Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jakby było tak jak mówisz to raczej pozycje Kinect na listach nie byłyby "ruchome". Na jednej zmienia się miejscami z nowym X360, na innej pnie się po kilkanaście miejsc z 36 miejsca, na jeszcze innej stoi na 4 itd.

Nie no, spoko, nie jestem jasnowidzem, ani pracownikiem archiwum x, więc nie będę ciągnął wątku tego co napisałem w tagu teorii spiskowych. Ale co do reszty myślę że mam rację i Ty pewnie też tak myślisz skoro nie spróbowałeś tego nawet "zaatakować". ;]

Ja tak nie myślę, ale uważam że to prawdopodobne więc nie ma co się pluć.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Tak to całkiem prawdopodobne. Różne techniki się stosuje chociażby wspomnę sławną aferę z preorderami na GT5 na amazon.co.uk. Wypuścili tańszego preordera, a gra wskoczyła na pierwsze miejsce sprzedaży pozostając tam aż do odwołania promocji. Naciągane, a już wtedy myślałem, że mogło to być badanie zainteresowania tytułem.

MaZZeo ok rozumiem.

Wracając do GT5 nowe features dochodzą do już i tak bogatej listy.

Night/Day transition

Stunt Arenas

32 player lobbies

16 player races

Track (not map) Editor

Spectator mode

Weather

200 PS4 cars and 800 standard cars

Nascar license

WRC license

Super GT license

Rolling and damage (eerily real weight)

1st person walkabout photo mode

YouTube uploading

1080p

PS Eye headtracking

Motion controls

HDMI 1.4 3D @ 60fps

Split-screen

Best graphics in any driving game (lighting, physics driven smoke, attention to detail..etc)

Real life tracks recreated in maddening quality (up to 2 year dev times)

20+ locations with 70+ variations

PSP Connectivity

Go karts to Rally to classics to sport to Drag car, ordinary cars...etc etc etc

Animated drivers, pit crews, tire changes etc

Custom soundtrack

Text and Voice chat

Narrative involvement by popular drivers and Top Gear crew

Top Gear Test Track

Open free-form Track Days

Profile pages

In-game (bulletin-board) message boards

Gran Turismo Video store

Słabo? Godny konkurent Forzy 3, najlepsze jest, że teraz Turn 10 będzie musiało to przebić. Konkurencja to ładna sprawa.

Opublikowano

Delete.

Edytowane przez januszxp

Opublikowano

Na bank z Move bedzie korzystala, prezentacja jest na 360atce.

Opublikowano

Skoro o kontrolerach mowa - Sony nie chce na siłę wpychać Move do gier

Bardzo ładnie ze strony Sony :thumbsup:

Nie potrzebny news skoro masa osob o tym juz wiedziala. Pad do konsoli PlayStation 3 to Dual Shock 3, a nie Playstation Move, ktore jest tylko dodatkiem. To nie Wii, ze pilot to gl. atrakcja.

Opublikowano

http://www.gametrail...child-of/700859

Sukcesor REZa jak w morde strzelil.

Osobiście gameplay z tej gry (oglądałem inny filmik, ale też z pokazaną kontrolą przez Natala) mnie wynudził. Nie kminię tego kontrolowania Natalem. Zdaje mi się, że wygodniej będzie padem. W filmiku który widziałem koleś często zmieniał rękę, bo mu się szybko męczyła.

Poza tym nie rozumiem też fenomenu Reza, więc Child of Eden nie zrobił na mnie wrażenia. No może nie licząc oprawy, która jest naprawdę świetna i może sprawić że ilość ludzi chorych na padaczkę wzrośnie kilkunastokrotnie.

Opublikowano
Wieść gminna niesie, że z Xboksem 360 Slim może nie być tak różowo, jak się pierwotnie wydawało. Przemodelowana konsola miała zjadać mniej prądu i generować mniej ciepła - liczyliśmy, że zwiększy się bezawaryjność sprzętu...

W Sieci jednak pojawiły się niepokojące głosy. Podobno Microsoftowi nie udało się dotrzymać obietnicy, że Xbox 360 Slim będzie całkowicie bezawaryjny. Po pierwsze - w konsoli znowu napotkamy problem w postaci rysowania powierzchni nośników. Wystarczy zmienić trochę pozycję konsoli, podczas gdy ta odczytuje dane z płyty (np. postawić X360 do pionu), a efekty mogą być opłakane. Poniższy filmik demonstruje to zjawisko, które właściwie trudno racjonalnie wytłumaczyć. Rozwiązanie tego problemu nie powinno podnieść kosztów produkcji X360 w istotny sposób, więc dziwi decyzja firmy o niewykonywaniu na tym polu oczywistego ruchu, rozwiązującego tę upierdliwość.

