Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Widziałem na konfie N i muszę powiedzieć, że gameplay oraz grafika są świetne. Szkoda, że tego nie ujrzymy na FullHD.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nawet nie wiesz ile razy kląłem na Nintendo za brak HD, za brak dźwięku przestrzennego. Za ten cholernie zacofany sprzęt.

Opublikowano

Fajne fotki jak na gry ponad 10 letnie to nie wyglądają tak źle.

Ale muszę się przyznać, że dzisiaj obejrzałem gameplaya z Mikiego. I kurde fajnie to wygląda (gameplayowo) aż mi się głupio trochę zrobiło ;p

Chwila, chwila Wii nie obsługuje 5.1 ??????????????????????????

Opublikowano

Wii nie ma cyfrowego wyjścia dźwięku, tylko chinche. Technologicznie Wii to katastrofa

Opublikowano

najpierw zobaczylem foty to pomyslalem ze to jakies gry na iphona :D

Potem zoabczylem nick to juz wiedzialem jaka platforma ;)

ps dzwiek w midi jest calkiem ok w Heroes 2 dawal rade :teehee:

Opublikowano

wii ogolnie daje rade ;] i jak fajnie zjada plyty! lepiej niz ps3! :>

Opublikowano

Fajne fotki jak na gry ponad 10 letnie to nie wyglądają tak źle.

Ale muszę się przyznać, że dzisiaj obejrzałem gameplaya z Mikiego. I kurde fajnie to wygląda (gameplayowo) aż mi się głupio trochę zrobiło ;p

Chwila, chwila Wii nie obsługuje 5.1 ??????????????????????????

Bo ta gra przynajmniej w założeniach przypomina genialne Okami. Choćby wpływem na otaczający świat, czy bełkotem bohaterów prowadzących dialogi.

Opublikowano

@Grigori

Nie rozumiem. Chciałeś o smsowe piwo z tamtej strony, a jak bg chce ci wysłać po prostu mmsa z piwem to już na to nie przystajesz? Tzn. ja nie wiem jak tamta strona działa, może wysyłają po prostu normalnego browca, no idea. Ale dziwnie to wygląda jak ta druga, bardziej tchórzliwa strona nagle się zgadza, a ty się wycofujesz lub obracasz kota ogonem ;)

@Albert

No fajny ten Metroid. Poza tym nie widzę tam gier ;)

Opublikowano
MąkaPl napisala:

Daje glowe, ze:

a) masz tylko PS3 i jestes fanbojem

b) nie masz pojecia o Xbox 360 i cenach akcesorii

c) nie wiesz jak bardzo zasysaja zyroskopy w PS3, ale to SSA KUT ACHA

d) sluchasz RPS a.k.a. Rychu Peja Soluffka

zaloze sie ze jestes ... nie... nie bede taki jak ty. bede lepszy,

mam pleja i xboxa i nie jestem fanbojem, nie boli mnie nic w przeciwienstwie do ciebie no i slucham tego:

nie udalo ci sie mąka.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Wiesz Insu, nie wiem czy dla niektórych nie byłoby lepiej, żeby Gearsy były kresem możliwości tej konsoli. Bo teraz się okazuje, że Gearsy są kresem możliwości MSu, który nie umie nawet zadbać o to, by ekskluzywne gry na jego platformę przecierały szlak. Musi to robić niezależny wydawca. I to "przy okazji". Cliffy w końcu znudzi się Gearsami i współpracą z MSem, czego pierwsze znaki na niebie już widać i co zostanie? Modlitwa do niezależnych wydawców? Kolejne jednorazowe umowy o ekskluzywność?

Powiem Ci tak, nie obchodzi mnie w ogole czy jakis ex pokazuje pazur czy nie, wazne zeby byl mega-grywalny i to jest dla mnie najwazniejsza sprawa. Pije tylko do tego, ze niektorzy nie potrafia zrozumiec, ze obie konsole stac praktycznie na to samo, a jedynie co je ogranicza to zespol developerow. Jezeli na obie konsole moga wychodzic rownie piekne gry, a exy ktore bardziej mi odpowiadaja sa na 360tce to nawet nie zawracam sobie glowy tym, ze 3 exy na PS3 sie troche wybijaja w kwestii oprawy.

W ogole nie zastanawia was, ze o grafice najwiecej do powiedzenia maja ludzie, ktorzy przy poprzedniej generacji spedzali tylko czas przy najslabszej technicznie konsoli. Wyglada to tak jakby chcieli sie koniecznie odegrac za tyle lat bycia w ciemnej d*pie.

