Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

don dostrzega mankamenty x360 ? i ktoś po nim jedzie ? ciekawe gdzie ;] psyko się załamał po e3 i już nie wierzy w master chiefa.

Psyko przechodzi przez to co ja poltora roku temu, tyle ze nie popelnia tego bledu co ja. Ja X'a sprzedalem choc nie musialem (kupilem za niego kilka gier na PS3) i narobilem sobie kurewskich zaleglosci, czego teraz zaluje.

gg nie wiem do kogo ty tam piszesz jak wyskoczyłeś z bayo, może do wszystkich naraz, BD jest wolniejsze i musisz się z tym pogodzić. Często w recenzjach multi jest nowa o szybszych loadingach na x360 (kilka-kilkanaście sekund). Teraz sobie wkręcaj że to optymalizacja ;]

A z drugiej strony na to jakby popatrzeć. No i chvj, że BD jest wolniejsze? Na przykładzie Finala, wole dluzsze loadingi niż skompresowana gre.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ok, zacytuję Cię: "Żałosna rozmowa z żałosnymi argumentami"

Opublikowano

''nie włączyłem filmiku ale jadę po was za to'' :whistling:

voytec - i tak i nie ;] jeden ff13 kontra szybsze działanie innych gier, jak pisałem miałbym to (pipi)e gdyby BD było wykorzystane jak w u2/gow3.

Obok ff13 może dołączy Rage za rok, zobaczymy.

Opublikowano

jak pisałem miałbym to (pipi)e gdyby BD było wykorzystane jak w u2/gow3.

To na razie bedzie tak raczej w exach od fp Sony i niektorych multi jak zapowiadajacy sie Rage.

Chcialem o nim napisac, ze jest spore prawdopodobienstowo ,ze Rage bedzie na kilku plytach, zeby gra nie ucierpiala na jakosci dla posiadaczy 360.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

A jakie znaczenie ma ta szybkośc? Takie jak wcale. Pomijam tutaj nieudaczników z Konami, czy twórców Bayonetty na PS3. Dla 99% gier nie ma znaczenia czy jest na Bluray, czy na DVD. Wyjątkiem są, oczywiście, jRPG od Japońców, ale oni mają manię wrzucania dziesiątek ogromnych filmików. FF XIII kupię na PS3, bo skoro mam wybór to wolę miec grę na jednej płycie. Ale resztę multiplatform ogrywam na X360, bo, jak już pisałem, są ważniejsze rzeczy niż nośnik

Opublikowano

voytec - mi chodzi o bonusy i dodatki na BD a nie wygląd gry (FF13, jedna gra).

Rage będzie na 2x dvd dlatego jestem ciekawy porównania do wersji ps3, moze być lepsza/gorsza/taka sama.

Opublikowano

Na prawdę jestem ciekawy co by się tutaj działo gdyby to HD-DVD wygrało wyścig zbrojeń.

Sony na razie nie pobije Japonii technologią 3D, tylko 30% Japończyków jest zainteresowanych. Myślę jednak, że musimy poczekać aż ta technologia się przyjmie. LCD/plazmy także musiały odczekać swoje by zdominować rynek. Chociaż i tak myślę, że 3D będzie raczej ciekawostką w przypadku oglądania filmów i grania w gry, bo nie wyobrażam sobie zakładania okularów do oglądania wiadomości.

Opublikowano

Ekhm..... 3DS.....

Opublikowano

Ale co ma wspolnego handheld, z duzo wiekszym rynkiem odbiornikow tv?

Opublikowano

Ekhm..... 3DS.....

Jak Nintendo wykona dla mnie telewizor 3D bez okularów to padne przed nimi na kolana. Poki co nijak ma sie 3DS do telewizora.

Opublikowano

VoytecCFC: Nie ma żadnego prawdopodobieństwa, że Rage na X360 będzie na więcej niż jednej płycie - to już od dawna jest faktem :) Rage na X360 będzie zajmował 2 może 3 płyty.

Grigori: Jak chcesz zobaczyć różnicę w loadingach w grze, której konwersja na PS3 nie jest skopana to poszukaj na youtube porównania ze SFIV. Na PS3 loadingi są 2-3 razy dłuższe niż na X360 gdzie gra jest odpalana z DVD.

To tak tylko w kwestii przykładu.

Opublikowano

Chcialem o nim napisac, ze jest spore prawdopodobienstowo ,ze Rage bedzie na kilku plytach, zeby gra nie ucierpiala na jakosci dla posiadaczy 360.

To nie jest spore prawdopodobieństwo, tylko fakt, id mówiło o tym już jakiś czas temu.

Opublikowano

Temat jest epicki, przeprosiny, dramy, ustawki :teehee:

Opublikowano
Na PS3 loadingi są 2-3 razy dłuższe niż na X360 gdzie gra jest odpalana z DVD.

Po zainstalowaniu juz nie sa ;p

Opublikowano

Ekhm..... 3DS.....

Jak Nintendo wykona dla mnie telewizor 3D bez okularów to padne przed nimi na kolana. Poki co nijak ma sie 3DS do telewizora.

chciales powiedziec jak zleci Sharpowi zrobienie Ci tv :D

Opublikowano

grigori, cirezko Ci sie pogodzic z tym ze x ma szybsze loadingi , piep,rzysz o jakis 1 party dev. ze tylko oni potrafia tego dokonac, a wina loadingów to nieudolni tworcy, tylko kogo to interesuje ?;] gry sa wydawane tu i teraz.

Bd jest lepszy , tylko 3 % firm potrafi go wykorzystac. Gracz doceni automatycznie dvd na ktorym 97% gier jest szybsza, bo maja w du,pie problemy na gorze ,ktorych oni nie zmienia.

Wazne sa fakty, nie teoria w tym przypadku.

Opublikowano

Świetnie. A teraz powiedz, jakie to ma znaczenie dla graczy tu i teraz

Opublikowano

Czyli, krotko i tresciwie powiedziales, ze zadne, wiec kogo?

Opublikowano

Zostawiłem szerokie pole do interpretacji. ;]

Albert ma banie zjedzona przez Nintendo, wiec jego slowa nie zawieraja szczegolnie wazneg przeslania ;] Bedzie prosto i zawsze tak samo: PS3 ma kilka fajnych gier, na XO jest fajniej, ale Nintendo i tak rzadzi.

Opublikowano

No XO jest fajne, ale chwila God of War 3

fuuuuuuuu.jpg

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Grigori, powinieneś kupic inną konsolę, nabrałbyś trochę dystansu ;]

Mac, u mnie GoW3 leży chyba ze 2 miesiące i nie mam czasu/ochoty się za niego zabrac ;]

Opublikowano

Gralem tylko w demo GoWa3, ale mysle ze jak dorwe sie do fulla, to gierka zagarnie podium u mnie, zwazywszy na to ze demo bylo graficznie ponizej full rls'a.

Opublikowano

Jakiejś dużej różnicy między demem a finalną wersją nie ma. Chodzi o oprawę. Za to w finalnie ta lokacja różni się kilkoma szczegółami, podobnie jak wykończenie Heliosa.

Opublikowano

Grigori: Jak to nie gram w RPG'i ? A Mass Effect, Resonance of Fate i Eternal Sonata to gry taneczne :P ?

W Rage jak się na dysk zgra to może nie będzie zmieniania płyt, raczej nie powinno być. Nie wiem czemu w ME2 i tak trzeba było płytę zmienić.

Ktoś wie jak jest w FFXIII, Blue Dragon, Lost Odyssey albo Last Hope ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.