Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Grigori przepraszam Cie najmocniej, ze nie jestem tak zapatrzony w Sony. Trudno jakos bede musial z tym zyc. W miedzy czasie poczytam sobie twoje smieszne teorie, z ktorych pozniej sie musisz wycofywac przez kilka stron. Jeszcze tylko jedna rzecz:

VoytecCFC, betonie nad betonami, czego nie potrafisz zrozumiec w zdaniu:

Problem polega na tym, ze exy nadal wychodza i nadal sa dla mnie o klase lepsze od tych na PS3.

Czlowiek nie moze miec wlasnego zdania ? No chyba, ze chodzi ci tylko o poziom graficzny ...

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Nie tyle hamuje, co wraz z postepem rozmnaza ilosc plyt w pudelku z gra, co do konca nie jest fajne ;/

Opublikowano

I kto to mówi :lol: Co za hipokryta

Opublikowano

VoytecCFC, betonie nad betonami, czego nie potrafisz zrozumiec w zdaniu:

Problem polega na tym, ze exy nadal wychodza i nadal sa dla mnie o klase lepsze od tych na PS3.

No chyba, ze chodzi ci tylko o poziom graficzny ...

Ty autentycznie jesteś przykładem czlowieka, ktory nie rozumie co sie do niego/o nim pisze. Fuck, dawno nie spotkałem tak niekumatego odbiorcy moich wypowiedzi. Nadmienilem do (pipi)y nedzy ze to jest twoje zdanie. Napisalem rowniez ze okreslenie KLASE (a moze jeszcze bardziej i dobitniej podkreslic?) jest gruba przesada. Nawet jezeli jest to twoja wlasna opinia to jest po prostu, mowiac kolokwialnie nie fair w stosunku do stajni Sony. Kapisz, czy nie, bo nie chce mi się tego wiecej tlumaczyc.

Ech, po chvj ja z reszta ci odpisuje, skoro i tak tego nie zrozumiesz.

Opublikowano

Uncharted jest poza wszelkimi kategoriami i tutaj nie chodzi o platformę, a o twórców. Naughty Dog kopią dupy, robili to za czasów PSX, PS2, robią to i teraz. God of War 1 i 2 podobnie. Dwie części Kratosa zmiażdżyły prawie wszystko co wyszło na mocniejsze przecież GCN i Xbox. Microsoft takich studiów nie ma. Killzone 2? Nie zrobił na mnie wrażenia, Gears of War 2 zrobił o wiele większe, ale jestem dyletantem jeżeli chodzi o ocenę technicznych spraw, mogę oceniac jedynie design. Natomiast nie powiedziałbym, żeby w takim CoD MW i MW 2, GoW 1/2 działo się mniej niż w Killzone 2. Jasne, i GoW3 i Uncharted 1/2 wywołują efekt WOW, ale nigdy nie pomyślałem, żeby bic pokłony Sony. Raczej Naughty Dog i Santa Monica. Nigdy też nie pomyślałem, że na 360 w życiu by to nie poszło

Co do Naughty Dog to masz rację w 100%. Ten developer zawsze robił świetne gry. Na PSX'a seria Crash Bandicoot, na PS2 Jak and Daxter. Jednak zawsze byli w cieniu i to inni zgarniali laury. Na Playstation były to gry w stylu MGS, czy FF7. Na PS2 np seria God Of War.

Dopiero na PS3 pokazali prawdziwy swój potencjał tworząc serię Uncharted, która wyznacza obecnie standardy jakościowe. Nic dziwnego, że ich największy "rywal" Insomniac (za czasów PSXa konkurujące serią Spyro, a na PS 2 Ratchetem) pozazdrościli kolegom i chcą teraz zabrać się za jakąś nową markę (plotki mówią o survival horroru).

Opublikowano

Wysuwasz jakieś idiotyczne tezy, argumentujesz je po swojemu - zgadza się. Tylko te argumenty nie znajdują poparcia w rzeczywistości, w faktach.

Insiak, pisanie, że exy na 360 są o klasę lepsze niż exy na PS3 jest takim samym idiotyzmem jak pisanie, że DVD hamuje rozwój gier HD

Zwyrodnialec, Naughty Dog to bogowie developingu. Niewiele jest studiów, które bym postawił na jednej półce z ND. Chyba tylko Retro Studios, Bioware i Rockstar

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Idźcie na ustawkę czy coś, ten temat zaczyna zjadać swój ogon.

Yall_niggas_postin_in_a_troll_thread.png

Nie tylko Xbox, ale i PS3 zatrzymują rozwój rynku PC. Taka prawda.

