Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Przede wszystkim Metroid Other M i Super Mario Galaxy 2! Z gier, które nie wymieniłeś Mass Effect 2 pozamiata

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jeśli Halo: Reach wyjdzie w 2010, to ono pozamiata (przynajmniej w liczbie sprzedanych sztuk).

Opublikowano

Myślę, że w liczbie sprzedanych egzemplarzy jednak Marian będzie górą

Opublikowano

No wiadomo jak na Wii fobra gra wychodzi raz na rok, to zglodniala baza 50 mln userow wywinduje sprzedaz. Reach zarzadzi, fajnie ze do ODST bedzie kod do bety.

Opublikowano

Tu nie chodzi o to, że gier brakuje, tylko jakiego typu są to gry. Takie Conduit czy Mad World sprzedają się żałośnie. Po prostu Nintendo ściągnęło do siebie bardzo ściśle określony segment graczy, który jest jak beton w swojej jednolitości i wszystko co wychodzi poza te ramy ginie na Wii.

Opublikowano

Bez przesady. Wii oferuje tytuły, które przyciągnąć mogą znacznie bardziej zaawansowanego gracza. To, że wyszło na nią sporo gier średnich nie dyskwalifikuje jej na polu oferty gier lepszych. Bo tych jej nie brakuje.

Opublikowano

Ilosc dobrych gier na XO jest znacznie wieksza niz na Wii.

Opublikowano

NEMESIS U.S.: Nie pisałem o tym ile i jakich gier jest na Wii, tylko, że konsolę tę w 90% zakupili ludzie, którzy oczekują zupełnie innych gier niż np. dobre FPS'y czy gry akcji. Co tu dużo mówić, to takie bajery jak WiiFit itp. idą na tej konsoli w miliony, dziesiątki milionów, a nie gry takie jak Mad World.

Opublikowano

Tak, świadczy to przede wszystkim o tym, że Nintendo po raz kolejny wszystkich zaskoczyło, podążyło w zupełnie przeciwną stronę. Popatrz jak łatwo połączyli prostotę z innowacyjnością, co zaakceptowali ludzie, którzy z grami mogli nie mieć wcześniej do czynienia. To zależy już od ludzi, którzy chcą spędzać przy takich grach swój czas. Nintendo im to daje. Ci gracze, którzy chcą na konsoli Ninny grać w dojrzałe tytuły takowe mają na tym sprzęcie. Można by rzec, że to idealnie wyważona (choć trochę z przewagą dla tych pierwszych) mieszanka pomiędzy grami party a bardziej zaawansowanymi. W Wii może odnaleźć się każdy pod warunkiem, że da szansę tej konsoli.

Opublikowano

No cóż, żyj sobie nadal w swojej wieży z kości słoniowej. Całe szczęscie, że gadasz głupoty.

Opublikowano
Weź głupot nie wygaduj. 2-3 gry dla dojrzałych i wymagających graczy w ciągu roku, nie biorąc pod uwagę ich poziomu wykonania. Jeśli wziąć go pod uwagę zostaje jeden godny uwagi tytuł na rok.

To, że Tobie te gry nie przypadły do gustu nie oznacza, że myślą tak inni. Więc nie pisz mi tu, że gadam bzdety, bo dobrych gier na Wii trochę jest. Akurat to, że bierzesz pod uwagę jakość wykonania to już jest w tej kwestii Twoje zdanie, rozumiem to, ale Ty zrozum mnie.

Wii w tej wojnie nie uczestniczy, bo to jest inna galaktyka. Można z tego tylko szydzić, bo nikt nie obroni jej przed dwoma potworami.

Póki co dwa potwory bronią się przed Wii, bo powoli zaczynają korzystać z tej samej broni, którą Wii podbiło branżę.

Opublikowano

Grigori, ale co ja mam powiedziec? Wymienic tytuły? Pokazac oceny gier na Wii? Pokazac sprzedaż? Po co? Przecież są to rzeczy ogólnie dostępne, to Ty nie chcesz tego zauważac

Opublikowano

Ani Wii nie broni się przed X360 i PS3, ani na odwrót, te dwa obozy przyciągnęły zupełnie różne dwa segmenty graczy i teraz mamy sytuację tego rodzaju, że powoli jeden obóz zaczyna wkraczać na terytorium drugiego obozu i na odwrót.