PS. Tak, dobrze wiem ze MS zle robi w kwestii 1st party developerow (tyle tylko, ze to nie jest kwestia ktora poruszalem). Problem polega na tym, ze exy nadal wychodza i nadal sa dla mnie o klase lepsze od tych na PS3. Jak to sie zmieni to wtedy bede sie martwil ;] Ewentualnie PS3 przestanie byc uzywane u mnie jako platforma od Singstara ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Powiem Ci tak, nie obchodzi mnie w ogole czy jakis ex pokazuje pazur czy nie, wazne zeby byl mega-grywalny i to jest dla mnie najwazniejsza sprawa. Pije tylko do tego, ze niektorzy nie potrafia zrozumiec, ze obie konsole stac praktycznie na to samo, a jedynie co je ogranicza to zespol developerow. Jezeli na obie konsole moga wychodzic rownie piekne gry, a exy ktore bardziej mi odpowiadaja sa na 360tce to nawet nie zawracam sobie glowy tym, ze 3 exy na PS3 sie troche wybijaja w kwestii oprawy.

Różnica właśnie polega na tym, że obu konsol nie stać "praktycznie na to samo".

W ogole nie zastanawia was, ze o grafice najwiecej do powiedzenia maja ludzie, ktorzy przy poprzedniej generacji spedzali tylko czas przy najslabszej technicznie konsoli. Wyglada to tak jakby chcieli sie koniecznie odegrac za tyle lat bycia w ciemnej d*pie.

PS. Tak, dobrze wiem ze MS zle robi w kwestii 1st party developerow (tyle tylko, ze to nie jest kwestia ktora poruszalem). Problem polega na tym, ze exy nadal wychodza i nadal sa dla mnie o klase lepsze od tych na PS3. Jak to sie zmieni to wtedy bede sie martwil ;] Ewentualnie PS3 przestanie byc uzywane u mnie jako platforma od Singstara ;P

Widać, że są gusta i guściki i o nich się raczej nie dyskutuje, ale jak dla Ciebie exy na X360 są o klasę lepsze od tych na PS3 to masz nieźle pojechany gust ;)

Opublikowano

Widzicie ? Wlasnie o takich zaslepionych fanbojkow jak ten powyzej mi chodzi ;]

Opublikowano

Widzicie ? Wlasnie o takich zaslepionych fanbojkow jak ten powyzej mi chodzi ;]

Do fajbojka bardzo mi daleko. X360 miałem i kupię go znowu dla Girsów i Mass Effecta. Doceniam power eksów na 360, który leży jak powiedziałeś wcześniej w mega grywalności. Ale na Boga, nie pierdol, że X360 ma te same możliwości co PS3. To 2 różniące się możliwościami konsole stanowiące jedną generacje.

Jak już chciałbyś nazwać mnie fanbojem, to napewno nie Sony. Ale fakt faktem, nienawidze Microsoftu. Nie na podłożu konsol, a za całokształt jaki ta firma prezentuje przez lata. Na krętactwie się wybiła i stała się gigantem. Nienawidze cwaniaków.

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawe, ze tylko Uncharted 2 potwierdza twoje zdanie ? CALA JEDNA GRA. Zreszta zyj sobie dalej w swiecie gdzie PS3 to maszynka sporo potezniejsza od X360, a exy na sprzet Sony nie maja sobie rownych LOL

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawe, ze tylko Uncharted 2 potwierdza twoje zdanie ? CALA JEDNA GRA. Zreszta zyj sobie dalej w swiecie gdzie PS3 to maszynka sporo potezniejsza od X360, a exy na sprzet Sony nie maja sobie rownych LOL

Wiele ma sobie równych i nie tylko Uncharted 2 potwierdza moje zdanie. Nie mniej jednak, rozmowa o eksach z Tobą to jak widze walenie głową w mur. Nie dasz sobie nic powiedzieć i ironicznie odpowiadasz. Jeżeli z nas dwóch ktoś jest fanbojem, to tylko Ty, stary ;)

Z resztą nie moim celem jest przekonywanie Cię do eksów na PS3. Masz tą konsolę to masz jak wypróbować. Mnie do X360 też przekonywać nie trzeba. Jedyne co mnie trapi, to fakt, że kupując Xboxa daje się zarobić tym gnidom z Redmond.

Opublikowano

Śmiało możecie do tego dołożyć jeszcze Maczki. Ostatnio Valve tworzy crossplatformę do grania online dla PC i Mac (Team Fortress 2 , a w przyszłym tygodniu CS:Source).

Opublikowano

Wiele ma sobie równych i nie tylko Uncharted 2 potwierdza moje zdanie. Nie mniej jednak, rozmowa o eksach z Tobą to jak widze walenie głową w mur. Nie dasz sobie nic powiedzieć i ironicznie odpowiadasz. Jeżeli z nas dwóch ktoś jest fanbojem, to tylko Ty, stary ;)

Z resztą nie moim celem jest przekonywanie Cię do eksów na PS3. Masz tą konsolę to masz jak wypróbować. Mnie do X360 też przekonywać nie trzeba. Jedyne co mnie trapi, to fakt, że kupując Xboxa daje się zarobić tym gnidom z Redmond.

A jaka jest rozmowa z tobą o exach, skoro piszesz coś takiego.

Widać, że są gusta i guściki i o nich się raczej nie dyskutuje, ale jak dla Ciebie exy na X360 są o klasę lepsze od tych na PS3 to masz nieźle pojechany gust ;)

No (pipi)a, przecież oczywiste że ten kto woli Halo od Killzone ten jest popjerdolony, nice one!

