Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Zwykłe stacjonarne konsole padną, takie urządzenia (platformy) jak Onlive pokazują, jak bardzo typowe konsole są zacofane. Mówie wam, Sony wypuści LCD, do którego dokupimy samego Dualshocka 4, a reszte zrobi sam TV w połączeniu z internetem i naszą kartą płatniczą :teehee:

To jest przyszłość rynku gier :potter:

Edytowane przez Jordan23Carolina

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Po prostu e-dystrybucja. Ja i tak jestem za tradycyjnym kupowaniem gier w pudełkach. Nie ma to jak spojrzeć na własną kolekcję. :thumbsup: Jestem też za kupowaniem gier przez Siec ale raczej w formie dodatków lub gier takich jakie mamy dedykowane dla PSN lub XLA.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Zwykłe stacjonarne konsole padną, takie urządzenia (platformy) jak Onlive pokazują, jak bardzo typowe konsole są zacofane. Mówie wam, Sony wypuści LCD, do którego dokupimy samego Dualshocka 4, a reszte zrobi sam TV w połączeniu z internetem i naszą kartą płatniczą :teehee:

w ch.uju mam taką przyszłość gier.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ta, najlepiej niech każdy developer stworzy wtedy swój własny sprzęt do grania, bo po chuj mają płacić jakiemuś tam Nintendo, czy innemu Microsoftowi.

Opublikowano

Nie rozumiem co takiego fajnego jest w tym OnLive. Przecież to jedno wielkie złudzenie. Filmy streamowane i tyle. Mnie takie coś kompletnie nie kręci. Do tego trzeba mieć wysoką przepustowość łącza. To na pewno nie jest przyszłość tej branży.

A tak szczerze: ile czasu można wytrzymać grając w 3D? Przecież od tego czy zaczynają boleć po pewnym czasie. Pamiętam jak oglądałem Avatar'a, to okulary musiałem na moment zdjąć średnio co 40 minut. Poza tym do tego efektu szybko się przyzwyczaiłem i nie robił on na mnie już zbytnio wrażenia. Dlatego średnio widzi mi się w to grach. jak ta technologia będzie się sprawdzać podczas sesji multiplayer, gdzie akcje przecież są czysto spontaniczne ze strony graczy?

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Dzordan 23 cos tam chyba chcial pochwalic sie prostolinijna ironia...

OnLive nie przejdzie.

3D ma racje bytu, gdy tv odwali cala robote bez zadnych peryferiow jak okulary, kwestia czasu dla technologii.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

juz sa takie tv [w sensie technologia] tylko wymagaja prostopadlego patrzenia na ekran [w 3DS jest to samo] i trudno bedzie to przeskoczyc bez okularów

Opublikowano

No to kilka osób sobie nie poogląda. Natomiast okulary na dłuższą metę będą niewygodne.

Opublikowano

Te całe 3D naprawdę robi wrażenie, choć mówię tu na razie o prostym demo puszczonym w MM, ale technologia od 100 lat opiera się na tej samej sztuczce, co dla mnie jest nie tyle dziwne, co kompletnym szokiem, że nie dało się nic w tej materii zmienić. Inną sprawą są ekrany jak ten zastosowany w 3DS. Co prawda jeszcze tego nie widziałem na własne oczy, ale jest to już krok w dobrą stronę.

Może jestem zacofanym cebulakiem, ale mimo wszystko wolę wypasione graficznie 3D na 2D. Gdy się zastosuje rozmywanie względem odległości od ekranu jak w takim GOW3 nie potrzeba niczego więcej do szczęścia.

Opublikowano

Nie skreślałbym tak tego OnLive. Przepustowość łączą? Ja wiem, że mieszkamy w Polsce, ale popatrzcie na bardziej rozwinięte kraje. To tak jakbyśmy mówili, że PS3 to jest super-ultra-rarytas bo rok temu PS2 miało swoją premierę w Brazylii.

Opublikowano

3D ma racje bytu, gdy tv odwali cala robote bez zadnych peryferiow jak okulary, kwestia czasu dla technologii.

Niestety za znajomymi tak filmu nie obejrzysz. Samemu jak najbardziej, ale technologia bez okularów ma duże ograniczenia.

