Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Chodzi o dłuższą metę i "logikę" w jego postach ;]

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Grigori: A na PS3 niby jakie gry pod względem sprzedaży rządzą jak nie multiplatformy :) Jest tylko jedna mała różnica, na X360 najlepiej sprzedającą się grą jest multiplatforma dopiero po ponad 4 latach. Pół roku temu powiedziałbym, że Reach przejmie pałeczkę, ale MW2 w ogóle nie zwalnia. To jest fenomen na konsolach HD, tyle czasu po premierze, a na X360 tydzień w tydzień schodzi 40-50 tys. i to praktycznie po pełnej cenie.

A o Crackdown 2 wypowiedz się jak ograsz grę.

A co do tych nieszczęsnych gier to widzę, że temat wraca jak bumerang. Jak ktoś chce sobie wmawiać, że na X360 nie ma w co grać (i nie będzie) to niech się oszukuje dalej :D

2011 z czasem rysuje się coraz lepiej: Gears of War 3 na "start"; Forza 4 w drugiej połowie; mający potencjał XCOM; na święta jestem przekonany, że wyjdzie Alan Wake 2 albo Mass Effect 3 / To już byłby lepszy rok niż 2009 :) Trzeba być cierpliwym.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

narzekaliscie ze exy na ps3 zle sie sprzedaja a na xbox'ie tez nie jest różowo.

np Forza nawet do 3M nie doczłapała. Alan dopiero 500k. glupie heavy rain po 6tygodniach mialo 2x wiecej. albo ME 1 troche ponad 2 miliony a 2 jeszcze do 2 nie domeczyla.

Opublikowano

Od Crackdowna się proszę od.(pipi)ić , bo gra niesamowicie wciąga. Jedynka była bardzo dobra , zbieranie orbów z kumplem dawało masę frajdy i jako całość jeden z lepszych tytułów który wspominam. Demko drugiej części już widziałem i grałem , dla mnie trochę mało nowości no i jakieś zombie po mieście , WTF ? :confused: Ale sumując i tak zakup obowiązkowy w przyszłości bo to w zasadzie to samo danie ale w innym sosie . Porównanie do Lair i Haze grubo nie na miejscu

Opublikowano

np Forza nawet do 3M nie doczłapała. Alan dopiero 500k. glupie heavy rain po 6tygodniach mialo 2x wiecej. albo ME 1 troche ponad 2 miliony a 2 jeszcze do 2 nie domeczyla.

Forza 3 dużo do 3 mln nie brakuje. ME2 trafiło dokładnie do tej samej grupy odbiorców co jedynka, granie w ME2 bez ME1 mija się z celem dlatego sprzedaż ME1 mniej więcej jest granicą dla ME2. Sprzedaż Alana to tragedia, z tego co wiem to gra nie miała żadnych reklam w TV - tak to się kończy jak o grze wiedzą tylko forumowe nerdy.

Po dysproporcjach w sprzedaży gier na X360 widać, że z 80% użytkowników konsol nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w branży i jak im się nie dowali spotem w przerwie jakiegoś meczu to tak pozostanie.

Mnie Crackdown 2 na początku w ogóle nie interesował, z czasem to się zmieniło jak na filmikach zobaczyłem konkretną rozpierduchę. po miesiącu pewnie będzie kosztować połowę ceny wyjściowej to się kupi jak fundusze pozwolą.

Gdzie jest Wally ? ;)

roomq.th.jpg

EDYTA: Na prośbę kolegów napiszę co myślę o grafice w KZ2 chociaż to jednak chyba nie jest właściwy temat, ale co tam - tutaj zaglądamy wszyscy :P

Nie siedziałem godzinami, pograłem chwilę.

Jest tak jak się spodziewałem. Euforia na temat Killzone 2 > Gears of War 2 (i tym samym teorie z TAMTEGO okresu, że PS3 miażdży X360) to była zwykła histeria ludzi, którzy bardzo chcieli by tak było. Gra wygląda kapitalnie, ale nie jestem w stanie zwyczajnie powiedzieć czy któraś z tych dwóch wygląda lepiej - inaczej, obie wyglądają tak dobrze, że różnice w designie zacierają ewentualne wyższości w wykonaniu technicznym na korzyść którejkolwiek. Jedyne co wydaje mi się trochę lepiej wykonane to animacja postaci i efekt rozpryskującej się krwi przy trafieniu.

