Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Zresztą argumenty za DVD typu: "za PSX też żonglowaliśmy płytkami i było dobrze" mnie dobijają. No było dobrze, ale jest coś takiego jak postęp. Grając w FFXIII jakoś nie płakałem za zmienianiem płytek.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Grając w FFXIII jakoś nie płakałem za zmienianiem płytek.

Za to kompresja niektórych scenek była bolesna.

Na PS3 FF13 zajmował 37GB, z czego 7GB, to była gra, a reszta to scenki w 1080p.

Opublikowano

4 raz w zyciu dotknalem klapki od portow usb i sie rozwalila, ba cos sie polamalo i teraz konsola swieci du.pa z przodu otwarta. No (pipi)a, FUCK U MIKROSOFT :verymad:

Opublikowano

Psyko Twoja konsola się buntuje za tą sygnaturę.

Don, wiesz, praktycznie każdy ex na PS3 z powodzeniem wykorzystuje pojemność płyt BD, więc ciężko mówić o jego niewykorzystaniu.

No właśnie szkoda, że dopiero od niedawna third party dostrzegają zalety BD. Z tego co pamiętam to Bizarre Creations narzekało na DVD przy produkcji PGR4. Świat idzie do przodu: BD zastąpi DVD tak jak DVD zastąpiło CD. Mówię tylko o grach i filmach bo muzyka to co innego.

Rozumiem, że jakby HD-DVD wygrałoby wyścig zbrojeń to byłoby super.

Opublikowano

Nie mówię, że nie jest przydatny, ale że nie jest NIEZBĘDNY. To różnica. 95% gier mieści się na DVD i pewnie ostatecznie 90% będzie w tej generacji. Mam 31 gier, a ile z nich jest na więcej niż 1 płycie - dwie :P

Moim zdaniem M$ bardzo dobrze zrobił, że w samej konsoli zamontował DVD.

Psyko: Parę dni temu spotkało mnie to samo :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Poki co nie narzekam na DVD. Przez moja konsole przez ostatnie 4 lata przewinelo sie ze 40 gier i tylko jedna (Mass Effect 2) wymagala zmiany plyty podczas gry....cale 2 razy przez 50 godzin gry :rolleyes:

Opublikowano

to teraz ja napisze cos prowokacyjnego... moze sie uda :<

x360 z swoim DVD hamuje rozwoj gier multiplatformowych, bo dvd nie oferuje wystarczajaco duzo miejsca, przez co gry poddawane sa duzym cięciom, filmiki i muzyka jest slabszej jakosci oraz jest ich/jej mniej... to samo tyczy sie monotonnych tekstur!

Opublikowano

Szczerze mówiąc w tym aspekcie jest różnie (nie twierdzę że nie), czasem jest to po prostu brudny pretekst nie mający wcale odzwierciedlenia w rzeczywistości (vide Capcom ? Płacić za coś co już jest na płycie, ew bajki o dochodzącym w przyszłości DLC który powinien być już w grze).

Opublikowano

... to samo tyczy sie monotonnych tekstur!

Tjaaa...na PC tez gry sa wydawane a DVD i jakos maja tekstury o kilkukrotnie wyzszej rozdzialce niz gry konsolowe.

Konsolowe werjse gier nie sa ubozsze ze wzgledu na ilosc miejsca na nosniku lecz malej ilosci pamieci RAM ;)

Opublikowano

... to samo tyczy sie monotonnych tekstur!

Tjaaa...na PC tez gry sa wydawane a DVD i jakos maja tekstury o kilkukrotnie wyzszej rozdzialce niz gry konsolowe.

Konsolowe werjse gier nie sa ubozsze ze wzgledu na ilosc miejsca na nosniku lecz malej ilosci pamieci RAM ;)

Podejrzewam że to wina UE na którym chodzi większość gier na X360. Nie stawiał bym równości między rozdziałką tekstur a ich monotonią.

Edytowane przez zwolak6

Opublikowano

Nudne te Wasze wypociny jak cholera...

Opublikowano

z pc jest ten problem, ze każdy jest inny, a oprogramowanie musi dzialac na wszystkich... i stąd taki, a nie inny efekt koncowy - tutaj optymalizacja kuleje

Opublikowano

Mało tego. W niektórych kręgach powszechne jest przekonanie, że odczyt z płyty BD jest zbyt wolny, tak że potrzeba instalek. Pff... nie przypominam sobie żadnej gry first party Sony, która wymagałaby instalki, a tekstury w takim Uncharted, Killzone czy GoW są fenomenalne, i na dodatek zróżnicowane. Gdzie tutaj jest ten rzekomy wolny odczyt, albo przytoczone braki RAMu?

