Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gry na Wii, które mogę postawic na jednym poziomie z Uncharted 1/2, Gearsami 1/2, Mass Effect, czy GTA IV to są tylko trzy: Super Mario Galaxy 1/2, Metroid Prime 3. Do tego Okami, ale to tylko port z PS2. Wszystkie NMH, czy Mario Karty są fajne, ale brakuje im sporo do absolutnych killerów tej generacji. Ogólnie na każdą platformę jest tylko kilka takich gier. I chyba bym się popłakał gdyby mi ktoś kazał wybrac tylko jedną grę jako grę generacji. A gdyby ktoś zrobił to pod groźbą strzału w potylicę to Uncharted 2 :)

Oj widzisz, to kwestia gustu. Post brzmi nieco na zasadzie "moim skromnym zdaniem, bo wiem najlepiej że" i ja np. totalnie się nie zgadzam z tym, że Okami możnaby stawiać aż tak wysoko. Fakt, gra jest artystyczna i ma ciekawą oprawę AV oraz dobry klimat i świetne rozwiązanie z pędzlem. Ale nie wychwalałbym jej aż tak pod niebiosa, tym bardziej, że to port z PS2. Jakby kierować się typ tropem myślenia, to mógłbym się równie dobrze upierać, że na Wii nie ma lepszej gry akcji niż Resident Evil 4 :P

Bo nie ma na Wii lepszej gry akcji od RE4.

A Okami nie można stawiać wysoko, tylko trzeba. Clover udało się przebić Zeldę.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dla mnie wyzej wymienione tytuly nie ustepuja exom od Sony a to czy ktos preferuje jedne od drugich jest tylko kwestia gustu.

Piasłem to samo to była odpowiedzieć na post jakoby gry na PS3 były o KLASĘ gorsze.

Ale pisales tez ze tylko Gearsy i ME moga sie rownac z grami na PS3 a reszta "przegrywa", stad moja odpowiedz.

Opublikowano

Bo nie ma na Wii lepszej gry akcji od RE4.

A Okami nie można stawiać wysoko, tylko trzeba. Clover udało się przebić Zeldę.

Pojęcie gier akcji jest bardzo szerokie. Mad World Muramasa: The Demon Blade Sin and Punishment 2 Monster Hunter 3 Red Steel 2 też się chyba do nich zaliczają...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gadanie o grach to liczy się tylko subiektywizm. Więc wszystko co o grach piszę - piszę tylko i wyłącznie ze swojej perspektywy. Na przykład Killzone 2: wiele razy pisałem, że gra mi nie podeszła, napisałem dokładnie dlaczego i uważam temat za wyczerpany. W życiu bym nie napisał, że taki Gears of War jest lepszy (lub gorszy) w sensie obiektywnym od Killzone 2. Mogę jedynie napisac co mi bardziej podeszło i dlaczego :) Antares, Okami Ci nie przypasiło? Ok, Twoja sprawa. Jak dla mnie gra zniszczyła totalnie taką Zeldę: TP. Napisałem też, że nie zaliczam Okami do gier tej generacji, tylko zdecydowanie do zeszłej. To co na Wii to tylko port. Ulepszony, usprawniony, ale port

Opublikowano

Ale pisales tez ze tylko Gearsy i ME moga sie rownac z grami na PS3 a reszta "przegrywa", stad moja odpowiedz.

Cofam, trochę mnie poniosło.

Opublikowano

Cofam, trochę mnie poniosło.

Major, popłynąłeś i to grubo. Musisz jeszcze trochę cofnąc :rolleyes:

Na X0 pominąłeś z niewiadomych przyczyn (-dla mnie bo nie wiem co jest złego w strzelaniu do kosmitów) serie Halo, serie PGR (a przy PS3 z dumą wpisałeś Motorstorma, a patrząc na średnie ocen, to PGR jest znacznie wyżej od MStorma)

Olałeś Alan Wake-a i Splinter Cella C i wiele innych, nazywając tym samym Heavy Raina i Demon Soul dziełem, no sorry.

