Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Skoro wiedziałeś, że X jest dla ciebie zbędny, to po co było to zapytanie? Ja jak nie czuje potrzeby kupowania czegoś to nie muszę rozpisywać plusów i minusów tej i argumentować tak jak mi wygodnie.

Przerwałeś dość ciekawą dyskusję o designie w grach na rzecz kolejnych pierdów o X360 vs PS3, geez. Na dodatek musiałeś aż podkreślić że X ma większość pseudoexclusivów. Oczywiście bzdury gadasz, ale piszesz tak żeby ci było wygodnie. Jesteś taki odważny bi pisać takie bzdety to udowodnij je. Bo ja nic poza Splinter Cellem, ME i Fable III nie kojarzę.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 185,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Możemy zamknąć rozpoczęty wątek bo tylko uśmiechnąć się można ;)

Dzisiaj sobie tak pomyślałem - kupiłem Trials HD w ciemno i teraz nie mam ochoty w to grać, a odsprzedać się nie da. Kij z tym, że to śmieszne pieniądze, ale jak się nie użyje to nawet warto 50% tego odzyskać. Jaki byłby kanał gdyby nam narzucili wyłącznie cyfrową dystrybucję wszystkich gier.

Opublikowano

Skoro wiedziałeś, że X jest dla ciebie zbędny, to po co było to zapytanie? Ja jak nie czuje potrzeby kupowania czegoś to nie muszę rozpisywać plusów i minusów tej i argumentować tak jak mi wygodnie.

Przerwałeś dość ciekawą dyskusję o designie w grach na rzecz kolejnych pierdów o X360 vs PS3, geez. Na dodatek musiałeś aż podkreślić że X ma większość pseudoexclusivów. Oczywiście bzdury gadasz, ale piszesz tak żeby ci było wygodnie. Jesteś taki odważny bi pisać takie bzdety to udowodnij je. Bo ja nic poza Splinter Cellem, ME i Fable III nie kojarzę.

To są jeszcze jakieś exy godne uwagi na xa? Must have? Poza Alanem? Bo akurat praktycznie tylko na tych grach mi zależy. Przecież nie na Halo. :whistling:

Reszta nawet jak ekskluzywna, to nawet jakby były to gry na PS3, to by mnie po prostu nie interesowały.

Wracajcie sobie do swojej arcy ambitnej dyskusji od designie i wyzwisk milana na wii. To rzeczywiście były rozprawy na poziomie.

Opublikowano

Wymienię tylko te bardziej znane. Prawie kompletną listę masz na wiki.

Call of Juarez, Condemned, Command&Conquer, Dark Messiah of Might&Magic, Divinity 2, Fable 3, Frontlines, Gears of War, Infernal, Left 4 Dead 1/2, LOTR: Battle for Middle Earth 2, Lost Planet: Colonies, Mass Effect 1/2, Metro 2033, Prey, Quake 4, Risen, Section 8, Shadowrun, Star Trek: Legacy, Supreme Commander 1/2, Splinter Cell: Conviction, Tropico 3, Two Worlds, Universe at War, Velvet Assassin, Venetica, Viva Pinata.

Jest jeszcze kilka tytułów. Albo twoje "nie kojarzenie" wynika z twojego totalnego niezorientowania w branży, albo z chęci pokazania fałszywego obrazu rzeczywistości.

Dla porównania:

Jest tylko jeden ex na PS3, który wyjdzie też na PCta - The Agency.

Opublikowano

Na palcach jednej ręki można wyliczyć must have, a jak sama nazwa tej kategorii wskazuje, tylko one mnie interesują. Jeszcze coś? Może w takim razie sformułuje swoją myśl lepiej. Ponad połowa must haveów z xboxa wychodzi na PCta. Pasi? Bo wiesz, jak chcesz wyjeżdżać ze wszystkimi tytułami ekskluzywnymi, to z pełnymi tego konsekwencjami, które definitywne zaniżą średnią ocen gier ex na Xa, a to w konkurencji z PS3 i nawet PC będzie wówczas niezbyt miłe.

edit: z naprawdę reprezentatywnych gier na Xa, tylko te są prawdziwymi exami: Alan, Fable II, seria Forza (nie interesuje mnie), Seria Halo (j/w), Viva Pinata, Gears II (grałem, przeszedłem 80% gry). Także wow, niesamowicie ekskluzywna jest ta platforma...