Powtórka z rozrywki. To samo już raz odwalili i przeleciały im koło nosa grube miliony. Mówię o WoWie. Ich polityka widać nie zmieniła się. Zapomnijcie więc o ewentualnym Diablo 3 na Xboxa, które za to na PS3 ma otwartą drogę.

W tej chwili to Diablo 3 nawet nie ma daty premiery i na PC, i raczej go przez najbliższe półtora roku nie zobaczymy, a ty o konwersjach już piszesz. -_-

Opublikowano

A jaka jest rozmowa z tobą o exach, skoro piszesz coś takiego.

A co takiego Twoim zdaniem napisałem?

No (pipi)a, przecież oczywiste że ten kto woli Halo od Killzone ten jest popjerdolony, nice one!

Nie pisnąłem słówka pojazdu po Halo ani żadnym innym eksie na 360. Napisałem o pojechanym guście, jeżeli ktoś uważa że eksy na X360 są o klase lepsze od tych z PS3. Czytanie ze zrozumieniem, rozumiem, że może niektórym sprawiać problemy, ale lepiej się tego nauczyć, by nie mieć później z tym problemów.

Uncharted? Geniusz. Killzone? Geniusz. God of War? Geniusz.

Gears of War? Geniusz. Mass Effect? Geniusz (choć w dwojke nie gralem, a jedynki nie skonczylem bo padla mi konsola i wymienilem wtedy na PS3 :P). Halo? Nie rozumiem fenomenu, ale szanuje.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano
Napisałem o pojechanym guście, jeżeli ktoś uważa że eksy na X360 są o klase lepsze od tych z PS3

Jakby to było na odwrót napisane ty byś pewnie słówka nie pisnął :D

Dobrze czytam ze zrozumieniem i dalej nie kumam co on takiego złego napisał. Może dla niego rzeczywiście gry na X'a są o klasę lepsze. I co z tego? Boli cię to?

Miliony ludzi jara się nowym Metroidem, Zeldą czy super gierkami na 3DS'a i pewno mają głęboko we (pipi)e jakieś tam killery na X360/PS3, też mają spaczony gust? Nie. Mają inny gust i tyle. Ja jestem w stanie to zrozumieć mimo, że gierki od Nintendo przestały mnie ryrać w tym samym momencie co klocki Lego.

A Halo IMO to nie jest tylko fenomen i hajs za reklamą, ale świetna gra która w swoim czasie była przełomowa i świetnie połączyła motyw żołnierza i motyw superbohatera dodając do tego inwazję z kosmosu. Masterchief i Spartanie są równie kultowi co Gordon Freeman (Halo w założeniach jest bardzo podobną grą do Half-life, tak uważam).

Opublikowano
Napisałem o pojechanym guście, jeżeli ktoś uważa że eksy na X360 są o klase lepsze od tych z PS3

Jakby to było na odwrót napisane ty byś pewnie słówka nie pisnął :D

Moze bym nie pisnal jakbym nie mial stycznosci z obiema konsolami i ich exclusivami. Pisanie bredni wykracza poza moją granicę tolerancji i trudno obok czegoś takiego przejść mi obojętnie. Ale może masz rację, powinno się to kolokwialnie "olać".

Opublikowano

Śmiało możecie do tego dołożyć jeszcze Maczki. Ostatnio Valve tworzy crossplatformę do grania online dla PC i Mac (Team Fortress 2 , a w przyszłym tygodniu CS:Source).

danie mozliwosci gry w cs'a czy inne mody na ps3 to byloby genialne :D

ciekawe jak ktos na padzie radzilby sobie z kims na pc

Opublikowano

danie mozliwosci gry w cs'a czy inne mody na ps3 to byloby genialne :D

Na to bym raczej nie liczył, steamworks to nie steam.

Opublikowano

Polecam cały materiał a zwłaszcza ostatni chapter. Peter Mille, Don Mattrick oraz Reggie mają 60 sekund by przekonać nas, że ich prezentacje były najlepsze oraz ich lineup jest najlepszy.

http://www.gametrailers.com/episode/gametrailers-tv/96?ch=1&sd=1

Peter jest rzeczowy, Reggie wyluzowany (wygrali), a Don żenujący ponieważ nic nie ma do powiedzenia (nie dziwota).

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

903426984_Tg2it-L.jpg

Niewiele do dodania.

To E3 było na tyle specyficzne (w sensie: jednostronne, zarówno pod względem prezentacji nowego sprzętu, jak i nowych gier), że aż sobie chyba kupię "PSX Extreme", czy przejrzę w Empiku, żeby zobaczyć, czy nadal piszą w stylu: "zobaczmy, która z dwóch istniejących konsol, PlayStation czy Xbox, ma ciekawsze gry. Przy okazji, w ramach egzotyki, zamieścimy pół strony o prezentacji Nintendo, która podobno spodobała się kilku otyłym babciom z USA".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.