Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

ojej chyba zabiłem najbardziej wzbudzający emocje temat swoim postem. przepraszam.:ninja:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

zadales pytanie na ktore raczej nikt nie odpowie, bo gra to "slaby średniak" i chyba nikt sie nią nie interesowal.

zagladnij do tematu gry na forum w odpowiednich dzialach...

i nie zabiles tematu tylko x-boty udaja ze powyjeżdżały na wakacje i nie ma z kim "dyskutowac" :>

Opublikowano

CoATI twój post zabił ten temat w okresie sezonu ogórkowego. Wszyscy będą się bać pisać żeby nie być posądzonym o no-life'stwo xd

Opublikowano

Dobra byłem dzisiaj przy okazji w Saturnie w KrK (mój MM to bida z nędzą). Oto moje przemyślenia:

1. Na Braviach leciały filmiki z serii make.believe a wśród nich intro GT PSP. Od razu przypomniały mi się samochody standard z GT5. :wacko:

2. Widziałem nowego Xboxa. Stary przy nim wygląda jak tania zabawka z ruskiego rynku.

3. Widziałem filmy w 3D. Niech hejterzy zamilkną, sam byłem sceptyczny co do tej technologii, ale bez okularów cała rodzinka filmu sobie nie obejrzy (także myślę o grach). Efekt głębi zajebisty, mecze, koncerty, filmy pokazują nową jakość w domowym zaciszu.

4. Szkoda, że Ninny olało Polskę... :ermm:

Opublikowano

Ciagle czegos nie rozumiem. 3D, ktore oferuja obecnie telewizory i oferowac beda gry na PS3 bedzie czy nie bedzie wymagalo okularow?

Opublikowano

Będzie.

Istnieje technologia 3D stosowna przykładowo w monitorach dla projektantów lecz tylko jedna osoba może to zobaczyć i dodatkowo musi stać mniej więcej na wprost ekranu.

Sprawdzałem jak to jest z okularami. Jak sobie chodziłem z jednej strony na drugą nie spuszczając TV z oka to obraz lekko się przesuwał lecz sam efekt się nie zatracał.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Sprawdzałem jak to jest z okularami. Jak sobie chodziłem z jednej strony na drugą nie spuszczając TV z oka to obraz lekko się przesuwał lecz sam efekt się nie zatracał.

Dopóki widzisz to co na ekranie, niezależnie od kąta patrzenia, dopóty efekt będzie widzialny. Czysta specyfika tak wyświetlanego obrazu, nie ma tu nic z magii, a tym bardziej z prawdziwego 3D.

Opublikowano

No wiem chciałem tylko sprawdzić jak to wygląda. Takie testy sobie dla siebie porobiłem. Jakby te TV kosztowały z 4000 zł, a okulary z 200 to czemu nie?

http://techhall.wordpress.com/2010/07/16/ps3-outsells-360-for-three-straight-years-worldwide/

To o czym zawsze mówiłem.

Edit: Wracając do tego 3D. W dużej mierze wszystko zależy od tego jak ten efekt został wykorzystany, takie Potwory kontra Obcy wyglądały znacznie lepiej niż jakiś tam film animowany puszczany na innym TV. Zresztą tak samo jest z HD czy Dolby Digital, znaczek jest, ale z samą jakością to bywa różnie.

Opublikowano

Nigdy nie kupię telewizora 200Hz, Full HD + okulary. Po pierwsze, nie chcę przepłacać, a w chwili obecnej cena takiego zestawu jest dla mnie przegięta, zwłaszcza że mam już porządny telewizor HD w 42 calach do grania. Co prawda HD Ready, ale mi wystarcza. Po drugie, za kilka lat, gdy podobny sprzęt będzie w podobnym zasięgu cenowym co obecnie zwykłe TV HD, zapewne wyjdą telewizory, które będą oferować 3D bez konieczności zakładania na głowę czegokolwiek. Istnieje też możliwość, że po prostu przekonam się na własnej skórze jak wygląda KZ3 w tym ejdż di we fri di i mi po prostu odwali i wezmę kredyt. Dlatego kupuję 3DS'a, żeby troszkę zneutralizować szok przed wejściem w trzeci wymiar :turned:

Opublikowano

Już takie panele są lecz jak mówiłem efekt będzie widzialny dla góra jednej osoby (możliwe, że jakiś czas dla góra dwóch). Nie wiem czy da się to przeskoczyć. Przyszłością są hologramy hehe. Także nie zamierzam tego kupować, na razie to ciekawostka, ale spodziewałem się czegoś gorszego.

