Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

dżast kos dwa to gó.wno niewiele lepsze od jedynki a wszyscy mają podnietę bo jest całkiem ładna grafika. gameplay jest jak w jakiejś budżetówce, żal ludzi którzy ten crap kupili, ja bym za darmo tego czegoś nei chciał.

Żal mi ludzi, którzy w podobny sposób myślą, a już na pewno Psyko, który pograł 5 minut i robi za ostatnią wyrocznię na forum :lol: Opisywanie epickości co lepszych akcji z JC2 zajęłaby mi cały dzień, ale nie chce mi się tego robić dla osób, które w podobny sposób podchodzą do gier. :turned:

tia, wracajcie do RDR robionego przez co prawda Rockstar, ale nie North tylko San Diego. To widać.

Edytowane przez Texz

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Mnie śmieszy ten Sucker Punch, pierwszy inFamous graficznie był średni, teraz polizali jajka ND, i już myślą że złapali Boga za nogi, myśląc i mówiąć, że Infamous 2 albo dorówna U2, ale że zaliczy taki przeskok graficzny jak U1>U2.

Bo ten przeskok już jest widoczny. Więcej detali, jest bardziej płynnie, lepsze skryptowane akcje. Jedynie bohater jest na minus.

Podobnie było z Uncharted, pierwsza część miała świetną oprawę, w dwójce trochę to podkręcili i zwiększyli spektakularność właśnie dzięki skyptom łączącym gameplay z filmowymi scenami.

Infamous 2 to przecież sandbox, więc nawet nie ma sensu tego porównywać z U2 jeśli chodzi o samą oprawę, jednak przeskok wizualny między pierwszą, a drugą częścią jest podobny jak w grach Naughty Dog.

Opublikowano

No a panicz jak podchodzi do gier? Jarasz sie jakimis 3 ligowymi wypustami, to moze przejsc ale na Neo Plusie hombre.

Opublikowano

No a panicz jak podchodzi do gier? Jarasz sie jakimis 3 ligowymi wypustami, to moze przejsc ale na Neo Plusie hombre.

Ano tak, że wpierw w nie gram (JC2 ponad 80 godzin), a dopiero później oceniam. Zapewne trudno to będzie pojąć osobom, które wypowiadają się na podstawie obrazków z Internetu, czy dema w które uruchomili pięć minut przed tym jak je już usunęli z dysku. Prawda Marcoss? Nie mam racji?

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Napewno widzieliscie trailer Infamous 2 w dobrej jakosci (KLIK) ? Bo oprocz efektownej rozpierdziuchy nie widze tego przeskoku, slabe teksturki i problemy z aliasingiem rowniez nie pomagaja. Rownie dobrze, mozna sie podniecac Assassinem w kwestii oprawy. Ludzie myla intensywnosc akcji z poziomem technicznym.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jak gra mnie odrzucila, to mam fulla kupowac, zeby napisac ze IMO to nic specjalnego? Cool story bro.

@Ins

NieSlawny 2 ogolnie prezentuje sie bardzo ladnie, ale ten chmury dymu/pylu to jakis niemsaczny zart.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jak gra mnie odrzucila, to mam fulla kupowac, zeby napisac ze IMO to nic specjalnego? Cool story bro.

Nikt Cię do niczego nie zmusza. Tak samo jak twoje zdanie mnie kompletnie nie obchodzi. LOL

Opublikowano

To po co szczekasz. Chcesz to wypisuj swoje teorie sam dla siebie i nie odnos sie do mojej osoby. Geeeeeez.

Opublikowano

To po co szczekasz. Chcesz to wypisuj swoje teorie sam dla siebie i nie odnos sie do mojej osoby. Geeeeeez.

Wypowiadasz się w sprawie o której nie masz pojęcia, a że Cię trochę znam wiem że robisz to dla czystej trollowej przyjemności.

Opublikowano

NIE PODOBAM MI SIE JC2, tak dla czystej trollowej przyjemnosci :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

NIE PODOBAM MI SIE JC2, tak dla czystej trollowej przyjemnosci :teehee:

A co masz krzywy nos? :lol:

Opublikowano

heh

eot

:blush:

Opublikowano

Taka prawda, ze nic od GTA4 nizej upasc nie moze ;] Historyjka jest naprawde ciekawa, ale te misje i to wszystko tak mnie nudzi, ze glowa mala. Takie badziewia moga zadowolic chyba tylko takie bezguscia jak Mastah.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Zostawić Was tutaj samych, to był dobry pomysł. Pozabijacie się nawzajem i będzie spokój.

