Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Grając w jakiegoś exa na PS3 mam przynajmniej pewność, że goście po drugiej stronie kabla tak samo jak i ja współfinansują sukces firmy, w której w pocie czoła (bo nie starczyło na klimatyzatory) siedzieli goście od roboty i robili gierkę. Świetne uczucie.

A skad wiesz, ze nie gra na uzywce?

Za rok, może dwa lata nie będę mieć już tego problemu.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Texz, zaprawde powiadam Ci, pocieszny jestes. Masz problem, bo denerwuje Cie że:

a) ktos kupuje gre na PC za 100 zl gdy ta na x360 kosztuje 200

b) ktos piraci na x360

A sam nie zauważasz tego, że można kupić używke na PS3 za pół ceny nominalnej. Masz nadzieje, że za dwa lata lwia czesc sprzedazy bedzie stanowic dystrybucja cyfrowa. Opamietaj sie.

Opublikowano

Nie no leżę i kwiczę :D Biedny Texz nie może spokojnie grać na konsoli bo sobie głowę zaprząta tym czy jakieś bolki których nie zna finansują produkcję gier.

Niezłymi sucharami walicie :)

Paliodor - trzeba było od razu napisać, że na 10 letnim laptopie. Bo ja wcale w domu dwóch laptopów nie mam i nie wiem co są w stanie takie maszynki pociągnąć. Później taki Grigori przeczyta i się podnieca ;)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

LOL i nagle wszyscy grają na PC i je zachwalają, jaaaasne :lol: to po co wam ps3 ? dla 5 exów ? no przecież na PC macie o połowę tańsze gry multi w najlepszej wersji

Dla mnie, jeśli gra wychodzi na TYLKO X0 lub X0 i PC to znaczy jedno: jest konsolowym exem (nie ma jej na innej konsoli), dla mnie konsolowy EX a ogólnie pojmowany EX to to samo. Dlaczego? Bo PC nigdy nie traktowałem jako platformy do grania, nigdy nie kupowałem mocnych kart graficznych, nigdy go nie modernizowałem, nigdy wiele nie grałem na PC (chociaż sesje przy typowo PCtowych grach miałem). Zawsze wolałem konsole, są tańsze i lepsze (do grania).

dokładnie

Nie no ludzie śmieszni jesteście. Gry wychodzą na X360 i PC, jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ma X360 - żadne. Przestańcie już pieprzyć o tym graniu na PC w pseudo exy z X360 bo się zwyczajnie pogrążacie. Jakby tak wszyscy grali na PC to by smutasy z PS3 od 4 lat nie sapały "Kiedy ME na PS3" albo by nie płakali, że Conviction nie ma na PS3 itp. bo wszyscy już by te gry przeszli na swoich PC. O marginesie piszecie tak jakby to była reguła, jednak jest odwrotnie.

dokładnie 2x ;] wszyscy grają na PC ale modlą się o ME/SC czy L4D na ps3, nawet były petycje o te gry na ps3, beka

Nie no ludzie śmieszni jesteście. Gry wychodzą na X360 i PC, jakie to ma znaczenie dla kogoś kto ma X360 - żadne.

Skoro nie czujesz złości wydając ok. dwie stówki za gierkę, w którą w wyższej rozdziałce, z lepszym framerate brać PCtowa sobie pogrywa kupując oryginała za pół ceny, to szacun. Mnie takie rzeczy wkurwiają. A jeszcze bardziej, gdy ktoś ma to za darmo (wiadomo o co kaman). Grając w jakiegoś exa na PS3 mam przynajmniej pewność, że goście po drugiej stronie kabla tak samo jak i ja współfinansują sukces firmy, w której w pocie czoła (bo nie starczyło na klimatyzatory) siedzieli goście od roboty i robili gierkę. Świetne uczucie.

od dzisiaj będę się przejmował tym...czy koleś po drugiej stronie kupił grę za 200zł, czy koleś który mnie wyprzedził na autostradzie nie jedzie na gazie który jest 2x tańszy, czy koleś w markecie kupuje masło za taką samą cenę. Świetne uczucie.

Opublikowano
to po co wam ps3 ? dla 5 exów ?

PS3 do multiplatform + za(pipi)istych exów. PC do "exów" z Xboxa.

Tym sposobem ogrywasz około 85% wartych uwagi tytułów na tej generacji. Reszta to perełki na Wii.