Pozostaje tylko kwestia kto szybciej podgryzie nowy dla siebie segment, mi się wydaje, że szybciej MS i Sony wejdą na poletko Niny, a przynajmniej MS z uwagi na dostępne informacje, że przynajmniej dwa studia pracują nad produkcjami na Natal'a. Nina będzie miała większy problem, żeby podgryźć MS i Sony, między innymi z uwagi na wygórowaną cenę konsoli w stosunku do konkurencji.

Opublikowano
Ale jeśli by się upierać, że gry na Wii można stawiać w tym samym rzędzie co gry na PS3 i XO, to dojść należy do wniosku, że to co oferują nie umywa się jakościowo do konkurencji.

Masz rację. Ale popatrz, analizując ostatnie E3 można dostrzec paradoks, jakiego chyba jeszcze nie było. PS3 i X360 wzorem z Ninny prezentują dwa nowe kontrolery, co z pewnością w przyszłości zaprocentuje grami w stylu tych, jakie obecnie szarżują na Wii. Tym razem nie zwyciężyła next-genowa oprawa czy kasowe hity, zwyciężyła prostota + innowacyjność. Czyżby tym samym można rzec, że to Nintendo w tej generacji wyznaczyło nowy tor pojęcia gamingu?

Opublikowano

Nie umywają się jakościowo? Bzdura! Pokaż mi lepszą platformówkę niż Super Mario Galaxy! Pokaż mi lepsze przygodowe FPP niż Metroid Prime 3. NMH to absolutna czołówka slasherów, nie ma lepszych wyścigów kartów niż Mario Kart Wii. Lepsze party game niż Brawl, Wii Sport? Ciężko. Lepsze przygodówki niż Zelda: TP? Najlepsze gry na Wii zdecydowanie NIE odstają od produkcji z hdgenów. Ale trzeba w nie zagrac żeby to wiedziec

Opublikowano

Tak, zgadza się. Ale zdaje się, że Grigori miał raczej na myśli oprawę audiowizaulną a nie fun z rozgrywki.

Opublikowano

Grigori pisze o swobodzie jaką mają MS i Sony, oni mogą zrobić gry o takim charakterze i jakości wizualnej jak Nina, natomiast Nina nie może zrobić gry o takiej jakości wizualnej jak pozostali i tu jest jej ograniczenie, bo komuś kto już ma X360, PS3 albo oba ciężej bedzie łyknąć Wii bo do pewnego poziomu jakości wizualnej jest już przyzwyczajony.

Opublikowano

Co można powiedzieć, 360 - tak jest najlepsza, ale nienawidzę tej konsoli za jakość jej wykonania. PS3 jest zdecydowanie najlepsza, co z tego skoro ma mało gier, a multiplatformówki wyglądają na niej gorzej. A Wii to nie materiał na "pierwszą" konsolę.

Jakby nie było wybór będzie zły ;)

Myślę, że jestem obiektywny bo mam szczęście mieć je wszystkie.

Edytowane przez Maiden

Opublikowano

Maiden masz na mysli jakosc wykonania = awaryjnosc? Czy ogolnie chodzi Ci tez o kulture pracy np?

Opublikowano

Wszystko, łącznie z headstetem który ten od X1 bił o dwie długości.

Opublikowano

Nie rozumiem, mozna narzekac, ze konsola jest glosna, ale pad jest porzadnie wykonany (choc ma mankamenty), sama konsola tez. O awaryjnosci nic nie wiem, bo od roku wszystko smiga bez zajakniecia.

Opublikowano

No to ja mam już drugą konsolę i siedem napraw. Ja coś wiem.

Opublikowano

PS3 tez padaja, ale faktem jest, ze architektura XO pod wzgledem bezawaryjnej pracy to porazka.

Opublikowano
Nie rozumiem, mozna narzekac, ze konsola jest glosna, ale pad jest porzadnie wykonany (choc ma mankamenty), sama konsola tez. O awaryjnosci nic nie wiem, bo od roku wszystko smiga bez zajakniecia.

i tak padnie, nie ma znaczenia staż. Uwierz. Mam 3 konsolę. Pierwsza trzymała 2 lata - E74 a rok później RROD. W między czasie miałem drugą i nadal chodzi, choć minęło niecałe półtora roku no i jest też trzecia ale nie moja bo ojca - od czerwca.

PS3 dla exclusive'ów bo warto.

Nie biorę udziału w wojenkach, jedynie Wii mi nie siedzi bo wolę tradycyjne sterowanie.

Opublikowano

Grigori, grałeś w NMH? Grałeś w cokolwiek na Wii?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.