Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jeżeli Kinect na chwilę obecną jest tak popularny(pre-ordery), to naprawdę źle dla graczy. Założę się, że 99% użytkowników X360 piszących w tym temacie wolałoby, żeby Microsoft inwestował grubą kapuchę w rozwój studiów developerskich i produkcję killerów typu GeoW, Alan Wake czy Halo niż gry na Kinecta poświęcone tygrysom i pontonom. Nie zrozumcie mnie źle - póki co Move też średnio mnie podnieca. No ale jednak na razie wygląda na mniejszą popierdółkę niż Kinect.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Musiał się nieźle naprodukować. ;)

David Jaffe Is ?Absolutely? Available To Make Games For Xbox 360

http://www.gamesthirst.com/2010/06/22/david-jaffe-is-%E2%80%9Cabsolutely%E2%80%9D-available-to-make-games-for-xbox-360/

Nie dziwię się wcale, teraz już liczą się tylko first-party jeśli chodzi o exy. Każdy chce zarobić.

Opublikowano

Caly ten pomysl z PS Plus bije cala strukture platnosci XBL i to za co haracz placimy. PSone classic za darmo, gry z PSN free? Wlasnie na tym powinien polegac abonament za uslugi sieciowe.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

apropo Crazy Taxi, wiele bzdur piszą ludzie

Licencji nie ma ( już nie mamy KFC ) muza O.K

Po za Offspring, zresztą zobaczcie sami.

Gra tak jak również SONIC ADVENTURE obsługuje 16:9

Filmik pochodzi z Beta8 ( ostatniego releasu który jest testowany ( pre finale )

Lecz mimo wszystko framerate spada, oraz tekstury się doczytają.

http://vimeo.com/12772744

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

Już to pisałem w temacie o 3DS, sprzęt wydaje się być mocny (zbliżony do poprzedniej generacji), jednak wiadomo jaką przewagę technologiczną miał PSP nad DS'em. Na bank jak Sony wypuści następcę PSP, ten będzie znacznie mocniejszy od 3DS'a, plotki były, że mocą będzie zbliżony do Xboxa 360/PS3.

Opublikowano

Jak Sony jeszcze nawet nie zapowiedziało PSP2, a 3DS wyjdzie w tym roku albo na początku przyszłego to mogą już sobie odpuścić. No chyba, że będzie nie do spiracenia to wtedy drugie miejsce im nie straszne, ale wątpię w taki obrót wydarzeń.

Opublikowano

Jeśli wyjdzie taki PSP2, to Sony koniecznie musi wrzucić drugiego analoga. Teraz jednym z większym problemów w grach na PSP jest właśnie nieprecyzyjne sterowanie, gdzie obracanie kamery wrzucone jest pod przyciski geometryczne (Resistance, czy Syphon Filter) i ciężko się do tego przyzwyczaić nawet po czasie. Drugi analog to jednak mus.

Grigori masz rację, że mało komu chce się grać w te same gry na PSP, jak ma większa konsolę. Zresztą często są to słabsze gry jak np. Assassins Creed , czy taki Prince of Persia Rival Swords (port The Two Thrones).

Opublikowano

Myślę, że PSP2 nie dość, że grafiką musiałby zaskoczyć to także funkcje online powinny być rozbudowane. Online dotychczas nie spotykany na kieszonsolkach, community, zaawansowana kompatybilność z PS3, usługi... Emulacja PSP oraz PS2 także jest musem.

Opublikowano

Już to pisałem w temacie o 3DS, sprzęt wydaje się być mocny (zbliżony do poprzedniej generacji), jednak wiadomo jaką przewagę technologiczną miał PSP nad DS'em. Na bank jak Sony wypuści następcę PSP, ten będzie znacznie mocniejszy od 3DS'a, plotki były, że mocą będzie zbliżony do Xboxa 360/PS3.

Wątpię szczerze. Wystarczy spojrzeć z czym borykają się współczesne konsole stacjonarne. Lepsza grafika = mocniejsze bebechy = więcej ciepła. Jeśli PSP2 miałoby mieć grafikę HD i efekty na poziome obecnych konsol stacjonarnych, musielibyśmy dostać potwora z wiatrakami w środku. Bo w rozwiązanie tego problemu metodą typu silent pipe nie wierzę ;)

Opublikowano

PSP2 będzie mogło obronić się tylko falą gier robionych od podstaw wyłącznie na tę platformę i to takich które pasują do takiego urządzenia: jakieś bajeranckie platformówki, miodne jRPG, nie wiem przygodówki. Powinni się wystrzegać konwersji z dużych konsol jak ognia.

Opublikowano

PSP2 będzie mogło obronić się tylko falą gier robionych od podstaw wyłącznie na tę platformę i to takich które pasują do takiego urządzenia: jakieś bajeranckie platformówki, miodne jRPG, nie wiem przygodówki. Powinni się wystrzegać konwersji z dużych konsol jak ognia.

A robią niestety zupełnie inaczej. Bo tak teoretycznie łatwiej zarobić - robimy hype na Assassin's Creed po czym dajemy wykastrowaną wersję handheldowcom. Eh :/ DS wygrał w temacie sprzedaży dzięki masie exclusiveów i innowacyjnemu rozwiązaniu z dotykowym ekranem.

Opublikowano

Ale w ogóle co to ma do tego tematu?

To, że kiedyś pisaliśmy tu na temat "popier....." z XBLA ( bo na PSN są same MEGA SZPILE! na 8H gameplayu )

Więc miałem przedstawić SONIC4 / Sonic Adventure / Crazy Taxi / Jet Set Radio / Shenmue...