Naginanie faktów, żeby przekonać innych do swojego zdania jest żenujące :unsure:

Jaki koń, każdy widzi :diablo:

Opublikowano

Inaczej. Gdyby faktycznie było tak źle z grami na X360 jak niektórzy sugerują to konsola nie miałaby takiego wzięcia przez 5 lat.

Opublikowano

Alan Wake i Splinter sa na pc <ok>

@down - Po co taki pc? Przeciez gry na srednich detalach wygladaja jak te z x'a :|

Edytowane przez jorrdqn

Opublikowano

Inaczej. Gdyby faktycznie było tak źle z grami na X360 jak niektórzy sugerują to konsola nie miałaby takiego wzięcia przez 5 lat.

Niekoniecznie, są jeszcze małe exy na XBLA (które na głowe biją pod względem ilości i jakości - po za kilkoma wyjątkami, tytuły z PSN - Wipeout), lepsza usługa sieciowa, lepszy pad, lepsze wersje multiplatform.

Na pocket PC grałem tylko w Łormsy.

P.S. zapomniałem, że każdy posiadacz PS3 ma mega wypasionego kompa i większość exów, tfu gier z X0 ogrywa na PC w AAx16.

@up - chciałem ci odpisać ale zeedytowałeś posta - dobrze że sam ^_^ zrozumiałeś swój błąd z tym padem.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
lepsza usługa sieciowa(...)

Płatna i niedostępna u nas w kraju, a nawet gdy się pojawi będzie okrojona ze wszystkich dodatków, więc gdzie tu lepsza. Te śmieszne mikrofony wczepiane do padów?

P.S. zapomniałem, że każdy posiadacz PS3 ma mega wypasionego kompa i większość exów, tfu gier z X0 ogrywa na PC w AAx16.

Spójrz na posta wyżej a tajemnica porównania grafiki PC/X360 odsłoni przed Tobą swe arkana ;)

Po co taki pc? Przeciez gry na srednich detalach wygladaja jak te z x'a :|
Opublikowano

Powodzenia w zagraniu na PC w Alan Wake (nie, tej gry NIE ma na PC, znafco), Gears of War 2, PGR 3-4, Halo 3, Forzę Motorsport 2-3, Shadow Complex, Fable II, Dead Rising, Kameo, Crackdown, Lost Odyssey...

Opublikowano

aha, sorry

No ja zagram w Dead Rising 2 na ps3, znafco :[

Opublikowano

To graj. Jak się to ma do jedynki?

Opublikowano

Bedzie lepsza?

lul@ Lost Odyssey

Edytowane przez jorrdqn

Opublikowano

DR i Crackdown, to zadne killer up'y

JESTEM IGNORANTEM

Opublikowano

Dla mnie też (wręcz przeciwnie). Ale wysokie oceny mają więc komuś tam się podobały.

Opublikowano

DR to jeszcz, jeszcze, ale Crackdown tfu Crapdown.

Opublikowano

Mi się bardzo podoba Crackdown 2 i jakbym dzisiaj miał kasę na jakąkolwiek grę to bym właśnie ją kupił :)

Crackdown 2 raczej przebije fun'em Just Cause 2.

Opublikowano

JC2 to zaden szal, jak sandboxy t tylko te od R*.

Opublikowano

Just Cause to taki syf że masakra, Crackdown jest ze 100 razy lepszy. Pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem JC1 na PC, takiego crapshota to jeszcze mój komputer nie wdział, koszmary miałem przez to g.ówno.

Opublikowano

JC2 to zaden szal, jak sandboxy t tylko te od R*.

Sram na gry od R* :)

Jak ktoś lubi to niech gra.

Opublikowano

Porownywanie jakiegos JC do GTA czy RDR to wrecz nietakt.

Opublikowano

Ja nie porównuję tych gier. Ja mówię, że lubię Crackdown 2 i Just Cause 2, a na gry od R* mam wyjebane. Jaśniej się już nie da :thumbsup:

Opublikowano

Bezguscie :turned:

Opublikowano

Bezguscie :turned:

Stąpasz po cienkim lodzie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.