Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kirby's najlepsza grafika ? :lol:

ma specyficzny styl graficzny ale to nawet do najładniejszych gier na wii nie ma startu.

za rok pewnie wygra gra na iphona

Edytowane przez bigdaddy

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Maka, napisałem tylko o wysypie kosmicznych strzelanek, które design mają na jedno kopyto robiony, a Ty mi wyskakujesz z Doomem. Ogarnij się. A co do Id to lepiej powiedz jakie mieli świetne gry od czasów... zamierzchłych? Bo ani Doom 3, ani Quake 4, ani tym bardziej Wolfenstein wybitne nie były (co potwierdzają oceny).

bigdaddy, powiedz co Cię tak śmieszy w wygranej Kirby`ego. Bo nie rozumiem Twojego rozbawienia

Opublikowano

Najlepsza grafika i design w rozowej pupie? LOL.

Opublikowano

Mi sie Rage nawet podoba, niby kolejny FPS, ale czuc troche pomyslunku tam. Tam samo Enslaved, kolejna napierdalanka, ale czuc ze ktos tam wklada troche wysilku i/lub serca a nie napierdala tasmowo kolejna (pipi)nie.

Opublikowano

Co do rage, ja na razie jestem chłodno nastawiony, pamiętam jaki był hype na DOOM'a 3 a jak wyszło to już każdy wie jak.

Opublikowano

IMO wygrana Kirbiego w pelni zasluzona, zadna gra nie zrobila na mnie takiego wraznie jak ten tytul (no dobra, jeszcze Rage daje rade, 60 klatek i taka grafika ? brawa dla Id Software).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kirby moze miec design, ktory niektorych zachwyaca, ale technicznie to jest NIC.

Opublikowano

Kirby moze miec design, ktory niektorych zachwyaca, ale technicznie to jest NIC.

No i co z tego, że gra nie ma do zaoferowania ultra rozdzielczości, efektów hdr itp. bzdetów. Jeśli gra ma unikalny i wybijający się z mielizny obecnych gier design to nawet techniczne "zacofanie" nie będzie przeszkadzać. Jak będę chciał pooglądać super grafę to wyjdę sobie na dwór.

Jak dla mnie to dobrze, że Kirby dostał to wyróżnienie. Jest to jakiś sygnał dla dev'ów, że warto jeszcze robić oryginalne gry z unikalnym designem i pomysłami.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Infantylizm = unikalny design?

Opublikowano

Bo hardcore'owi gracze unikają tytułów kolorowych. Cała reszta to pedały. To jasne jak słońce! :potter:

Kirby faktycznie najbardziej zwrócił moją uwagę grafiką, ale dziwi mnie nieobecność w czołówce tego rankingu Epic Mickey. Scenki w których bohater podróżuje na czarno białej taśmie filmowej są rewelacyjne.

Opublikowano

O gustach nie wypada dyskutowac, to do Kirbiego. Mickey faktycznie fajny jest. Ogolnie brak na rynku jakiegos nowego brandu platformowek ze stajni Sony, takiego Jaka ns misre obecnych czasow.

Opublikowano

Infantylizm = unikalny design?

Tjaa, gusta i guściki.

Dla mnie infantylny to jest świat Hajloł. Ani to designu nie ma fajnego (poza paroma wyjątkami) ani też graficznie nie jest to killer.

Zresztą o czym tu gadać obecny rynek to w 90% strzelaninki,blasterki i inne tego typu bezmózgie gierki. Kiedyś była większa różnorodność gatunków, a i oryginalne tytuły częściej się pojawiały. Teraz to wszystko wygląda jak taśmowa produkcja. Bohater koks,giwera do ręki i roz.pierdalamy pół świata...

Opublikowano

Halo CR E i Halo 2 w swoim czasie byly majstersztykami graficznymi, design komus pasuje albo nie, gra typu hate it or love it. Dla mnie przyklad swietnego designu to chocby Gearsy albo seria GoW.

Wcale tak duzo shooterow nie wychodzi, raptem kilka wiodacych serii, ale trzeba przyznac ze profil rynku jest mocno nastawiony na zabijanie nowych, ambitnych IT, nawet jak cos wychodzi niby nowego jak Dead Space, to jest to stara sprawdzona formula w nowym settingu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

na grafikę składa się wiele elementów a kirby's poza specyficznymi, ciekawym wyglądem postaci i efektów w stylu hmm ''nitek'' wygląda biednie nawet jak na wii. Co jest pięknego w tych levelach, one mają wypasiony design ? Już DKCR zjada różowego pulpeta na śniadanie.

dla porównania:

różowy:

http://www.youtube.com/watch?v=OK4gKc9OuTk

muramasa na wii, to jest świetna oprawa graficzna

http://www.youtube.com/watch?v=rlTTE0hNMgI

inne gry na E3:

dkcr

naruto

http://www.youtube.com/watch?v=MD9c5KeHvqA

enslaved

Opublikowano

Halo CR E i Halo 2 w swoim czasie byly majstersztykami graficznymi, design komus pasuje albo nie, gra typu hate it or love it. Dla mnie przyklad swietnego designu to chocby Gearsy albo seria GoW.