Opublikowano

Takie badziewia moga zadowolic chyba tylko takie bezguscia jak Mastah.

Od Mastaha wara! Każdy jego post na konkurencyjnym forum mnie rozśmiesza do łez.

A co do Inf i Inf 2, to źle sie wyraziłem, chodziło mi o to, że śmieszy mnie porównywanie do U1 i U2 - tym samym do Naughty Dog.

Przeskok graficzny zaliczą (może i być taki sam jak U1>U2), ale to nie jest problem, bo jedynka wcale pod względem grafiki nie ryła beretu. Co innego ND i U1, swego czasu wyglądał najlepiej, wyszła dwójka i był przeskok, można się chwalić - jest czym.

A w przypadku SP i INF2? no bez jaj, slogan typu: patrzcie mamy przeskok graficzny, taki jak najładniejsza gra tej generacji - co to zmienia?

Opublikowano

Sucker Punch uzywa takiego sloganu, czy to twoja fanaberia?

Opublikowano

bo on bierze trzesc zawarta w newsach za slowa ludzi z SP.

ogolnie chodzi o to, ze ludzie z ND pomogli troche SP przy kilku zgrzytach oraz problemach z mechaniką/grafiką gry... tyle ;]

Wszystko wskazuje na to, że zapowiedzi mówiące o tym, iż skok jakościowy w inFamous 2, będzie taki jak pomiędzy pierwszą a drugą odsłona Uncharted, sprawdzą się.

a to sa tylko slowa Gugera z PS3Site.pl ;]

Opublikowano

do wyebania... :]

Edytowane przez Merson

Opublikowano

CoATI już to przed E3 dawałem, ale dzięki, że dałeś to jeszcze raz. Klasyka.

http://www.ppe.pl/news-1740-Sony_z_deweloperami_tworza_nowe_platformy.html

Widać, że Sony po ciężkim starcie PS3 stara się wyciągnąć wnioski ze swych błędów. Pracując na hardware ściśle współpracują z twórcami software co może skutkować powstaniem platformy łatwiejszej do okiełznania przez developerów. Obecnie Move jest tego przykładem i na pewno na podobny sposób podejścia do sprawy możemy liczyć przy ewentualnym PSP2 oraz PS4.

Opublikowano

Czy to możliwe, żeby za rok na E3 pokazali prototyp PS4? W sumie ciekawi mnie jak sporo czasu minie zanim zobaczymy następcę PS3. Teraz wchodzi to 3D, zanim na dobre się rozkręci minie co najmniej z rok. I Sony już szykowałoby nową platformę? To mi nie pasuje też pod PSP2, bo producenci gier mówili zawsze o specyficznym programowaniu na PS3, z PSP chyba nikt nie miał większych problemów. Stawiam jednak, że chodzić może o nowe duże PS. Lecz jak już wspomniałem, Sony pompuje kasę w technologie 3D, żeby ja bardziej rozwinąć i nie wiem czy tworzenie już teraz PS4 jest dobrym pomysłem. Choć pewnie trwają prace koncepcyjne...

Opublikowano

prace nad nowymi technologiami, a w tym nowymi konsolami trwaja cały czas... teraz tylko pytanie czy warto wyskakiwac z nową konsolą skoro z obecnej generacji mozna jeszcze sporo wykrzesac?

IMO, sony poczeka na ruch ze strony M$ ;]

Opublikowano

Nie będą się oglądać na M$. Przygotowanie produkcji nowego sprzętu wymaga czasu dlatego każdy ma swój kalendarz. Jak nowe sprzęty od Sony i M$ pojawią się mniej więcej w tym samym czasie to będzie to raczej zbieg okoliczności.

Opublikowano

Pozostaje tylko pytanie czym faktycznie mogłyby się różnić. Multimedialność taka sama, pewnie w obu 3D, jeszcze może ten sam format (chyba że tym razem M$ stworzy coś swojego). W sumie nie wiem jakie mogą być przyszłe konsole obu koncernów, w czym się będą różnić oprócz wyglądu.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Nie ma sensu tworzyc swojego formatu tylko pod konsole, zapewne skorzystaja z niebieskiego lasera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.