Pomyślałeś o tym, że dużo tytułów konsolowych nigdy nie pojawia się na PCcie? Czasem mam wrażenie, że twój poziom inteligencji równy jest tej wiewiórce z twojego avatara.

Opublikowano

Wracajac do ploty na temat Alan wake na pc. To nie wiem skad te zdziwienie,skoro od poczatku pracowali nad wersja na pc, dopiero jakis czas przed premiera ogloszono,ze wyjdzie tylko na x'a. Pewnie teraz jak juz wydali to na konsole m$ maja czas na dlubanie przy wer. na pierwotna platforme.

Co sie tyczy dobrych ex'ow tylko na jedna platforme to tych z x'a mozna policzyc na palcach obu dloni. Tego samego nie moge powiedziec o Ps3. Chetnie wymienilbym ich liste ale pisze z kom. i mi sie nie chce. To co napisal Estel to idealny sposob by zagrac w wiekszosc hitow obecnej gen. A przy tym mozna zaoszczedzic troche kasy i miejsca potrzebnego na nastepne pudlo do grania.

Opublikowano

Duzo tytulow konsolowych nie, ale najmocniejsze tytuly tej generacji TAK. Street Fighter 4, Devil May Cry 4, Bioshock, Mass Effect, Gears of War, Splinter Cell, Red Dead Redemption, Call of Duty, Resident Evil 5, Viva Pinata, Left 4 Dead i mozna jeszcze wymieniac dlugo. Oczywiscie... na XO zostalo jeszcze sporo tytulow w exie pelnym, takich jak Fable, Forza Motorsport, Halo 3, Alan Wake, Crackdown, Batman: DA. Mimo wszystko kto chce kupowac konsole wiedzac, ze majac nawet PC sprzed 2 lat mozna zagrac w wiekszosc mocarnych tytulow z konsol.

Opublikowano

Duzo tytulow konsolowych nie, ale najmocniejsze tytuly tej generacji TAK. Street Fighter 4, Devil May Cry 4, Bioshock, Mass Effect, Gears of War, Splinter Cell, Red Dead Redemption, Call of Duty, Resident Evil 5, Viva Pinata, Left 4 Dead i mozna jeszcze wymieniac dlugo. Oczywiscie... na XO zostalo jeszcze sporo tytulow w exie pelnym, takich jak Fable, Forza Motorsport, Halo 3, Alan Wake, Crackdown, Batman: DA. Mimo wszystko kto chce kupowac konsole wiedzac, ze majac nawet PC sprzed 2 lat mozna zagrac w wiekszosc mocarnych tytulow z konsol.

Akurat RDR jeszcze nie wyszło na PC, ba nawet nie jest oficjalnie zapowiedziane, a np Fable jest na PC (pewno o dwójkę Tobie chodziło), ale ja nie o tym, żeby poprawiać literówki.

Denerwują mnie k.urewsko w tym temacie teksty typu, że go wali, że gra w jego genialnego ex na klocka milion piratów z PC albo, że mało kto ma kompa z jakimś dwujajowcem i kartą GF 8800 GT (zaraz wyskoczy Albert i napisze, że rodzice mi kupili :thumbsup: ) , bo nie oszukujmy się takii komp uciągnie na średnich detalach każda grę z klocka (pomijając dla mnie odpychający feeling z grania na PC).

W temacie gdzie na.pierdala się argumentami typu o zjadaniu konkurencji przez różowego gluta lub liczeniem 5 piksel na korzyść multiplatform na X360, to argumenty typu, że prawie każda lepsza gra na X360 jest wydawana także na PC, są bardzo poważnymi gwoździami w console wars :)

ps jeżeli Alan Wyjdzie wyjdzie na PC to może w końcu z normalną mimiką twarzy (tak, tak ograłem X na klocku, bardzo dobra)

Opublikowano

tak zauwazylem, ze jak jakis posiadacz ps3 napisze... wlasciwie to cokolwiek w tym temacie to od razu sony-boy, oszolom, itd... ale jak juz jakis x-bot pierdoli od rzeczy to wszystko jest ok i praktycznie nikogo to nie bulwersuje....

wniosek? posiadacze inych niz xbox konsol, sa zbyt tolerancyjni :<

Opublikowano

No zależy co kto lubi. Zauważ, że tytuły które podałeś to również były/są exy dla Xboxa.

