Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

U twojej starej. Pogadajmy o laptopie dla Grg, a nie jakims zje.banym Nintendo <_<

Opublikowano

Pogadajmy o tym czy lubimy nintendo i dlaczego nie.

Opublikowano

Japończycy zrobili w tej generacji dobre, nowe IP - Demon's Souls. Niestety, Sony rzeczywiście nie umie promować swoich ex-ów - DS w Europie miał premierę pod koniec czerwca, a kto chciał pograć wcześniej, musiał ściągać grę za dużą kasę. N/C(choć w Polsce DS ponoć sprzedaje się dobrze). Sam grę dopiero co dorwałem i... cóż, wszystkie Obliviony, Fallouty, Dragon Ejdże i inne takie wciąga ona nosem.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Robi konsole i gry dla dzieci.

Opublikowano

1.bo robia infantylne gierki

2.bo zdecydowana wiekszosc to po(pipi)ki

3.bo ich sprzet jest drogi

4.bo marian to pedal

5.luigi tez

6.bo kontrolery jakie produkuja zwykle nadaja sie do 1-3 gatunkow gier

7.bo żerują na starych markach i naiwnosci fanow

8.bo... zaraz wymysle

Opublikowano

W Mario 64 grałem rok temu, w Crasha mniej więcej wtedy, kiedy się ukazał. Mimo to, Crash dorasta tej grze najwyżej do pięt.

Opublikowano

Japończycy zrobili w tej generacji dobre, nowe IP - Demon's Souls. Niestety, Sony rzeczywiście nie umie promować swoich ex-ów - DS w Europie miał premierę pod koniec czerwca, a kto chciał pograć wcześniej, musiał ściągać grę za dużą kasę. N/C(choć w Polsce DS ponoć sprzedaje się dobrze). Sam grę dopiero co dorwałem i... cóż, wszystkie Obliviony, Fallouty, Dragon Ejdże i inne takie wciąga ona nosem.

True też teraz ciupię, nic dodać nic ująć. Już w tym temacie pisałem o tej grze.

Ostatnio Demon's Souls znalazło się na 6 miejscu top 10 w Wielkiej Brytanii więc jest nieźle.

Opublikowano

Myślę że jeszcze tym roku PS3 spokojnie wyprzedzi X360 w sprzedaży

Dla takich głupot czytam ten temat ;)

Opublikowano

Skoro przez tyle lat Sony udało się odrobić tylko połowę przewagi (bo XO miał chyba bazę 10mln użytkowników przy premierze PS3), to jak niby Japończycy mają wyprzedzić do końca roku Microsoft? Weź też pod uwagę, że Xbox 360 w ostatnich tygodniach znowu lepiej się sprzedaje od PS3, co jest zasługą wejścia nowego modelu i wyprzedaniem starszych sprzętów w niższej cenie.

Opublikowano

True też teraz ciupię, nic dodać nic ująć. Już w tym temacie pisałem o tej grze.

Ostatnio Demon's Souls znalazło się na 6 miejscu top 10 w Wielkiej Brytanii więc jest nieźle.

No to faktycznie nieźle, co nie zmienia faktu, że jak na tak doskonały produkt, grę chyba unikatową w tej generacji, Sony poświęca jej mało uwagi. Warto wspomnieć też o kolejnej grze od From Software, która niedawno się ukazała - 3D Dot Game Heroes. Jeszcze nie grałem, na dniach grę będę miał, ale póki co zbiera ona dobre recenzje i znowu - nic o niej nie słychać.

Opublikowano

widzicie, Grigori nie miał generalnie problemu, on tylko szukał kolejnych "przeciw" jeśli chodzi o kupno X'a. Żeby potem mógł sypać argumentami w tym temacie.

@MaZZeo: Ty sobie nie dopowiadaj, bo to masz chyba syndrom bigdaddiego. "On tego nie mówi, ale na pewno tak myśli."

ku.wa dobrze że nikt nie ma syndromu gg >,,nie kupię ale będę wkręcał'' w życiu nie kupię x360 ale co miecha będę wkręcał na forum że chcę kupić a później napiszę że nie, bo nie warto.

Pamiętacie posty gg z początku czerwca o tym że też rozważał kupno x360 ? ;]

lapek za 3tys. do gier kiepski pomysł, brak upragde-ów, za(pipi)iste grzanie się i wentylatory jak tornado.

--------

śmieszy mnie to skreślanie gier (dla posiadacza ps3) które przemawiają za x360, jak np: ME/L4D bo na PC też zagrasz :lol: ale nie zagrasz na żadnej innej konsoli.

Posiadacze x360 mają płakać bo ME jest na PC ? czy mają się cieszyć że mogą grać w to również ?

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

SCEJ przyznali się do błędu jakim było zignorowanie Demon's Souls. Ta gra zyskała większą popularność na zachodzie więc Sony powinno dostać żółtą kartkę za niedopilnowanie tak świetnej gry. Gdyby zadbali o marketing to ta gra odniosłaby jeszcze większy sukces, powinni pomóc From Software. Zresztą podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Valkyria Chronicles gdzie także Sony ten tytuł olało.