Opublikowano

Oczywiście grigori że rozprawa o designie w grach była ciekawsza niż twój pseudoproblem z wydaniem pieniędzy, którego rozwiązanie znałeś już od początku.

estel, nie wymieniaj mi jakiś gierek których nikogo nie obchodzą, gier które wyszły kiedy PS3 nie było albo takich których nikt nigdy nie stawiał ich tuż obok Gearsów czy Halo jako exclusivy na X360. Dżizas nie o to tutaj chodziło przecież :|

Grigori, dla ciebie nie ma tych must have'ów, ja też mogę powiedzieć że na PS3 must-have'ów jest równie mało, ale nie będziemy się licytować kto ma bardziej wyje.bane na drugą platformę, ale widzisz, nawet bigdaddy ma swojego PS3 więc może się wypowiadać np. o tym że bohaterowie z KZ2 są żałośni itd. Ty narazie masz z X'em tyle wspólnego, co dzieciak w MM korzystający ze standa.

Aha i może byś miał więcej czasu na swoje PS3, gdybyś mniej czasu spędzał na forum, a szczególnie na flejmowaniu w tym temacie.

edit: wow, widzę że się wysiliłeś się żeby wypisać tytuły. Teraz ja to zrobię: Gran Turismo, Killzone, God Of War, Uncharted, Demon's Souls + jeszcze InFamous 2. Reszta to nic ciekawego. Na prawdę jest o co kruszyć kopie :|

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jezuuuu.... zeby na forum dla konsolowcow trzeba bylo tlumaczyc wyzszosc konsol nad PC...

PC jako maszynka do grania to totalne nieporozumienie, nawet jako uzupelnienie. 2 czy tam 3 lata temu mialem taka sytuacje, ze musialem wymienic kompa i kupilem za(pipi)isty sprzet, ktory mial mi zastapic konsole (pad, podlaczenie do HDTV). Pewnie do dzis moge na nim odpalac najnowsze tytuly w wysokich detalach, ale tego nie robie bo granie na kompie to koszmar. Kupujesz oryginalna gre instalujesz ja sobie skrupulatnie, jakies pacze, rejestracje, pierdylion innych czynnosci zanim gre opalisz pozniej wlaczasz gre i co sie okazuje, ze jest cos nie tak ze sterownikami pada i ma poprzestawiane przyciski. (mialem tak przy SC:C) no to spedzilem sobie cala noc (od 0:00 do 4:00) na grzebaniu w plikach gry zeby to wszystko poustawiac i pograc pol godzinki i poszedlem wkur.wiony spac. Tak samo z zabugowanym Mass Effect, z ktorym przygode skonczylem po 1,5h bo co chwile musialem ogladac pulpit bo gra mnie do niego wywalala. Na szczescie sie opamietalem i kupilem PS3 (glownie dla MGS4). Jesli mialbym dzis wymieniac kompa wzialbym najtanszego. Za odlozona kaske dokupilbym sobie 360, Wii albo handhelda. Grigori wez nie pitol smutow, ze boisz sie zostac z reka w nocniku bo jedyne z czym mozesz zostac to z dodatkowym sprzetem z bogata biblioteka tytulow.

Opublikowano

Przejrzałem wczoraj sobie wymagania większości gier które mnie interesują i spokojnie się one kwalifikują na HPeki Pavilion DV7-9.

Radze z dystansem patrzec na wymagania.

Dla przykladu podam ze wymagania ME2 to-

1.8GHz Intel Core 2 Duo,

1 GB dla Windows XP / 2 GB dla Windows Vista i Windows 7,

GeForce 6800

Zalecane wymagania:

2.6+ GHz Core 2 Duo

2 GB RAM

GeForce 8800GT 512MB

Mialem przyjemnosc grac na lapku w specyfikacji:

Intel Core i3 350M 2.26 GHz

4GB RAM

GeForce GT 325M - 1024MB

I niestety gra nie chodzila zbyt plynnie...zwlaszcza gdy duzo dzialo sie na ekranie (wybuchy/rozblyski itp) to animacja potrafila zadlawic sie do poziomu 10 fps.

Opublikowano

Ponieważ masz kartę graficzną z końcówką M, a te jak wiadomo nigdy nie są podawane w optymalnych wymaganiach. Wynika to z tego, że gry są robione pod komputery stacjonarne, a nie laptopy.

Opublikowano

Dokladnie ;)

Zeby muslec o KOMFORTOWYM graniu na lapku trza jednak wydac te cztery i pol tysia...