Wątpię by PS4 było czymś w stylu OnLive. Jeszcze za szybko, ale myślę, że będzie wspierać tego typu technologię lecz w przypadku mniejszych tytułów. Cloud computing oraz inne serwerowe cuda na pewno się znajdą bo to przyszłość konsol i PC. Jednak dalej zostaniemy przy BD na którym będą wydawane największe blockbustery natomiast mniejsze gry to albo streaming albo dobrze rozwinięte PSN. Podobnie może być w przypadku Xboxa, ale może być z tym różnie. Zobaczymy kto wymyśli coś lepszego ponieważ MS jest obecnie w bardzo dobrej sytuacji do startu w kolejnej generacji.

A na rozluźnienie Bobby:

"We?ve heard that 60% of subscribers are prin(pipi)ally on Live because of Call Of Duty,? he said. ?We don?t really parti(pipi)ate financially in that income stream. We would really like to be able to provide much more value to those millions of players playing on Live, but it?s not our network.?

Takich ludzi powinno się na Syberię wysyłać.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

nowy ps i x pewnie będą bardzo podobne do siebie (moc, możliwości konsol, multimedia).

Rok temu koleś z MS mówił że nowy X360 ma mieć na pokładzie specjalnego windowsa.

a Bobby Kotick coraz bardziej w(pipi)ia ludzi, giń mendo! ;]

Opublikowano

Rok temu koleś z MS mówił że nowy X360 ma mieć na pokładzie specjalnego windowsa.

Zwiechy systemu na konsoli? Coś pięknego.

Opublikowano

Dreamcast się wieszał?

Opublikowano

Raczej Blue Screen Of Death. Coś czuję, że za kilka lat BSOD będzie dość często wymienianym skrótem.

Opublikowano

Oczywiście. Windows CE

Opublikowano

Zwiechy systemu na konsoli? Coś pięknego.

nie, ps3 pewnie z tego nie zrobią ;]

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

w ch.uju mam taką przyszłość gier.

I wrócimy do grania w stare dobre hiciory na Nes(podróbki)/PSX/PS2 i innych konsolach, które dominowały kiedyś w naszych domach. Przecież jak developerzy zrobią z gier coś na kształt wypożyczanych w necie interaktywnych filmików, z tym że każdy będzie kosztował po 200zł za kupno, to gracze się zbuntują i zaczną piracić na potęgę, albo po prostu znajdą sobie inną rozrywkę i wydawcy będą musieli wrócić do tradycyjnych form dystrybucji :potter:

Opublikowano

To PS3 też ma Windowsa?

chodzi o zwiechy ps3

Opublikowano
I wrócimy do grania w stare dobre hiciory na Nes(podróbki)/PSX/PS2 i innych konsolach, które dominowały kiedyś w naszych domach. Przecież jak developerzy zrobią z gier coś na kształt wypożyczanych w necie interaktywnych filmików, z tym że każdy będzie kosztował po 200zł za kupno, to gracze się zbuntują i zaczną piracić na potęgę, albo po prostu znajdą sobie inną rozrywkę i wydawcy będą musieli wrócić do tradycyjnych form dystrybucji

obawiam sie, ze kolejna generacja konsol da nam troszke lepsze zabezpieczenia natypirackie ;] tzn. mysle, ze M$ czegos sie nauczyl :> i nie stworzy kolejnej konsoli z dziurami w systemie... bo co to za zabezpeczenie, ktore opiera sie tylko na blokadzie w sterowniku lasera? nie wiem jak w nowych x'ach.

Opublikowano

Po to, żeby przodować w wynikach sprzedaży unitów.

Pytanie brzmi nie jak zmusić zatwardziałego pirata żeby kupował oryginały, tylko jak zarobić na nim chociaż trochę. Odpowiedź? SKU z torrentów nie ściągnie.

MS już dawno pogodził się z piractwem i stara się je wykorzystać na swoją korzyć. Każdy popchnięty unit to dla niego zysk - pierwsze konsole były zbudowane z podzespołów o śmiesznej jakości i trwałości więc zarabiali od początku, teraz mają lepszą jakość, ale proces produkcji już ich mniej kosztuje bo go dobrze opanowali, więc wciąż na jednostkach zarabiają. Poza tym, nawet pirat czasem kupi oryginalną grę.

Do tego dochodzą coroczne fale banów, które ponownie zmuszają graczy do zakupu niezbanowanych konsol.

Maszyna do zarabiania pieniędzy się kręci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.