Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Oprawe wizualna to sobie mozesz szukac w google, Motorstorm. Gra traktuje o tym samym co na duzej konsoli tylko ze wyglada biedniej bo PS2 nie ma Cella i reszt. Skoro tak to GOW1 jest nadal exem na Xa bo na konsoli wyglada gorzej jak i dziala (dropy), brak dodatkowego aktu, itp.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano
Kategoryzowanie PC na slabsze i gorsze jest nielogiczne. NA tym gorszym tez gre uruchomisz tylko ze w 1 klatce i w 640x480.

brednia,

jest mega wiele gier ktore nie uruchomia sie na kazdym kompie klasy PC i to nie bedzie 1 klatka, a w gole sie nie uruchomia, wymagan sprzetowych nie przeskoczysz

jak mozna z Toba dyskutowac skoro nie masz pojecia ze tak jest?smiech...to wyglada tak jakbys dopiero co kupil PCta i nie wiedzial ze sa inne...

tak samo jak w konsolach sa generacje sprzetu tak samo i w Pctach sa generacje sprzetu tak dla Twojej wiedzy....wyznacznikiem np. moze byc wersja obsługiwana DirectX przez karte graficzna...podzialow tu mozna bez liku zrobic, kolejne generacje prockow itp. itd.

..Nie da sie z toba dyskutowac. Uwazasz ze skoro masz wszystkie konsole/sprzety to pozjadales wszystkie rozumy i ze wolno ci obrazac kazdego gdy tylko ma inne zdanie niz ty...

zapodaj gdzie obrazam, i zglos to adminowi/moderatorowi w takim razie bo obrazac nikogo nie mozna

nie mam wszystkich konsol, mam tylko te, ktore uwazam ze mi sa niezbedne by zagrac w to co zechce...

na pewno mam wszystko to co Ty masz wiec tym samym mam prawo wypowiadac swoje zdanie by nie byc skwitowanym ze pisze o czyms o czym eni mam pojecia...mam i mam pojecie...

co do EXow to nie ja zaczalem, ale widze jedno, kazdy rozumuje to na wlasny sposob i rozumuje to jak mu pasuje

osobiscie chce wyjasnic jaki sens ma porownanie PCtow jako mega rodziny roznego rodzaju sprzetu do konsol typu X0 i PS3 i jak na razie widze, ze to tylko porownanie w Twojej glowie tego co Ty masz osobiscie i nijak sie to ma do ogółu...tym bardziej ze do Ciebie nie dociera ze sa rozne PCty...niektóre zostawiajace daleko z tylu te Twoje konsole z generacji X0 i PS3...

zawsze byl podzial PCty kontra konsole, ten podzial rozumie, Twojego jako łączenie konsol z pctami w jedno, nie....

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Ja nie jestem pewien czy w dyskusjach na forum PE trzeba teraz pisac wszystko czarno na bialym i zaslaniac sie w kazdym mozliwym miejscu, zeby potem ktos nie szukal dziury w calym.

Nie wiem jak stary sprzet musialbys miec, zeby gra ci sie nie uruchomila w ogole. 5 lat? Sadze ze wiecej. Zreszta to nie ma kompletnie zadnego znaczenia, dlatego ze obecna generacja MOZE te gry pociagnac... Nie chce mi sie tego tlumaczyc po raz kolejny naprawde.

Jezeli uwazasz ze 'moj podzial na to co jest EX'em' jest moj, to ciekawy jestem co powiesz o ludziach ktorzy zgodzili sie ze mna i maja takie same zdanie jak ja.

Za obrazanie mnie uwazam, nazywanie mnie fanboy'em po raz kolejny, gdy wyraznie napisalem ze to nie jest problem z platformami. To nie jest w ogole problem. Ja jedynie podaje informacje/przypominam/uswiadamiam ze pewne gry JUZ nie sa EX'ami.

