Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

spoko MS zadbal aby nikogo cena 150euro nie zszokowala :

500x_custom_1279642602412_kinect_pricing_new.jpg

500x_custom_1279642607279_kinect_pricing_existing.jpg

Widzicie teraz sie okazuje ze daja za pol darmo ;)

oraz odpowiedz sony ;)

21jpz5k.jpg

Edytowane przez szpic

Opublikowano

taa bo mata Wii Fit rzeczywiscie komus bardzo potrzebna :mellow:

Opublikowano

i teraz nikt nie wie co napisac xD

tu drogo tam drożej... ti troche inna funkcjonalnosc, a tam nie mozna siedziec na kanapiye. cholera co by nie napisac to rozpocznie sie malutka wojenka o ceny, oplacalnosc zakupu i chujowość jednego z urządzeń xD

Opublikowano

Kinect i tak pójdzie jak woda. Preordery za 150$ w USA zrobiły sporą karierę, teraz jak wyjdzie, że to cena z grą to podejrzewam, że jeszcze podskoczą. Za tydzień będziemy mniej więcej wiedzieli jak to wyjdzie w Europie bo rynek jest tu inaczej podzielony.

Ten zestaw Arcade + Kinect zdecyduje o sukcesie wśród nowych klientów do których M$ chciał dotrzeć. Cena bardzo atrakcyjna bo konsola wychodzi za 150 Euro.

Jak sama kamera słabo będzie schodzić to pewnie szybko zejdą z ceną tak jak przy PSPGO.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Tak na szybko tylko..

Do PS Move nie jest niezbędny Navigation Controller. Można go w 100% zastąpić DS3.

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8159022,Kinect_w_Europie_za_150_euro.html?bo=1

Z taką ceną to M$ raczej naszego kraju nie pobije. Myślę, że w Europie w ogóle MS będzie miał ciężko. Wracając do Polski zobaczcie sobie na wyniki ankiety, ponad 550 zł za kamerkę na której zagram jak na razie w pontony i molestowanie tygrysa? Super okazja.

Wersja optymistyczna.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

projekt milo [czy jak to sie nazywalo] jeszcze majaczy gdzies na horyzoncie? czy porzucili projekt?

taki symulator dla domoroslych pedofili to bylby strzal w dziesiatke jesli chodzi o rynek azjatycki i po czesci europejski XD

Opublikowano

Oja, ale to zestawienie jest do bólu naciągane. Po co komu dwa Navi? Nie ma ani jednej gry, nawet z tych na dwóch graczy, która by tego wymagała.

Oczywiście bzdury piszesz, bo chociażby ten uliczny boks (nazwy nie pamiętam) wymaga dwóch kontrolerów Move.

Ta cena to jakas chu.nia max. JEszcze 100 euro bym zrozumiał, ale 150? za tyle to można będzie konsolę wyrwać. U nas obstawiam 500zł - ile osób t o kupi? Pewno sprzedaż będzie iść nie w setkach a w dziesiątkach sztuk. Dorówna popularnością Wii :] Za to Move bedzie pewnie schodzić ładnie w naszym kraju, bo cena atrakcyjna i wydaje mi się że dla laika jest to coś co bardziej przemawia niż kamerka za równowartość 2/3 konsoli.

MS musi być pewny swego wystawiając takie ceny w Europie, ciekawe czy jakieś symulacje/badania przeprowadzali.

Opublikowano

Grigori: Kupią, kupią. Tylko zamiast osobno kamery i konsoli casuale będą kupować zestaw z nowym Arcade za 300 Euro. 200 Euro konsola, 50 Euro gra i sam Kinect w takim zestawie wychodzi 50 Euro.

MaZZeo: Cena taka bo Kinect jest ewidentnie nastawiony na casuali którzy nie mają nawet X360. Ten rynek rządzi się zupełnie innymi prawami.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Xboty będą chronić ceny Kinecta ponieważ jest za wysoka, stąd takie głupowate porównania. Gdyby była ok to by nikt tego tak nie chronił, podobna sytuacja miała miejsce przy premierze PS3 kiedy to cena konsoli była bardzo wysoka.