Odpaliłem grę i nic mnie nie zaskoczyło pod względem grafiki. Wygląda kapitalnie, ale nie jest to nic czego bym na X360 nie widział. Ciekawy FPS i czegoś w takich klimatach mi brakowało i ta stylistyka dla mnie jest w tym przypadku jeszcze ważniejsza niż same technikalia. Co tu dużo mówić - pierwszą grę jaką kupiłem to Valkyria Chronicles i ona bardziej mnie interesuje niż kozaki graficzne :)

Opublikowano

Fajnie, tylko czemu się opierać na dennym vgchartz?

Jakoś nie wierzę w mniej niż 3mln Forzy 3, biorąc pod uwagę że w takim UK pół roku po premierze łapię się do rankingów (a przez parę miesięcy nie wychodziła z pierwszej dwudziestki).

A co do AW to Remedy mówi o sprzedanych 700-800k.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Co tu dużo mówić - pierwszą grę jaką kupiłem to Valkyria Chronicles i ona bardziej mnie interesuje niż kozaki graficzne :)

Masz za to u mnie plusa :thumbsup:

Jedna z najlepszych imo gier na PS3. Szkoda, że kontynuacja wyszła na psp...

Opublikowano
"Wiemy, że hardkorowcy jako pierwsi pójdą i kupią Kinecta - tak jak robią to z każdym produktem. Wiemy, że musimy mieć szerszy zakres doświadczeń, od rzeczy pokroju gier ze zwierzakami, do produkcji bardziej trafiających do core'owców. Oczekiwałbym poszerzenia tego spektrum podczas tegorocznej Gwiazdki."

czyzby wlasnie powstala nowa klasa Uber - Hardcore ktory nie kupi? :D

Opublikowano

Jakoś nie wierzę w mniej niż 3mln Forzy 3, biorąc pod uwagę że w takim UK pół roku po premierze łapię się do rankingów (a przez parę miesięcy nie wychodziła z pierwszej dwudziestki).

Większość danych VGChartz spokojnie łapie się w granicach +/- 10%. Lepszego źródła nie będziemy mieć. To że Forza 3 jest wysoko na listach nic nie znaczy, prawda jest taka, że gry sprzedają się generalnie c(pipi) - rynek używek jest zbyt silny, do tego dochodzą wypożyczalnie gdzie np. w UK za 100zł miesięcznie możesz wypożyczać gry jakie Ci się tylko podoba.

W zestawieniach sprzedaży tylko jakieś pierwsze 15 miejsc przez cały rok średnio notuje sensowne liczby reszta to płotki i jak w pierwszych 2-3 tygodniach nie osiągną sensownych wyników to później się wleką.

Są też ludzie, którzy wolą 5 lat czekać na swoją ulubioną grę zamiast kupić inną konsolę, nawet jak nie mają na swojej żadnej alternatywy ;)

Opublikowano

Kudosy za kupno PS3. Pograsz trochę w exy Sony to w końcu zrozumiesz, dlaczego wszyscy tutaj uważamy że miażdżą te od m$ ;]

Opublikowano

Forza 3 dużo do 3 mln nie brakuje. ME2 trafiło dokładnie do tej samej grupy odbiorców co jedynka, granie w ME2 bez ME1 mija się z celem dlatego sprzedaż ME1 mniej więcej jest granicą dla ME2. Sprzedaż Alana to tragedia, z tego co wiem to gra nie miała żadnych reklam w TV - tak to się kończy jak o grze wiedzą tylko forumowe nerdy.

Po dysproporcjach w sprzedaży gier na X360 widać, że z 80% użytkowników konsol nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w branży i jak im się nie dowali spotem w przerwie jakiegoś meczu to tak pozostanie.

Mnie Crackdown 2 na początku w ogóle nie interesował, z czasem to się zmieniło jak na filmikach zobaczyłem konkretną rozpierduchę. po miesiącu pewnie będzie kosztować połowę ceny wyjściowej to się kupi jak fundusze pozwolą.

Gdzie jest Wally ? ;)

roomq.th.jpg

EDYTA: Na prośbę kolegów napiszę co myślę o grafice w KZ2 chociaż to jednak chyba nie jest właściwy temat, ale co tam - tutaj zaglądamy wszyscy :P

Nie siedziałem godzinami, pograłem chwilę.

Jest tak jak się spodziewałem. Euforia na temat Killzone 2 > Gears of War 2 (i tym samym teorie z TAMTEGO okresu, że PS3 miażdży X360) to była zwykła histeria ludzi, którzy bardzo chcieli by tak było. Gra wygląda kapitalnie, ale nie jestem w stanie zwyczajnie powiedzieć czy któraś z tych dwóch wygląda lepiej - inaczej, obie wyglądają tak dobrze, że różnice w designie zacierają ewentualne wyższości w wykonaniu technicznym na korzyść którejkolwiek. Jedyne co wydaje mi się trochę lepiej wykonane to animacja postaci i efekt rozpryskującej się krwi przy trafieniu.