Ujme to najprosciej jak moge. Nie musze kupowac XO zeby pograc w GeoW1, MUSZE KUPIC PS3 zeby pograc w killzone 2. To jakie platformy musze kupic/miec zeby grac w GeoW1 nie ma tutaj KOMPLETNIE, zadnego znaczenia :)

Opublikowano
(...) Nie musze kupowac XO zeby pograc w GeoW1, MUSZE KUPIC PS3 zeby pograc w killzone 2. To jakie platformy musze kupic/miec zeby grac w GeoW1 nie ma tutaj KOMPLETNIE, zadnego znaczenia :)

Amen. ;)

Edytowane przez nightrunner

Opublikowano

TRZCINA: nie pisałem ze jestes fanbojem tylko z tego co od reki zalozyles wynika do jakiego klubu należysz (czyli napsialem o zakupie innej konsoli, a Ty od reki sie wzburzyłeś o zakupie X0, czemu nie napisales o zakupie WII? :), zaszufladkowales mnie i od reki Ci sie cisnela riposta o X0, jesli uwazasz to za obraźliwe to super, zgłoś to do admina czy moda on rozstrzygnie...takie rzeczy Cie obrażają? to moze w gole juz nie pisac nic zeby Cie nie obrazić...

jakbys przeczytał wyzej to ludzie na temat podziału konsol maja rozne zdanie i akurat najczesciej wywalaja PCty z "worka" konsol X0 i PS3, a wbrew Tobie wkladaja inne, np. WII, jedni maja takie inni inne zdanie, jak niby chcesz rozstrzygnąć kogo podział jest trafny? skoro nie ma jednomyślności...

juz Ci napisalem, ciesze sie razem z Toba ze to co masz wystarcza Ci do grania w to co chcesz, ale nie oznacza to ze majac PS3 i PC zagram w to co jest dostepne na X0, moge to powtórzyć jeszcze 10 razy żebyś zrozumiał jak dalej nie rozumiesz...

w PCtach zaczynasz ograniczenia robic, czyli nie starsze niz 5 lat, a nie nowsze niz ile? bo kupiony teraz HIEND-PC zjada konsole, i porownanie sie zacznie robic jak PS3 do WII, ktore to odrzuciles wyzej, wiec tez zacznij ograniczac, ze PCty nie nowsze niz np. sprzed 2 lat...wow

dalej piszesz ze musisz kupic PS3 zeby pograc w killzone 2 to ja Ci pisze, musisz kupic X0 zeby pograc w GOW 2

zapewne napiszesz to co wczesniej "To ze XO ma Halo 3 jako EX'a mnie kompletnie nie rusza bo nie lubie FPP", a jakim gatunkiem jest killzone 2? :)

dalej "Obecna generacja konsol nie ma mi - fanowi RPG/jRPG - kompletnie NIC do zaoferowania (to samo tyczy sie PS3 ale te konsole mialem na dzien przed premiera). Zarowno XO jak i PS3.", w tej chwili to chyba X0 ma wiecej jRPGow niz PS3 i to takich na ktorych nie zagrasz na tym swoim PCcie, ale mimo tego i tak masz PS3 :) i dalej bedziesz twierdził ze X0 niepotrzebny, i co mozna o tym myslec? niech zgadne jaka miales poprzednia konsole PS2?

a co do zawodu nad konsolami, to ja przezywam innego typu, czyli oczekwialem ze to co obiecywało Sony bedzie prawda i dostaniemy większość gier w 1080p i 60 klatkach i miloby bylo zeby jakies AA bylo, a jest jak jest, na projektorze mam po prostu kaszane, na wypasionym piecu o niebo lepiej... ta generacja konsol to nie wypal, podobny do TV HDREADY, sprzet przejsciowy, scigali sie ze soba kto pierwszy i nie przewidzieli ze w tak szybkim tempie kompy beda szly do przodu...

mimo tego wierze ze dostaniemy kilka "ładnych" gierek, bo sam sprzet to nie wszystko, ale niedosyt jest...

Amen. ;)

musisz kupic X0 zeby pograc w GOW 2

AMEN :)

Edytowane przez Juchy

Opublikowano
....: Trzcina pisal ze EXy z poprzednich generacji nie licza sie w gole, wiec po co wypisujesz HALO ? to na ta generacje nie wyszlo :), Ty masz znow inna teorie EXow? to w koncu ktorej mamy sie trzymac teorii? :)

przepraszam, ze nie potrafie myslec kategoriami playstation vs xbox czy microsoft vs sony

nie chcialem dokopac x 360 (myslalem, ze jak wymienie trine to starczy) chodzilo mi o ogolną definicje exa

tak nawiasem mowiac jak patrze ile tu postow naplodzilisci to to chyba nie temat dla mnie

Opublikowano

To znaczy, że tematy w któych jest mało postów są dla ciebie? A może tematy w których piszą tylko posty z którymi się zgadzasz sa dla ciebie?

