Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

PS3 nie da rady na rynku pociagnac 10 lat. Tak abstrahujac :turned:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Może czekają na to co pokaże konkurencja? Największym błędem Sony jest to, że czeka w tej kwestii na sam koniec. Mogli już wcześniej pomyśleć o implementacji 3D dla PSP, a nie bawić się w eksperymenty typu PSPGo, które jeszcze trochę i podzieli los N-Gage. Nie zdziwiłbym się gdyby nowe PSP działało na ostatnio bardzo modny, panel dotykowy. Muszą zaprojektować prawdziwe cacko jeśli chcą konkurować z Ninny czy nawet Apple.

Psyko, czemu tak uważasz? Skoro udało się to z PS2, gdzie nie było e-dystrybucji, tak rozbudowanego online, nowych firmware, to czemu ma się nie udać teraz? System tak naprawdę dopiero się dobrze rozkręcił i nawet takim tempem może jechać ze trzy lata.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

GRG w sumie to masz rację z tym mobilnym urządzeniem (psp i telefon) zwłaszcza że sony ma w koncernie sony ericsson, a może by mogli jeszcze bardziej pojechac po bandzie i zrobić:

Sony Ericsson playstation walkman portable computer enterteiment xD

Opublikowano

Uwazam, ze zycie danego sprzetu, to tylko jego renesans, nie zadne crapy i okazyjne wypuszczanie killerow. Dlatego 10 la PS3 to nierealne, chyba ze tak jak PS2 bedzie funkcjonowac ze swoim sukcesorem.

Opublikowano

Może czekają na to co pokaże konkurencja? Największym błędem Sony jest to, że czeka w tej kwestii na sam koniec. Mogli już wcześniej pomyśleć o implementacji 3D dla PSP, a nie bawić się w eksperymenty typu PSPGo, które jeszcze trochę i podzieli los N-Gage. Nie zdziwiłbym się gdyby nowe PSP działało na ostatnio bardzo modny, panel dotykowy. Muszą zaprojektować prawdziwe cacko jeśli chcą konkurować z Ninny czy nawet Apple.

byly przeciez plotki, ze ekran bedzie dotykowy. A teraz nagle 3D i Sony znowu jest w (pipi)e bo touch + 3D nie ida raczej w parze. Nie mowiac juz, ze musza wymyslic swoja wlasna technologie na taki maly wyswietlacz, bo watpie zeby kupili od Samsunga ekraniki.

Opublikowano

Przynajmniej dobrze, że M$ nie pcha się w ten segment rynku, oni już w ogóle nie mieliby z czym wyskoczyć. Choć teraz Sony jest w podobnej sytuacji...

Opublikowano

Niech robia normalny sprzet i normalne, dobre gry, denerwuje juz mnie ten wyscign na kontrolery ruchy, 3d, touch screeny i uj wie co jeszcze.

Opublikowano

Najbardziej mnie śmieszy to, że tak naprawdę Sony rozpoczęło ten boom na 3d w grach i telewizorach, a Nintendo od razu powiązało to z nowym 3DS. Nie sadze, aby Ninny od dawna planowało taki model konsoli. Kiedy zorientowali się jakie 3D przynosi zyski (vide Avatar) i jest dobrym kluczem marketingowym (Sony, 3D Bravia, pokazy gier w 3D) to sami od razu wdrożyli to w ich najlepiej sprzedająca się konsolkę. Szybko się z tym ruszyli.

Opublikowano

Niech robia normalny sprzet i normalne, dobre gry, denerwuje juz mnie ten wyscign na kontrolery ruchy, 3d, touch screeny i uj wie co jeszcze.

Podpisuję się pod tym całkowicie! Też już mi się nie chce czytać o tych nowinkach i bajerkach, łączni z tym całym 3d na ekraniku wielkości komórki, dla mnie to całkowita abstrakcja.

Opublikowano

NEMESIS US wątpię, żeby tak było, technologii nie tworzy się z dnia na dzień zwłaszcza 3D bez okularów. Wszystko to musiało być planowane parę lat temu. Rynek od paru dobrych miesięcy zalewa 3D co nie jest niespodzianką, taka kolej rzeczy która była planowana już wcześniej przez wielu producentów. Nie wiem czy to oficjalna informacja, ale podobno ekranik dla 3DSa zrobił Sharp więc nie jest to w 100% robota Nintendo. Sony pokazało 3D z okularami podobnie jak w kinach lecz do kieszonsolki konieczne było wprowadzenie technologii bez nich. Inaczej 3DS poszedłby drogą Virtual Boya, a na to N nie może sobie pozwolić.

