Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

nie, to ps3 ssie, zas w xboksie jest wysuwana tacka

dokładnie, zresztą zeratul już to udowodnił kiedyś

http://www.youtube.com/watch?v=N40W6q_I-9Q

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jesli na PC wyjdzie Alan Wake to dlamnie najwyzszy czas (o czym mysle od baaaaaaardzo dawna) sprzedac XO, zainwestowac w PS3 (przynajmniej mam pewnosc, ze te gry zostana na konsoli) i w miare dobrego PCta z padem do XO.

Opublikowano

Jesli na PC wyjdzie Alan Wake to dlamnie najwyzszy czas (o czym mysle od baaaaaaardzo dawna) sprzedac XO, zainwestowac w PS3 (przynajmniej mam pewnosc, ze te gry zostana na konsoli) i w miare dobrego PCta z padem do XO.

Pisałem parę razy o tym w tym temacie to zostałem zlinczowany, że PC "ssie paue i do grania się nie nadaje" :P

Opublikowano

Pierwsze ME i GearsOW moglem jeszcze zniesc. Bioshock byl tez spora strata. Jak dorzuca do tego Alana to padne na twarz. Przeciez PC kradnie kazdego wazniejszego exa predzej czy pozniej.

Opublikowano

PC powinno już dawno pójśc w zapomnienie

Problem w tym, że gry na PC od dość dawna wyglądają już lepiej niż konsolowe. Dla mnie to nie ma znaczenia, ale dla nastoletniego pokolenia adHD, które jest główną grupą konsumentów obecnie, niestety ma.

A co do gier na PC cóż - Microsoftowi to rybka, bo są wydawane pod Windowsa, więc i tak zarobią i tak. Gorzej, że nie dbają o wyjątkowe tytuły tylko dla swojej konsoli ._.

Opublikowano

Cały M$ powinien pójść w zapomnienie..

Linux > windows

:D

A i jeszcze napiszę co drażni xbotów, że na okładce me2 i inncyh "prawie ekskluziwów" nie pisze "Only on Xbox 360"

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

A i jeszcze napiszę co drażni xbotów, że na okładce me2 i inncyh "prawie ekskluziwów" nie pisze "Only on Xbox 360"

FAIL

Bo wprowadzili "ostatnio" Only on Consoles albo coś w ten deseń żeby chociaż namiastka została :]

A wydawanie gier na PC to chyba tylko jak port z konsoli jest łatwy bo chyba nikt nie traktuje zysków z PC na poważnie a to wszystko dzięki piratom

Opublikowano

Problem w tym, że gry na PC od dość dawna wyglądają już lepiej niż konsolowe. Dla mnie to nie ma znaczenia, ale dla nastoletniego pokolenia adHD, które jest główną grupą konsumentów obecnie, niestety ma.

Wygladaja lepiej i to fakt, ale przeciez 80% dobrych gier na PC to multiplatformy z konsol.

Opublikowano

A wydawanie gier na PC to chyba tylko jak port z konsoli jest łatwy bo chyba nikt nie traktuje zysków z PC na poważnie a to wszystko dzięki piratom

Nie zgodzę się. Mass Effect 2 na wujkowym ponad dwuletnim PC chodzi bardzo dobrze na full detalach i 720p. Więc musieli się postarać.

Nie wiem jak posiadacze 360 mogą sobie wmawiać, że grają w exa jeśli ta gra ukazała się także na PC. Takie podejście jest ignoranckie i zupełnie nie poważne. xD

Bo wprowadzili "ostatnio" Only on Consoles albo coś w ten deseń żeby chociaż namiastka została :]

Mnie to śmieszy.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Linux > windows

linux którego zabrali ? znowu okradli ps3!

ta, a playslave-ów drażni to że i tak nigdy nie pograją w te gry :sweat:

Opublikowano

Ale Sonyslave wiedza, ze nie zagraja w swoje gry na innych sprzetach.

Opublikowano

Linux > windows

dlaczego nie, skoro sa na PC?

Opublikowano

i zawsze mozna pożyczyć x'a... co za problem? ewentualnie kupic uzywke za 350zl i pograc w te 2-3 gry do czasu az x padnie.

Opublikowano

Dla mnie, jeśli gra wychodzi na TYLKO X0 lub X0 i PC to znaczy jedno: jest konsolowym exem (nie ma jej na innej konsoli), dla mnie konsolowy EX a ogólnie pojmowany EX to to samo. Dlaczego? Bo PC nigdy nie traktowałem jako platformy do grania, nigdy nie kupowałem mocnych kart graficznych, nigdy go nie modernizowałem, nigdy wiele nie grałem na PC (chociaż sesje przy typowo PCtowych grach miałem). Zawsze wolałem konsole, są tańsze i lepsze (do grania).

Gdzie tu jest jakiekolwiek okłamywanie (siebie)?

Opublikowano

i zawsze mozna pożyczyć x'a... co za problem?

Miałem możliwość lecz facetowi wyskoczył RRoD. Fucktyczna historia.

Inna sprawa, że była to używka.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Dla mnie, jeśli gra wychodzi na TYLKO X0 lub X0 i PC to znaczy jedno: jest konsolowym exem (nie ma jej na innej konsoli), dla mnie konsolowy EX a ogólnie pojmowany EX to to samo. Dlaczego? Bo PC nigdy nie traktowałem jako platformy do grania, nigdy nie kupowałem mocnych kart graficznych, nigdy go nie modernizowałem, nigdy wiele nie grałem na PC (chociaż sesje przy typowo PCtowych grach miałem). Zawsze wolałem konsole, są tańsze i lepsze (do grania).