Opublikowano

nie potrafie nadazyc za dyskusja

przeczytalem pare, reszte pobieznie przegladnalem (kolacja sie robila) i odnioslem wrazenie, ze dyskusja zeszla raczej na tory ktore mi sie nie podobaja (klotnie, a nie luzne dyskusje)

jednak to tak na oko bylo i zmeczony jestem, rano przeczytam calosc i moze sie wypowiem

nieskladnie sie wyrazilem i miales prawo sie doczepic jednak musze zaznaczyc, ze lekkie uklucie poczulem, bo jakby nie patrzec osoba ktora lubi malo postow jest analfabetą, a ta ktora oczekuje tylko przytakiwania - idiotą (tak, znam slowo egocentryk, jednak idiota bardziej pasuje)

Opublikowano
(...) Nie musze kupowac XO zeby pograc w GeoW1, MUSZE KUPIC PS3 zeby pograc w killzone 2. To jakie platformy musze kupic/miec zeby grac w GeoW1 nie ma tutaj KOMPLETNIE, zadnego znaczenia :)

Amen. ;)

Ja żeby zagrać w LBP też nie potrzebuje PS3, tzn za kilka miesięcy nie będę potrzebował.

No bo idąc tokiem myślenia Trzciny (na kilku letnim PC zagram w nowe gry) to równie dobrze na PSP zagram w excluzywa z PS3. W obu przypadkach będzie to gorsza alternatywa.

Amen.

Co do tych erpegów <exclusive>, to na X0 nie jest tak źle:

Fable 2, Lost Oddysey, Star Ocean i Blue Dragon + pewnie jakieś słabsze.

i dalej bedziesz twierdził ze X0 niepotrzebny, i co mozna o tym myslec? niech zgadne jaka miales poprzednia konsole PS2?

Juchy, to samo posiadacz PS2 mógł powiedzieć 4 lata temu o pierwszym Xboxie:

"Po co mi Xbox w Halo C.E., H-F 2, DOOMa 3, Riddicka i FarCrya zagram a PC, a w Conkera na emulatorze N64, poza tym nie lubię wyścigów Forza i PGR2 jest nie dla mnie"

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
brednia,

jest mega wiele gier ktore nie uruchomia sie na kazdym kompie klasy PC i to nie bedzie 1 klatka, a w gole sie nie uruchomia, wymagan sprzetowych nie przeskoczysz

tak samo jak w konsolach sa generacje sprzetu tak samo i w Pctach sa generacje sprzetu tak dla Twojej wiedzy....wyznacznikiem np. moze byc wersja obsługiwana DirectX przez karte graficzna...podzialow tu mozna bez liku zrobic, kolejne generacje prockow itp. itd.

dalej myslisz tak jak donsterydo w poscie ktory zapczatkowal ta dyskusje

fakt nr1

mam x360 i zagram na nim w nowego splinter cella

fakt nr 2

mam pcta i nie zagram na nim w nowego splinter cella bo moj dysk twardy ma 3 gb, a do zainstalowania tej gry potrzeba 15gb

wniosek

splinter cell conviction (czy jakos tak) jest tytulem ekskluzywnym na konsole x360

fakt ktory przemilczalem

wojtek, zuzia i trzcina wlasnie skonczyli sc na kompie

to samo mozna powiedziec o

"

w PCtach juz Ci pisalem, ta sama gra na roznych PCtach moze wygladac tak jak ta FIFA miedzy np WII (moze nawet by sie dalo na jakims piecu w okienku to urucomic by podobne bylo do PSP ), a PS3 (a nawet duzo lepiej i duzo plynniej ), a to przeciez calkiem inna moc sprzetu i nie ma co porownywac tej FIFY dla WII, a PS3, bo nie sadzisz chyba ze FIFE na PS3 uciagnie WII? ), to samo PCt PCtowi nie rowny...

