Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Wszystko, łącznie z headstetem który ten od X1 bił o dwie długości.

Czy ja wiem czy PS3 ma lepsza jakosc. Dawniej to tak w czasach megaawaryjnego 360 to PS3 przy nim to bezawaryjna konsola. Tutaj na 3 czesto ona pada po roku, gwarancja jest rowniez na tyle ale by dali cinowa badz naprawili musisz sie o to wyklucac. Tutaj 3 latka na 2 najczestsze awarjne e74 i rrod. Jedynie kultura pracy PS3 bija 360.

Maiden - to ci fajnie, bo mi sie nie widzi kupine drozszej konsoli dla kilkunastu gier gdy na tej tanszej mam zdecydowanie "wieksza ilosc gier" (exy/multiplatformy ktore w praktyce czesto dzialaja lepiej) bo grajac w MW1, Bioshocka, itp na 360, zakup ponowny tych gier mija sie z celem, chyba ze wtedy PS3 staje sie konsola glowna. Wii bym sie zainteresowal gdyby byla w cenie nowej PS2+100zl, obecnie to konsola dla bogaczy jak na "jakosc" ktora prezentuje i gry.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Albo dla graczy, którzy wychowali się na Nintendo i nie wyobrażają sobie nie zagrac w Mariana, Zeldę czy Metroida :) Np jak ja :)

Opublikowano

Nom, dlatego też kupiłem Wii. Co by nie było Ninni rządzi. Ale tak jak pisałem, nie na pierwszą konsolę.

Greg: Nights na Wii jest cokowiek wart czy unikać?

Edytowane przez Maiden

Opublikowano

Jakie machanie rękoma w SMG. LOL. Gra się super wygodnie.

Opublikowano

Maiden, kupsko. Uwielbiałem Nightsa na Saturnie, ten na Wii to nudy i o trzy klasy gorszy. Napisz co masz/grałeś to coś Ci polecę.

Grigori: poprzedniczki No More Heroes? Ninja Gaiden to niedościgniony wzór w dziedzinie systemu, God of War (wszystkie trzy części) to jedne z najlepszych gier ever. NMH jest od nich słabszy systemowo, natomiast jeżeli chodzi o klimat, fabułę i postacie miażdży. Nie uśmiałem się tak w żadnej grze od czasów Conkera. Dla mnie masakrator. Zresztą do niczego nie chcę Cię przekonac. Ja Wii włączam trzy razy rzadziej niż X360, ale nie wyobrażam sobie nie miec tej konsoli. X360 zresztą też :) To dla mnie idealny zestaw i konsolki cudnie się uzupełniają. Weź też poprawkę, że na Nintendo się wychowałem, więc mam spaczone spojrzenie na sprawę.

Edit: Przy NMH machanie? Czy my myślimy o tej samej grze?

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano
PS3 jest zdecydowanie najlepsza, co z tego skoro ma mało gier

Halo, mamy połowe 2009, a tu Maidan nadal siedzi w 2007 ;)

Opublikowano

Killer 7 to "troszkę" inna gra. Podobny jest styl graficzny, reszta to inna bajka. Każdą grę cenię za coś innego, akurat NMH ujęło mnie klimatem, humorem, fabułą i postaciami. God of War rozmachem, bohaterem, akcją. Ninja Gaiden bezbłędnym system walki i satysfakcją z jego wymasterowania. Coś z tym nie tak?

A co do machania, w NMH wiilotem sterujesz tylko wysokością cięc (wykonujesz je standardowo, przyciskami), i jako mini-QTE przy rzutach.

Opublikowano

No cóż, dla każdego coś miłego. Nie jestem wielkim fanem slasherów, od Dantego dostaję wysypki. Ale NMH mi się bardzo podobało i tyle. Jeżeli lubisz masterowac slashery to faktycznie NMH nie dla Ciebie. Ja czegoś innego szukam w grach

Opublikowano

No a ja właśnie mam :) Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Zelda: TP, Okami Wii (nie grałem na PS2), Mario Kart Wii, Super Smash Brawl, HotD Overkill, NMH, Wii Sport - nic podobnego na konsolach HD nie znajdę, a nie wyobrażam sobie, żebym mogł te gry (i kilka innych) odpuścic. Jasne, konsole HD mają tego o wiele więcej (na Wii nie ma rpgów, fpp poza Metroidem (który de facto fpp nie jest), normalnych racerów, strzelanek typu Gearsy i wiele, wiele innych). Posiadanie samego Wii to porażka, zanudziłbym się na śmierc i pewnie grałbym w jakieś śmieci typu Wii Play. Ale jako druga konsola sprawdza się doskonale.

Opublikowano
fpp poza Metroidem (który de facto fpp nie jest)

Wiesz w ogóle, co znaczy ten skrót?

Opublikowano
Halo, mamy połowe 2009, a tu Maidan nadal siedzi w 2007 ;)

Względem konkurencji. A ty się chyba nigdy nie zmienisz.