Co się tyczy Halo CR to się nie wypowiem bo w tamtym okresie jeszcze głównie grałem na moim piecyku, gdyż jeszcze wychodziły na to świetne gry i te całe wielkie halo o grę Halo mnie wielce zastanawialo. Na mnie w ogóle wrażenia nie zrobiła. H2 już lepiej bo sam musiałem przyznać, że jak na konsole to grafika z czysto technicznego punktu widzenia prezentuje się całkiem fajnie. No ale za to znów ten design, ze skrzatami z kolorowymi blasterkami na czele.

Gearsy to fakt wyglądają nieźle, ale design ponownie nie robi na mnie wrażenia. Może dlatego, że gram w gierki od Epic od ich pierwszego Unreal'a więc design mnie jakoś nie zaskoczył. Ot standardowy jak na ich produkcje, sci-fi, koksy w pancerzach i ufole/mutanty w tle.

No ale co kto lubi...

Opublikowano

Imho najlepsza GRAFIKA to przesada, ale z designem sie zgodze, chociaz bylo ciezko wybrac miedzy Kirbim, a Mickey'm :)

BTW Muramasa ma fajen animechickzy.

Opublikowano

Wiadomo ze UE, to szablon pancerzy podobny. Ale popatrz na same pyski Locustow, na Brumaka, Berserkera - poezja. Chyba ze wolisz skaczaca rozowa pupe. Wysmakowanie i design to BioShock.

Literowka sie wkradla, nie Halo CR, tylko Halo CE.

Opublikowano

Wiadomo ze UE, to szablon pancerzy podobny. Ale popatrz na same pyski Locustow, na Brumaka, Berserkera - poezja. Chyba ze wolisz skaczaca rozowa pupe. Wysmakowanie i design to BioShock.

Literowka sie wkradla, nie Halo CR, tylko Halo CE.

Szczegółowe te modele są, tego nie zaprzeczę. Ale przecież samymi super wymodelowanymi mordkami gracz nie żyje i jako całokształt design Gears'ów mnie znów tak nie jara bo już to kiedyś widziałem. Fakt w gorszej oprawie, ale to ciągle te same schematy.

I nie przeszkadzałoby mi gdybym mógł pograć różową "pupą" a przy tym mieć frajdę z grania i cieszenia się świetnym designem/pomysłami nowego Kirby. Jakaś przerwa od rozwalania przeciwników w UT'99/04 zawsze jest dobra.

Bioshock to jedna z niewielu gier wyprodukowanych na platformy x360/ps3, która ma genialny i oryginalny design to fakt.

Opublikowano

Nagrody IGNu. Dużo tych kategorii, z większością zwycięzców się nie zgadzam ;] Moje typy daję po slashu

Najlepsza gra: Rage / Donkey Kong Country Return

Najlepsza gra na X360: Portal 2 / Gears of War 3

Najlepsza gra na PS3: Portal 2 / Deus Ex: Human Revolution

Najlepsza gra na Wii: Epic Mickey / Donkey Kong Country Return

Najlepsza gra na PC: Portal 2 / Deus Ex: Human Revolution

Najlepsza gra na DS: Super Scriblenauts / Okamiden

Najlepsza gra na PSP: God of War: GoS / God of War

Najlepsza gra akcji: Assassin`s Creed: Brotherhood / Metroid: Other M

Najlepsza bijatyka: Marvel vs. Capcom 3 / Marvel vs. Capcom 3

Najlepsza gra wykorzystująca sensory ruchu: Child of Eden / Child of Eden

Najlepsza gra muzyczna: Child of Eden / Child of Eden

Najlepsza platformówka: Epic Mickey / Donkey Kong Country Return

Najlepsza gra logiczna: Portal 2 / Portal 2

Najlepsza ścigałka: Need for Speed: HP / Gran Turismo 5

Najlepszy RPG: Fallout: New Vegas / Deus Ex: Human Revolution

Najlepsza strzelanka: Rage / Gears of War 3

Najlepsza gra sportowa: NBA Jam / NBA Jam

Najlepsza strategia: Civilization V / Civilization V

Najlepsza gra rodzinna: Disney's Guilty Party / Lego Harry Potter

Opublikowano

RAGE wygralo co mnie cieszy :) Czekam na te gre dosc dlugo :)

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Jestem ogromnym fanem Gearsów, mam limitowane wersje obydwu części, dla jedynki kupiłem X360. Deus Ex zrobił na mnie piorunujące wrażenie, ale pewniakiem nie jest. Gearsy są. Killzone 2 był dla mnie ogromnym zawodem, więc na trójkę nie czekam jakoś specjalnie, InFamous 2 nie interesuje mnie zupełnie (tak jak Crackdown 2), edytorów nie lubię, więc olewam LBP 2 (tak jak jedynkę, czy Banjo-Kazooie N&B), natomiast Gran Turismo 5 mnie bardzo interesuje, ale nie aż tak jak Deus Ex. Coś jeszcze? :)

Opublikowano

Geras of War 3 to bezsprzecznie najlepsza strzelanka jaką pokazano na targach. Akcja aż kipiała i się wylewała z ekranu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.