Drugi problem jest już poważniejszy. Chodzi oczywiście o przegrzewanie konsoli. Podobno Microsoftowi nie udało się utrzymać odpowiedniej temperatury we wnętrzu obudowy Slima. W zaledwie kilka dni po pojawieniu się tego zgrabniejszego modelu niektóre egzemplarze nowego X360 zaczęły się przegrzewać. Oczywiście nie jest to dobra wróżba dla całej przemodelowanej serii. Trzeba jednak w tym miejscu powiedzieć, że firma wrzuciła na płytę główną X360 bardzo przydatną funkcję - odcięcie procesora w momencie gdy temperatura przekracza wartość krytyczną i zamknięcie konsoli.

W takich chwilach przeciążenia X360 po prostu się wyłączy. Gracze będą mogli wrócić do rozgrywki dopiero po odczekaniu kilkunastu minut, podczas której sprzęt dostanie szansę, by się schłodzić.

Jeśli mam wybierać awarię sprzętu przez usmażenie albo pauzę w rozgrywce na 15-30 minut, to oczywiście wybiorę tę drugą opcję. Miejmy nadzieję, że Microsoftowi dzięki temu ogranicznikowi temperatury uda się podnieść żywotność nowego X360. Na pewno w kolejnych tygodniach napływać będą konkretniejsze informacje na temat niezawodności X360 Slim. Może jednak warto wstrzymać się z zakupem zgrabniejszej wersji konsoli, jeśli nastawialiście się wyłącznie na sprawę obiecywanej ogromnej niezawodności...

ppe.pl

brawo mikroszajsie, kilka ledwo dni i takie newsy, a juz naprawde bylem gotow uwierzyc w bezawaryjnosc tego slima, co szczerze mowiac bylo dla mnie najwieksza karta przetargowa aby miec xboxa do kompletu

Opublikowano

Drugi problem jest już poważniejszy. Chodzi oczywiście o przegrzewanie konsoli. Podobno Microsoftowi nie udało się utrzymać odpowiedniej temperatury we wnętrzu obudowy Slima. W zaledwie kilka dni po pojawieniu się tego zgrabniejszego modelu niektóre egzemplarze nowego X360 zaczęły się przegrzewać. Oczywiście nie jest to dobra wróżba dla całej przemodelowanej serii. Trzeba jednak w tym miejscu powiedzieć, że firma wrzuciła na płytę główną X360 bardzo przydatną funkcję - odcięcie procesora w momencie gdy temperatura przekracza wartość krytyczną i zamknięcie konsoli.

W takich chwilach przeciążenia X360 po prostu się wyłączy. Gracze będą mogli wrócić do rozgrywki dopiero po odczekaniu kilkunastu minut, podczas której sprzęt dostanie szansę, by się schłodzić.

ppe.pl

brawo mikroszajsie, kilka ledwo dni i takie newsy, a juz naprawde bylem gotow uwierzyc w bezawaryjnosc tego slima, co szczerze mowiac bylo dla mnie najwieksza karta przetargowa aby miec xboxa do kompletu

Dobrze przynajmniej, że nowy xbox będzie miał tą opcję wyłączenia przed punktem krytycznem. Kazdy sobie wyłączy konsole na kilkanaście minut i będzie spokój.

Ale i tak czy tak nie powinno być takich sytuacji jak te dwie wyżej wymienione w szczególności jak Microsoft podniecał się, ze konsola będzie teoretycznie bezawaryjna, eww.

Opublikowano

Przecież te wszystkie pierdy są na podstawie zdjęcia które właśnie pokazuje przegrzanie. Gościu posiadający konsole specjalnie to zrobił :F

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Przecież te wszystkie pierdy są na podstawie zdjęcia które właśnie pokazuje przegrzanie. Gościu posiadający konsole specjalnie to zrobił :F

Masz rację co do kwestii przegrzania. Zax po prostu źle zinterpretował tą sytuację. Po tym jak dokładnie się wczytałem na forum, gdzie było umieszczone zdjęcie przegrzanej konsoli to była notka, ze "slimka" została specjalnie przegrzana. Tak jak już wcześniej pisałem dobrze że będzie się pojawiał komunikat przed punktem krytycznym, to każdy w razie czego będzie mógł zareagować thumbsup.gif

Co do kwestii rysowania płyt to, trochę to dziwne. Zobaczymy co dalej będzie się z tym działo...