Opublikowano

Ja za to powiem szczerze, ze to 3D mnie jara. Wlasnie po to sa konsole przenosne. By oferowac inna rozrywke, niz konsole stacjonarne. INNA, nie znaczy GORSZA. Jesli 3DS ma oferowac gry dla normalnych graczy (na calkiem znosnych ekranach), wkoncu przy pojemonsci carta i mocy przerobowej, ktora nie ogranicza developerow tak bardzo, ale dajace cos nowego i swierzego. Granie w FPSy na 3DS MUSI byc za(pipi)iste. Czy ktos widzi cos zlego w graniu np. w Metroide Prime DS (czy dowolnego innego FPPa) z ladna grafika, wygodnym sterowaniem, graniem online i do tego na wyciagniecie reki w kazdej chwili? Nie sadze.

Co do PSP2: nie sadze, ze dadza telefon w tym. Sony musialoby sie skupiac wtedy na robieniu software'u pod telefon (dodatki, aplikacje, PORZADNY OS) i dodatkowo czuwac przy grach. Nie wspominajac o tym, ze moc przerobowa tez bedzie wiele wiele wieksza. Do tego musi byc tam touch screen, wiec pobor mocy bedzie ogromny. Czyli sliniejsza bateria = wieksza waga.

Opublikowano

Maka: A od czego jest Sony Ericsson? Czemu SCE miałoby nie skorzystać z opcji współpracy?

Tak sobie myślę, jeśli nie ekran 3D, to OLED, bo to zapewniłoby bardzo długi czas pracy, czym sprzęt mógłby poważnie zyskać na tle konkurencji. Może dlatego czekają? Żeby nie wejść na rynek z kolejną generacją sprzętu, kiedy branża technologiczna stoi u progu nowego standardu matryc. Podobno ekrany OLED są fenomenalne i nic się do nich nie umywa. Może opracują OLE3D? ^^

To oczywiście tylko daleko idące spekulacje, nie zmieniające faktu, że obecnie PSP jest w tragicznej sytuacji.

Wiem, ze maja OS od Ericsson'ow, ale to o czym mowilem, ze aby wypromowac swoja konsolke z mozliwosciami telefonu nie powinni dawac czegos na poziomie Symbiana tylko wypromowac wlasny system operacyjny (oparty np. na XMB z jakimis tam dodatkami, cos na poziomie OS Apple/Andrioid), aby konsole bylo tez warto kupic pod katem dzwonienia, a nie jako dodatek do samego PSP.

BTW OLED jest bardzo:

- drogie (ale to BARDZO)

- wrazliwe na wilogoc

- oferuja niska rozdzielczosc.

Podobno sa tez ciezkie. Telewizor 11" (czyli mniej wiecej 1/3 ekranu PSP) o grubosci 3mm wazy 2 kilo ok. No i jest jeden argument przeciw OLED w PSPhone: oni tam musza dac ekran dotykowy. Poprostu.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Dla mnie trochę chora jest idea wydawania portów z PSP na PS2 ( z małymi wyjątkami), w dodatku bez widocznej poprawy jakości. Takim tokiem PS2 może przeżyć jeszcze z 5 lat, bo najlepsze gry dedykowane tylko tej konsoli już się chyba nie pojawią. Sztuczne podtrzymywanie pacjenta przy życiu. Widocznie się to opłaca, bo Sony praktykuje to już któryś rok. Szkoda tylko, że Peace Walker na PS2 nie wyjdzie jeszcze. Niby dobry sposób na bicie kasy na starym sprzęcie, ale z bliższej perspektywy to pójście na łatwiznę, choć z punktu widzenia Sony nie powinno się inwestować majątków w i tak wyrobioną markę PS2.

Opublikowano

Podpisuję się pod tym całkowicie! Też już mi się nie chce czytać o tych nowinkach i bajerkach, łączni z tym całym 3d na ekraniku wielkości komórki, dla mnie to całkowita abstrakcja.

wlasnie istotny jest sposob wykorzystania takich gimmicków. Na początku DSa devsi w ogole nie mieli pomyslu jak to ugryzc i przez dobry rok bylo w cholere malo gier, a te ktore byly mialy touch screen uzyty "na sile". A teraz? Teraz wszystko wychodzi naturalnie - poruszanie sie po menusach, zagadywanie do postaci a nawet poruszanie sie. W 3DSie tych gimmickow bedzie pelno - mikrofon, touch, 3D, akcelerometr - ale to tylko lepiej dla nas. Wazne, zeby developerzy zrozumieli, ze nie musza ich wszystkich wykorzystywac tylko dlatego, ze "są". Niech po prostu robią gry.