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Oczywiście grigori że rozprawa o designie w grach była ciekawsza niż twój pseudoproblem z wydaniem pieniędzy, którego rozwiązanie znałeś już od początku.

estel, nie wymieniaj mi jakiś gierek których nikogo nie obchodzą, gier które wyszły kiedy PS3 nie było albo takich których nikt nigdy nie stawiał ich tuż obok Gearsów czy Halo jako exclusivy na X360. Dżizas nie o to tutaj chodziło przecież :|

Grigori, dla ciebie nie ma tych must have'ów, ja też mogę powiedzieć że na PS3 must-have'ów jest równie mało, ale nie będziemy się licytować kto ma bardziej wyje.bane na drugą platformę, ale widzisz, nawet bigdaddy ma swojego PS3 więc może się wypowiadać np. o tym że bohaterowie z KZ2 są żałośni itd. Ty narazie masz z X'em tyle wspólnego, co dzieciak w MM korzystający ze standa.

Aha i może byś miał więcej czasu na swoje PS3, gdybyś mniej czasu spędzał na forum, a szczególnie na flejmowaniu w tym temacie.

edit: wow, widzę że się wysiliłeś się żeby wypisać tytuły. Teraz ja to zrobię: Gran Turismo, Killzone, God Of War, Uncharted, Demon's Souls + jeszcze InFamous 2. Reszta to nic ciekawego. Na prawdę jest o co kruszyć kopie :|

W tym czasie jak Wy się próbowaliście nieudolnie pogodzić z tym, że zaledwie 5 (słownie pięć) pierwszoligowych gier/serii jest prawdziwymi exami (i to nie jest w przeciwieństwie do Twojej subiektywna ocena, tylko obiektywny fakt na podstawie przytoczonej listy i powszechnie znanych ocen), ja zdążyłem być na basenie. Także wiesz, ja nie gram na konsoli non-stop, bo mam jeszcze prawdziwe życie i fizyczne ciało.

Poza tym, jakich ja opinii mogłem oczekiwać po xbotach z forum konsolowego na temat PCtów. Tak Was tylko postanowiłem podrażnić, że sobie zagram w parę gierek nie wstawiając do pokoju drugiego kaloryfera.

Magic i estel, polecam sobie prawidłowo skonfigurować komputer. Kosztuje to może trochę zachodu, ale na tych kartach podobno chodzi Crysis na średnich detalach. Więc... Więc nie pitolcie że jakiś Mass Effect nie pójdzie.

Oczywiście spoko, nie kupie sobie kota w worku i wszystko wcześniej przetestuje, ewentualnie zamówię z internetu i mam 10 dni na zwrot jeśli byłbym zawiedziony.

Opublikowano

Przejrzałem wczoraj sobie wymagania większości gier które mnie interesują i spokojnie się one kwalifikują na HPeki Pavilion DV7-9.

Radze z dystansem patrzec na wymagania.

Dla przykladu podam ze wymagania ME2 to-

1.8GHz Intel Core 2 Duo,

1 GB dla Windows XP / 2 GB dla Windows Vista i Windows 7,

GeForce 6800

Zalecane wymagania:

2.6+ GHz Core 2 Duo

2 GB RAM

GeForce 8800GT 512MB

Mialem przyjemnosc grac na lapku w specyfikacji:

Intel Core i3 350M 2.26 GHz

4GB RAM

GeForce GT 325M - 1024MB

I niestety gra nie chodzila zbyt plynnie...zwlaszcza gdy duzo dzialo sie na ekranie (wybuchy/rozblyski itp) to animacja potrafila zadlawic sie do poziomu 10 fps.

Wszystko fajnie, tylko poza oczywistą zaletą z braku zainstalowanego spowalniacza w postaci Windowsa i stałą liczbą FPSów, takie gry wyglądają podobnie jak na PC przy ustawieniach średnich/niskich. Porównywałem Dead Space- komp Core 2 Duo 2,0 Ghz, RAM 2GB, Karta GF8600MGT (256 własnej pamięci + 256 z RAMu) a więc obecnie już antyk. Przy maksymalnych ustawieniach gra wyglądała dużo lepiej niż na konsoli - płynność rzędu 25 FPS przez cały czas. Na konsoli może i było 50 czy tam 60 FPS, ale z bliska wszystkie tekstury wyglądały gorzej.