Insiak, pisanie, że exy na 360 są o klasę lepsze niż exy na PS3 jest takim samym idiotyzmem jak pisanie, że DVD hamuje rozwój gier HD

No może nie hamuje, ale na pewno nie pomaga w jego rozwoju.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

3049b129dd38fbb.gif

Epic Thread

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=f5J0Rz3M7yA&feature=player_embedded#!

Niestety PSslave'y, ale XBLA bije PSS. Nie dość, że często to ciekawe gierki wychodzą na 360 wcześniej to jeszcze mają ciekawszą ofertę tytułów ekskluzywnych. Ilomilo i Limbo są tytułami z najwyższej półki, których próżno szukać na PSS. Pixel Junki, Wipeout HD, Flower nie ratują sytuacji. Zaraz ktoś krzyknie TRINE!, ale ta gra wyszła także na PC. Żaden z tego ex.

Opublikowano
Nudny jesteś. Dochodzi do etapu w którym jedyne co potrafisz powiedzieć to że nie mam racji. Tupnij jeszcze nóżką. Tak zazwyczaj robią dzieci jak im się skończą argumenty.

Tak jak nie oglądasz filmików, które krytykujesz, tak nie czytasz wypowiedzi z którymi się kłócisz. To nie ja mam udowadniac, że nie masz racji, tylko Ty udowodnic swoje tezy. A nie udowadniasz, no proste. Nie ma na PS3 wysypu tytułów, które popierają Twoje twierdzenie.

Człowieku, czy Ty siebie w ogóle słuchasz? HD. High Definition. Format obrazu i jakości który nastąpił po erze dvd i wymagał wprowadzenia nowego nośnika. Nawet ten failowy HDDVD miał adekwatną nazwę. Nic Ci to nie mówi? Ja (pipi)e.

Czekaj, aż zajrzę na półkę z grami. Mass Effect 1/2 - 720p, dźwięk Dolby Digital. Gears of War 1/2 - 720p, dźwięk Dolby Digital. Bioshock - 720p, dźwięk Dolby Digital. Splinter Cell - 720p, dźwięk Dolby Digital, Kameo - 720p, dźwięk Dolby Digital. Dragon Age - 720p, dźwięk Dolby Digital. GTA IV - 720p, dźwięk Dolby Digital. No więc jednak wychodzi na to, że "Format obrazu i jakości" nie wymaga "wprowadzenia nowego nośnika". Nie w grach. Znowu - wygłaszasz jakąś tezę i ta teza jest całkowicie sprzeczna z faktami.

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Wydaje mi się, że jednak Grigori miał na myśli tutaj filmy, bo grę w 720p, a nawet 1080p, można zrobić i na starym nośniku CD ;)

No i zostawcie Alberta w spokoju. Dopóki chłopak nie zrozumie, że nie wszystkie gry można wygodnie podzielić na kilka płyt, to nie ma co się nad nim pastwić :) 

Opublikowano

Gdyby to była zasługa sprzętu to takich gier powinna byc masa, a nie 2-3

Wojtek, no jasne, że perełek jest więcej. Ale takich co miażdżą absolutnie wszystko nie.

Albert ja trocę z innej beczki. Piszesz, że na PS3, są 2-3 exy, które kopią zad. W reszczie exów na PS3 zdarzają się perełki, ale to już nie to samo co totalne killery.

W takim samym razie napisz mi proszę jakie masz na tym swoim genialnym WII gry, które deklasują konkurencję, kopią zad itp. nie licząc Marianów Galaxy (proszę tylko o nie wymianie gier, które jeszcze nie wyszły np Zeldę, Meteroida itp - bo wtedy można by było dostawić tu zapewne U3, GT5 czy jakiegoś nowego GoW bo pewno wyjdzie na PS3, więc już byś miał 6-7 killerów na PS3), bo chyba za gry deklasujące konkurencję nie uważasz red steel 2, mad world, czy choćby z całym szacunkiem ale odświeżonej wersji super mario bros.

Opublikowano

Poza SMG 1 i 2, Metroid Prime Corruption 3 i Zeldą Twilight Princess (która miała wyjść tylko na GCN, ale Nintendo przetrzymało premierę do startu Wii) najlepsze gry to konwersje z poprzedniej generacji (Metroidy 1 i 2, RE4, Okami, RE1 Remake).

Opublikowano

Polemizowałbym bo jest jeszcze sporo znakomitych gier dotychczas będących exclusivami na Wii a wartymi zagrani: Mario Kart, Monster Hunter Tri, Dead Space Extraction, No More Heroes 1/2, Warioware Smooth Moves, Paper Mario, Muramasa: The Demon Blade. Mógłbym jeszcze wymienić co nieco ;)

Opublikowano

Ale mi chodzi o takie gry co urywają dupsko (takie o których Albert mówił, że są 2-3 n PS3, więc ciekaw jestem ile takich tytułów jest obecnie na Wii), nie perełki oraz odświeżone wersje lub nie gier z poprzednich generacji.

