Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Wiesz jaka jest różnica? Ja na tym Wii gram na codzień (podobnie jak na PS3 i X360), a Ty tylko na PS3. No i w tym momencie powinna skończyć się dyskusja :) To tak jak rozmawiać z księdzem na temat wychowania seksualnego :) Coś tam czytał, może widział, może nawet kiedyś zaruchał, a teraz zgrywa największego eksperta na świecie :)Precyzja podczas grania w Metroidy jest rewelacyjna, ale skąd możesz o tym wiedzieć? Na filmikach tego nie zobaczysz. A jeżeli chodzi o Move to pożyjemy-zobaczymy. Ja tego nie kupię na pewno :) Kinecta też nie ;]

Tutaj się zgadzam w 100%, podobnie jest w takim RE4. Gra się jeszcze lepiej niż na padzie i łatwiej się celuje, tylko w RE4 niepotrzebnie dali automatyczne namierzanie nożem, na padzie takich bajerów nie było.

Opublikowano

re4? mialem wii jakis czas w domu razem z galaktycznym marianem [genialna gra] i wlasnie re4... nie potrafilem grac w ta gre na wii-locie. IMO to sterowanie jakies takie maksymalnie nie intuicyjne tam jest :< no chyba, ze to przez przyzwyczajenie do pada :o

Opublikowano

brakuje mi sterowania z wii... chyba znowu sobie kupie i nadrobię braki. swoją drogą na wii fajne sterowanie miał dragon ball tenkachi budokai 2. żeby zrobić kamehamehe trzeba było zrobic sekwencje kamehamehy willotem i grucha jak w serialu ^^ piekne czasy. co do killzone 2 sterowanie to kwestia przyzwyczajenia. mi też elite pękł w k2 a nic nie zmieniałem w sterowaniu.

Opublikowano

Dobra Grigori, nie gram na padzie, tylko na kontrolerze. Gdyby wyłączyc sensory to na wiilocie grałoby się źle w Modern Warfare. A ogólnie Sony za pomocą Move rozniesie Nintendo w pył.

Meh ^_^

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle, że gdyby dualshock byłby tak zaj.ebisty, to real triggery i wklęsłe nakładki na analogi by nie miały takie wzięcia.

A prawda jest taka że tylko po zakupie tych rzeczy można wygodnie grac w fpsy.

nigdy nie zrozumiem ludzi ktorzy daja jakies wklesle nakladki na analogi... Poprostu nie wiem co one im daja?

Wyjasni ktos?

Greg to nintendofil. Co do DS3: gdyby naprawde dali:

- nie symetryczne ulozenie galek

To bez bicia nazwalbym pad od PS3 najlepszym padem w historii.

to bez bicia bym dalej gral na ds3 a jesli nie mialbym mozliwosci to pewnie bym wrocil na PC.

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Wiek XVI, pistolet

800px-Double_set_trigger.jpg

Kusza

528457.jpg

AK 47

Automat-Kalasznikowa-AK47%20112954,1.jpg

Co łączy te wszystkie rzeczy? Kształt spustów. Setki lat doświadczeń pokazują, że spust powinien byc skierowany właśnie w tą stronę co na zdjęciach. Sony, jako jedyne w całej historii stosowania spustów zrobiło to odwrotnie

Opublikowano

To nie ironia. Jak ja mam z Tobą rozmawiac, skoro nigdy na Wii nie grałeś? Albo grałeś mało. Trochę bez sensu :) Ja Ci mówię, że sterowanie wiilotem w fpp jest super wygodne, a Ty, że nie pograłbym w hdgenowe gry na wiilocie. Ja mówię na podstawie własnych doświadczeń, a Ty na podstawie własnego widzimisię. Tyle

Opublikowano

To nie ironia. Jak ja mam z Tobą rozmawiac, skoro nigdy na Wii nie grałeś? Albo grałeś mało. Trochę bez sensu :) Ja Ci mówię, że sterowanie wiilotem w fpp jest super wygodne, a Ty, że nie pograłbym w hdgenowe gry na wiilocie. Ja mówię na podstawie własnych doświadczeń, a Ty na podstawie własnego widzimisię. Tyle

serio jak powoli przewijalem strone widzialem to tak:

Pistolet ok

kusza ok

i tutaj juz myslalem ze trafie na wilota ze trzyma sie go 1 reką jak 2 powyzej :D

Opublikowano

jej, wojna na pady

DS3 lepszy w mordoklepkach i pes/fifa zaś pad od Xa w całej reszcie.

a sterowanie w kz2 to lipton ;]

Opublikowano

Zdaje się, że dokładnie napisałem dlaczego sterowanie na dualu w Killzone 2 jest dla mnie niewygodne :) Killzone 3 nie wiem, czy kupię, za to na 100% nie kupię Move. Jeszcze mnie nie pogrzało, żeby dac 300 zł za pada. No i nie rozumiem, dlaczego mam nie porównywac podstawowych kontrolerów konsol Sony, Microsoft i Nintendo. Bo Ty tak sobie to ubzdurałeś? I po co wklejasz tutaj obrazek dodatkowego kontrolera do Wii (który służy tylko do gier z WiiWare, czy Virtual Console plus pojedyncze tytuły pudełkowe).

Opublikowano

w padach nintendo fajny jest ten retardowy ośmiokąt w dziurze na analog ;] zawsze mi sie to podobalo.

co do spustów w ds3, nie braliscie po uwage tego w jaki sposob pad jest zaprojektowany [w sensie obudowa] od strony ergonomii? moze to zalezy od rąk, ale przykladowo ja trzymam palce wskazujace na spustach jakos tak pod kątem 30~45* i dla mnie "normalny" czyt. taki jak pan Bog przykazal, spust bylby niewygodny.

palce sie nie zeslizgują, rece nie męczą... nie wiem o co wam chodzi

btw. wszystkie pady [obecnej i poprzedniej generacji] mam ograne...