Opublikowano

Geez, moja pomyłka, powinno byc fps. Fpp`em Metroid jest zdecydowanie :)

Maiden, to w co już grałeś na Wii?

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Póki co w Mariana, De Bloo, HD: Overkill, Wario, Okami, Batalion Wars 2

Opublikowano

Battallion Wars 2 to porażka. W sumie nie jest to zła gra, ale... nie wciąga i tyle. Ja bym chciał Pikmina nowego zobaczyć.

Opublikowano

No to zdecydowanie Metroid Prime 3. Nie wiem czy grałeś w Metroidy na GCN, jeżeli nie to wstrzymaj się do początku września i bierz Trilogy. Oprócz tego No More Heroes, gra tania i świetna. Możesz też Mario Kart/Brawl, zależy co wolisz (Brawla chętnie wymienię na Overkilla jeżeli masz). Ale przede wszystkim Metroid i NMH.

Opublikowano

Ja swojego xboxa360 zamieniłem na Wii i nie żałuję. Wbrew pozorom jest na to dużo trudnych manualnie (nie przez sterowanie) i wymagających gier jest też kilka przygodówek w starym stylu ale oczywiście są też te tzw casualowe, ogólnie gry na Wii są trudne i stanowią dla mnie jakieś tam wyzwanie, nie to co te pierdoły w HD na Xboxie360 co przechodzą się same, ale rozumiem większość graczy jest upośledzona manulanie i mentalnie więc taki wymóg teraz.

Opublikowano
Albo dla graczy, którzy wychowali się na Nintendo i nie wyobrażają sobie nie zagrac w Mariana, Zeldę czy Metroida :) Np jak ja :)

Sentyment to nie jest dobry doraca, rynek sie zmienia, ja tez niezle wspominam N64 i GC, ale IMO Wii to kpina.

Opublikowano

Nie gram z sentymentu. I SMG i Metroid 3 to gry absolutnie wybitne.

Opublikowano

Kwestia gustu, choc nie gralem, w zasadzie bawilem sie tylko Red Stell, ale ja oczekuje bigger, better a nie weaker with lame controls Greg ;]

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bawiłeś się jedną crapowatą gierką i skreślasz cały sprzęt i wszystkie gry na niego. Cool. Też bym olał X360 gdyby jedyną grą w jaką grałem był jakiś Hour of Victory albo Jumper.

Opublikowano
Ja swojego xboxa360 zamieniłem na Wii i nie żałuję. Wbrew pozorom jest na to dużo trudnych manualnie (nie przez sterowanie) i wymagających gier jest też kilka przygodówek w starym stylu ale oczywiście są też te tzw casualowe, ogólnie gry na Wii są trudne i stanowią dla mnie jakieś tam wyzwanie, nie to co te pierdoły w HD na Xboxie360 co przechodzą się same, ale rozumiem większość graczy jest upośledzona manulanie i mentalnie więc taki wymóg teraz.

Niedlugo gry na WII tez beda przechodzily sie same za sprawa DEMO MODE czy DEMO PLAY. Siadziesz sobie na kanapie, z kanapkami i poogladasz gameplay tak jak na yt czy gt tylko ze na wlasnym TV

Opublikowano
Bawiłeś się jedną crapowatą gierką i skreślasz cały sprzęt i wszystkie gry na niego. Cool. Też bym olał X360 gdyby jedyną grą w jaką grałem był jakiś Hour of Victory albo Jumper.

Nie chodzi o to, jestem psem na grafe, a na Wii jest ubogo, poza tym mam ambiwalentne lekko mowiac odczucia do calego tego sterowania.

Opublikowano

Ja na design :) To dla mnie o wiele ważniejsze niż teksturki, AA i inne techniczne mumbo-jumbo :) Dlatego graficznie bardziej zmiażdżył mnie SMG niż większośc gier na X360. A sterowanie jak sterowanie. Jak jest dobrze pomyślane jest super, świetne urozmaicenie. Po ograniu Metroida 3 nie mogłem wrócic do gackowego sterowania w 1 i 2 (na Trilogy czekam z utęsknieniem). Nie lubię wykorzystania wiilota dla samego wykorzystania (wiishity omijam z daleka). Tak samo jest z DS.

Opublikowano

Design moze isc w parze z grafa vide Gears'y. Ale niektorzy wola wasatego ogrodnika, a niektorzy brutalny oddzial zolnierzy w realiach sci-fi.

Opublikowano
Niedlugo gry na WII tez beda przechodzily sie same za sprawa DEMO MODE czy DEMO PLAY. Siadziesz sobie na kanapie, z kanapkami i poogladasz gameplay tak jak na yt czy gt tylko ze na wlasnym TV

Może i się będą przechodziły same. Ja pisałem o tym jak jest teraz, a nie jak będzie za 5 lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.