Natomiast konsolę może nabyć ktoś kto chce zagrać w Bayonette, Ninja Gaiden (Sigma), inFamous, Demon's Souls, Valkyria Chronicles, Tales of Vesperia itd. Przyznam się szczerze, że nie siedzę w rynku PC więc nie wiem co tam wychodzi, a co nie. Wiem natomiast, że nie wyobrażam sobie tej generacji bez posiadania PS3 (exy). Z drugiej strony brak Xboxa mógłbym przeżyć, bo multiplatformy mam na PS3, a większość exów na PC.

Taki jest mój tok rozumowania.

Opublikowano

Batman wyszedł też na PS3. Fable 1 wyszło na PC, a trzecia część już została ogłoszona, że również zostanie wydana na piecyki. Alan Wake to też raczej pewniak.

Opublikowano

Paliodor - trzeba było od razu napisać, że na 10 letnim laptopie. Bo ja wcale w domu dwóch laptopów nie mam i nie wiem co są w stanie takie maszynki pociągnąć. Później taki Grigori przeczyta i się podnieca ;)

Więc za przeproszeniem po co się odzywasz jak nie wiesz? No nie ręce wraz z tułowiem opadają. Ja sam nie mam dobrego PC, ale mój wujek ma dwuletniego kompa (kumpel ma lepszego więc w tym poście jego PC nie będzie służył jako przykład ponieważ rozwala system). Grałem u niego w Mass Effect 2, full detal z dynamicznym oświetleniem i filtrami, rozdziała 720p. Momentami framerate spadał do 20 FPS, ale tylko czasami, brakowało tylko pada i jak na 360. Chodził Borderlands, Bioshock 1&2, Dragon Age... Więc raczej nie problemu tylko trzeba chcieć, mieć pieniądze i trochę wiedzy.

Ignorowanie PC jest niepoważne. xD

Opublikowano

Co zrobisz... jak x-boty nie mogą sie pogodzić z tym że w połowe(niby) ex'ów czy multi można pograć na 2 letnim kompie

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Xboje w tym temacie w ogóle są bardzo pocieszni. Aż nie chce się odpowiadać na ich dysputy.

Opublikowano

Dla mnie, jeśli gra wychodzi na TYLKO X0 lub X0 i PC to znaczy jedno: jest konsolowym exem (nie ma jej na innej konsoli), dla mnie konsolowy EX a ogólnie pojmowany EX to to samo. Dlaczego? Bo PC nigdy nie traktowałem jako platformy do grania, nigdy nie kupowałem mocnych kart graficznych, nigdy go nie modernizowałem, nigdy wiele nie grałem na PC (chociaż sesje przy typowo PCtowych grach miałem). Zawsze wolałem konsole, są tańsze i lepsze (do grania).

Gdzie tu jest jakiekolwiek okłamywanie (siebie)?

Oja. A ja nigdy Xboxa nie traktowałem jako platformy do grania, więc wszystkie CoDy, GTA, RDRy, Barmany, Sratmany to są exy na moją platformę!!11one

Tak brzmisz.

No skoro TY, nie traktujesz KONSOLI jako PLATFORMY DO GRANIA, to tylko twój problem.

A to, że ja Komputera Osobistego nie traktuje jako PLATFORMY DO GRANIA, to mój problem tfu, problem xbojów!!11

Zresztą, mam w głębokim poważaniu ten temat i wasze opinie o mnie czy coś takiego.

Prawda jest taka, że JA będąc XBOJEM więcej łącznie grałem na PS3, niż Wy "obiektywni gracze" (moderatorzy/uber-użytkownicy) na X1/X0.

Dziękuje dobranoc!

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

^ mistrz.

Xboje w tym temacie w ogóle są bardzo pocieszni. Aż nie chce się odpowiadać na ich dysputy.

bo xboty sa mentalnie w czasach przed kopernikiem, nic nie poradzisz na to, ze świat kręci sie wokół nich i ich ukochanej konsoli.

wiecie co robił kiedys kościół kiedy ktos mysłał inaczej niż kler? jasne, ze wiecie... tu mamy analogiczna sytuacje.

zaprzeczenie wszystkiego i istnieje tylko "jedyna prawda" :>

Opublikowano

Prawda jest taka, że JA będąc XBOJEM więcej łącznie grałem na PS3, niż Wy "obiektywni gracze" (moderatorzy/uber-użytkownicy) na X1/X0.

