Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

W FF13 plytke zmienia sie dosc szybko (pierwsza zmienilem chyba po 6-8h). Jest to bardzo meczacy i wyczerpujacy proces. Nalezy:

- podniesc sie z fotela

- otworzyc naped w konsoli

- zmienic plytke

- grac dalej

Co do tego czy plyty zainstalowane trzeba zmieniac: tak trzeba. Plyta (newet jesli nie odczytywana) musi znajdowac sie w napedzie.

Edytowane przez MakaPL

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

W FF13 plytke zmienia sie dosc szybko (pierwsza zmienilem chyba po 6-8h). Jest to bardzo meczacy i wyczerpujacy proces. Nalezy:

- podniesc sie z fotela

- otworzyc naped w konsoli

- zmienic plytke

- grac dalej

Co do tego czy plyty zainstalowane trzeba zmieniac: tak trzeba. Plyta (newet jesli nie odczytywana) musi znajdowac sie w napedzie.

U mnie etap pierwszy się pomija bo siedzę obok moich konsol :P

Opublikowano

To jak siedzisz obok konsoli to gdzie masz telewizor? ;]

Opublikowano

nie no grigori już walczy z każdym ;]

1. Udowodnij mi istnienie tendencji, która pokazuje atuty szybkości dvd względem br, a nie pokazujesz kilka przykładów (odnoszę się już do kolejnych postów, Tekken, Bayo) które można i należy potraktować jako wyjątki i błędy w optymalizacji.

2. Łał, w grze od włożenia płyty do napisów końcowych jest 1min24s loadingów. No masakra!

1. te gry to przykłady z wielu, rozumiem że według ciebie 99% gier które ma dłuższe loadingi na ps3 to wina kiepskiej optymalizacji xD. Instalka T6 na HDD ps3 pokazuje że jest prawie tak szybko jak na x360. Czyli jednak wina napędu.

Co ja ci mam jeszcze udowadniać jak jesteś jedyną osoba która twierdzi że BD jest szybszy, no i nie ja wyskoczyłem z bayonetta.

2. łał, wcześniej pisałeś że nie ma wcale loadingów w u2, protip: omiń cut-scenki te który są pomiędzy levelami i wyskoczy ci sztylet i wczytywania gry...tak samo jest w Alan Wake, gdzie loadingi są dobrze ukryte pod niektórymi cut-scenkami.

(pipi) o tych first party sony to czemu kz2 ma długie loadingi ? czemu MNR ma za(pipi)iście długie loadingi, czemu HR ma loadingi, czemu U2 wgrywa się ponad 1min ? 1-2 gry gdzie zastosowali sztuczkę i ukryli wczytywanie i BD szybsze jest xD takie same magiczne akcje są na innych konsolach.

Odnośnie niektórych gier to też może być tak że w locie się wgrywa wszystko np: RDR/GTA4 wielka mapa.

ps. kończę o tych loadingach bo to już nudne się robi, można zmienić temat :)

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

no killzone 2 to porazka, rozwiazali to w najgorszy sposob z mozliwych, wyglada to oblesnie. Plus, jak giniesz przed takim odczytem to ogladasz go w kolko ;o

Opublikowano

gg- ta, może nie napisałeś dosłownie że BD jest szybszy ale tak można wywnioskować bo twojej walce w obronie BD :rolleyes: ,,nie ! nie wierzę, t6 to optymalizacja, U2 nie ma loadingów, f-p dev. sony potrafi, udowodnijcie że dvd w x360 jest szybsze''.

Tyle ;]

Opublikowano

Grigori: Nie gadaj, że X360 hamuje rozwój gier bo to bzdury :) Gry, które się nie zmieszczą na DVD i potrzebują więcej miejsca WYCHODZĄ na więcej niż jednym DVD i nic tu wszechmocnego PS3 nie hamuje. A 95% gier, które jest do zrobienia na jednym DVD wychodzi na jednym DVD.

Jedyną grą, która faktycznie zostanie trochę zmodyfikowana z uwagi na DVD będzie Rage (zmieniona struktura leveli) i to dopiero w 6 roku bytności X360 na rynku. Na inne takie gry się nie zanosi.

Kolejna gra od ID czyli Doom 4 takiego problemu mieć nie będzie mimo, że na tym samym silniku będzie bo sama gra ma inną budowę.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

a to x360 zabrania ps3 by gry multiplaformowe były lepsze na ps3 ? :confused: ps2 zatrzymywało rozwój gier ? na xboxa były znaczniee lepsze wersje tych samych gier, czemu tak nie jest z ps3 ;]

Opublikowano

Jesli Xbox Live jest dla Ciebie hamowaniem rozwoju konsol to nic tylko zaplakac jakie pranie mozgu funduje Sony :X

Innymi słowy, MS ze swoim dvd hamuje rozwój gier na skalę powszechną

Nie hamuje, bo wodocznie przyznajesz, ze Xbox jest platforma dominujaca nad PS3 w ten sposob.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Gralem tylko w demo GoWa3, ale mysle ze jak dorwe sie do fulla, to gierka zagarnie podium u mnie, zwazywszy na to ze demo bylo graficznie ponizej full rls'a.

