Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Grigori dobrze napisał, zaden posiadacz xa nie ma prawa nawet zlego jednego slowa napisac, mamy wszystko to co oferuje live za darmo, a sony chce nam dac kupe pierdól za 20% ceny, to jest hameryka panowie.

jak ktoś może mieć rację, jak z XBL nie miał do czynienia....w obecnej sytuacji psn w porównaniu do xbl wypada blado, no ale u nas jeszcze nie ma XBL PL.

Przeglądarka w ps3 fajnie że jest a lipa że nie działa jak powinna, można wejść na forum czy wiki, przy konkretniejszych stronach (np: GT) to wita zwiecha konsoli, na YT nie można wyszukiwać filmów i oglądać w HD...(na wersji xl można wyszukiwać ale to szajs).

Fail MS że x360 nie ma przeglądarki nawet wii ją ma...w tym roku x360 podobno ma dostać YT w 1080p, dobre i to...

Microsoft: Cena Kinecta? Znamy ją. To będą ciężkie święta dla Sony...

Mówiąc szczerze wciąż podejrzewam Microsoft o to, że nie ujawnił ceny Kinecta na E3, bo chciał sprawdzić, na ile wyceni swojego Move'a koncern Sony. Don Mattrick, wiceszef of rozrywki w Microsofcie, twierdzi jednak, że powód był zupełnie inny - chodziło o to, by później zdobyć większy rozgłos. A cena? Cóż...

Jak mówi Mattrick:

"Ja już znam tę cenę. Nie ujawniliśmy jej, bo myślę, że później więcej się będzie o tym mówiło. Ale sądzę, że spodoba się wam nasza propozycja. W te święta dobrze będzie być z Microsoftem. A dla Sony... to będą ciężkie święta".

by: CDA

99$ ? :woot:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Microsoft: Cena Kinecta? Znamy ją. To będą ciężkie święta dla Sony...

Mówiąc szczerze wciąż podejrzewam Microsoft o to, że nie ujawnił ceny Kinecta na E3, bo chciał sprawdzić, na ile wyceni swojego Move'a koncern Sony. Don Mattrick, wiceszef of rozrywki w Microsofcie, twierdzi jednak, że powód był zupełnie inny - chodziło o to, by później zdobyć większy rozgłos. A cena? Cóż...

Jak mówi Mattrick:

"Ja już znam tę cenę. Nie ujawniliśmy jej, bo myślę, że później więcej się będzie o tym mówiło. Ale sądzę, że spodoba się wam nasza propozycja. W te święta dobrze będzie być z Microsoftem. A dla Sony... to będą ciężkie święta".

by: CDA

99$ ? :woot:

No, widziałem w gttv jak to mówi. Generalnie słowa się zgadzają ale mowa ciała i mimika wskazywała na coś w stylu "jesteśmy w czarnej du.pie". Coś takiego w stylu jak czekał na aplauz na konfie.

Ale może on tak ma na co dzień...

Chyba jednak nie.

Ale może

Opublikowano

Nawet jeśli cena tej popierdółki od M$ będzie poniżej 99$ to do póki na te badziewie nie będzie "normalnych" gier, a nie lizania tygryska itp pierdoł to wątpię w sukces Kinect, chyba jedynie najwięksi fanboye' M$ to kupią, bo normalny casual gamer raczej wybierze Wii. Płaci raz i ma już wszystko nawet HD tv mu niezbyt potrzebne jest. A w przypadku wynalazku M$, trzeba by było porządny telewizor, konsolę no i te kamerkę. Chyba nie trzeba tłumaczyć co wychodzi taniej. Gdybym miał ograniczone fundusze wybrałbym bez wahania Wii.

Opublikowano

No patrząc na ilość sprzedanych Wii w samym USA, to MS chyba nie myśli że Ci co już mają Wii, kupią to samo na X360. Więc wierzę że ten Kinect wycelowany też jest w core players, bo jeśli nie to przegra z Wii. Bo co z tego że jest bardziej zaawansowany, ludziom do dobrej zabawy wystarczą innowacje które podsuwa im Wii, a przynajmniej causalom. Move celuje i w jednych i drugich. Dodatkowo trzeba mieć na uwadzę, że Sony to sprzedawca hardware i software, więc zapewne zależy im na opychaniu technologii sprzętowych. Tylko czekać na jakiś ultra bundle pack - telewizor z 3D, PS 3, Move i kamerka, plus jakaś gra.