Opublikowano

Świat idzie ciągle do przodu, powstają coraz to nowsze technologie przedstawiania obrazu w 3D. To jeden z nich na szybko znaleziony przez google: http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,93066,7211937,Telewizja_3D_wreszcie____bez_okularow.html

I co najlepsze jest to rozwiązanie nowe, przez zastosowanie 16 projektorów w ekranie TV. Gdyby udało się udoskonalić tą technologię i co lepsze zastosować ją w kamerach, żeby można było nagrywać obraz zewnątrz, nie tylko generowany przez komputer, może udałoby się osiągnąć zadowalający rezultat.

Opublikowano

Dałeś dupy koncertowo :) Paliodor pisał o laptopie, a laptop to nie PC. Ja mu odpowiedziałem w kwestii 2.5 letniego laptopa.

don byłeś do pogadania, ale niestety sięgnąłeś poziomu BD i Maki. Nie ma już z kim sensownie o 360 rozmawiać

dla majora trolla niestety. Sensowną dyskusję widać o x360 od kilku stron prowadzoną przez fanów ps3 :rolleyes:

Ignorowanie PC jest niepoważne. xD

Co zrobisz... jak x-boty nie mogą sie pogodzić z tym że w połowe(niby) ex'ów czy multi można pograć na 2 letnim kompie

to psboty nie mogą się pogodzić z tym, że i tak nie zagrają w te gry na ps3.

a ja mam pytanie z innej beczki. Gra Avatar na podstawie filmu J.Camerona. gierka obsługuje 3d prawda? (mówię o wersji na konsolę) no i potrzebny jest tv z obsługą 3d . jak wygląda na klocku te 3d? i pytanie. czy to jest ta sama technologia (mówie o grze avatar) co powiedzmy killzone3 i wszelkiej maści filmy "z kina"? i wyciągam wnioski, jeśli tak mozna tworzyć gierki w 3d na klocka tylko nikt sie do tego nie zabiera?? nie mówie tu o 3d z Batmana GOTY tylko tym "fajniejszym" 3d, przepraszam za chaos wypowiedzi :potter:

tak to jest ta sama technologia i pierwsza gra na konsolach która korzysta z tego 3D.

Metro 2 będzie w tym 3D ploty mówią o gears of war3.

batman GOTY to chyba 3D dla papierowych okularów ?

Dzisiaj byłem w MM i pozytywnie zaskoczyło mnie 3D, tylko cena na razie zaporowa ale może w przyszłym roku nowy TV + para okularów ;]

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

gdzie tam... to sa tylko jednorazowe wypady do kafejek internetowych na bora bora.

wracajac do 3D ;]

bedzie ciężko wtłoczyc na rynek te nowe technologie, bo a) na chwile obecna sa zbyt drogie; b) zbyt problematyczne jesli chodzi o produkcje; c) nie sa zadowalajacej jakosci

obecna technologia wymagajaca okularow to dzieło kompromisu pomiedzy kosztami produkcji a jakoscią.

czas pokaże ale od kilku lat rozwój miniaturyzacji stopniowo 'hamuje' [widac to na przykladzie rozwoju procesorów]

Opublikowano

Jak to bedzie funkcjonowac z peryferiami typu okulary, to ja dziekuje.

Opublikowano

W 1999 odpalałem sobie GTA 2 w 3D (wiem, troszkę słaby tytuł do 3D) i jakoś się grało, choć wzrok szybko się męczył. Wtedy był to zbędny ficzer, którzy szybko rzuciłem w kąt, a teraz jest to nie wiadomo jaka rewolucja. No ja was proszę. Ogromne koncerny robią nam z mózgów papkę.