"

lopatologicznie

wychodza wyscigi na x360, 60 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, genialna fizyka i mega realistyczne uszkodzenia

ten sam tytul na wii, 8 samochodow na trasie, zawsze slonce, uproszczenia w fizyce, brak uszkodzen

to x360 ma exa

ale jesli

wychodza wyscigi na ps3, 60 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, genialna fizyka i mega realistyczne uszkodzenia

ten sam tytul na pc minimalne wymagania, 8 samochodow na trasie, zawsze slonce, uproszczenia w fizyce, brak uszkodzen

ale na nowym pc, 60 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, genialna fizyka i mega realistyczne uszkodzenia

to to taki ex jak z koziej du.py traba

i naprawde mam to gdzies, ze wam nie pojdzie to maksa, nawet mam to gdzies, ze mi i Ficiusiowi nie pojdzie to nawet na minimalnyh

wazne, ze sa ludzie ktorzy w to graja nie majac ps3

Opublikowano
to to taki ex jak z koziej du.py traba

i naprawde mam to gdzies, ze wam nie pojdzie to maksa, nawet mam to gdzies, ze mi i Ficiusiowi nie pojdzie to nawet na minimalnyh

wazne, ze sa ludzie ktorzy w to graja nie majac ps3

AMEN. W tym miejscu rację masz niezaprzeczalnie. Nie wiem jak można z peceta robić osiemnaście platform byleby usprawiedliwić fakt, że nie wszyscy zagrają w grę wychodzącą na PC. Przecież to oczywista głupota. Jedną z unkalnych właściwości peceta jest możliwośc jego upgrade'u. A to znaczy, że każdy mający peceta jest potencjalnym graczem. I jeśli tylko będzie miał ochotę to wyda siano na kilka nowych części (nie, nie wyda 3000zł by pograć we wszystkie hity na rynku - będzie to max 1500zł) by zagrać w nowego SC czy ME2. Grunt to kupno mocnego CPU.

Edytowane przez Gooralesko

Opublikowano

....

"ale jesli

wychodza wyscigi na ps3, 60 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, genialna fizyka i mega realistyczne uszkodzenia

ten sam tytul na pc minimalne wymagania, 8 samochodow na trasie, zawsze slonce, uproszczenia w fizyce, brak uszkodzen

ale na nowym pc, 60 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, genialna fizyka i mega realistyczne uszkodzenia

to to taki ex jak z koziej du.py traba"

hehe, widac ze juz koloryzujesz z PS3 :)

ocen to:

wychodzi gra, wyscigi X, na ps3 ma to 30 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, dobra fizyka, jakies tam uszkodzenia

to samo na slabym PC, 5 samochodow na trasie, zero warunkow pogodowych, fizyka slaba, uszkodzenia brak

to samo na sredniej klasy PC: podobnie jak na PS3

to samo na nowym wypasionym PC, 100 samochodow na trasie, zmienne warunki pogodowe, super fizyka, super uszkodzenia, nie mowiac juz o 16xAA, rozdzialka 2 razy wieksza niz w PS3, textury lepszej jakosci

to co jest to Exem na PCta czy nie? skoro nie zagram w tak samo wygladajaca gre na tym PS3 co uzyskam na tym wypasionym PC to dla mnei oznacza tylko jedno, ze jest to EX na PC, a jesli nie toi kto okresla to ze cos jest, a co nie i od czego to niby ma zalezec, od obozu jaki preferuje i co dla tego obozu jest bardziej na reke, a co nie?

bo jak na razie to wlasnie tak jest...

nie rozumiesz mojego sensu tych wszystkich pytan o EXy, a jest taki: jak maja prowadzic dyskusje osoby posiadajace wybrane konsole by te rozmowy przebiegaly bez napinek? skoro jak widac to wszystko kwestie umowne i granic zadnych nie ma wytyczonych, co z grami ktore sa na granicy tej definicji, jedni beda ja spychac ze jest EX drudzy, ze nie...

tak samo po co wywolywac PCty ze swoja otwarta architektura gdzie gry mozna modelowac wg sprzetu jaki sie posiada praktycznie bez ograniczen...

co do upgrade piecow, pisalem, upgrade zrobic mozna, koszty beda nieraz przewyższać cene calej konsoli, a i tak nie zagramy we wszystko co wyjdzie na dana konsole bo zawsze byly, sa i beda EXy niezaprzeczalne, których w innej formie brak na innych platformach w tym i PC...

