Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jedynym elementem, który zrobił na mnie wrażenie w Girsach to była Anya ;) Poza tym to po prostu lepsza dwójka = dla mnie nuda. Chociaż pisałem już, że gra jawi się jako coopowa mekka i choćby dla tej opcji będzie warto ją sprawdzić.

Największe wrażenie z shooterów na tych targach wywarł na mnie gameplay GRAW: Future Soldier. Skradanie, planowanie, taktyczne podejścia, kamuflaż optyczny, akcje drużynowe... Szkoda tylko, że zarys fabularny wali sztampą. USA kontra Rosja? Ile można to wałkować. Poza tym brak zastrzeżeń.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Największe wrażenie z shooterów na tych targach wywarł na mnie gameplay GRAW: Future Soldier. Skradanie, planowanie, taktyczne podejścia, kamuflaż optyczny, akcje drużynowe... Szkoda tylko, że zarys fabularny wali sztampą. USA kontra Rosja? Ile można to wałkować. Poza tym brak zastrzeżeń.

To było fajne, ale jestem pewny na 95%, że pokazali akurat jeden z najciekawszych momentów w grze - reszta to będzie zwykły, pseudotaktyczny TPS. Obym się mylił.

Poza tym to po prostu lepsza dwójka = dla mnie nuda.

remiq.net_923.jpg

Opublikowano

Gusta i guściki ;)

Dla mnie granie w singlu w Girsy to jak z masturbacją. Czasem można, ale do prawdziwego tanga trzeba dwojga.

Opublikowano

Kirbiego też?

A serio, to w Killzone tak za nic nie zrobisz.

No to prawda, nic nie zrobisz z powodu spierd.do.lonego sterowania i przestarzalego pada ktory do FPS sie po prostu nie nadaje.

Opublikowano

Killzone 2 jest pierwszą i jedyną grą tej generacji w której musiałem zmieniac domyślne sterowanie. A i tak do samego końca gry przyciski mi się myliły

Opublikowano

Do lepszego człowiek się szybko przyzwyczaja i jak potem dostanie archaicznego pada i grę z totalnie niewygodnym sterowanie to ciężko się gra i tyle :) Pograłbyś sobie na normalnym padzie, albo w Metroidy na

Wii to byś zobaczył jak s(pipi)e jest sterowanie w Killzone 2 i jak niewygodnym padem jest Dual Shock 3. Bo póki co nie masz porównania, więc i ciężko brać Twoje uwagi na poważnie :)

Opublikowano

Albert... znowu te twoje pieprzenie o padach. żal :lol:

"mój pad jest lepsiejsi od twojego.. a moja prawda jest mojsza niż twojsza" xD

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Na VGChartz są już wyniki z pierwszego tygodnia kiedy w USA pojawił się nowy X360 i stare zostały przecenione. Dane uwzględniają jakieś 3 dni dostępności nowego X360 i tak samo 3 dni obniżek - sprzedaż podskoczyła o jakieś 160%. Większość sieci handlowych ma już zarezerwowane (preordery) dostawy na nowe X360 prawie do połowy lipca. Wygląda na to, że M$ zapewnił sobie skoki sprzedaży już do końca roku - miesiąc po starcie w USA sprzedaż podskoczy w pozostałych regionach, później jak wprowadzą nową wersję Arcade no i tradycyjnie okres świąteczny. Sprzedaż ustabilizuje się pewnie dopiero po świętach.

No ja również śledzę sobie wyniki sprzedaży i Xbox 360 po długim czasie znowu lepiej sprzedaje się od PS3. Powód jest właśnie taki jak opisałeś wyżej. :] Ciekawe czy Sony dogoni Microsoft do wejścia następnej generacji.

Opublikowano

To nie ja wyskakuje z hasłami, że nie mogę nazywac się graczem, bo nie ogarniam zwalonego sterowania w Killzone 2 :lol:

Opublikowano

O obłożeniu przycisków i wygodzie sterowania. Musiałem zmienić defaultowe sterowanie na inne, bo w tym pierwszym ciągle myliły mi się przyciski. W tym drugim było lepiej, ale czasem trzeba nacisnąć kilka przycisków jednocześnie, żeby wykonać jakąś tam akcję. Niewygodne to jest cholernie. Do końca gry myliły mi się guziki i akcje, co nie zdarzało mi się w żadnej innej grze tej generacji. No i nie wspomnę nawet o strzelaniu za pomocą spustów, bo to jest awykonalne (Sony i ich pomysły na odwrotne spusty... masakra). Ogólnie wszystkie pady mi pasują i zazwyczaj nie narzekam, ale Killzone 2 to przegięcie. Sam Dual, jak dla mnie, jest zdecydowanie najgorszym kontrolerem tej generacji. Da się grać, przyzwyczaić, ale o wiele wygodniej gra się na padzie z X360, że o Wiilocie nie wspomnę

