Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

IMO ma jeszcze jak zrobią z tego dobry odtwarzacz muzyki to ma racje bytu. (nowy walkan, psp i se w jednym )

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

PSP2 i tak już nic nie pomoże bo są co najmniej krok w tyle za konkurencją. Tak samo jak z gadżetami od Apple. Pierwsi zrobili iPhone'a, pierwsi zrobili iPad'a. Reszta może się ograniczyć do skrobania ich po piętach nawet jak wypuszczą lepszy system. Wszystko dlatego, że byli pierwsi. Tak samo jest z PSP i DS. Nina pierwsza wprowadziła touch screen, pierwsi wprowadzą 3D do handhelda i będą pierwsi w kolejnej generacji handheldów, Sony już tego nie przeskoczy. Najlepiej by wyszli na tym jakby wpuścili po prostu PSP2 z 3D i skupili się na likwidacji piractwa i lineupie dedykowanych gier, wtedy osiągną sukces nawet jak sprzedadzą połowę tego co 3DS. Ładowanie telefonu i innych niepotrzebnych bajerów byłoby po prostu śmieszne. To trochę tak jak z PS3 i X360. Jakoś fakt, że PS3 to konsola i odtwarzacz BD nie doprowadził do upadku X360, a to właśnie dlatego, że zawsze na pierwszym miejscu stoi granie.

Opublikowano

Apple nie wymyśliło iPada, tego typu urządzenia są od lat.

Opublikowano

Apple nie wymyśliło iPada, tego typu urządzenia są od lat.

A kto wymyślił iPada? Nie wymyślili tabletów. Zainteresowani tego typu sprzętem, będąc przeciwnikiem netbooków, zainwestowali w tą sferę.

Opublikowano

Chodzi mi o to że tablety toshiby i innych producentów są od lat na rynku. Które w niektórych przypadkach są lepsze od iPadów. a iPad to po prostu nazwa. Niedługo bedzie itoster , iLodówka itp. I tak sie sprzeda w USA przez magiczne " i"

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Apple ma po prostu swietny marketing zmieszany z potezna marka. Ot filozofia.

Opublikowano

Tu się trzeba zgodzić, Apple ma bardzo dobry marketing. Mimo tego, ze ich zabawki mają wysokie ceny, a przy tym czasem nie oferują tylu możliwości co produkty innych firm to i tak zarabiają na nich mnóstwo pieniędzy. W dzisiejszych czasach nawet produkt niekoniecznie najlepszy w swojej kategorii się sprzeda bardzo dobrze o ile będzie miał dobry marketing.

Opublikowano

Kwestia tego czy produkty Apple są lepsze od konkurencji to dość kontrowersyjna kwestia. Faktem jedna jest, że konsumenci Apple mają najwyższy wskaźnik zadowolenia z użytkowania sprzętu komputerowego (badania firmy Forrester ze stycznia br.).

Sam korzystam z Apple i uważam, że dla nieinformatyka ten sprzęt jest spełnieniem marzeń na zasadzie: nic z nim nie robię, a ten działa.

Opublikowano

Tylko nie w PL, gdzie brakuje apple'owych serwisów. Jak mi się słuchawki zepsuły od iPhone'a to nawet mi sprzedawca nie mógł wymienić, bo nie miał gdzie oddać zepsutych. Skończyło się na tym, że dostałem jakieś tanie podróbki, na które czekałem ponad 50 dni roboczych. Po takim traktowaniu już mi się nie chciało znowu wykłócać ;)

Opublikowano

Nie jestem przekonany co do pomyslu PSPhone. Taka zabawka bylaby cholernie droga. A telefony z najwyzszej polki cenowej kupuja zwykle gadzeciarze/wielbiciele nowinek ktorzy nie trzymaja swojego cacka dluzej niz rok...bo wkoncu wyszedl jakis nowy za(pipi)isty model.

Konsola z zalozenia ma starczyc na przynajmniej 5-6 lat, telefon juz niekoniecznie.

Opublikowano

O to chodzi. Gracz i tak najpierw będzie patrzył na gry i technologię bezpośrednio z nimi związaną. Cała reszta to dodatki, których dla większości ludzi może nie być.