Ja nie mogę się za to doczekać jakiejś gry, w której byłaby kooperacja graczy, z tym że jeden grałby na PS 3, a drugi wspomagałby go na PSP. Ożywiloby to powoli kostniejący rynek PSP.

Opublikowano

@Mendrek: Przejrzyj sobie listy sprzedaży w Amazon; Gamestop; Wall-Mart (wczoraj na 36 miejscu na liście X360 dzisiaj już na 20) - 4 miechy do premiery Kinect, a już w USA robi furorę w preorderach. O sprzedaż jak widać nie mają się co martwić

EDYTA: Jeszcze udało mi się wyczaić listę najchętniej zamawianych akcesoriów do X360 i PS3 na Bestbuy. Debiut Kinect na liście X360 na drugim miejscu / Debiut Move Bundle na liście PS3 na 18 miejscu.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

jokerpopcorn.gif

Ja rozumiem podniecenie Słupka, w końcu dostanie coś, co Nintendo ma od czterech lat ;] Łącznie z konwersjami z tej konsoli :lol:

Spokojnie Alberto.

Jestem a przynajmniej staram się być honorowy. I przy całym moim śmianiu się z Wii (bez przesady). Są gry w które bym zagrał z tym sterowaniem z tej konsoli i potrafię się do tego przyznać.

DS: E (już nie), Silent Hill: Shattered Memories, Resident Evil-y (jakie wyszły oprócz czwórki), Harvest Moon-y, Monster Hunter-y.

Nie jestem aż tak do końca zaślepiony ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

nie chcę tu bronić Kinecta, ale wasze drwiny są zdeka żałosne.

Zastanówcie się w tym momencie jak sami wyglądacie na parkiecie jak podczas clubbingu tudzież pier(d)olnięcia w tany, o ile to robicie ;]

No, ale to jest porównanie ni z gruchy ni z pietruchy. Jak chcę poszaleć to idę, a nie będę przed TV się wydurniał. Dodatkowo gdybym takie rzeczy mieszkaniu odwalał to sąsiedzi nie byliby łaskawi. Jeśli chodzi o te nowinki to przynajmniej w Dead Space czy KZ3 sobie zagram na Move.

Co do sukcesu Kinecta, myślę, że sprzeda się nieźle w pierwszych dniach a później sprzedaż siądzie, kto będzie chciał to kupi. Bardziej jestem za Move ponieważ Sony już teraz pokazało mi, że będzie można grać zarówno w proste gierki jak i coś bardziej zaawansowanego. MS przedstawił na razie skakanie co może być męczące na dłuższą metę i szybko się znudzi.

Opublikowano

Nawet jeśli cena tej popierdółki od M$ będzie poniżej 99$ to do póki na te badziewie nie będzie "normalnych" gier, a nie lizania tygryska itp pierdoł to wątpię w sukces Kinect, chyba jedynie najwięksi fanboye' M$ to kupią, bo normalny casual gamer raczej wybierze Wii. Płaci raz i ma już wszystko nawet HD tv mu niezbyt potrzebne jest. A w przypadku wynalazku M$, trzeba by było porządny telewizor, konsolę no i te kamerkę. Chyba nie trzeba tłumaczyć co wychodzi taniej. Gdybym miał ograniczone fundusze wybrałbym bez wahania Wii.

smyranie tygryska jest teraz beee ale rok temu smyranie eye peta było za(pipi)iste. Nawet HC waliły ściemę że kupują EP bo kamerka się przyda albo że dla dzieciaka, kuzyna... :lol: dobrze wszyscy wiemy że chcieliście mieć małego słodkiego EP!

A czy do x360 jest konieczny TV HD ? na SD nie można grać ? W przypadku x360 też płaci raz, bundle pack x360 z kinectem...

Kinect już się sprzedaje, mimo że premiera za ponad 4mc, nie ma ceny oficjalnej, pierwsze gry nie są dla HC (może joy ride czy sonic będzie). Zaś move ma premierę za ponad 2mc, dokładna cena i lista gier na 2010/11 i mimo to bez rewelacji.

postawa posiadaczy wii wobec nowych kontrolerów może być też taka: ps move - eee kolejna pałka tylko że świeci, znowu dokupuj kolejne kontrolery. Kinect - wow! brak kontrolerów...ja nim jestem, biorę.