Zresztą ten niezły wyniki u Brytoli to bardziej zasługa Namco Bandai niż SCEE.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

4.bo marian to pedal

5.luigi tez

8.bo... zaraz wymysle

OLO Padam na twarz i prosze o wiecej :laugh:

1. A nie dla doroslych czyli, takie gdzie co 2 slowo nie leci "(pipi)", jucha sie bryzga, a fabula nie ma sensu?

2. Wiekszosc gier od NINTENDO (podkreslam, ze o nich mowimy) to popierdoki? Oo Jesli dla Ciebie Donkey Kong, Kirby, Mario, Zelda, Metroid sa crapami to... :blink:

3. Ich sprzet jest tanszy od konkurencji. Nie pieprz tez o oplacalnosci, bo tu chodzi o przydanosc, a nie o cene.

4 i 5. Gdyby nie Marian i Luigi dzisiaj nie mial bys polowy platformerow.

6. W sumie prawda. Kto slyszal o takich nieprzydatnych rzeczach jak: galki analogowe, wibracje, shoulder buttons, "rogi" w padach.

7. Jak KAZDA firma, ktore ma dlugie korzenie w historii gier wideo.

Daje glowe, ze grasz na PS3. Musze sprawdzic.

Edit: Mialem racje ;]

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Nie zmienia faktu, ze tak mysli kazdy Sonyslave, a ja proboje rozwiac ignorancje "fanuf plejstejszyn czy" :thumbsup:

Edytowane przez MakaPL

Opublikowano

Maka... kocham cie xD

no i genialna ideologie sobie dorobiles do mojego postu ;]

btw. ostatnio wiecej gram na dreamcascie :>

Opublikowano

4.bo marian to pedal

5.luigi tez

8.bo... zaraz wymysle

OLO Padam na twarz i prosze o wiecej :laugh:

1. A nie dla doroslych czyli, takie gdzie co 2 slowo nie leci "(pipi)", jucha sie bryzga, a fabula nie ma sensu?

2. Wiekszosc gier od NINTENDO (podkreslam, ze o nich mowimy) to popierdoki? Oo Jesli dla Ciebie Donkey Kong, Kirby, Mario, Zelda, Metroid sa crapami to... :blink:

3. Ich sprzet jest tanszy od konkurencji. Nie pieprz tez o oplacalnosci, bo tu chodzi o przydanosc, a nie o cene.

4 i 5. Gdyby nie Marian i Luigi dzisiaj nie mial bys polowy platformerow.

6. W sumie prawda. Kto slyszal o takich nieprzydatnych rzeczach jak: galki analogowe, wibracje, shoulder buttons, "rogi" w padach.

7. Jak KAZDA firma, ktore ma dlugie korzenie w historii gier wideo.

Daje glowe, ze grasz na PS3. Musze sprawdzic.

Edit: Mialem racje ;]

Nie trzymasz sie tematu, i sie osmieszasz.

Edytowane przez caps_LOCK_masta

Opublikowano

Nie zmienia faktu, ze tak mysli kazdy Sonyslave, a ja proboje rozwiac ignorancje "fanuf plejstejszyn czy" :thumbsup:

W życiu bym nie przypuszczał, że dożyję takich czasów. To już wolałem gdy wszyscy piraciliśmy na potęgę poczciwego dziadka PSXa. Sega Saturn należała do przeszłości, na Nintendo64 grała mniejszość (tutaj należy dodać słowo "niestety") i nie było takiego problemu jak "console wars". Po tylu latach zbudowanego zaufania do marki Playstation, polski gracz dowiaduje się, że jest "Sonyslave" bo nie lubi konsoli firmy z Redmont, która przez wiele lat kojarzona była tylko z zabugowanymi systemami operacyjnymi, a później z konsolą, którą brutalnie odcięto z dnia na dzień. Faktycznie przeciętny polski konsolowiec może mieć zaufanie do MS :P 15 latków z adHD pomijam, bo gdy wyszedł PSX oni robili jeszcze w pieluchy.

Edytowane przez Antares

Opublikowano

Myślę że jeszcze tym roku PS3 spokojnie wyprzedzi X360 w sprzedaży

Dla takich głupot czytam ten temat ;)

No dobra zapieprzyłem pod koniec mocną bzdurę :yes: , na usprawiedliwianie mam że naprawdę myślałem że różnica to 2,5mln :ninja::P a nie ponad 6mln!!!

Dobra wiem że tych 2,5mln przewagi w sprzedaży też PS3 by nie przebiła Xboxa, w tym roku oczywiście ;)

Opublikowano

W życiu bym nie przypuszczał, że dożyję takich czasów. To już wolałem gdy wszyscy piraciliśmy na potęgę poczciwego dziadka PSXa. Sega Saturn należała do przeszłości, na Nintendo64 grała mniejszość (tutaj należy dodać słowo "niestety") i nie było takiego problemu jak "console wars". Po tylu latach zbudowanego zaufania do marki Playstation, polski gracz dowiaduje się, że jest "Sonyslave" bo nie lubi konsoli firmy z Redmont, która przez wiele lat kojarzona była tylko z zabugowanymi systemami operacyjnymi, a później z konsolą, którą brutalnie odcięto z dnia na dzień. Faktycznie przeciętny polski konsolowiec może mieć zaufanie do MS :P 15 latków z adHD pomijam, bo gdy wyszedł PSX oni robili jeszcze w pieluchy.

Haha, ale zuo. Z tym zaufaniem do marki z Redmond pojechałeś.

Edytowane przez Texz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.