Mam ci skana dać z nowego PSXE do artykułu Butchera i zdjęcia, na którym wywija z dwoma Move w rękach, czy dalej bedziesz pier.dolić?

Oczywiście bzdury piszesz bo Greg pisał o navi, a nie Move jak Ty. Więc może przestaniesz pier.dolić?

Jak dobrze, że kochane xboty wracają z wakacji.

Opublikowano

500xcustom1279642602412.jpg

bardzo dobre porównanie :D tyle w temacie że to kinect jest drogi, teraz playslavey będą bronić ps move bo trzeba go kupić w 10 ratach xD

@mazzeo - jemu chodzi o navi controller ta ,,gruszka''

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

ej Major, ale może trochę konsekwencji co? Bo odkąd pamiętam to jak się porywnywało cenę PS3 do X360 to Sonyfagi zaznaczały, że przecież ich maszynka ma blureja sreja, wifi i inne bzdety, temu takie drogie. Niektórzy nawet kusili się o rozpiskę cenową i próbowali udowodnić, że X360 z wszystkimi możliwościami jak PS3 wychodził drożej.

A te zestawienie wyżej kest bardzo podobne, i czemu np. w porównaniu do Wii nie wrzucić od razu Wii Fita? Przecież Kinect daje właśnie takie same możliwości jak to coś. Wszystko te obliczenia też są w miarę sensowne.

EDIT: sorra, nie ogarniam tych kontrolerów od Move, bo mnie nie interesują.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
teraz playslavey będą bronić ps move bo trzeba go kupić w 10 ratach xD

No playslavey juz raczej maja ps3 wiec im ten zestaw nie potrzebny =D

Edytowane przez jorrdqn

Opublikowano

500x_custom_1279642602412_kinect_pricing_new.jpg

500x_custom_1279642607279_kinect_pricing_existing.jpg

33m07ly.jpg

...

Sorry, ale mnie nie interesuje co piszesz. Na przyszłość polecam lekcje z czytania ze zrozumieniem.

Gdyby była ok to by nikt tego tak nie chronił, podobna sytuacja miała miejsce przy premierze PS3 kiedy to cena konsoli była bardzo wysoka.

Wersja skrócona dla MaZZeo. Może ogarniesz.

ediT: 215471989_GKZWD-L-2.jpg

Opublikowano

Jeśli idzie o Polskę. Wyciągam swoją szklaną kulę i widzę dwa rozwiązania.

1. Wersja optymistyczna. Kinect za 399 zł. Jedyna cena jaka możne funkcjonować na polskim rynku, żeby w ogóle warto było robić temu urządzeniu premierę. Haczyk? Ilość egzemplarzy minimalna. Po 5 sztuk na sklep, hurtownicy lokalni i wysyłkowi tyle tylko, żeby zaspokoić bieżące, i tak małe potrzeby. Nic nie może wyciec za granice.

2. Pesymistyczny, aka MS Polska ma nas (Was) w (pipi)e. 499 zł. W takich warunkach premiera odbędzie się u Mirskiego w ogródku i tam też pozostanie jedyny w kraju egzemplarz tego wynalazku.

Obie wersje są bardzo optymistyczne. Na prawdę wierzysz w 499 zł? Dodaj stówkę o masz naszą cenę Kinetca. Kurs euro jest taki, a nie inny.

Opublikowano

ej Major, ale może trochę konsekwencji co? Bo odkąd pamiętam to jak się porywnywało cenę PS3 do X360 to Sonyfagi zaznaczały, że przecież ich maszynka ma blureja sreja, wifi i inne bzdety, temu takie drogie. Niektórzy nawet kusili się o rozpiskę cenową i próbowali udowodnić, że X360 z wszystkimi możliwościami jak PS3 wychodził drożej.

A te zestawienie wyżej kest bardzo podobne, i czemu np. w porównaniu do Wii nie wrzucić od razu Wii Fita? Przecież Kinect daje właśnie takie same możliwości jak to coś. Wszystko te obliczenia też są w miarę sensowne.