Co prawda Beta/Alpha, choć takie jak CT "już" można.

Aby ludzie sami ocenili czy to "popier....."

Tak więc zaczynam swoje CONSOLE WARS! :]

Opublikowano

Tutaj masz zdecydowanie rację, wystarczy spojrzeć na listę najlepiej sprzedających się gier na PSP (niektóre wyszły później na PS2, ale mniejsza o to) większość z czołówki to gry dedykowane tylko temu sprzętowi, no przynajmniej w dniu premiery.

http://www.vgchartz.com/worldtotals.php?name=&publisher=&console=PSP&genre=&minSales=0&results=50&sort=Total

Opublikowano

pytanie, jak wyglada sprzedaz psp go? czy az tak marnie jak mozna sie domyslac?

Opublikowano

Ciekawe kiedy pokaza nowe PSP, chcialbym konsole z zintegrowanym naprawde dobrym odtwarzaczeam audio/video. No i niech wezma sie za budowe dobrego line up'u. Moze w 2k11 cos sie ruszy.

Tez myslalem Grigori o tym by byl to po prostu multimedialny telefon nastawiony na gry, ale to nie wypali. Zupelnie jak z N-Gage.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Az dziwne, dziecko by powiedzialo ze to bedzie chybiony pomysl, czy ktos w ogole na forum na go ;]?

Produkuja to g,owno a nikt nie kupuje, nie widzialem jeszcze nikogo z tym w lapie.

Jest jakas stronka ktora pokazuje ta porazke? od storny liczb itp.?

Opublikowano

Ale o co Ci biega. Przecież na XBLA i PSS są pełne gry z poprzedniej generacji nawet. I nikt nie nazywa ich popierdółkami. Tak nazwane zostały gry, które na to miano rzeczywiście zasługują.

Ja już kiedyś mówiłem, jak widzę jedyną drogę rozwoju dla PSP.

PSPhone, a teraz dodaje do tego PSPhone3D. Zamknięcie w jednym pudełku które mieści się wygodnie w kieszeni 3DSa i iPhone'a. Kij, niech to nawet kosztuje 2500 tysia na starcie, czyli tyle co kosztuje w sumie Jabłuszko + będzie prawdopodobnie kosztować 3DS. Ludzie są w stanie płacić za nowe modele telefonów tyle pieniędzy. A są jeszcze przecież możliwości sprzedawania tego w abonamencie, trochę taniej. Ekskluzywny gadget, ale przy spowszednieniu iPhone'a i "dziecinności" DSa target dorosłych, dobrze zarabiających gadżeciarzy jest trafiony. Wiem, to samo było z PS3 i nie wypaliło, ale ceny spadają zawsze, więc target się rozszerza. Tak samo było z PS3, można było zmienić target, bo granica ceny się zmieniła, a nie dlatego, że Sony poszło po rozum do głowy.

Dystrybucja rzecz jasna cyfrowa przez sieci komórkowe (umowy z operatorem-dystrybutorem na darmowy przesył aplikacji ze Sklepu; tego brak Go, dlatego zdycha), dobre antypirackie zabezpieczenie.

Graficznie mogę tylko trochę PSP podciągnąć, więcej nie trzeba, bo wielkość ekranu pozostaje jednak granicą pogoni za wydajnością. Gry robić takie jak robią teraz, plus zainwestować trochę więcej w oryginalne produkcje. Jeśli byłoby 3D, to już w ogóle bajka.

A w czasie kiedy PSPhone będzie tanieć i zyskiwać mozolnie bazę userów, sprzedawać PSPGo za grosze. Nawet daleko poniżej ceny produkcji. Za 49$. I zarabiać na elektronicznej dystrybucji, która nic nie kosztuje.

Mam też plany na przyszłość PlayStation, ale wolałbym je wysłać w CV na stanowisko prezesa Sony niż Wam spoilerować w tym temacie. ;]

Zwyrol: Donowi chodziło chyba szerzej, o to, żeby w ogóle robić oryginalne gry, a nie to samo co na dużych konsolach tylko mniejsze. Nie tylko konwersje, bo tych jest stosunkowo mało, ale spin-offy i ten cały szajs. One się sprzedają najlepiej właśnie, ale to dlatego, że nie ma alternatywy, i jednak jest to właśnie mechanizm napędowy tej konsoli. Tylko że mało oryginalny i jeszcze mniej satysfakcjonujący odbiorce, który to samo tylko lepsze ma na dużej konsoli. Nie wiem kto to kupuje. Ci ludzie i tak siedzą w domu na kanapie i w to grają. Wiem, bo ja też tak robiłem. Zrezygnowałem, bo to mija się z celem.

ja mam podobną wizję nowego psp tyle że nie bedzie dzwonienia, a bedzie bardziej IPAD-owate (hd, duzy ekran itd)

Opublikowano

Tylko kiedy Sony zdecyduje sie pokazac swoja nowa zabawke?

Opublikowano

nikt nie chce grać w gry z dużych konsol na małej konsoli kiedy ma dużą konsole.

Tyle ze ze handhealdy nie maja stanowic altrernatywy dla duzych konsol...sto razy wole Burnouta, Gran Turismo, Tekkena, Colina czy PES na PSP od po(pipi)ek na DS.

3DS zaoferuje nowa technologie ale poki co jestem sceptyczny do efeku 3D bez okularow...do tego na ekranie wielkosci komorki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.