Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Obecnie wyprodukowanie porządnej gry kosztuje 20-30 mln$, a megahity pokroju GT5 czy RDR jeszcze więcej i to bez marketingu. Blockbustery kolejnej generacji, jak przewiduje Yves Guillemot będą kosztować drugie tyle. Myślę, że na razie nikomu się nie śpieszy. Nowe konsole na pewno już powstają jednak na ich start poczekamy na pewno do 2013 IMO. I tak już Xbox nieźle się trzyma, 5 lat na rynku a mało co się zestarzał. Blacharze mówią, że to zatrzymuje rozwój PC, ja mam to gdzieś.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nowe konsola stacjonarna nintendo moim zdaniem pokaże hd i 3d bez okularów. albo wymyślą jakiś kosmiczny patent który zrewolucjonizuje rynek gier. wiadomo chłopaki z N mają wyobraźnie. nowy klocek na 2012/2013 jestem za. tak jak ktoś wyżej napisał nowa generacja nastąpi jak kazda gra (nawet balasy:teehee: ) będą wyglądać graficznie jak unczartedy i dżirsy. trzeba będzie pokazać coś półkę wyżej. tylko jestem ciekaw ile bedą tworzone takie gry na nową generację, jak teraz czas tworzenia gry to jakieś 18-24 miesiące to stworzenie gry która będzie "powiedzmy" 2razy bardziej szczegółowa i "do(pipi)ana" na różne sposoby, to co dana seria gry raz na 5 lat :teehee: takie małe gdybanie. fajnie jak by była możliwość "zmieniarki płytek" w konsolach wkładasz powiedzmy 3 gierki na płytach i nie trzeba ruszać dupska z kanapy/ fotela by zmienic gierkę.

Opublikowano

Don, to twoja wlasna interpretacja faktow, czy oficjalne stanowisko MS, opinia kogos z branzy?

Opublikowano

Nowe konsola stacjonarna nintendo moim zdaniem pokaże hd i 3d bez okularów. albo wymyślą jakiś kosmiczny patent który zrewolucjonizuje rynek gier. wiadomo chłopaki z N mają wyobraźnie. nowy klocek na 2012/2013 jestem za. tak jak ktoś wyżej napisał nowa generacja nastąpi jak kazda gra (nawet balasy:teehee: ) będą wyglądać graficznie jak unczartedy i dżirsy. trzeba będzie pokazać coś półkę wyżej. tylko jestem ciekaw ile bedą tworzone takie gry na nową generację, jak teraz czas tworzenia gry to jakieś 18-24 miesiące to stworzenie gry która będzie "powiedzmy" 2razy bardziej szczegółowa i "do(pipi)ana" na różne sposoby, to co dana seria gry raz na 5 lat :teehee: takie małe gdybanie. fajnie jak by była możliwość "zmieniarki płytek" w konsolach wkładasz powiedzmy 3 gierki na płytach i nie trzeba ruszać dupska z kanapy/ fotela by zmienic gierkę.

1. 3d bez okularow to raczej zasluga wyswietlacza ;]

2. ta wyobraźnia chlopakow z bigN jest watpliwa... sporo patentow, ktore sa im przypisywane to zasluga kogos innego... np analog lub sterowanie ruchem.

btw. mysle, ze czas tworzenia gier nie wzrośnie, a juz napewno nie w takim stopniu. obecnie podczas developingu gry sa bardziej 'krojone' niz 'pompowane'. przyklad tekstury i ich kompresja [bo nie ma tyle ramu, etc]

nowe klocki/ps4 w 2012/13roku? raczej później... przynajmniej ps4.