jak kogos stac na upgrade piecow to i stac na zakup dowolnych konsol jakie moglby wykorzystac do grania bez baczenia czy cos wyjdzie na ta czy inna konsole

prawdziwy zagorzaly Pctowiec nigdy nie kupi zadnej konsoli tak naprawdę, zazwyczaj ma tak spaczony poglad na pada i tak dlugo uzywal juz myszki i klawiry ze pada po 5 min. sfrustrowany wyrzuca i pyta czy do tego g. mozna podpiac myszke i klawiry, a do tego jeszcze nie zagra, a juz pyta gdzie moze przestawic rozdzialke i ustawic np AA na maxa bo po odpaleniu i zobaczeniu poszarpanych brzegow kweka i steka, ze nie moze na to patrzec...

na zakonczenie mozna tylko dodac dla tych co kloca sie o ilosc Exow na dana konsole, skoro kazdy z nas siedzi na jakims z PCtow, a Pcty maja niezaprzeczalnie najwieksza ilosc EXow to po co sie klocic o ta marna ilosc dodatkowych Exow jakie sa na konsolach skoro juz jestesmy dowartosciowani tym ze Pcty ktore mamy maja najwieskza ilosc Exow i te Exy z konsol niewiele zmienia w statystykach gdy w to mieszamy PCty....na kazdego fanboja danej platformy ktory napisze ze jego X0 czy PS3 ma najwieksza ilosc Exow, bede odpisywal, a moj PCt bije ilosc Twoich Exow kilkakrotnie...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano
jak kogos stac na upgrade piecow to i stac na zakup dowolnych konsol jakie moglby wykorzystac do grania bez baczenia czy cos wyjdzie na ta czy inna konsole

prawdziwy zagorzaly Pctowiec nigdy nie kupi zadnej konsoli tak naprawdę, zazwyczaj ma tak spaczony poglad na pada i tak dlugo uzywal juz myszki i klawiry ze pada po 5 min. sfrustrowany wyrzuca i pyta czy do tego g. mozna podpiac myszke i klawiry, a do tego jeszcze nie zagra, a juz pyta gdzie moze przestawic rozdzialke i ustawic np AA na maxa bo po odpaleniu i zobaczeniu poszarpanych brzegow kweka i steka, ze nie moze na to patrzec...

Tu masz stuprocentową rację. Na forum PClaba można takich ludzi spotkać.

Opublikowano

mam to na codzien jak PCtowcy chca zobaczyc jak gry wygladaja na konsolach typu PS3 i X0 (kiedys tez bylem takim Pctowcem i pamietam co bylo moim priorytetem :)), przychodza niby ze chca kupic ale chcieliby zobaczyc jakie to gry moglbym im zaprezetnowac by przekonac ich do mocy konsol, a tym samym do zakupu, i tu jak trafi sie taki zagorzaly PCtowiec co laduje w sprzet ile fabyrka dala to po odpaleniu czy to X0 czy PS3 na poczatku jak jest sie w MENU sa same pozytywy, odpalam jakas dobra giere (oczywiscie wg tego co preferuja konsolowcy) i zaczynaja sie schody, jak jeszcze dam pada w łapy i nie potrafi wcelowac w nic, to zaczyna sie jeden wielki lancuszek narzekan

dla tego miedzy innymi nie lubie porownan konsol do piecow czy wkladania ich do tego samego wora, bo to inna grupa ludzi i tam inna, tu co innego sie liczy i tam co innego

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Gry na PS2/3, PSP sa nadal exami dla konsoli docelowej jak np. LBP ktory z 3 przechodzi na PSP, zas gry wydane na PC, X360/X1 sa nadal exami dla konsoli jesli pierwotnie gra pojawila sie na konsoli np. GOW1, Fable1 a potem na PC. Zrobmy takie podsumowanie, moze wymienimy pogladay na jakis inny temat?

Opublikowano

Kupiłem 360tkę bo była tańsza. Skupiłem się później na LCD. Gdy PS3 spadło w miarę z ceną zakupiłem używkę po 3 letnim używaniu 360tki. Obie warto mieć, bo jedna ma pewne tytuły na korzyść/nie korzyść drugiej. Koniec sporu, IMO którego i tak nigdy nie miałem. Wojenki są dla patologicznych dzieci wyrwanych od pługa.

Opublikowano

To ja też tak zrobię i będę taki cool jak ty. ;) Tylko muszę używkę znaleźć.

No już bez napinki

EDYTA: Wojen (kłótni, sporów) nie unikniesz. One leżą w naturze człowieka od początku istnienia tego gatunku.

