Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

zaden czlowiek ktory sie wychowywal na psxie nie zmieni glownej konsoli na wii. Bo by kwiczal w niebogłosy gdzie jego ulubione serie

Tekken - X360, Final Fantasy - X360, Resident Evil - X360, Spyro - X360, Crash - X360, Silent Hill - X360, Ace Combat - X360 :lol:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Devil May Cry - Xbox 360

Metal Gear Solid (co prawda Rising) - Xbox 360

Tylko co z tego? Sony ma w swoich szeregach na wyłączność Naughty Dog i Team Ico.

Opublikowano

Wiem przecież, jaja sobie robię ;]

Opublikowano

A właśnie, tak teraz zobaczyłem, że Japończycy przerzucili się w tej generacji na multiplatformy. Może to jest właśnie powodem, dlaczego nie radzą sobie najlepiej w developingu na obecnych konsolach? Nie licząc partaczy (Kojima Productions i MGS4) wszystko by się zgadzało. Nawet Capcom nie daje sobie rady i większość ich gier ma za dużo naleciałości z poprzedniej generacji. Do tego na jednym sprzęcie gry wyglądają lepiej, albo chodzą płynniej, na drugim gorzej.

Opublikowano

Tell me more. Stawiam gry z Wii wyżej niż ich odpowiedniki na innych platformach. Może to przez to, że jest ich tak mało, ale może też przez to, że jeżeli one rządzą na platformie, która jakby nie patrzeć jakościowo celuje w maksimum osiągnięte w poprzedniej generacji, to muszą być naprawdę nietuzinkowe i tym samym dobre.

Czych nie? :lol:

e: SUPER SMASH BROS WII, kuffa jaki to jest wygrzew. SSFIV przy tym to małe piwo.

Spoko, powiedz to fanom bijatyk.

Opublikowano

pewno fake jak ch.uj ale sobie wrzuciłem.

Po co wrzucać takie rzeczy i zajmować miejsce na serwerze?

Opublikowano

Juz samo GTA 5 jako Ex niby, wskazuje ze to jest FAKE taki jak to, ze w USA pozwala sie rzadzic czarnemu.

Opublikowano

Ale tym razem ktoś się postarał i wydrukował logo gamescom, a nie poszedł na łatwiznę i zrobił tabelkę w excelu ;)

Opublikowano

zaden czlowiek ktory sie wychowywal na psxie nie zmieni glownej konsoli na wii. Bo by kwiczal w niebogłosy gdzie jego ulubione serie

Tekken - X360, Final Fantasy - X360, Resident Evil - X360, Spyro - X360, Crash - X360, Silent Hill - X360, Ace Combat - X360 :lol:

spyro skonczylo sie na psx Juz na ps2 to byl wstretny szajs :/

Opublikowano

Tell me more. Stawiam gry z Wii wyżej niż ich odpowiedniki na innych platformach. Może to przez to, że jest ich tak mało, ale może też przez to, że jeżeli one rządzą na platformie, która jakby nie patrzeć jakościowo celuje w maksimum osiągnięte w poprzedniej generacji, to muszą być naprawdę nietuzinkowe i tym samym dobre.

Czych nie? :lol:

e: SUPER SMASH BROS WII, kuffa jaki to jest wygrzew. SSFIV przy tym to małe piwo.

Spoko, powiedz to fanom bijatyk.

Spoko, nie ma problemu. W USA scena tej gry jest ogromna, są organizowane turnieje za sporą kasę. Z tego co czytałem gra ma bardzo głęboki system walki i ciężko ją opanowac na poziomie turniejowym właśnie. Tylko Polakom i tak nie przetłumaczysz, gra, która ma więcej niż 5 kolorów powoduje, że u TRU HARDKOR PLAJA penis się kurczy

Opublikowano

spyro skonczylo sie na psx Juz na ps2 to byl wstretny szajs :/

Crash skonczyl sie w momencie sprzedazy jego praw przez NG

Co do wynikow sprzedazy konsol wg, VGchartz

Worldwide 2009

PS3 12,504,269 (+29%) 31,077,819

X360 10,229,202 (-7%) 37,046,472

Worldwide 2010

PS3 4,594,423 (-63%) 35,672,242

X360 3,598,577 (-65%) 40,645,049

Mysle ze PS3 chyba jednak lepiej sie ostatnio sprzedaje

Opublikowano

Spoko, nie ma problemu. W USA scena tej gry jest ogromna, są organizowane turnieje za sporą kasę. Z tego co czytałem gra ma bardzo głęboki system walki i ciężko ją opanowac na poziomie turniejowym właśnie. Tylko Polakom i tak nie przetłumaczysz, gra, która ma więcej niż 5 kolorów powoduje, że u TRU HARDKOR PLAJA penis się kurczy

Zobacz jak to się wszystko zmienia. Jeszcze z dwa lata temu pisałbym podobnie jak Psyko, ba, uważałem Smasha za ostatnie (pipi) generacji. Wystarczyło w grę ... zagrać. OLO

Opublikowano

No fakt, nie użył słowa błoto. Mój błąd.