Jak TY chcesz to udowodnić?

Opublikowano

Gra w Mario zapewne.

Opublikowano

Super mario galaxy 2 i wszystko jasne,pewnie dlugo go nie zobaczysz :(

Opublikowano

Od jakiś paru stron dyskusja dotyczy tego, że PS3 jest lepsze bo ma pare "prawdziwych "ex-ów.

Ludzie, skoro dla was kluczowym argumentem jest to, ze ktos nie zagra w tytul ktory wy ogrywacie (no przeciez to daje najwiecej frajdy, prawda? :P ) , to wlasnie oglaszam zwyciezce "console wars" :)

kategoria konsole-Dualscreen

katregoria :wszystkie platformy-PC

i po temacie, niewazne jakie gry, jaka jakosc, jaka cena, jaka sprzedaz....cokolwiek-najwazniejsze, ze maja najwiecej Ex-ów, czyli wiadomo, ze sa najlepsze :P

Opublikowano

Źle zrozumiałeś. Tutaj chodzi o to by przemówić do rozumu posiadaczom 360, że gra która wychodzi na 360 i PC to żaden ex dla Xboxa. Proste, no, ale znów sonybojki to obłudnicy c'nie?

Opublikowano

Więc za przeproszeniem po co się odzywasz jak nie wiesz? No nie ręce wraz z tułowiem opadają. Ja sam nie mam dobrego PC, ale mój wujek ma dwuletniego kompa (kumpel ma lepszego więc w tym poście jego PC nie będzie służył jako przykład ponieważ rozwala system). Grałem u niego w Mass Effect 2, full detal z dynamicznym oświetleniem i filtrami, rozdziała 720p. Momentami framerate spadał do 20 FPS, ale tylko czasami, brakowało tylko pada i jak na 360. Chodził Borderlands, Bioshock 1&2, Dragon Age... Więc raczej nie problemu tylko trzeba chcieć, mieć pieniądze i trochę wiedzy.

Dałeś dupy koncertowo :) Paliodor pisał o laptopie, a laptop to nie PC. Ja mu odpowiedziałem w kwestii 2.5 letniego laptopa.

Co zrobisz... jak x-boty nie mogą sie pogodzić z tym że w połowe(niby) ex'ów czy multi można pograć na 2 letnim kompie

Raczej chyba posiadaczy PS3 od samego początku boli, że już nie mogą szpanować PS bo 95% tego można ograć na sprzęcie, który swego czasu kosztował 60% tego co trzeba było wyłożyć za PS3. To widać w co drugim poście typu "Wiem, że nikt inny nie zagra".

Idąc tokiem rozumowania co niektórych - "nie warto kupować X360 dla paru exów" to tak samo można powiedzieć, że nie warto kupować PS3 dla tych paru exów których nie ma na X360. A to jaki kto sprzęt wybiera to już zależy od konkretnej sytuacji w jakiej jest.

To już gusta konkretnych osób, a wasze pieprzenie jest zwyczajnie żałosne, bo czy ktoś mi powie, że jestem głupi, że chcę kupić PSP dla P3P i FF7CC ? Chyba tylko kretyn jakiś. Tak samo jak mi nikt nie powie, że nie warto X360 kupić dla Gears of War, Halo, Forza czy Alan Wake.

Opublikowano

tak zauwazylem, ze jak jakis posiadacz ps3 napisze... wlasciwie to cokolwiek w tym temacie to od razu sony-boy, oszolom, itd... ale jak juz jakis x-bot pierdoli od rzeczy to wszystko jest ok i praktycznie nikogo to nie bulwersuje....

wniosek? posiadacze inych niz xbox konsol, sa zbyt tolerancyjni :<

Moze dla tego, ze gl. obroncy Xboxa sypia jednak dobrymi argumentami. Za to fani PS3 (nie wymieniam Sonyslave'ow, bo to zal juz) czesto odpowiadaja: "wsadz sobie to w dupe", "(pipi) prawda", "(pipi)" itp. Wiec poprostu conormalniejsza osoba olewa takie odpowiedzi (i userow) i wyrabia grupie PS3 takie, a nie inne zadnie :) Oczywiscie nie mozna generalizowac, bo Ty i Estel jeszcze jestescie warci konstruktywnej odpowiedzi :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.