Opublikowano

Jak Kinect się sprzedaje jak na rynku go nie ma. Ochłoń chłopie luz.

Wiele sklepów takich jak Gamestop, Amazon, Bestbuy, Wall-Mart udostępnia listy najlepiej sprzedających się produktów włącznie z preorderami. Na wszystkich Kinect już jest bardzo wysoko albo szybko się pnie do góry nawet pomimo metki 150$.

Opublikowano

Wiesz ja w takie rzeczy już nie wierzę. KZ2 też się piął po listach pre-orderów i co z tego wyszło? Średnio wyszło, nawet SCE było zaskoczone.

Opublikowano

Wiesz ja w takie rzeczy już nie wierzę. KZ2 też się piął po listach pre-orderów i co z tego wyszło? Średnio wyszło, nawet SCE było zaskoczone.

Tylko z tego co pamiętam to Sony wtedy podawało swoje info. o preorderach, czyt. kłamali. Bo takie sytuacje nie mają miejsca poza przypadkami gier, które mają betę za złożony preorder.

Opublikowano

Po za tym europejczycy wydają się być nie poruszeni Kinetcem (Amazon). Wierzę w sukces w USA, ale to nie cały świat. Wiem, że dla Greenberga to cały świat, ale dla mnie nie.

Opublikowano

Frajerów z grubym portfelem inwestujących w każdą nowinkę techniczną na rynku nie brakuje.

Opublikowano

Po za tym europejczycy wydają się być nie poruszeni Kinetcem (Amazon). Wierzę w sukces w USA, ale to nie cały świat. Wiem, że dla Greenberga to cały świat, ale dla mnie nie.

Wpis. Imo Kinect sprzeda się rewelacyjnie w USA i tam na pewno zmiecie Move w listach sprzedaży i w ogóle bigdaddy i donsterydo będą mogli sobie fapować, ale mnie bardziej interesuje jak będzie to wyglądać w Europie, która nie jest tak bardzo spaczona, jak USA [pro-ms] i Japonia [pro-Sony].

Opublikowano

amazon.co.uk

amazon.fr

amazon.de

W Japonii może być słabo bo nie dość, że to produkt spoza ich kraju to dodatkowo mają stosunkowo małe mieszkania. Poczekamy zobaczymy.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

amazon.co.uk

amazon.fr

amazon.de

W Japonii może być słabo bo nie dość, że to produkt spoza ich kraju to dodatkowo mają stosunkowo małe mieszkania. Poczekamy zobaczymy.

He he. A może sprawdzisz czy na tych stronach można składać zamówienia na Kinect - wyręczę Cię, NIE można. Nie ma ceny i nie można składać zamówień więc trudno by sprzęt był na liście sprzedaży :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No dobra, ale i tak podtrzymuje swoje zdanie. Zobaczymy jak już będą pre-ordery. Jak mówię na początku szał, a później sukcesywnie spadająca sprzedaż.

Opublikowano

nie chcę tu bronić Kinecta, ale wasze drwiny są zdeka żałosne.

Zastanówcie się w tym momencie jak sami wyglądacie na parkiecie jak podczas clubbingu tudzież pier(d)olnięcia w tany, o ile to robicie ;]

No, ale to jest porównanie ni z gruchy ni z pietruchy. Jak chcę poszaleć to idę, a nie będę przed TV się wydurniał. Dodatkowo gdybym takie rzeczy mieszkaniu odwalał to sąsiedzi nie byliby łaskawi.

Aha, to samo ludzie mówili przed premierą Singstara czy Guitar Hero, teraz te serie święcą triumfy na całym świecie. A dla mnie to co widziałem na konferencji MS wcale nie wyglądało głupiej niż napierdalanie na plastikowych gitarkach albo perkusji.

Niektórzy nie wyobrażają już sobie dobrego party bez tego typu gierek, dlatego nie czaje tej szydery wielkich hardkorowych graczy, jakby to granie w Gearsy albo Killzone'a było jedyną słuszną rozrywką, a reszta obciachem :F

p.s. zaznaczam że też bym chciał zobaczyć coś ciekawszego na Kinecta, może się doczekam w 2011.

