Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Lol, jakie ciągle? Wydali odświeżoną wersję i dopiero im się pierwszy chyba raz od pół roku udało wyjść na prowadzenia w comiesięcznych zestawieniach.

Odnośnie Sony. Fajnie powiedziałeś. "Ja mam takie wykształcenie, że obiektywnie weryfikowalne fakty mnie nie przekonują". Litości.

Opublikowano

No widzisz, tylko te "Twoje" fakty nie są ani obiektywne, ani weryfikowalne. Dla mnie to co piszesz jest zupełnie nielogiczne i sprzeczne z zasadami ekonomii. No co mam więcej napisac...

Co do wyników sprzedaży: maj: Xbox 360: 194,600 PS3: 154,500; kwiecień: X360 - 185,400, PS3 - 180,800; marzec: Xbox 360 - 338 tys. PS3 - 313 tys.; luty: Xbox 360 - 422 tys. PS3 - 360,1 tys.; styczeń: Xbox 360 - 332 tys. PlayStation 3 - 276 tys. Wyniki za NPD. Mam się bardziej cofac? Jak Cię traktowac poważnie? Nie oglądasz filmików które komentujesz, piszesz bzdury o sprzedaży sprzętu. Większośc argumentów to Twoje chciejstwo.

Opublikowano

A wiesz że NPD do są tylko wyniki dla Stanów? Dodaj sobie do tego wyniki z Japonii, Australii i całej Eurazji, gdzie od dawna już PS3 wyprzedza Xboxa, to zobaczysz czy faktycznie nie mówię prawdy.

Wyrywkowe różnice z regionu EMEAA (tygodniowe)

12th Jun 2010

PS3 57,067

X360 33,488

08th May 2010

PS3 64,870

X360 37,705

24th Apr 2010

PS3 64,493

X360 39,187

Roczne. http://www.vgchartz.com/hw_annual_summary.php

I kto tu się ośmiesza?

:no:

Po raz kolejne dochodzisz do punktu, w którym jedyne co umiesz powiedzieć, to że to co mówię nie jest faktami. Zrób mi dobrze i zaznacz mi w takim razie w powyższych wypowiedziach, co nimi nie jest.

Opublikowano

- To już wydawca decyduje, czy mam jaja i umiejętności ryzykować, czy nie - ani jaja ani umiejętności ryzyka tylko dokładne badania potrzeb rynku. Może to dla Ciebie szok, ale jeżeli chodzi o kasę to NIKT nie działa na ślepo.

- ponieważ ich (czyli Sony) polityka nie jest tożsama z trendami branży - bzdura totalna, Sony wydaje takie same gry mainstreamowe jak Acti, EA, czy Microsoft.

- Sony inwestuje w najwięcej nowych IP na rynku, na dodatek nie w jakieś budżetowe produkcje, tylko w triple A, wydają przynajmniej jeden nowy, "duży" IP w każdym roku - lecimy z najlepszymi nowymi IP tej generacji, w nawiasie wydawca LittleBigPlanet (Sony), Bioshock (2K Games), Rock Band (EA), Assassin's Creed (Ubi), Demon's Souls (Atlus), Uncharted (Sony), Heavy Rain (Sony), Dead Space (EA), Mass Effect (EA), Gears of War (MGS), Left 4 Dead (EA), Dragon Age (EA), Skate (EA), Borderlands (2K Games), Viva Pinata (MGS), Resistance (Sony), inFamous (Sony). Brałem pod uwagę nowe IP ze średnią ocen powyżej 85%. Sony x5, EAx6.