Opublikowano

Grigori, doskonale znasz gry i na jedną i na drugą i na trzecią platformę. Więc nie wiem po co te pytanie? Ja bym NIE kupił na Twoim miejscu X360. Po co ci drugi HDGen? Już nawet nie napiszę, że porównując X360 vs PC wszelkie gry dostępne na obydwie platformy zapisujesz po stronie PC, exy po stronie X360 i stwierdzasz, że na X360 nie ma gier :lol: Przecież jak kupisz X360 to na kompie nie pograsz w ME2, czy Splinter Cell. Ale mniejsza o to. X360 na Twoim miejscu bym nie kupił. Kupiłbym Wii. Dlaczego? Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Smash Bros. Brawl, Metroid Prime Trilogy, New Super Mario Bros. Wii, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Sin and Punishment: Star Successor, Monster Hunter Tri, No More Heroes, No More Heroes 2: Desperate Struggle, MadWorld, Mario Kart Wii, Muramasa: The Demon Blade, The House of the Dead: Overkill, LostWinds, LostWinds 2, Silent Hill: Shattered Memories. Dlatego. Inny sposób grania? Bzdura. Granie na wiilocie jest inne? Bullshit. To są po prostu znakomite gry i tyle. Jak Cię nie przekonują to nie kupuj Wii, bo Wii to żaden mesjasz. Konsola jak każda, ma swoje crapy i megahity. Te ostatnie warte są IMO kupna sprzętu

Opublikowano

Głupie pytanie. Są jacyś inni użytkownicy tego forum poza Albertem, którzy mają combo X360/PS3/Wii ?

PS. Albert, jak myślisz - Another Code R od Cing zniknie ze sprzedaży jak sklepy wyprzedadzą wszystkie kopie gry ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Super Mario Galaxy, Super Mario Galaxy 2, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Metroid Prime Trilogy, No More Heroes (wyszło na PS3, dwójka też pewnie wyjdzie w takim razie), No More Heroes 2: Desperate Struggle, Muramasa: The Demon Blade

To są gry które mnie interesują na Wii. 5. Tak jak mówiłem, da się policzyć na palcach jednej ręki. Coś jeszcze może by się znalazło. Jak Wii nauczy się odkurzać w domu, albo zmywać, to rozważę wydatek ponad jednego koła za to wszystko.

Nie no, sorry, ale ja naprawdę szanuje pieniądze i to nie jest według mnie dobre ich spożytkowanie.

Zresztą, śmiało stwierdzam że wszystkie te i przyszłe gry na Wii < Diablo III + StarCraft II

Może to zabrzmi trochę sprzecznie, ale granie na kompie jest według mnie nadal podrzędną formą rozrywki, za wyjątkiem kilku stricte PCtowych tytułów, ale jak sobie uświadomiłem, że Games for Windows wspierają pada od 360, a lapka można łatwo przytargać do pokoju z konsolą i podłączyć pod TV, to w kontekście tego co już mówiłem - że chce nowego kompa do codziennych zajęć - wydaje mi się prawie idealnym rozwiązaniem, a z całą pewnością idealną inwestycją.

Opublikowano

Tex. A co do drugiego to pewnie tak. Ile tego pójdzie? Z 50-60 tysi?

Grigori, no to bierz PC i w czym problem? Skoro olewasz takie tytuły jak Metroid, czy HotD to nie mam pytań :) Ale to Twoja strata, a nie moja :)

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Życie to sztuka wyboru. Żałuj że nie masz okazji tego zaznać. ;)

Opublikowano

PC nie mam dobrego ;] Ale Starcraft 2 pójdzie ;]

Opublikowano

Dla gier Blizzarda warto miec dobry komputer :)

Opublikowano

Głupie pytanie. Są jacyś inni użytkownicy tego forum poza Albertem, którzy mają combo X360/PS3/Wii ?

Ja :)

Opublikowano

Dla gier Blizzarda warto miec dobry komputer :)

Na moim kompie pójdą najlepsze gry na PC, więc mi jest niepotrzebny inny ;] Konkretnie chodzi mi o: Diablo 2, Warcraft 3, Starcraft 2, Warhammer 4000 Dawn of War, Company of Heroes, Commandos, KotOR, Mafia i Civilization IV ;] Reszta jest nieistotna

Opublikowano

Pojdzie kazda z ww. gier, wiec groteke PC masz juz odchaczona :)

Edit: :O American McGee's Alice! Nie wiem jak moglem zapomniec. Jedna z najlepszych i najciekawszych gier w jakie mialem szanse zagrac. Bierz i nie pytaj. Mistrzowska (swojego czasu) oprawa video, wysmakowany design, muzyka NIN i naprawde mocny klimat.

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Stary, Alicję przeszedłem chyba z 10 razy. Genialna gra

Opublikowano

Co mi sie obilo o uszy, ze wychodzi sequel, ale nie wiem czy to potwierdzone info. Chcialby zobaczyc te gre na XBL Arcade/ PSS :(

Opublikowano

Od lat już takie pogłoski są... Sama Alicja to chyba najlepsza gra action-adventure, która nigdy nie wyszła na konsolę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.