Opublikowano

Tylko nie w PL, gdzie brakuje apple'owych serwisów. Jak mi się słuchawki zepsuły od iPhone'a to nawet mi sprzedawca nie mógł wymienić, bo nie miał gdzie oddać zepsutych. Skończyło się na tym, że dostałem jakieś tanie podróbki, na które czekałem ponad 50 dni roboczych. Po takim traktowaniu już mi się nie chciało znowu wykłócać ;)

Oddawałeś to do sklepu? Trzeba było walić od razu do autoryzowanych serwisów Apple ( http://www.apple.com/pl/support/contact/ ). Gdy mi coś nie stykało w iPodzie skontaktowałem się, dostałem info u którego kuriera mam się starać o darmową przesyłkę, wysłałem w oryginalnym pudełku z opisem problemów na kartce i po 2 tygodniach dostałem nową nowego iPoda.

Opublikowano

To nie temat o Apple, więc nie chcę ciągnąć offa. Dodam tylko, że iP brałem z komisu i może dlatego miałem takie nieprzyjemności. Mimo wszystko warto było, bo swoje 3G wyrwałem za 950 zł 2 lata temu ;)

Opublikowano

Ja mam pytanie, czemu zawsze kiedy jest gadka odnośnie XBL i zewnętrznych serwerów to użytkownicy XBL tłumaczą że to wina że M$ nie zapłacił. Już któryś raz z kolei spotkałem się z takim komentarzem ?

Opublikowano

Square: gracze placa nam abonament, nie musza posiadac Golda

Microsoft: drugi raz cos takiego nie przejdzie

;P

Opublikowano

Przy ofercie PS Plus, w tym momencie XBL to czyste dymanie klientow bez wazeliny.

Opublikowano

Z płatnym online na X360 jest tak jak z DLC. Jakby ludzie nie chcieli to by nie kupowali. A my sobie możemy narzekać.

Opublikowano

MS juz dawno powinien zjechac z cena Golda tak o 50%, ewentualnie zrobic cos takiego jak PS+. Za czasow pierwszego Xboxa i pierwszego roku 360tki bylem jeszcze w stanie to zrozumiec. Teraz jest to zwykle zdzierstwo i pogodzic sie musza z tym wszystkie fanbojki Microsoftu. No ale zyski maja z tego przeogromne i watpie, ze cos sie zmieni w tej materii.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Porównanie z DLC już prędzej pasuje do PS Plus aniżeli Live.

Bezkitu toż to zwyczajny haracz M$ powinien w tej sprawie też coś zaproponować korzystnego dla konsumentów.

Opublikowano

Widocznie MS ma jakieś konkretne powody by odmawiać.

Haha, jaki rotfl'owy argument.

Ich powody są takie, że nie życzą sobie, by na ich platformie egzystowała konkurencja usługa w kolejce do portfeli graczy. Takie są skutki płatnego online. Nie wiem jak możesz się zachowywać, jakby dla Ciebie to była norma. Wy płacicie MSowi za to, żeby korzystać z 50% gry (trybów multi). Haracz to jest, nic innego.

Dżizas, żebyś się nie obsrał z tym dzieleniem na "my", "wy".

Nie wiem jakie są tego powody, nie wnikam bo konkretnie w piździe mam gry MMO, które dla mnie są siedliskiem no-lifeów i niczym więcej, w ogóle tego typu gier może nie być na konsolach i płakać nie będe. Nie rozumiem w ogóle po co się pchać z tym gatunkiem na PS3 i X360, skoro taki WoW albo cokolwiek innego na padzie byłby kompletnie niegrywalny.

Napisałem tak, bo uważam że mają jakieś konkretne powody, nie sądzę że to są ich widzimisię albo argumentacja w stylu "nie i chuj"

I człowieku kto mówi że to dobrze że biorą kasę za multi? Wybierając konsolę liczyłem się z tym. Nie jest to dla mnie problemem by płacić 10zł miesięcznie za granie. Może pojawienie się PSN+ stworzy konkurencję i XBL Gold będzie tańszy, ale wątpie w to.

Opublikowano

Też mi porównanie. Żeby sobie wybrzydzać, to trzeba mieć wybór. A w tym przypadku wyboru nie ma, można się albo dostosować, albo zapomnieć o korzystaniu z komponentów gier za które się już raz zapłaciło.

Głupoty piszesz. Masz wybór już na etapie zakupu konsoli. Możesz kupić PS3 zamiast X360.

Opublikowano

Czyli jak kupiłem samochód to już za paliwo nie muszę? ;] Aj Grigori, słabe te Twoje argumenty, słaaaaaabe ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.