Odpaliłem grę i nic mnie nie zaskoczyło pod względem grafiki. Wygląda kapitalnie, ale nie jest to nic czego bym na X360 nie widział. Ciekawy FPS i czegoś w takich klimatach mi brakowało i ta stylistyka dla mnie jest w tym przypadku jeszcze ważniejsza niż same technikalia. Co tu dużo mówić - pierwszą grę jaką kupiłem to Valkyria Chronicles i ona bardziej mnie interesuje niż kozaki graficzne :)

Bo Killzone 2 im dalej tym lepiej wygląda. Pierwszy level jest taki sobie, mało reprezentatywny.

Opublikowano

Bo Killzone 2 im dalej tym lepiej wygląda. Pierwszy level jest taki sobie, mało reprezentatywny.

A ja dalej uparcie uważam, że pierwszy level jest najlepszy. Najbardziej podoba mi się ze wszystkich :)

Opublikowano

Lepiej niech gra dalej, aż dojdzie do planszy na terenach pustynnych. Pamiętam, że mi w tym dosłownie momencie kopara opadła na ziemię.

Opublikowano

Lepiej niech gra dalej, aż dojdzie do planszy na terenach pustynnych. Pamiętam, że mi w tym dosłownie momencie kopara opadła na ziemię.

To jest właśnie najlepsza misja, albo z pociągiem. :]

Opublikowano

Misja z pociagiem byla mistrzowska, ale na pustyni sralem z nudow. Jesli mnie nie zawodzi pamiec to byla jakas misja nad woda (tam gdzie dostawales snajperke po raz pierwszy :whistling: i gdzie siedzialem, az zdobylem trofeum :D) i to byla chyba moja ulubiona :) Najgorszy moment w grze imo. Ogolnie to dosc nierowna gra, bo mega kozackie misje przeplataja sie z dosc nudnymi (ale nie slabymi!). Ostatni level napsul mi krwi za to WRRRR!

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Zwyrodnialec: To już kwestia projektu poszczególnych leveli. Grafika wszędzie będzie taka sama.

Opublikowano

Zwyrodnialec: To już kwestia projektu poszczególnych leveli. Grafika wszędzie będzie taka sama.

Grafikę wszędzie widać, fakt. Sposób jej tworzenia jest dość specyficzny z uwagi na masę filtrów nałożonych na ekran. Co z kolei też nie powinno dziwić bo każda klatka powstawała wieloetapowo. Osobno cienie, osobno otoczenie, jeszcze jakieś popierdółki, efekty specjalne etc. a razem sprawia to niesamowite i dość sugestywne wrażenie. Ciężko tą grafę porównywać do innych gier, zwłaszcza Gearsów, ale co do jednego nie można mieć wątpliwości. Gra wygląda jak nieźle wyrenderowane CGI.

Opublikowano

Lol, to weź zapodaj może jakieś lepsze źródło od vgchartz.

"nie wierzę" - to nie bozia żeby wierzyć albo nie, tylko mierzalne i publikowane dane. xD

Większość danych VGChartz spokojnie łapie się w granicach +/- 10%. Lepszego źródła nie będziemy mieć. To że Forza 3 jest wysoko na listach nic nie znaczy, prawda jest taka, że gry sprzedają się generalnie c(pipi) - rynek używek jest zbyt silny, do tego dochodzą wypożyczalnie gdzie np. w UK za 100zł miesięcznie możesz wypożyczać gry jakie Ci się tylko podoba.

W zestawieniach sprzedaży tylko jakieś pierwsze 15 miejsc przez cały rok średnio notuje sensowne liczby reszta to płotki i jak w pierwszych 2-3 tygodniach nie osiągną sensownych wyników to później się wleką.

Są też ludzie, którzy wolą 5 lat czekać na swoją ulubioną grę zamiast kupić inną konsolę, nawet jak nie mają na swojej żadnej alternatywy ;)

Ja wiem że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, ale vgchartz nie podaje żadnych źródeł swoich liczb. I myli się również na niekorzyść PS3 - Naughty Dog podawało gdzieś na początku roku o 3.5mln sprzedanych egzemplarzy, a na vgchartz wisiało 3mln. To tyle jeśli chodzi o wiarygodność.

Opublikowano

A ja dalej uparcie uważam, że pierwszy level jest najlepszy. Najbardziej podoba mi się ze wszystkich :)

najladniejszy to jest wektanski krazownik :)

dziwne ze caly czas tu pisza te same osoby :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.