Opublikowano

Chodzi mi O rozdzielczosc. Z tego co sie orientuje takze rodzielczosci sa dosc niestandardowe jak na analogiczne ekrany typu LED, LCD czy plazma. Oczywiscie moge sie mylic i pardon jesli tak jest. A co do ciezkosci ekranu: widzialem pokaz pierwszego OLEDa Sony i wlasnie tam takie dane padly. Co do linku: raczej ja bym na PSP nie ryzykowal wyginac konsoli :D

Opublikowano

Maka: A od czego jest Sony Ericsson? Czemu SCE miałoby nie skorzystać z opcji współpracy?

Tak sobie myślę, jeśli nie ekran 3D, to OLED, bo to zapewniłoby bardzo długi czas pracy, czym sprzęt mógłby poważnie zyskać na tle konkurencji. Może dlatego czekają? Żeby nie wejść na rynek z kolejną generacją sprzętu, kiedy branża technologiczna stoi u progu nowego standardu matryc. Podobno ekrany OLED są fenomenalne i nic się do nich nie umywa. Może opracują OLE3D? ^^

To oczywiście tylko daleko idące spekulacje, nie zmieniające faktu, że obecnie PSP jest w tragicznej sytuacji.

Wiem, ze maja OS od Ericsson'ow, ale to o czym mowilem, ze aby wypromowac swoja konsolke z mozliwosciami telefonu nie powinni dawac czegos na poziomie Symbiana tylko wypromowac wlasny system operacyjny (oparty np. na XMB z jakimis tam dodatkami, cos na poziomie OS Apple/Andrioid), aby konsole bylo tez warto kupic pod katem dzwonienia, a nie jako dodatek do samego PSP.

BTW OLED jest bardzo:

- drogie (ale to BARDZO)

- wrazliwe na wilogoc

- oferuja niska rozdzielczosc.

Podobno sa tez ciezkie. Telewizor 11" (czyli mniej wiecej 1/3 ekranu PSP) o grubosci 3mm wazy 2 kilo ok. No i jest jeden argument przeciw OLED w PSPhone: oni tam musza dac ekran dotykowy. Poprostu.

http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/audio-video/14-calowy-oled-o-rozdzielczosci-full-hd,1,3056772,artykul.html

http://nvision.pl/Nowe-horyzonty-technologia-OLED--Articles-225-ndetails-1.html

obalam rozdzeilczosc i ciezar

podobno ,podobno J. Kaczynski ma psa.

nie wciskaj kitów jak sie nie znasz dyletancie

Opublikowano
Rozdzielczosc i ciezar. Produkt Sony. Chociaz Samsung ma 40" Full HD chyba.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

zawsze mogą dać czarne pasy xD Ale w przypadku 3d (bez okularów) musi byc podwojona rozdzielczość (szerokość) tak jak jest w 3ds niby 800px ale gry będą w 400px x2

Opublikowano

rok 2007

Opublikowano

To pardon. Jednak zapora cenowa zostaje dalej i tego nie przeskoczysz tak szybko :/ Technologia sama w sobie wysmienta wrecz.

Opublikowano

Przeterminuja sie patenty to ceny zaczna spadac na leb, produkcja jest prostsza i tansza.

A z ta wilgocia to prawda, ale pewnie zrobia jakies powłoki.

Juz widze psp2 przyklejane do scianki kibla, albo oparcia autobusu ;]

Opublikowano

A ja widze drechola, kotry to szybko zerwie kek ;) Nie rozumiem jednego: skoro mamy OLED, to po co nam LEDy, ktore sa nowoscia jako tako.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Przeczytalem to i owo: to prawda. Czyli dwie rozne technologie. Ja zostaje przy mojej plazmie: kozackie kolorki, wysoki kontrast i do tego zero problemow ze smuzeniem w ruchu.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

PSPhone to by była totalna porażka. Sony nie ma takiego zaplecza developerów, nie ma modelu dystrybucji, dodatkowo musieliby się dogadać z operatorami (przez Ericssona, wykonalne) i wpakować w mały sprzęt 2 razy więcej bebechów. 3D, telefon, net, gry... jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Opublikowano

Nie. Po prostu wydaje mi się, że w czasach hegemonii Apple oraz nieudolnych prób całej reszty w stworzeniu iPhone-killerów, projekt typu PSPhone nie ma racji bytu. Może się mylę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.