Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Antares: Z tym przelicznikiem to mówisz o Sony. X360 i PS3 kosztują 300$, a w Polsce średnio Elite kosztuje 900-950zł, a PS3 1100-1200zł.

Jeśli chodzi o konsole to akurat MS ma lepszą politykę cenową w Europie dzięki czemu w Polsce mamy bardzo korzystne ceny. Jak teraz wyjdzie nowy model z Wi-fi oraz 250GB dyskiem to ułatwi to zakup konsoli graczom w Polsce.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ale Nintendo nie ma np problemów ze sprzedażą w USA, natomiast Sony całą tą generację nie może się odnaleźć na tym najważniejszym rynku.

Opublikowano

Ale pan Aaron uważa, że Ameryka to cały świat, nie psuj mu koncepcji świata.

Jedyne co Ameryka dała dobrego dla świata to muzyka hc-punk i combo Katy Perry + Zooey Deschanell :P Ja wolę jednak drugą Japonię ;)

Opublikowano

voytec - to byłaby prowokacja i puste argumenty gdybym nie pisał prawdy...2mln w rok, pre-ordery ściema Sony, przelicznik cen konsol według MS i Sony.

Widać nie masz nic mądrego do powiedzenia, twoja sygna świadczy o tym że uderzyłem w czuły punkt.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

@bd: sygna nie swiadczy o niczym. killzone lubuje tak samo jak girsy, i co z tego? mam ochote wstawic syngature z higiem, i co? postrzegasz mnie jako fanboja? :thumbsup:

nie zarzucam ci nieprawdy, a prowokacje. nie musisz klamac, zeby prowokowac. rozmowa tyczy sie aktualnie przelicznika na poszczegolne waluty a ty wyjezdzasz z polityka sony i preorderami killzone'a. wtf? :blink:

@grig: tak, cena jest jak najbardziej korzystna i co do Move to nie ma chyba nikt watpliwosci, ze Sony ma zamiar zedrzec z nas kasy ;)

Opublikowano

voytec - nie ja pierwszy wyskoczyłem z pre-orderami kz2 i rozmowa toczyła się na temat ściemy pre-orderów kinecta więc wtf?! ;]

gg - Zabawne. Tylko mowa jest o cenie konsol i przeliczniku 300$=300euro a nie o cenie move która jest bardzo fajna w PL.

nowe ceny xów po obniżce:

499zł arcade + gra

http://www.euro.com.pl/konsole-do-gier/microsoft-xbox-360-arcade.bhtml

859zł elite + 2 gry

http://www.euro.com.pl/konsole-do-gier/opis-xbox-360-elite-halo-3-forza-3.bhtml#content_3c

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

To i tak tylko wyprzedaż starych modeli, Xbox nie staniał. Tak samo było przy wprowadzaniu nowych modeli PS3, naturalna kolej rzeczy.

Opublikowano

A dla jakich gier się skusisz? Poza tym to nie ponad dwie stówki, a ponad trzy

Opublikowano

499 to już jest dobra cena jak na warunki polskie. Pamiętam, że gdy PS2 dobiło tego poziomu cenowego w branży szerokim echem odbijały się kolejne informacje prasowe o biciu kolejnych rekordów sprzedaży, czy to sprzętu, czy software. Na pewno dużo ludzi się skusi na tą "wyprzedaż".

Opublikowano

Jest szansa i się z tego cieszę tylko szkoda, że głównym argumentem za PS2, 360 czy PSP jest dalej piractwo. Jednak powoli się to zmienia, a polskie XBL tylko w tym pomoże.

Opublikowano

O żesz kurdesz :P Gdybym nie miał jeszcze roku z hakiem gwary na moją konsolę to bym skurczybyka sobie dokupił jako "ubezpieczenie" :blink: Szkoda, że "Slim" nie ma kompatybilnych dysków bo ewentualny tańszy upgrade to była jedna z większych zalet jeśli chodzi o koszty eksploatacji X360. Chociaż może za rok jeszcze będą dostępne Jaspery. Stare PS3 można nabyć jeszcze teraz.