Umiejętność czytanie ze zrozumieniem się kłania. :sleep:

Ale ja już pasuje w tej dyskusji, bo i tak do niczego nie prowadzi.

A ja Ci zacytuję jego słowa "Team Soho połączył się później z innym studiem i dziś funkcjonują jako Studio London, wciąż wydając gry - Eye Pet i Singstary... faktycznie, niezwykle płodne studio"

Wskaż mi gdzie tu napisał choćby jedno złe słowo na te gry ???

Opublikowano

Nie no , porownujecie jakas kreskowkowa bijatyke, dodatkowo nietypowa, do np. virtua fighter, pogielo was po kolanach.

Nadrzedne konsole dostana niedlugo nowego mortala, wszyscy beda nagrzani, a wiimeny beda szczerzc zeby naparzajac browsera pikachem, jestescie niepowazni wiimeny.

A ten smash jak wyglada?

"jak go,wno w lesie".

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

No fakt, nie użył słowa błoto. Mój błąd.

Umiejętność czytanie ze zrozumieniem się kłania. :sleep:

Ale ja już pasuje w tej dyskusji, bo i tak do niczego nie prowadzi.

A ja Ci zacytuję jego słowa "Team Soho połączył się później z innym studiem i dziś funkcjonują jako Studio London, wciąż wydając gry - Eye Pet i Singstary... faktycznie, niezwykle płodne studio"

Wskaż mi gdzie tu napisał choćby jedno złe słowo na te gry ???

O szeroku kontekst chodzi lolku. Weź już nie ględź, bo nawet Albert się z tego wycofał.

Opublikowano

Smash ma system w jakikolwiek sposob poroownywalny do rasowych fighterow. chyba ktos tu dzisiaj nie lal Greg. Tekken, SF, VF, DoA zjada ta party game na sniadanie.

Opublikowano

20100707234039_s.jpg

pewno fake jak ch.uj ale sobie wrzuciłem.

ale dzieci mają fantazję :lol:

Opublikowano

Nie no , porownujecie jakas kreskowkowa bijatyke, dodatkowo nietypowa, do np. virtua fighter, pogielo was po kolanach.

Nadrzedne konsole dostana niedlugo nowego mortala, wszyscy beda nagrzani, a wiimeny beda szczerzc zeby naparzajac browsera pikachem, jestescie niepowazni wiimeny.

A ten smash jak wyglada?

"jak go,wno w lesie".

Hahaha, co za żal. Ciągle sprawdzam adres w przeglądarce czy to niby na pewno jest forum konsolowe, czy może już dawno przeskoczyłem na CDA.

Opublikowano

"Hejty" w stronę Nintendo w polskim internecie mnie wyjątkowo bawią :D Czuję się jak w latach 90tych gdy chodziłem do podstawówki i mówiłem kolegom z klasy, że podoba mi się PSX- "toż to (pipi) dla dzieci, jak pegasus!" mówili "Na PC zagrasz w Quake!". O wersji na Saturna zapewne nie wiedzieli, ale ta konsola była wyjątkową egzotyką w Polsce :P

Opublikowano

pff, hejty, ja doceniam wii, gdybym chcial konsole do gier party, albo stricte pod platformówki, plus oryginalne sterowanie, no i gdybym kupował klimaty zeldy, to bym lecial juz dawno do sklepu.

Nie wysmiewam, widze tylko jak slabo jest na tej konsoli z gat. które lubie. No i obiektywnie patrzac niektorych gat. niema/ jest 1 gra / sa udziwnione.

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-1772-Sakaguchi_prezentuje_The_Last_Story.html

Ależ jestem w(pipi)iony, że coś co wygląda jak duchowy następca Vagrant Story ląduje na Wii i nawet jak na Wii wygląda za(pipi)iście. Albert! Nienawidzę Cię jeszcze bardziej.

Opublikowano

EEE, z vagrantem to ona ma wspolnego na pierwszy rzut oka, tylko podobne lokacje, i czcionke, no i moze muzyka lekko.

Nie ma systemu, nie ma samotni, jest duzo zwyczajnych lokacji( ktorych w VS nie bylo) no isa gadane dialogi ( bleee;p).

Prawie mnie grigori nabrałes.

Opublikowano

Ja właśnie w ten sposób od lat sobie wyobrażałem system walki w następcy Vagranta, stąd moja podnieta.

Zresztą, prosta rzecz - gra autorstwa kolesia który stworzył Vagranta i Xenogears, dwa najlepsze erpegi na PSXa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.