Dla mnie to gra roku, choćby nie wiem co wyszło. Na jednym z filmików w grze w sekcji bonus jest pokazany filmik z dema. Po przejściu pełnej wersji gdy się te filmiki odblokowują widać różnicę z wczesnym buildem i to sporą. Niektórym najwyraźniej HDgeny nie służą i tego nie widzą. Prawda Albercik :lol:

Opublikowano

xDDDDDD (pipi) jestem z siebie dumny :D musze czesciej dawac wam temat do rozmowy xD

płacze xDDD

Opublikowano

CoATI: Na moje oko to wygląda tak:

Grigori = Messi VS "My" = reprezentacja Niemiec

;)

CoATI chyba powinienem Ci podziękować, za ten piękny flame :thumbsup:

Console Wars to sport drużynowy !

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Grigori, powinieneś kupic inną konsolę, nabrałbyś trochę dystansu ;]

Mac, u mnie GoW3 leży chyba ze 2 miesiące i nie mam czasu/ochoty się za niego zabrac ;]

chyba tam u Ciebie za duzy dobrobyt :D

ze pozwalasz aby takie gry lezaly i sie marnowaly

Opublikowano

No niestety, ale druga część jednak jest lepsza od GoW 3. Dłuższa, z lepszymi bonusami, z większą ilością lepszych walk z bossami, z lepszym orężem (młot z dwójki przebija wszystkie dodatkowe zabawki z trójki), z lepszymi lokacjami.

God Of War 3 to gra zajebista, jak dla mnie mimo wszystko najlepsza jak na razie w tym roku, ale jej największym konkurentem są poprzednie części.

Opublikowano

I za dwa lata może ją odpalić, a i tak nie będzie lepszego slashera na rynku.

No faktycznie najlepszy*

* - nie liczac serii DMC, NG i Bayonetty

Oslabiasz ludzi Grigori ;]

Opublikowano

GOW to nie slasher.

Opublikowano

No właśnie, jeśli już, to God Of War może konkurować z Darksiders, albo Dante's Inferno. Bo tym grom bliżej do GoW. I obie te gry zostają zmiażdżone pod sandałem Kratosa.

Opublikowano

Konkurowac z Darksiders i DI :woot: Je.bne tu ze smiechu na zawal kiedys

Opublikowano

I za dwa lata może ją odpalić, a i tak nie będzie lepszego slashera na rynku.

No faktycznie najlepszy*

* - nie liczac serii DMC, NG i Bayonetty

Oslabiasz ludzi Grigori ;]

Serio ktoś uważa, że Bayonetta jest lepsza od GoWa? Najs.

Opublikowano

No niestety, ale druga część jednak jest lepsza od GoW 3. Dłuższa, z lepszymi bonusami, z większą ilością lepszych walk z bossami, z lepszym orężem (młot z dwójki przebija wszystkie dodatkowe zabawki z trójki), z lepszymi lokacjami.

God Of War 3 to gra zajebista, jak dla mnie mimo wszystko najlepsza jak na razie w tym roku, ale jej największym konkurentem są poprzednie części.

Zgodzę się, że druga część jest bardziej różnorodna i dłuższa, ale że lepsza już nie. Grafika HD, poprawiona walka, rozbudowane comba, nowi przeciwnicy, mnóstwo detali które tworzą z tego widowiska coś niezapomnianego. Te dwie gry różni wiele, ale to głównie wina różnicy mocy sprzętów.

Opublikowano

GoW to nie slasher. Tam nie uczysz sie kombinacji ciosow, mega wyrachwanego systemu czy taktyki na pojedynczych wrogow. Po skonczonej trylogi God of War zostaje pad ze zmiazdzonym kwadratem.

Serio ktoś uważa, że Bayonetta jest lepsza od GoWa? Najs.

Mysle, ze ktokolwiek kto uzywa mozgu i gra w SLASHERy.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano
zostaje pad ze zmiazdzonym kwadratem.

To sie tyczy kazdego slashera ;]

Opublikowano

Zgodzę się, że druga część jest bardziej różnorodna i dłuższa, ale że lepsza już nie. Grafika HD, poprawiona walka, rozbudowane comba, nowi przeciwnicy, mnóstwo detali które tworzą z tego widowiska coś niezapomnianego. Te dwie gry różni wiele, ale to głównie wina różnicy mocy sprzętów.

Jak widać to sprawa indywidualna. Na mnie większe wrażenie zrobiły obie poprzednie części. Szkoda, że zabrakło znanego z trailerów odbicia się od ścian i zaszlachtowania przeciwnika (w trailerze był to centaur). Natomiast co do samej oprawy to wygląda świetnie, ale ustępuje przynajmniej według mnie Uncharted 2 (animacja, skrypty). Gra ma za dużo naleciałości z poprzedniej generacji, głównie tutaj chodzi o zbyt sztywne poruszanie się przeciwników, niewiele się to różni od tego co mieliśmy w poprzednikach. No i GoW 2 oprawą zmiażdżył całą konkurencję na PS2, natomiast GoW 3 już miał na starcie ciężki orzech do zgryzienia w postaci U2. :]

Opublikowano
(...) a mashowaniem jak w Bayo (...)

Grigori , Ja czegos z twojej wypowiedzi nie rozumiem czy Ty uważasz ,że Failonette można przejsc napiepszając w byle przycisk? :potter: Wyjaśnij mnie to ,prosze.

Opublikowano

Niestety, jezeli ktos leci na system i hardkor na ekranie, od ktorego wyplywaja oczy a poczucie meskosci maleje jak ze zgrozy dretwiejacy czlonek, to na mysli moze miec tylko jedna gre, NG :teehee:

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.