Opublikowano

ja na move sie skusze (chociaż napewno nie na premiere) jeśli okaże sie że precyzja i szybkosc działania sprawdza sie w poważnych FPP i daje efekt podobny do precyzji myszki na PC , wtedy chetnie pogram w strzelaniny movem zamiast padem, bo sterowanie gałką w FPP jest dla mnie malo przyjemne

Opublikowano

Top 10 Ultimy na dzień dzisiejszy.

ultimaf.png

Szczerze to jestem zaskoczony. PS Move znalazł się już w lipcu w pierwszej dziesiątce i można przypuszczać, że będzie się piąć do góry. Widać, że w Polsce Move ma szansę dobrze się przyjąć w czym już pomogła cena i pomogą lokalizacje tytułów. Wii w Polsce się nie udało to może Move się uda. Postrzegam to jako szansę na ukazanie, że gry to nie głupota dla dzieciaków, a zabawa dla całej rodziny.

Opublikowano

Jeszcze dziwniejsza jest pozycja Slim - czy Ci ludzie nie wiedzą, że na dzień dzisiejszy nie jest spiracony :P ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Przyznać trza, że nowy X360 i PS3 Slim obok siebie beda wygladac kozacko. Musze w koncu odlozyc grosza :P

Opublikowano

Patrząc na dwie strategie wypuszczenia rewizji sprzętowych czyli PS3 i X360 Slim to można śmiało powiedzieć, że Japończycy powinni się uczyć od hamburgerów. Sony zalało w tamtym roku Slimem cały świat i jeszcze dopłacili do interesu, teraz M$ zalewa swoim Slimem i na każdej sztuce jeszcze sporo zarabiają.

A z najnowszych danych VGC wynika, że w zeszłym tygodniu X360 w USA zaczął walić głową w sufit: http://gamrconnect.vgchartz.com/post.php?id=3513990

Ciekaw jestem czy na premierze Kinect X360 podskoczy adekwatnie do liczby sprzedanych kamer, bo jeśli nie to będzie fail czyt. kamerę kupią ludzie mający X360 jako "pilot".

Opublikowano

Jakoś BD jeszcze nie dowiódł, że jest niezbędny w konsolach w tej generacji więc o co kaman ? :rolleyes:

Powinni się uczyć jak biznes prowadzić.

Trochę dziwne, że nowy X360 notuje bardzo dobre wyniki bez nowej wersji Arcade. Wnioski mogą być dwa albo Arcade normalnie wcale nie miał dużego udziału procentowego w sprzedaży X360 albo prawdziwy skok sprzedaży dopiero przed X360 (czyt. po wprowadzeniu odświeżonego Arcade).

Zaczynam też myśleć, że odświeżony Arcade jednak będzie miał WiFi. Elite nie miał, a odświeżony w tej samej cenie ma więc skoro odświeżonego Arcade będą sprzedawać w tej samej cenie co normalnie to chyba jednak jako wartość dodaną wrzucą WiFi i wtedy będą dwie konsole bez "podtytułów" tylko w nazwie różniące się oznaczeniem dysku, czyli X360 i X360 250Gb. Na półkach sklepowych wyraźnie będzie musiało być widać czym obie wersje się różnią, czyli jedynie dyskiem.

Opublikowano

Jakoś BD jeszcze nie dowiódł, że jest niezbędny w konsolach w tej generacji więc o co kaman ? :rolleyes:

Dowiódł choćby w przypadku FF XIII. Może sama gra niewiele zajmuje, jednak kompresja filmików na Xboxie jest widoczna gołym okiem. Chociaż całe te DLC, gdzie wycinana jest zawartość gry przed premierą, pokazuje, że rzeczywiście wystarcza na ogół dwuwarstwowe DVD.

Opublikowano

Równie dobrze wifi w x360 S może byc osobne i jedyne podpięte w slot na MB

Opublikowano

Czy faktycznie nowe PS3 i 360 to slimki? Nie przesadzajmy zwłaszcza w przypadku X'a, bardziej niż Slim to chyba Beauty. Slim możemy nazwać PS Two to jest dopiero miniaturka.

BD dowodzi także w Rage gdzie zmieści się na jednej płytce. Nie jest jeszcze w pełni wykorzystywany (szczerze to w tej generacji rzadko kiedy będzie) jednak możliwość wrzucenia bonusów, nieskompresowanych filmów i audio już dowodzi przydatności BD. Ostatnio EA powiedziało, że chcą wykorzystywać pojemność dysku co pokazują przy nowym Medal of Honor. Nie wiem jak będzie w przypadku DS2, ale ten dysk daje dużo możliwości, tylko trzeba chęci i pomysłu by to wykorzystać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.