Opublikowano

1. 3d bez okularow to raczej zasluga wyswietlacza ;]

2. ta wyobraźnia chlopakow z bigN jest watpliwa... sporo patentow, ktore sa im przypisywane to zasluga kogos innego... np analog lub sterowanie ruchem.

btw. mysle, ze czas tworzenia gier nie wzrośnie, a juz napewno nie w takim stopniu. obecnie podczas developingu gry sa bardziej 'krojone' niz 'pompowane'. przyklad tekstury i ich kompresja [bo nie ma tyle ramu, etc]

nowe klocki/ps4 w 2012/13roku? raczej później... przynajmniej ps4.

cholera ale gafe strzeliłem z tym 3d :potter: pogrążam się dalej i wymyślą hologramy (o jezu) albo do konsoli bedzie wbudowany telewizor (co za idiota). taki żart jak co:blush:

Opublikowano

Ekranik 3DSa jest zrobiony przez Sharpa.

Na ppe.pl bodajże czytałem o pracach M$ nad 3d tyle, że byłoby to ograniczone tylko dla jednego widza (jak 3DS), albo co najwyżej dwóch. Dla mnie bez sensu, to już mimo wszystko wolę okulary.

Opublikowano

btw. wspomnialem o sterowaniu ruchem w poprzednim poscie... cholera gdyby sega faktycznie to wprowadzila, to moze dreamcast utrzymałby sie troche dluzej na rynku :/

ale to by sie kłóciło z ich polityka hc-gamingu :/ tak mysle...

a tak nintendo odkopalo stary patent i zarobilo miliony...

Opublikowano

Nie wiem jak mogliście o tym zapomnieć.

Nowa generacja rozpocznie się, kiedy powie tak Sony!

:teehee:

Opublikowano

o fuck!!!!!!! przecież to logiczne! nie moze byc inaczej...

Opublikowano

Myślę, że PS4 będzie miało 4 HDMI, 120FPS oraz oczywiście 4D.

BTW PS3 już jest gotowe do obsłużenia Move:

z8082160X.jpg

Opublikowano

magnetycznego kontrolera? hmmm znowu kogos dyskryminuja... tym razem osoby z rozrusznikiem serca :|

Opublikowano

Oglnie dyskusja stanela, zarzuce jakis merytorycznie bogaty temat...

NINTENDO JEST ZJE.BANE!!!!!!!1111111

:turned:

Opublikowano

nie ma alberta... wszyscy sie zgadzaja z tematem, wiec nie ma o czym pisac :<

Opublikowano

nintedo jest ok, ps3 i klocek jest do bani. :whistling:

Opublikowano

Wiadomo, Kirby to najlepszy design ever.

Opublikowano

Ja z technicznych aspektów oczekuję tylko dwóch rzeczy po nowych konsolach:

- 60 klatek na sekundę w KAŻDEJ grze

- CAŁKOWITEGO braku poszarpanych krawędzi

Cała reszta może nie wiele wyprzedzać obecne standardy :)

Opublikowano

uzasadnij.

za slaba podpucha ;/

Opublikowano

Wiadomo, Kirby to najlepszy design ever.

to nie bij piany :teehee:

Opublikowano

Pogubilem sie juz w tych waszych wysublimowanych ripostach :(

Opublikowano

Chyba Okami. :wub: Za 10 lat wszystkie te Gearsy, Unchartedy, CoDy itd będą wyglądać tak sobie przy nowych grach, Okami zawsze będzie wyglądać świetnie, ten styl nie pozwoli się grze zestarzeć.

Opublikowano

uzasadnij.

za slaba podpucha ;/

to niech psyko uzasadni, pierwszy napisał bez uzasadnienia <_<

a dlaczego? miałem wszytskie konsolki tej generacji i najbardziej żałuje że sprzedałem wii i brakuje mi niektórych tytułów. na ps3 i xboxie nie moge sie odnaleźć.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Jestes dziewczynom?

Opublikowano

Psyko: To, że straty M$ przy pierwszym X'ie szły w miliardach $ to powszechna wiedza.

Opublikowano

Jestes dziewczynom?

jeżeli twoja riposta zależy od tego pytania to jestem facetem i jesli chcesz dalej ciągnąc temat to jestem hetero.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.