- Sony jeszcze nigdy nie pogrążyło IP ani nie zlikwidowało studia ze względu na marne wyniki sprzedaży - The Gateway, The Mark of Kri, Primal, MediEvil, Tourist Trophy. A zresztą zobacz sobie tutaj i powiedz ile tych licencji jest kontynuowanych http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Computer_Entertainment_of_America

- Team Soho połączył się później z innym studiem i dziś funkcjonują jako Studio London, wciąż wydając gry - Eye Pet i Singstary... faktycznie, niezwykle płodne studio

Starczy? Chyba tak. A odnośnie wyników sprzedaży w Europie i Japonii to proszę o linki, które potwierdzą, że sprzedaż w Europie i Japonii równoważy sprzedaż w USA :)

Opublikowano

Dostałeś powyżej. Nie tylko równoważy, ale i przeważa szalę.

Ależ Ty jesteś upierdliwy. I na dodatek hipokryta. Wymieniasz Rock Banda jako za(pipi)iste nowe IP, a chwilę potem gry z tej samej kategorii rozrywki, czyli Eyepet i Singstar mieszasz z błotem. Luz masz, tu nawet nie ma czego komentować. Brzytwy się chwytasz takim dopieprzaniem i to widać gołym okiem. Obal moją tezę, a nie znajdujesz malutkie wyjątki. Inaczej nie mamy o czym kontynuować tej rozmowy w ten sposób.

Opublikowano

Ojej. Dobra, olewamy Rock Banda. Sony 5, EA 5. Pasi? Nadal jest to sprzeczne z Twoim twierdzeniem. Co z resztą Twoich wypowiedzi? Jeżeli chodzi o wyniki sprzedaży to przyznaję rację, faktycznie PS3 teraz lepiej się sprzedaje. Tylko ciekawe ile w tym tempie zajmie mu dogonienie X360

Opublikowano

ja pier#$%e...

Opublikowano

ja pier#$%e...

+

Opublikowano

Dostałeś powyżej. Nie tylko równoważy, ale i przeważa szalę.

Ależ Ty jesteś upierdliwy. I na dodatek hipokryta. Wymieniasz Rock Banda jako za(pipi)iste nowe IP, a chwilę potem gry z tej samej kategorii rozrywki, czyli Eyepet i Singstar mieszasz z błotem. Luz masz, tu nawet nie ma czego komentować. Brzytwy się chwytasz takim dopieprzaniem i to widać gołym okiem. Obal moją tezę, a nie znajdujesz malutkie wyjątki. Inaczej nie mamy o czym kontynuować tej rozmowy w ten sposób.

A gdzie on miesza Eye Pet'a czy Singstar'a z błotem ?? umiejętność czytania się kłania.

Opublikowano

No fakt, nie użył słowa błoto. Mój błąd.

Umiejętność czytanie ze zrozumieniem się kłania. :sleep:

Ale ja już pasuje w tej dyskusji, bo i tak do niczego nie prowadzi.

Opublikowano

Z panem Albertem nic nie ugadasz niestety.

Yoshida: "Patrząc praktycznie, to są mocne strony Microsoftu - mają bardzo mocne FPS-y na przykład - i współpracują z Activision nad dodatkami do Call of Duty. I było interesujące oglądać jak potwierdzają swoje silne punkty otwierając takimi grami swój pokaz na E3. Gdy pokazali Kinect, byłem zaskoczony, widząc tak wielki nacisk na stronę casualową. To było bardzo spolaryzowane podejście.(...) My nie skupiamy się na jednym czy dwóch obszarach, ale chcemy dotrzeć do szerokiego spektrum odbiorców."

ppe.pl

http://www.ultima.pl/

Zgodnie z moimi przesiadywaniami PS Move ciągle przebija się do góry co w dużym stopniu jest zasługą polityki Sony wobec gier wydawanych pod ten kontroler. Dla każdego coś dobrego.

Opublikowano

Drogi MakoPL, czy jesli kupie Wii, to mam szanse pograc w jakas dobra mordownie ala god of war, badz przygodowke nie dla dzieciuf typu uncharted?

Smieszny ten tekst ze nintendo rzadzi, nie oferuje kupy alternatyw na swoj sprzet, jest skierowany do pewnych gustów.