Z całym szacunkiem dla NMH 1/2 czy Dead Space Extraction ale to chyba nie są to gry, co urywają komukolwiek zad...

Opublikowano

Problem w tym, że tak naprawdę żadna gra na Wii z założenia nie ma urywać dupy :P Przynajmniej ja do tej konsoli tak podchodziłem - sporo po prostu dobrych gier, w starym stylu przy których można się zrelaksować bez nękania achievementami, uber-pro 13 latkami online, czy wyciąganiem kasy na DLC. Podobnie było z Nintendo 64, konsola miała dużo dobrych gier ale z zadourywaczy jakby kogokolwiek zapytać to wymieniłby pewnie tylko Mario64, Zeldę i GoldenEye.

Opublikowano

No nie wiem, moim zdaniem Super Mario Galaxy 2 i Metroid Prime 3 Corruption to ta sama liga co Uncharted 2 i Gears of War 2.

Jezeli chodzi o Nintendo 64, to bylo na tej konsoli calkiem sporo dupskourywaczy ;] IMO zdecydowanie wiecej niz na ktorejkolwiek z konsol current-genowych.

- Zelda Ocarina of Time

- Zelda Majora's Mask

- Super Mario 64

- Mario Kart 64

- GoldenEye

- Perfect Dark

- Banjo Kazooie

- Banjo Tooie

- Conker's Bad Fur Day

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Ah, Tobie się wydaje, że jak napisane jest na pudełku z grą, jaki jest standard wyświetlania grafiki i dźwięku, to już jest wystarczające? Rozczaruje Cię. To jest standard wyświetlania - owszem, ale to wszystko. Zdajesz sobie sprawę, że na pudełku z najwiekszym crapem z teksturami jak z N64 jest napisane to samo?

Takie wprowadzanie klienta w błąd zaczęło się w erze Plejstejszyn, te zażalenia to do Sony :whistling:

Osobiście wolałbym (chyba jak każdy) gdyby np. na pudełku z COD MW2 było napisane 640p, czy ile tam - zdaje sobie sprawe, że odbiło by się to na sprzedaży, ale nie czułbym się tak jawnie dymany <_<

Opublikowano

Sonyslave'y pokroju Grigorego ciagle nie moga zrozumiec, ze BR naprawde rzadko ma wplyw na jakos gier. Wiekszosc da sie podzielic na kilka DVD (z reguly 2) i grac sobie spokojnie. Ciagle czytam te twoje smuty i zastanawiam sie czy Ty przypadkiem nie pracujesz w SDF i te Twoje teksty sa pisane dla jaj. Poza tym sadze, ze gdyby TWORCY gier, nie TY uwazali, ze BluRay do gier jest niezbedny to by olali XO i wydawali gry na PS3, dajac na konsole Microsoftu jakies ochaly z wersji Sony. Zauwaz, ze na dowolnym rynku jesli cos jest naprawde innowacyjnego i potrzebnego jest kopiowane. Tak jak multitouch, ktory wymyslilo Apple i obecnie ma wiekszosc telefonow z wyzszej polki; pady z "rogami", ktore wprowadzilo Sony (Nintendo niby wczesniej, ale nie w takiej formie), ktore ma obecnie kazdy pad; ABS, ktore wprowadzil nie wiem kto, ale ta technologia jest w kazdym mozliwym samochodzie. To sa technologie POTRZEBNE i te technologie sa uzywane. Kogo obchodzi, ze BR miesci iles tam razy wiecej, niz DVD, skoro tworcom to nie przeszkadza (lub przeskakuja w taki czy inny sposob te bariere). Wystarczy popatrzec na multiplatformy. Gdyby BR byl tak potrzebny to od razu na PS3 mialbys ladniejsza/lepiej brzmiaca/bardziej napakowana dodatkami wersje danej gry. Aha. Zobacz ile zajmuja srednio gry na PC (nie licz WoW, ktore zajmuje z 16-18GB), a brzmia lepiej i wygladaja ladniej od wersji konsolowych. Nie da sie tego zmiescic na DVD? Blu-Ray to swietny format, ale za szybko wystartowal jesli chodzi o gry.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gry na Wii, które mogę postawic na jednym poziomie z Uncharted 1/2, Gearsami 1/2, Mass Effect, czy GTA IV to są tylko trzy: Super Mario Galaxy 1/2, Metroid Prime 3. Do tego Okami, ale to tylko port z PS2. Wszystkie NMH, czy Mario Karty są fajne, ale brakuje im sporo do absolutnych killerów tej generacji. Ogólnie na każdą platformę jest tylko kilka takich gier. I chyba bym się popłakał gdyby mi ktoś kazał wybrac tylko jedną grę jako grę generacji. A gdyby ktoś zrobił to pod groźbą strzału w potylicę to Uncharted 2 :)