EDIT: sorra, nie ogarniam tych kontrolerów od Move, bo mnie nie interesują.

jestes idiotą, mowisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, tak jak maka gadal o 3D xD

Ogolnie ostatnie strony ogladajac widze podobienstwo fanów xboxa do ludzi krzyczacych "tuysk zabil 95 najznamienitszych ludzi w Polsce" pod pałacem.

Głupota, brak informacji, brak obiektywizmu, zacofanie, zakłamanie, smiesznosc.

Opublikowano

Wypisuje się z tego bezmóżgiego flejma, niestety stwierdzam że wszyscy siebie warci jesteście, zwykła pomyłka i niedoczytanie wynikające porą dnia i z(pipi)ką po robocie (za co przepraszam) nie są powodem do takich pyskówek i obrażania mnie. Jeśli dalej chcecie obcyndalać kindybałą na każy news wowyłujący flejm i spuszczać się na kawałek plastiku z logiem to proszę bardzo, beze mnie jednak bo myślałem że ten temat może istnieć bez burackich postów, myliłem się. Ale pozwolę sobie ostatni raz odpisać>

Major --> ty mi nie polecaj swojego nauczyciela od czytania ze zrozumieniem. Odpisałem tylko na odpowiedź do mojego cytatu, za co sorry.

Grigori --> każdy wie że masz monopol na rację, ale nie zezwalaj sobie na takie szczeniackie riposty w moją stronę, wspierane potęgą kabla i internetu, ok? W przeciwieństwie do ciebie panie nieomylny ktoś może czegośnie wiedzieć/nie doczytać z braku czasu lub ochoty bo np. ma ciekawsze i praktyczniejsze rzeczy do roboty, niż wieczne siedzenie w tym temacie (co widać prawie zawsze w stopcę na dole strony) i oczekiwanie na dawanie upustu swoim emocjom.

capslock --> idiotę w lustrze widzisz, tyle.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nawet Alan był tylko światełkiem w tunelu na końcu którego przy znaku E3 stał koleś wymierzający liścia w twarz.

Ciekaw jestem czy kiedyś zmądrzejesz i przestaniesz takie farmazony wypisywać :)

Opublikowano
:D:D:D:D ale fajnie sie robi jeeeeeee!!!!!!!!!!!!! ogarne reszte internetu i bede z wami pisac :D
Opublikowano

Major --> ty mi nie polecaj swojego nauczyciela od czytania ze zrozumieniem. Odpisałem tylko na odpowiedź do mojego cytatu, za co sorry.

Spoko podaje wirtualną rączkę ----[

Opublikowano

Grigori --> każdy wie że masz monopol na rację, ale nie zezwalaj sobie na takie szczeniackie riposty w moją stronę, wspierane potęgą kabla i internetu, ok? W przeciwieństwie do ciebie panie nieomylny ktoś może czegośnie wiedzieć/nie doczytać z braku czasu lub ochoty bo np. ma ciekawsze i praktyczniejsze rzeczy do roboty, niż wieczne siedzenie w tym temacie (co widać prawie zawsze w stopcę na dole strony) i oczekiwanie na dawanie upustu swoim emocjom.

capslock --> idiotę w lustrze widzisz, tyle.

I to NIE są szczeniackie riposty? No, dobra, każdy ma prawo do własnego zdania.

Dyskusji nie przyglądałem się uważnie, ale mam jedną uwagę. Gdy źle zinterpretowałeś wypowiedź Grigoriego, nie chciałeś przyznać się do błędu. Nawet nie zastanowiłeś się dobrze, co napisałeś. Napisałeś "przestań pier.dolić". Dla mnie to jest maksymalnie szczeniackie, gburowate i nie wiem co jeszcze.

I nie zrzucaj tego na karb "późnej godziny". Forum to nie czat. Mogłeś się wyspać i odpowiedzieć jutro.

Tyla, jak to zwykł mawiać mój matematyk. W wojnę się nie wciskam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.