Opublikowano

Masz rację co do kwestii przegrzania. Zax po prostu źle zinterpretował tą sytuację. Po tym jak dokładnie się wczytałem na forum, gdzie było umieszczone zdjęcie przegrzanej konsoli to była notka, ze "slimka" została specjalnie przegrzana. Tak jak już wcześniej pisałem dobrze że będzie się pojawiał komunikat przed punktem krytycznym, to każdy w razie czego będzie mógł zareagować thumbsup.gif

Co do kwestii rysowania płyt to, trochę to dziwne. Zobaczymy co dalej będzie się z tym działo...

W notce jest mowa o kilku takich przypadkach.

Edytowane przez zwolak6

Opublikowano

Na zdjeciu bylo widac ze gosc postawil konsole w pionie i dodatkowo przystawil na jakies 1cm do sciany po ktorej jest wywietrznik.

chcial wywowolac jakis flame ale zapomnial kurze zetrzec i to go zdradzilo :)

Opublikowano

@zwolak6: Nie, wszystko jest oparte o jeden przypadek. Ludzie z kompleksami zadbali o resztę.

Opublikowano

Nie rozumiem teraz tej nagonki. Skoro nie udało się zmienić architektury wewnątrz konsoli to przynajmniej zadbali o zabezpieczenia, których nie było we wcześniejszych wersjach. Ale fanbojski flame zawsze będzie się wylewał z szamba.

Opublikowano

W instrukcji do X360 jest jak byk napisane, że nie można poruszac konsolą jeżeli jest włączona i pracuje w niej płyta. Ale po cholerę przestrzegac tego co jest w instrukcji?

Opublikowano

Na ppe za dużo ludzi do pisania newsów dopuścili i coraz częściej zdarzają im się kwiatki.

Opublikowano

news na PPE oparty o 1 porysowaną płytę na E3 gdzie koleś macha konsolą (niesamowite!) i o 1 konsole w której zablokował wylot powietrza by zobaczyć co się stanie....ku.wa poziom newsów jak na onecie

Opublikowano

Ostatnio tam przeczytałem o najnowszej zapowiedzi Valkyria Chronicles na PS3. Mało pod siebie nie zrobiłem, ale tylko do czasu jak nie odpaliłem trailera :P

Opublikowano

No tak jak wcześniej mówiłem. Zainteresowanie bardzo duże to nie ma co liczyć na obniżkę ceny.

Opublikowano

Jakby ktoś jeszcze liczył, że Kinect będzie tańszy niż 150$, to nie, nie będzie. http://store.microso...roduct/C737B081

Czyli "test" preorderów widocznie wypadł pozytywnie. Pochwalić pozostaje skutecznego marketingu i grona wiernych fanów, którzy rzucili się na Kinecta nie czekając na jakiekolwiek gry.

Cóż, fani PlayStation jak zwykle z rezerwą czekają, namyślają się. Preordery przecież nigdzie nie uciekną.

A fani Xbox-a chcą jak najszybciej wskoczyć na ponton by pobić rekord w spływie górskim, połasić tygryska i potańczyć chicken dance'a :P

Opublikowano

mnie ciekawi ta bajka ze produkcja kinecta kosztuje 150$ wiem ze jest duzy jak polowa x slim ale co tam jest za 150$ ? :lol:

a newsy ostatnio na polskich portalach są w stylu onetu, tzn. krzykliwe lub by wywołać wojny fanow, taka polygamia podciągnęła sobie liczbę odświeżeń za pomocą głosowań na gry, ch.owe to czasy na porządną stronę z newsami ;/

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

mnie ciekawi ta bajka ze produkcja kinecta kosztuje 150$ wiem ze jest duzy jak polowa x slim ale co tam jest za 150$ ? :lol:

Cuda Panie, CUDA ! ;)

Grigori: Ja od samego początku się w duszy śmiałem z tego supportu do 4 graczy bo faktycznie w grach jakie będą się pojawiały na Kinect gdzie dużą rolę odgrywa gestykulacja, jest to zwyczajnie nie wykonalne - może poza prostymi grami typu Quiz.

Opublikowano

pewnie recznie zdobiona nózka i najwyzszej jakosci plastik :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.