Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

I wg. Sonyslave'ow technologia bylaby bezuzyteczna.

Technologia bezuzyteczna - to wszystko co znajduje sie konsolach konkurecji, a nie na PlayStation 3. Technologia ta staje sie uzyteczna lub rewolucyjna, kiedy zostaje zajebana od konkurencji.

Edytowane przez MakaPL

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ja nie mogę. Technologia jest ta sama, ale Maka powiedz mi jak chcesz 3D osiągnąć dla całej rodziny przy jednym TV bez okularów? Bo jak?

Opublikowano

Ja nie mogę. Technologia jest ta sama, ale Maka powiedz mi jak chcesz 3D osiągnąć dla całej rodziny przy jednym TV bez okularów? Bo jak?

Przypomnij sobie jaki był rzeczywisty kąt widzenia w pierwszych modelach LCD, a jaki jest teraz.

Uwazasz, że technologia wyswietlania obrazu 3D bez okularów nie będzie udoskonalana?

Opublikowano

Ech Grigori, cóż z tego, że nie jesteśmy zmuszani-to przecież oczywiste,że ale powiedzmy sobie prawdę, czy udostepnienie nam ficzeru - co podkresliłeś " za darmo" (nie przypominam sobie, zeby jakikolwiek update poprawiający wygodę, lub rozszerzający zakres funkcji którejkolwiek konsoli był płatny), do którego wykorzystania, musimy jednak ponieść niebotyczny nakład finansowy (mówię o tym co jest w tej chwili obecne, a nie o grach, które wyjdą być może za rok, albo póżniej), jest jakimkolwiek argumentem przemawiajacym za "lepszością" jakiejśc konsoli?

Przecież nikt chyba nie watpi, ze sama technologia 3D nie jest poza zasięgiem, zadnej z obecnych konsol, ani nikt nie watpi w to, ze z chwilą spopularyzowania odbiorników 3D Nintendo (prawdopodobnie) oraz MS (na pewno ), będzie tak samo przygotowane jak Sony.

Opublikowano

Kąt widzenia na panelu LCD to jednak inna sprawa. Nie bywało tak by obraz całkowicie się zatracał, tracił tylko na barwach, kontraście... Stereoskopowe 3D rządzi się innymi prawami niż po prostu panel ciekłokrystaliczny. Ok, jest 3DS, ale tam wielkość ekranu nijak ma się do TV, sam efekt dość łatwo się zatraca. Przy okularach ten problem nie istnieje (warstwy się jedynie przesuwają, ale to akurat pewnie da się poprawić).

Jeszcze jedna sprawa. PD pracowało z Evolution nad 3D już od ponad dwóch lat więc Sony już wcześniej o tym myślało.

Jest "nowa" technologia więc ok. Zobaczymy jak się przyjmie, nikt nas nie zmusza do kupna więc spokojnie.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

a tak ogolnie o co chodzi? ze lepiej by bylo gdyby sony nie wyskoczylo z tym 3D? bo nie rozumiem.

Opublikowano

Denerwuje mnie jak ludzie patrzą tylko na czubek swojego nosa... :turned:

Myślę, że niektórzy woleliby mieszkać dalej w jaskiniach i latać za mamutami z kijem.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Czyli Sonyslave sa pewne, ze gry beda pisane pod 3D, a nie rozszczepiane na te technologie?

Opublikowano

Grigori, tyle to ja wiem tylko czekalem na odpowiedz z tej sekty M$ :>

ciekawostka:

Z takich wazniejszych elektronicznych innowacji

Microsoft:

1996: Universal Serial Bus(USB): A group of seven companies: Compaq, DEC, IBM, Intel, Microsoft, NEC and Nortel.

Sony:

1969: Video cassette: Sony

Aperture grille: Sony

1971: Videocassette recorder: Sony

1979: Walkman: Sony

1980: Compact Disc: Sony Corp, Philips Electronics

1981: Handheld electronic camera: Sony

1981: Video Floppy: Sony

1982: Compact Disc player: Sony

1982: Camcorder: Sony

1982 (date of first marketing): Pocket television: Sony

1982: Flat panel display: Sony

1984: Portable CD player: Sony

1989: Supermaneuverability: Sukhoi (Sukhoi Su-27 first performing Pugachev's Cobra)

Digital Audio Tape: Sony

PCM adaptor: Sony

trudno byc pionierem w jakiejs technologii czy nawet jej wprowadzaniu... ichuj

Opublikowano

Czyli Sonyslave sa pewne, ze gry beda pisane pod 3D, a nie rozszczepiane na te technologie?

tak są pewni, ludzie będą grać w 3d na PS3, a w tym samym czasie x-boty dalej będą sobie wmawiać że taka technologia jest do dupy, i będą obrażeni na cały świat... japie#dole :wacko:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Jak przypominam sobie Avatara (ogromny ekran, wielomilionowy budzet, lata pracy) i minimalne wrazenie jakie to na mnie wywarlo i mysle, ze na PS3 (i w przyszlosci reszcie szprzetow) bede gral na ekranie o mniejszej przekatnej to poprostu nie rozumiem zachwytu. To wszystko.

Opublikowano

maka jestes niereformowalny.

kino: siedzisz w odleglosci 10-15m od ekranu [co nie zmienia faktu, ze mozesz siedziec w pierwszych rzędach i to jest chujowe]

dom: siedzisz 2-3m od tv

proporcje panie, proporcje

Opublikowano

Widze, że ciężko jest pojąć że nie wszyscy pieją z zachwytu nad updatem wprowadzającym 3D.