Opublikowano

W 1999 odpalałem sobie GTA 2 w 3D (wiem, troszkę słaby tytuł do 3D) i jakoś się grało, choć wzrok szybko się męczył. Wtedy był to zbędny ficzer, którzy szybko rzuciłem w kąt, a teraz jest to nie wiadomo jaka rewolucja. No ja was proszę. Ogromne koncerny robią nam z mózgów papkę.

TRUE !!!

Opublikowano

Ale to nie tak że jest tylko jeden rodzaj 3D. Zobacz sobie GTA 2 w 3D w tych okularkach z Kaczora Donalda a potem Avatar w IMAXie.

Opublikowano

Ale to nie tak że jest tylko jeden rodzaj 3D. Zobacz sobie GTA 2 w 3D w tych okularkach z Kaczora Donalda a potem Avatar w IMAXie.

Karta: Asus V3800 z 1999 roku, w zestawie były dołączone okulary Asus VR-100G dzięki którym na zwykłym monitorze komputerowym można było uzyskać obraz stereoskopowy praktycznie w każdej grze obsługującej DirectX 3D lub OpenGL.

OLO patrzcie co nalazłem: http://www.stereo3d.com/asus.htm

Teraz widzę, że miałem szczęście trafiając na ten model karty. Turok 2 w 3D dawał radę, ale jak już pisałem, wolałem grać bez tych okularów.

swoją drogą popatrzcie ile tego badziewia wyszło w przeszłości: http://www.stereo3d.com/3dhome.htm

Teraz dzięki filmom kręconym w stereo-3D (tak to nazywają) udało się przekonać ludzi do noszenia na głowie okularów robiących magiczną sztuczkę z ich wzrokiem :potter: Harry, chowasz się.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Nie wiem czy dobry dział, ale ten wydaje mi się najodpowiedniejszy ponieważ dotyczy zarówno X360 jak i PS3.

Niedawno (jakiś tydzień po wydaniu nowego DLC) sega podała do wiadomości, że nie będzie supportować konsolowej wersji AvP. Także "najnowszy patch" na PC, który między innymi wprowadza zdobywanie exp za granie w Player Matches (gdzie większość pozostałych graczy się przeniosła) również się nie pojawi. Nie wiem jak sprawa wygląda na PS3, ale z własnego doświadczenia wiem, że na X360 znalezienie kogoś do Ranked Match graniczy z cudem - 10 - 15 minut czekania (czasami dłużej), a potem grasz 1 vs 2 lub 1 vs 3.

Jednocześnie gratuluję wszystkim którzy zdobyli następujące osiągnięcia (prawdopodobnie poprzez spatchowany już glitch):

- Welcome to The Party - 6k XP w Ranked Matches

- Real Nasty Habit - 18k XP w Ranked Matches

Obecnie są to chyba najtrudniejsze achievy do zdobycia (ze wszystkich wydanych gier). Pomijając ilość XP za mecz, największym problemem jest znalezienie go :(

To tyle z mojej strony. Wiem tylko jedno. Nigdy więcej nie kupię żadnej gry od segi

Link do oryginalnego wątku na forum segi - 2uzt0g3.jpg

Opublikowano

najlepszy byl gameboy 3D!

Opublikowano

Prawda taka, ze dopoki nie wyjdzie prawdziwe 3D, gdzie obraz bez okularow bezdziemy mogli ogladac pod kazdym katem to niech sobie Sony i Microsoft (bo sadze, ze Wii w te strone nie ma zamiaru mierzyc) te "rewolucje" w odbyt wsadza.

Opublikowano

maka, a ogladales np film w kinie 3d?

sprecyzuj bardziej, np. do Avatara, bo jak widzial Alicje i powie ze bylo do dupy to bedzie mial absolutna racje ;) Nie kazdy film 3D w kinie jest sobie rowny ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.