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

Drogi MakoPL, czy jesli kupie Wii, to mam szanse pograc w jakas dobra mordownie ala god of war, badz przygodowke nie dla dzieciuf typu uncharted?

Smieszny ten tekst ze nintendo rzadzi, nie oferuje kupy alternatyw na swoj sprzet, jest skierowany do pewnych gustów.

Madworld powinien spełnić oczekiwania, albo obie części No More Heroes.

Opublikowano

Nom, pograsz w No More Heroes 1/2 i MadWorld ze slasherów. A jeżeli chodzi o przygodówki to Legend of Zelda: TP, czy Metroid Prime 3. Wii w życiu nie jest alternatywą, jest doskonałym uzupełnieniem hdgena :)

Opublikowano

Taa, jasne.

madworld1wii008.jpg

Świadomość graczy w Polsce nt. Nintendo jest równie niska jak PCtowców nt. konsol. Co w sumie mnie nie dziwi, w wielu dziedzinach jesteśmy daleko za murzynami.

Opublikowano

Nie wiem. Nie pisalem tego posta na serio. Poprostu opisuje co sie kotli w glowie Grega.

Opublikowano

Nom, pograsz w No More Heroes 1/2 i MadWorld ze slasherów. A jeżeli chodzi o przygodówki to Legend of Zelda: TP, czy Metroid Prime 3. Wii w życiu nie jest alternatywą, jest doskonałym uzupełnieniem hdgena :)

bieda, no more heroes jest bardzo specyficnzy, dla mnie zbyt dziwny, Madworld jest fajny, no ale to wszystko chyba.

Zelda jest troche infantylna, ja oczekuje ludzi z normalnymi głowami i karabinków.

Dlatego stwierdzenie wii rzadzi jest smieszne, bo nie oferuje w pisdu gier.

Jako uzupelnienie - możliwe. No ale to zawsze uzupelnienie, nie nadrzedna konsola.

Czy wii ma jakas dobra bijatyke? nie chodzi mi o jakies naruto

Opublikowano

Tell me more. Stawiam gry z Wii wyżej niż ich odpowiedniki na innych platformach. Może to przez to, że jest ich tak mało, ale może też przez to, że jeżeli one rządzą na platformie, która jakby nie patrzeć jakościowo celuje w maksimum osiągnięte w poprzedniej generacji, to muszą być naprawdę nietuzinkowe i tym samym dobre.

Czych nie? :lol:

e: SUPER SMASH BROS WII, kuffa jaki to jest wygrzew. SSFIV przy tym to małe piwo.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Wii Sports Boxing. Można się śmiać, ale to niezła napierdalanka. Grając to zmachałem się jak nigdy, ale zabawa przednia, SF4 wymięka.

Opublikowano

Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars. Zelda infantylna? The Legend of Zelda: Twilight Princess? Widziałeś tą grę w ogóle chociażby na screenach? I co jest specyficznego jest w NMH? Humor? Zagraj jak będziesz miał okazję, znakomita gra.

Opublikowano

Ja bym raczej polecił Tatsunoko vs Capcom. Nie wiem, nie grałem ale wygląda fajnie. No i jest Frank West walczący zombie.

edit: Widzę że Albert mnie uprzedził.

Co do MajorZero - ktoś się tu za bardzo podniecił. Wii Boxing to napierdalanka, jak sam napisałeś. Nie bijatyka. Napier*alasz i tyle.

Edytowane przez Cahir aep Callah

Opublikowano

Dobra, juz przestancie pie,rdolic, zamykam temat.

Wii to dodatek, jak dioda lcd do kranu, zaden czlowiek ktory sie wychowywal na psxie nie zmieni glownej konsoli na wii. Bo by kwiczal w niebogłosy gdzie jego ulubione serie i miał stycznosc z gow3 jedynie na tapecie komputera.

Koniec.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.