W ogóle może pojedziemy trochę wspólnie PCty i ich kompletny brak wydajności mimo bardzo wysokich specyfikacji. PCty z prockami 4gigaherców, 2-4gb RAMu, karty graficzne z własnymi systemami chłodzenia, a efekty uboższe niż na wiele razy słabszych konsolach.

Zgadzam się w pełni. Co do kompów to większość pary idzie w gwizdek. Swoją drogą gry takie jak U2 czy K2 mogły by się instalować, ja bym nie płakał a i napęd miał by mniej roboty.

Opublikowano

Idealnie jest w X360. Instalacja opcjonalna to był strzał w 10. Koniecznośc też ;]

Opublikowano

Może to niektórym odpowiada, ale ja wychodzę z założenia, że są gry które instalek nie wymagają i działają wyśmienicie, a pojęcia "oszczędzania" napędu jest dla mnie absurdalne (bo i tak nic się w rzeczywistości nie oszczędza, a laser pracuje zawsze), więc instalki mnie tylko wkurzają i jeśli ich nie ma, to pokazuje klasę developera. Konsole mają być plug and play, a nie imitować rozwiązania z PCtów.

Nie chodzi o pracę ale o jej intensywność. No nie mów mi że 5 min instalki w U2 mało by jakieś znaczenie.

Opublikowano

W X360 po zainstalowaniu laser nie pracuje, a płyta stoi w miejscu. OPCJONALNE instalki to świetna rzecz.

Opublikowano

Mnie jedynie wkurzał dźwięk BD podczas grania w U:DF, w innych grach jest cichutki.

Opublikowano

Proponuje posluchax Xboxa, chcialem przez niego filmy streamowac, ale ludzi, ten halas w tle to uniemozliwia i ta uboga ilosc obslugiwanych formatow video.

Opublikowano

Ja dalej czekam na Video Store i VidZone w Polsce. Mam nadzieję, że się doczekam ponieważ zwłaszcza wypożyczanie filmów z PSS wydaje się być ciekawą opcją do wypożyczalni DVD (niedaleko mnie mają także BD). Ciekawe czy SCEP robi coś w tej kwestii bo baza użytkowników w naszym kraju nijak ma się do liczby sprzedanych PS3 w państwach gdzie ta usługa już działa. Może jak u nas wystartuje XBL w listopadzie to coś ruszy, SCEP będzie miało konkurenta także w sferze online.

Opublikowano

no faktycznie żonglowanie płytami w x360 to tragedia która występuję w aż 5 grach gdzie zmiana płyty jest właściwie jednorazowa :whistling:

DVD to bardzo dobry ruch MS ale epic failem jest brak HDD w każdej konsoli przez co kilkanaście gier cierpi. Mam nadzieję że przy nowym X nie cofną się jak w porównaniu do xboxa1 (HDD w każdej konsoli).

co do BD vs DVD w konsolach to...BD pojemniejsze, DVD szybsze.

Opublikowano

Ej PS3 odtwarza przez stream z PC mkv?

Opublikowano

Grigori, a co mnie obchodzi kolejna generacja? Nie mam pojęcia co wybiorę w następnej generacji, więc nic nie muszę tracic. Póki co instalacja jest i to świetny pomysł.

Opublikowano

No na Xie nie, czyli na PS3 z kompa wszystko moge przez konsole na TV ogladac?

Opublikowano

Jeśli chodzi o wykorzystanie BD w grach to jeszcze można dyskutować, ale jeśli chodzi o filmy to nie ma sensu. BD zjada DVD na dzień dobry jeśli chodzi o obraz i dźwięk, a PS3 jest bardzo dobrym odtwarzaczem tego formatu, a za niedługo będzie obsługiwał filmy 3D. Moim zdaniem to mocny argument za PS3 jeśli się lubi oglądać filmy, ja lubię więc wybór konsoli był łatwiejszy.

Możecie wierzyć lub nie, ale zastanawiałem się nad kupnem 360 jednak rozpędzająca się PS3 (2008 rok) przekonały mnie do zakupu. Nie stać mnie na utrzymanie dwóch currentgenów, ale z wyboru jestem zadowolony patrząc na support, usługi i jakość konsoli. Zresztą Heavy Rain, MGS4 oraz GT5 już zrobiły swoje przed zakupem.

Opublikowano

No na Xie nie, czyli na PS3 z kompa wszystko moge przez konsole na TV ogladac?

Tak da rady. Nawet zdjęcia obejrzysz i muzyki z kompa posłuchasz. Do filmów konieczny jest dosyć dobry komp by ze streamingiem dał sobie radę.

To polecam: http://ps3mediaserver.blogspot.com/

Edytowane przez MajorZero64

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.