Opublikowano

A co to jest klasyczny układ sterowania z FPSów czy piłek nożnych? Zresztą nieistotne. Nie obchodzi mnie klasyczny układ sterowania, ma byc wygodnie. A czy gram padem, kontrolerem, czy czymkolwiek jest mało ważne. Na szczęście mam wybór i mogę sobie wybrac to co dla mnie wygodne :) Zalety nie bycia fanbojem ;]

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano
Jak Wy, którzy wychodzicie z tym zarzutem kładziecie kciuki na gałkach, skoro gałki przy maksymalnym wychyleniu nie są bliżej niż centymetr od siebie, co jest wystarczającym dystansem, i na dodatek jak często w ogóle macie do czynienia z taką akcją, że trzeba gałki równocześnie do siebie wychylić?

lewy kciuk rzadko robi co innego poza jej smyraniem, prawy ma więcej do miziania, mi na padzie od xO było o wiele wygodniej niż na ds3

Opublikowano

nie gram w gry sportowe.

no i co to ma do rzeczy?

kontroler to tylko kontroler, nie prawdziwa bron... kontroler służy, jak sama nazwa wskazuje, do kontroli a nie do imitacji wybranego narzędzia zaglady.

ja tylko opisalem sytuaje z wlasnego punktu widzenia. dla mnie ds3 jest wygodny i tyle... nie neguje tutaj innych padow - każdy ma swoje plusy i minusy

Opublikowano

Porównanie kontrolera z X360 i PS3 jest jak najbardziej na miejscu i to temat rzeka. Natomiast stawianie w szaranki DS3 i Willota... nie. Dajcie spokój, bo to śmieszne. To tak jak porównywać Mario i Kratosa.

Opublikowano

Jak MY wszyscy ? - Wypraszam sobie :P

PS. Niezły mam z Was ubaw. Zaczynam już zapominać o co konkretnie się kłócicie :)

Opublikowano

nie jest wazne o co chodzi;] wazne, zeby mialo to jakis minimalny sens i dobrze sie czytalo xD

Opublikowano

Doszły nowe nagrody za E3 autorstwa gametrailers.

Missing in Action:

- Batman AA 2

- Half-Life 2 Episode 3

- The Last Guardian

- Milo & Kate (LOL, serio komuś tego brakowało?)

- Nintendo Vitality Sensor (j.w.)

Zwycięzca to, oczywiście, The Last Guardian

Najlepszy FPS - Bulletstorm, Ghost Recon, Halo: Reach, Killzone 3, Rage. Wygrał Rage. Nie wiem co takiego super jest w tej grze, ale, prawdę mówiąc, żadna z nich specjalnie mnie nie rusza. W kategorii grafiki 3D wygrał Killzone 3. Dobry wybór, z technicznego punktu widzenia Killzone miażdży. Następna kategoria jest ciekawa, największa niespodzianka. Nominowani to:

- Gabe Newell przeprasza się z Playstation

- powrót Kid Icarusa

- 3DS... naprawdę działa!

- Twisted Metal

- X360 "slim"

Zwycięzcą jest... 3DS! Czy ja wiem, czy to taka niespodzianka? Nintendo wie co robi. Z nominowanych wymieniłbym powrót Twisted Metal. A ogólnie największą niespodzianką był dla mnie Donkey Kong Country Return od Retro

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Pewnie masz rację co do fanboja :) Nie przykładam większego znaczenia do sprzętu, bardziej liczą się dla mnie gry. Nintendo dostarcza te na których najbardziej mi zależy, więc dla mnie rządzą. Wiilot jak wiilot, w Zeldzie mnie drażnił momentami, w Metroidzie jest genialny, w Super Mario Galaxy nie ma znaczenia czym bym grał (z wyjątkiem minigierek). Jeżeli chodzi o Move... Z 100% przesadziłem, zobaczymy jak będzie z softem. Samo Killzone 3 mnie nie przekona, to pewne. Musiałoby byc tego więcej. Wiilota dobrze wykorzystuje naprawdę niewiele gier, w przypadku PS3 Move to będzie alternatywa więc obawiam się o support. Zobaczymy

Opublikowano

Grigori , ale Ty jestes ksiedzem ;]

Opublikowano

Powinniście przejść do bardziej modnej wojny czyli X360 vs PS3. Mogę Wam nawet rzucić "kość".

http://www.vgchartz.com/article/80703/modern-warfare-2-tops-halo-3-can-it-reach-30m-on-ps3360/

X360 ma już dwie gry, którym stuknęło 11 mln. PS3 nie ma nawet jednego 10mln-sellera. Na horyzoncie kolejny 10mln pewniak (Reach) i pretendent (Black Ops). Quo vadis PS3 ?

Wiem, tani chwyt. :P Ale taki miał być :thumbsup:

Szkoda, że nic nie mogę napisać na temat... heh - Wiilot vs DS3 ;)

Opublikowano

Wii takich gier ma 7 ;] Tylko co z tego, skoro 5 z nich to WiiShity, a pozostałe dwie są, co prawda, bardzo fajne, ale jest kilkanaście (kilkadziesiąt?) lepszych. Sprzedaż ma znaczenie dla księgowych, dla graczy takie sobie (no chyba, że jakaś super gra się nie sprzeda)

Opublikowano

Albert miej litość, nie wytrącaj mi broni z rąk ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.