Po prostu niektórzy nie padaja na kolana gdyż:

-po pierwsze, nie jest to zadna rewolucja, czy też wprowadzanie nowego standardu- jesli ktoś uważa, ze Sony przeciera jakieś szlaki, lub wprowadza nowe technologie to....to gratuluję wiedzy ;)

-po drugie, jak pisałem na chwilę obecna i jeszcze rok do przodu, wydając ok 8 kafli cieszymy się Wipeoutem i prodstą strzelanką z PSStore-i nie ważne czy zyjemy w Polsce i zarabiamy na ta przyjemność kilka miesięcy, czy jesteśmy obywatelami USA i pracujemy na to 3 dni - każdy na K3 MS 3 będzie musiał sobie jeszcze naprawdę sporo poczekać.

-po trzecie co również wspominałem, naiwnością byłoby twierdzić że MS ani Ninny nie przygotowuje się do wejścia w 3D.

-po czwarte 3D na PC nie jest wcale takie dziadowskie jak twierdzi Grigorii i sa gry które są napisane pod 3D, dlatego też nie dla wszystkich Stardust HD, czy Wipeout jest czymś oszałamiającym.

3D w grach to fajna sprawa, tyle tylko ze jeszcze trochę trzeba poczekać, nawet nie tyle co na spadki cen, ale na gry, dla których będzie sens inwestycji w tą technologię., ale żeby w tym momencie był to jakikolwiek argument...

Opublikowano

Kto tutaj pada na kolana? Jedynie można paść na twarz czytając posty. Tutaj chodzi o to, że niektórym 3D zniszczyło życie i nie mogą się pogodzić, że ta technologia istnieje przynajmniej ja tak to rozumiem. Mają ludzie problemy. :-/

Opublikowano

no 3D oferował juz NES.

sony na ta chwile stara sie przejsc szlakiem, którym ktos juz przechodzil ladne pare lat temu i to jest plan bardziej długoterminowy, a nie "na juz".

uda sie albo nie.

co do gier... zapowiedziane patche do istniejacych juz gier są, zapowiedziane gry wspierajace 3D tez.

do tego dochodza filmy.

Opublikowano

Kto tutaj pada na kolana? Jedynie można paść na twarz czytając posty. Tutaj chodzi o to, że niektórym 3D zniszczyło życie i nie mogą się pogodzić, że ta technologia istnieje przynajmniej ja tak to rozumiem. Mają ludzie problemy. :-/

Może zle się wyraziłem. Niektórzy uważają , jak ktoś sceptycznie podchodzi do 3D to oczywiście z powodu zazdrości posiadaczom PS3.

Prosty wniosek-nie oczarowało Cię 3D-jesteś xbotem, nie nadążasz za postępem , nie rozumiesz rynku itd,itd :)

Edytowane przez adi

Opublikowano

za daleko wybiegles z interpretacja wypowiedzi sonybojów

Opublikowano

Jako że bardzo często gram ze znajomymi na split/screnie to ten patent:

splitscreen bez dzielenia ekranu

jest dla mnie bardzo dużym plusem jeśli chodzi o te całe 3D. Choć i tak o zakupie 3DTV będę myślał pewnie najszybciej przy zakupie next genów.

+ Dodał MODERATOR
tip: poprzednia strona ;]

Edytowane przez CoATI

Opublikowano

Dziś w Saturnie na stanowisku posiedziałem kilka minut w tym całym 3D. Porażka, zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem. Też miałem niezłą polewkę widząc ogromne standy krzyczące do konsumenta, żeby kupował nowe telewizory LED z 3D. O wiele lepsze wrażenie zrobił na mnie ten cały iPad i nie było to wcale takie trudne.

Opublikowano

Ja mam wy(pipi)ane na to co wy tutaj wypisujecie i gdybym mial sie spinac o takie (pipi)y z forum internetowego to chodzilbym w(pipi)iony 24/7.

taa wy(pipi)ane ale od tygodnia to ty najwięcej (pipi) o xbotach/exach/pc i teraz o wojnie z 3D

Myślę, że Maka spuszczał by się nad 3D gdyby było na 360. Ok jest, ale to nie to samo co na PS3.

jest, to samo i można sprawdzić na XBL za darmo 3D, zaś u $ony trzeba chyba na dzień dobry zabulić 100zł :rolleyes:

MS grzebie przy 3D i nowych TV które nie będą wymagały okularów do 2-3 widzów jednocześnie.

Zabawne że playslavey tak jarają się 3D jak by to tylko ps3 miało je na świecie xD.

z innej beczki, powróciła plota o abonamencie do CODa

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Widziałeś Potwory kontra Obcy?

Też leciało, ale było coś lepszego. Siadałeś w fotelu z okularami na głowie. Przed sobą miałeś dotykowy panel, którym przełączałeś sobie co chcesz oglądać. Były tam trailery filmów (Terminator Salvation m.in.), trailery gier (GT5 i Uncharted 2), część jakiś muzycznych koncertów i coś jeszcze na co nie starczyło mi czasu. Wszystko promowało oczywiście Sony, czyli firma której chyba najbardziej zależy aby to całe 3D wypaliło, a ludzie do zestawu telewizor ze zbójecką ceną i śmiesznymi okularami dokupywali PS3, które to wszystko obsługiwało.

Opublikowano

Texz, jestes niefajny, bo nie czujesz rewolucji i rewelacji jakie wprowadza wlasnie Sony i powala grajacy swiat na kolana.

LOL

Opublikowano

Na kolana to powaliło świat Nintendo i genialny Reggie robiący sobie jaja z okularników na konferencji Sony

XD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.