Opublikowano

O obłożeniu przycisków i wygodzie sterowania. Musiałem zmienić defaultowe sterowanie na inne, bo w tym pierwszym ciągle myliły mi się przyciski. W tym drugim było lepiej, ale czasem trzeba nacisnąć kilka przycisków jednocześnie, żeby wykonać jakąś tam akcję. Niewygodne to jest cholernie. Do końca gry myliły mi się guziki i akcje, co nie zdarzało mi się w żadnej innej grze tej generacji. No i nie wspomnę nawet o strzelaniu za pomocą spustów, bo to jest awykonalne[/b] (Sony i ich pomysły na odwrotne spusty... masakra). Ogólnie wszystkie pady mi pasują i zazwyczaj nie narzekam, ale Killzone 2 to przegięcie. Sam Dual, jak dla mnie, jest zdecydowanie najgorszym kontrolerem tej generacji. Da się grać, przyzwyczaić, ale o wiele wygodniej gra się na padzie z X360, że o Wiilocie nie wspomnę

Odstrasza Cię wizja naciśnięcia kilku przycisków na raz? Ja jakoś nie miałem problemów i Elite pękł.

Opublikowano

Problemem w DS3 jest ustawienie galek. Od kiedy wymyslono gralki asymetryczne w FPSy (ktore, kto jak uwaza, sa dominujacym gatunkiem gier w tej generacji) na PS3 ciezej jest grac, niz na padzie od XO.

Mam male dlonie, ale ciagle przeszkadza mi to, ze palce ocieraja sie o siebie kiedy gram na PS3. Z tym, ze nie ma szansy, by Sony nagle zmienilo pada. Nie chce zaczynac wojny o pady.

Opublikowano

No i jak tu gadać z kimś, kto podaje Wiilota jako przykłada pada?

Albert, Wiilot to nie pad. Jakbyś nie wiedział.

A gamepad (also called joypad or control pad), is a type of game controller held in the hand, where the digits (especially thumbs) are used to provide input.

Komu wierzyć? Wikipedii czy znawcy z forum? Niełatwo jest się odnaleźć w internetowym gąszczu informacji.

Opublikowano

Co ma pad, czego nie ma wiilot? Albo dlaczego wiilot nie jest padem. Dajesz :)

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle, że gdyby dualshock byłby tak zaj.ebisty, to real triggery i wklęsłe nakładki na analogi by nie miały takie wzięcia.

A prawda jest taka że tylko po zakupie tych rzeczy można wygodnie grac w fpsy.

Opublikowano

O, a dlaczego niemiałbym zagrać w shootery z hdgenów na wiilocie? Przycisków nie brakuje, analog jest. Więc? A jeżeli chodzi o Twoją definicję pada to Wiilot plus grucha jak najbardziej do niej pasuje

Opublikowano

No zupełnie nie rozumiem dlaczego miałoby się grać mniej wygodnie :o Pograj sobie w Metroid Prime na Wii. I oczywiście, że się gra wygodniej. Zamiast operować prawym kciukiem ruszam delikatnie połową kontrolera. Zamiast trzymać ręce w odległości 10 cm od siebie mogę je trzymać metr, pół metra, jedną wyżej, drugą niżej itp. Co w tym niewygodnego?

Opublikowano

Greg to nintendofil. Co do DS3: gdyby naprawde dali:

- nie symetryczne ulozenie galek

- wklesne spusty i galki

- lepszy zyroskop

To bez bicia nazwalbym pad od PS3 najlepszym padem w historii.

Opublikowano

niesymetryczne - piszemy razem

nie piszemy "wklesne" tylko wklęsłe

nie "zyroskop" tylko "żydoskop"

Opublikowano

Co ma pad, czego nie ma wiilot? Albo dlaczego wiilot nie jest padem. Dajesz :)

Willotem nie pograsz normalnie w Fifę, albo PES'a.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

No to może Ty opanuj sterowanie w Modern Warfare bez analogowych gałek OLO A porównanie bardzo dziwne, bo gameplay jest przecież identyczny. W Metroid Prime mogę grać na padzie z GCN i mogę na Wiilocie. To drugie sterowanie jest wielokrotnie wygodniejsze. Dziwnie gadasz, serio.

Zwyrodnialec, to akurat bzdura nad bzdurą. Pooglądaj filmiki z PESa na Wii, będziesz zszokowany

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Żydoszko(p/t)

Dobre :lol:

Opublikowano

Ciężko, żeby PSMove, który wychodzi 4 lata po Wiilocie nie był od niego lepszy (precyzyjniejszy).

Grigori, a ty ile grałeś na Wii?

Co cie w nim tak boli?

Opublikowano

Wiesz jaka jest różnica? Ja na tym Wii gram na codzień (podobnie jak na PS3 i X360), a Ty tylko na PS3. No i w tym momencie powinna skończyć się dyskusja :) To tak jak rozmawiać z księdzem na temat wychowania seksualnego :) Coś tam czytał, może widział, może nawet kiedyś zaruchał, a teraz zgrywa największego eksperta na świecie :) Precyzja podczas grania w Metroidy jest rewelacyjna, ale skąd możesz o tym wiedzieć? Na filmikach tego nie zobaczysz. A jeżeli chodzi o Move to pożyjemy-zobaczymy. Ja tego nie kupię na pewno :) Kinecta też nie ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.