CG, a sama gra zapewne będzie prezentować się tak sobie, w końcu to mmo. Szkoda, że Bioware nie zdecydowało się na zrobienie z The Old Republic normalnej gry, tak jak było w przypadku poprzednich dwóch KOTOR'ów. Tylko marnują potencjał tworząc kolejne bezmózgie mmo, które ma małe szanse na wygraną z WoW.

Opublikowano

http://www.andriasang.com/e/blog/2010/06/15/hideo_kojima_wrist_band/ + http://www.konami.jp/kojima_pro/e3_2010/en/index_en.html

Jezu jak teraz w trakcie E3 czytam Polygamię to ręce opadają. Stoczyli się, teraz są na poziomie Faktu.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Do marca wychodzi tylko Reach z pierwszoligowcow chyba.

Opublikowano

Mało przyszłościowo patrzycie.

Marzec 2011 to w sumie "zaraz". I co potem? W co będzie do grania na Xboxie?

Casual shit !? Ahaaaaaa do 2012 dodatki do Cod-a. No to czyli Cody na XO to pewniaki :turned:

Serio po wczorajszej konfie można zaczynać się bać o żywotność XO.

Opublikowano

Póki co jest w co grać do marca 2011.

Mógłbyś rozwinąć myśl?

Za winklem Crackdown 2 jak ktoś lubi.

We wrześniu Halo: Reach na które czekam z wywalonym jęzorem.

W marcu 2011 wychodzi Gears of War 3 które zmiecie mnie z powierzchni ziemi.

Jeszcze Fable 3 jak ktoś lubi.

A tak na marginesie to na stronie Turn 10 ujawniło, że tech demo z E3 było pokazówką jednych z nowych elementów Forza 4, która wyjdzie w 2011.

M$ może jeszcze zaskoczyć. W 2011 może przecież jeszcze wyjść ME3. Ja tam lamentować nie będę, M$ nie raz nie dwa pokazał, że potrafi zachować w tajemnicy swoje niespodzianki.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No to do kwietnia :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.