Opublikowano

Maka, ale uwazasz ze twórcy gier robia multiplaformy mieszczace sie na dvd bo tak im wyszlo? No przeciez to oczywiste ze z oszczednosci, kto bedzie napierd,ałał dwie wersaje jednej gry, skoro wie ze wersja "na dvd" sprzeda sie tu i tu? Gdyby mieli tu i tu blureja to prawdopodobnie zobaczylibysmy ladniejsze multiplatformy. No bo pomyslcie, Jasiu i małgosia przyszli do babci po nalewke, Jasiu mial wiadro 10 litrowe, a Małgosia 5 litrowe, babcia niczym tworca gier nie mogła zagłaskac jednego z nich wiec mimo ze miala cala s(pipi)rnie nalewki, to dała kazdemu po 5 litrów. Koniec historii.0

Opublikowano

Tylko jest jeszcze jedna babcia, która nazywa się Sony. I ma tylko jednego wnusia i nie musi się z nikim dzielic. A jakoś (poza tymi trzema wyjątkami) nie ma ładniejszych exów. O to mi chodzi i tego nie potrafi zrozumiec Grigori. Gdyby to faktycznie DVD blokował rozwój gier to przecież na PS3 exy miażdżyłyby graficznie multiplatformy i exy na 360. A tego nie robią

Opublikowano

Byłoby jak ktoś wcześniej napisał - wersje na PS3 byłyby po prostu lepsze, a wersje na X360 takie jakie dałoby się upchać na DVD. Jednak jest zupełnie inaczej. Najlepszym przykładem jest R*, tak (pipi)ili na mały DVD, a nie dosyć że zmieścili GTAIV i RDR to jeszcze są one lepsze na DVD.

Dla mnie sprawa jest jasna i nie wiem jak można mówić co innego kiedy przykładów nie brakuje. 5 lat na rynku X360 i jedyna gra gdzie faktycznie musiała być zmieniona (nie obcięta) to będzie Rage i to dopiero w 2011.

Fakty mówią same za siebie.

Tylko jest jeszcze jedna babcia, która nazywa się Sony. I ma tylko jednego wnusia i nie musi się z nikim dzielic. A jakoś (poza tymi trzema wyjątkami) nie ma ładniejszych exów. O to mi chodzi i tego nie potrafi zrozumiec Grigori. Gdyby to faktycznie DVD blokował rozwój gier to przecież na PS3 exy miażdżyłyby graficznie multiplatformy i exy na 360. A tego nie robią

Zapomniałeś dodać, że średnia długość exa na PS3 to byłoby ze 30 godzin, no bo przecież nie ogranicza ich pojemność i można wrzucić dużo więcej zawartości :)

Opublikowano

Zaraz przyleci Grigori i napisze, że umowy z producentami, że wersje na PS3 nie mogą byc znacząco lepsze, blablabla. Zgadzam się, ale nadal zostawia to temat exów na PS3

Opublikowano

Poza tym sadze, ze gdyby TWORCY gier, nie TY uwazali, ze BluRay do gier jest niezbedny to by olali XO i wydawali gry na PS3, dajac na konsole Microsoftu jakies ochaly z wersji Sony.

Chyba żartujesz. Przestańcie robić z Grigoriego diabła nie wiedzącego co pisze. Fakt, faktem, przesadził, mówiąc ze M$ z DVD hamuje postęp gier. Prawda jest jednak taka, że BR ma większe możliwości od DVD co jest oczywiste i nikt temu nie zaprzeczy, dzięki czemu to ten nośnik jest bardziej przyszlościowy. Nie powiesz mi chyba, Maka, że nie chciałbyś, żeby czwarta Forza nie była w 1080p. Turn10 sami by chetnie cos takiego zrobil. Na DVD jak zaznaczał Grigori i o tego się głównie trzymał, gry by zawieraly wiecej kontentu, musza byc przez deweloperow kompresowane. Z BD nie musza sie o to bac.

Dlaczego wiec nie porzucili DVD? Leo why? For money. Posiadaczy X360 jest tak duzo, ze porzucic ich, byloby najwiekszym glupstwem w historii branzy ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.