Gdzie tu jest jakiekolwiek okłamywanie (siebie)?

Gdzieś na pewno, tym bardziej że PC jest platformą do gier bez względu na to czy Ty lubisz na nim grać czy nie.

Opublikowano

Linux > windows

Linux w ps3 i tak sssiie bez dostępu do RSX'a i mało ramu i tak do pracy się nie nadaje. To tylko taki dodatek, osobiście wolę aby konsola była bardziej zabezpieczona a nie jak na xboxie najpopularniejszy w Polsce sklep z grami to "torennt"

Opublikowano

Nie no ludzie śmieszni jesteście. Gry wychodzą na X360 i PC, jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ma X360 - żadne. Przestańcie już pieprzyć o tym graniu na PC w pseudo exy z X360 bo się zwyczajnie pogrążacie. Jakby tak wszyscy grali na PC to by smutasy z PS3 od 4 lat nie sapały "Kiedy ME na PS3" albo by nie płakali, że Conviction nie ma na PS3 itp. bo wszyscy już by te gry przeszli na swoich PC. O marginesie piszecie tak jakby to była reguła, jednak jest odwrotnie.

Zastanówcie się dobrze kto tak naprawdę się w tym przypadku oszukuje.

Opublikowano

Coś w tym jest, ale z drugiej strony nie chodzi o to jakie to ma znaczenie dla posiadacza Xboxa, tylko jakie to ma znaczenie dla posiadacza PS3. A znaczenie ma takie, że może sobie pograć w te super "exy" nie posiadając Xboxa. I to są fakty.

Inna sprawa, że kompa który uciągnie te exy na maksymalnych detalach ma mało ludzi. Tylko czy naprawdę trzeba grać na najwyższych detalach? Ktoś już tu pisał, że ME2 działa na 2 letnim sprzęcie. Wniosek jest taki, że wystarczy mieć jakiegokolwiek średnio-dobrego kompa żeby sobie te tytuły sprawdzić.

A płacz, że ludzie by chcieli żeby było na PS3? Jasne, że by chcieli. Jesteśmy konsolowcami. Mimo, że na PCcie można w coś pyknąć od czasu do czasu, prawdziwego banana na ryju przynosi tylko posiadówka z padem na kanapie ;)

Opublikowano

Nie no ludzie śmieszni jesteście. Gry wychodzą na X360 i PC, jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ma X360 - żadne.

Skoro nie czujesz złości wydając ok. dwie stówki za gierkę, w którą w wyższej rozdziałce, z lepszym framerate brać PCtowa sobie pogrywa kupując oryginała za pół ceny, to szacun. Mnie takie rzeczy wkurwiają. A jeszcze bardziej, gdy ktoś ma to za darmo (wiadomo o co kaman). Grając w jakiegoś exa na PS3 mam przynajmniej pewność, że goście po drugiej stronie kabla tak samo jak i ja współfinansują sukces firmy, w której w pocie czoła (bo nie starczyło na klimatyzatory) siedzieli goście od roboty i robili gierkę. Świetne uczucie.

Opublikowano

Serio kupowanie x'a by pograć w 2-3 gry to strata kasy. Zresztą Gearsy,ME1&2 etc bez problemu chodzą na 2,5letnim lapie od mojego kumpla wiec gadanie, że trzeba do tych tytułów nie wiadomo jakiego pieca to przesada. Jak się wybierze z głową sprzęt to nie dość, że nie przepłacisz zbytnio to w dodatku sprzęt będzie służył dość długo i pozwalał na granie w nowo wydawane tytuły. Sam jak będę miał nowego pieca/laptopa ( bo stary 6letni już chodzi jakby nie mógł) to sprawię sobie Mass Effect 1&2 bo to chyba jedyne tytuły jakie mi brakuje na PS3 jeśli chodzi o gry z x'a. Podepnę piecyk do TV,dokupię ewentualnie pada, rozwalę się na fotelu i można grać.

Granie na pc ma też swoje plusy, niskie ceny gier, znacząco lepsza oprawa, wsparcie sceny modderskiej, lepsze multi itp. Lubię konsole i na nich głównie od paru lat gram, ale nie będę udawał, że rynek pc nic nie wniósł w rozwój gier. Tym bardziej nie będę go ignorował bo swoje znaczące 3gr też dołożył do tego rynku. A już na multi tylko bym grał na pc, konsolom jeszcze daleko do takiego poziomu rozwinięcia jeśli chodzi o ten aspekt gier.

A ex' to ex czyli tytuł na jedną platformę i tyle w temacie. Naciąganie tego i pisanie, a bo to ma być tylko na konsole, pc się nie liczy jest śmieszne. Takie gadki to są dobre na poziomie dzieciarni z onet.gry.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Grając w jakiegoś exa na PS3 mam przynajmniej pewność, że goście po drugiej stronie kabla tak samo jak i ja współfinansują sukces firmy, w której w pocie czoła (bo nie starczyło na klimatyzatory) siedzieli goście od roboty i robili gierkę. Świetne uczucie.

A skad wiesz, ze nie gra na uzywce?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.