Opublikowano

BYlem bardzo niechetny PS3 po tym jak PS2 zupelnie mi nie spasowala, ale Resistance 2, GoW 3, HR, Killzone 2 kusi. Ale cena jest na razie zbyt zaporowa, za 9 stow to moze i bym pomyslal nad taka inwestycja. Ogolnie X360 daje mi wszystko czego potrzebuje.

Opublikowano

Grigori co masz na mysli piszac "SONY pzoamiata", jakies konkrety, czy pobozne zyczenia, bo IMO ich line up nie zabija... Quantum, ktore ma udawac GoW'a, bez jaj ;/

No i wyzej zapomnialem wspomniec o Wipeout HD, tego w sumie najbardziej mi szkoda

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Oj, coś czuje w moczu że na gamescom'ie i tgs'ie Sony pozamiata. MS będzie miał chociaż jakąś swoją konferencje na tym pierwszym?

Czujesz tak na kazdej konferencji ze w koncu bedzie to obiecany rok PS3? :);)

Opublikowano

Dla Grigoriego już dawno Sony wygrało wojnę w tej generacji więc on nie musi czekać na rok Sony. Prawda, że dla Ciebie, Grigori, jest rok Playstation 3 każdego roku? ;)

Opublikowano

Jakaś mizerna ta wojna konsolowa, wypaliliście się chłopaki :lol:

Wiecie co mnie rozbraja, jak co roku od dwóch lat czytam w okresie styczeń-marzec, że to będzie rok PS3. W 2010 pewnie znowu mnie/nas to czeka, do PS3 nic nie mam, ale jest to po prostu śmieszne, niektórych chyba bardzo boli, że nie mogą już tak bardzo jak kiedyś szpanować kupioną na kredyt PlayStation i chyba w ten sposób się motywują 8)

Z innej mańki. Po wynikach NPD za lipiec można sobie zobaczyć jaka jest faktyczna różnica w miesięcznej sprzedaży między PS3 i X360 w USA z uwagi na to, że na żadną konsolę w tym okresie nie wyszedł żaden EX. Ciekawe jak liczby się zmienią po cięciach cen po obu stronach, ciekawe też jakie byśmy liczby oglądali gdyby nie było kryzysu. A co jeszcze mnie zaciekawiło to fakt, że w okresie posuchy ludzie nie kupują więcej dobrych gier które wyszły stosunkowo niedawno, np. RF3, czy Prototype.

Czekam na tego Slima w SUGEROWANEJ cenie 300 Euro, wtedy byłaby szansa na tę konsolę w cenie 1000zł, to jest kwota jaką jestem w stanie wydać na konsolę do gier :twisted:

Opublikowano

ogółem ten rok nie będzie tak świetny pod względem gier jak 2008.Szczególnie końcówka roku wygląda mizernie(masakryczna ilość hitów przełożona na 2010).Zastanówmy się co mamy z absolutnych killerów w tym roku? Uncharted2,CoD MW2,Bad Company 2,Assasin Creed 2,Halo ODST i chyba tyle.Do tego świetnie sprzeda się Fifa10 i zawsze można liczyć na dobrego Ratcheta.No i zawsze jest cień szansy na grę widmo Gran Turismo 5 w 2009 ale osobiście w to wątpię :P

Za to 2010 szykuje się powoli jako jeden z najmocniejszych lat w historii branży-Bioshock2,God of War3,Mafia 2,Heavy Rain,Final Fantasy XIII,Splinter Cell,Rage i kto wie czy nie Crysis2,Agent itp,do tego na pc wyjdzie Starcraft 2 no i może GT5 :P.

Opublikowano

Nie zapominajmy o Forza 3 i Left 4 Dead 2. Dirt 2 też prezentuje się dobrze jako gra.

2010 będzie jak kark napakowany sterydami:

- Bioshock 2

- Mafia 2

- Army of Two 2

- Halo Reach

- Alan Wake

- Splinter Cell: Conviction

- Final Fantasy XIII

- God of War 3

- Heavy Rain

- Lost Planet 2

- Mass Effect 2

To takie głośniejsze tytuły, które przychodzą na myśl, do tego sporo gier z "drugiej linii" jak Singularity czy Darksiders i pewnie jeszcze jakieś niespodzianki i gry o których zapomniałem ^_^

A Rage wychodzi dopiero w 2011, ostatnio id to oficjalnie potwierdziło.

Edytowane przez donsterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.