Opublikowano

No dobra, ale i tak podtrzymuje swoje zdanie. Zobaczymy jak już będą pre-ordery. Jak mówię na początku szał, a później sukcesywnie spadająca sprzedaż.

na kinecta jakiś szał jest, na ps move nie ma, taka różnica obecnie. Ochłoń chłopie bo twoje ataki nie wychodzą :]

@mazzeo - trafiłeś w 10

Opublikowano

bd bez komentarza.

Mazzeo tylko zauważ, że tutaj będę tańczył przed TV. Taka mata do tańczenia 2.0. Porównałeś to to dancingu, który ni jak ma się do świrowania przed telewizorem. Co do Singstara to karaoke, a jak karaoke to i tak śpiewamy do ekranu. GH i RB to dla mnie chybione pomysły, ale jak ktoś lubi to ok jednak to i tak trochę inna sprawa.

Opublikowano

MajorZero, generalnie przyczepiłem się do wywodów Słupka i innych i szydery z tańczącego gościa, a ja mówię że przynajmniej typek ma jakieś poczucie rytmu i coś tam umie (to widać), czego nie można powiedzieć o wielu domorosłych trawoltach widocznych w miejskich klubach :D Aha i bynajmniej nie nazwałbym tego świrowaniem, śmiem wątpić że Harmonix stworzy grę która jest parodią tańca.

Opublikowano

Jakby było tak jak mówisz to raczej pozycje Kinect na listach nie byłyby "ruchome". Na jednej zmienia się miejscami z nowym X360, na innej pnie się po kilkanaście miejsc z 36 miejsca, na jeszcze innej stoi na 4 itd.

Opublikowano

Nie zapominajmy, że ilość sprzedanych Kinectów nie oznacza sukcesu tego urządzenia. Sukcesem będzie dojenie graczy na coraz to kolejnych grach. Wii ma ten ogromny plus, że choć nie ma na niego za wielu gier HC, to jest ich jednak odrobinka i ktoś kto kupuje konsolę "dla dzieciaka" może popykać również w ambitniejsze tytułu. Pomijam już to, że wszystkie popierdółki na Move i Kinecta razem wzięte nie umywają się do gier z Mario i spółką. Lata doświadczenia i dobrych pomysłów czynią Nintendo najlepszą marką dla zabawy całą rodziną. Move ma jednak tę dużą przewagę, że Sony depcze Marianowi od samego początku po piętach ze swoimi tytułami familijnymi. Począwszy od trójwymiarowych platformówek jeszcze za czasów PSXa, poprzez Eye Peta, Buzz'a i inne tego typu gry teraz. MS wszedł na rynek jako "ta firma od Windowsów, która zrobiła konsolę z zaimplementowanym multiplayerem online" a teraz próbuje brać się za segment rynku, który jest im totalnie obcy. I bez fanbojstwa, z całym spokojem jestem w stanie stwierdzić, że będą z tym mieć problemy. Żaden HC gracz nie kupi tych wszystkich popierdółkowatych gier, a rodzice i tak wybiorą dla dzieci Mariana i spółkę, bo znają te postaci od dawna. Dobrym przykładem jest tu moja dwudziestojednoletnia dziewczyna, która ma PS3 i jak dostała ode mnie Eye Pet'a to bawiła się z nim z przyjemnością, ale po jakimś czasie jej się znudził i nie za często do niego wraca. Z kolei na moim Wii spodobało jej się wiele tytułów, zaczęła od Wii Sports i innych takich a teraz zagrywa się w Super Mario Galaxy. Jak pokazałem jej filmiki z Kinectem to nie była zainteresowana, bo stwierdziła, że to nic ciekawego - skakanie i ogólnie "to co było na Wii". Niby kobitka to dobry target dla MS, bo lubi gry casualowe, a jednak woli coś ambitniejszego niż tylko minigierki. Jeśli MS wypromuje jakąś nową serię gier przygodowych które by wykorzystywały kinecta to proszę bardzo, ale coś czuję że musielibyśmy używać w nich pada, więc cała ta "bezkontrolerowość" urządzenia idzie w łeb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.