Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jesteśmy niewolnikamigrania ...najs :thumbsup: I'm so proud :D

Edytowane przez MYSZa7

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

mea culpa, mea culpa, mea culpa... [powtarza jak mantre]

faktycznie jako pierwszy uzyłem okreslenia x-bot - przefiltrowalem temat i wyskoczylo cos z sierpnia 2k9, ale to nie ten kaliber.

jestem złem tego tematu... zniszczylem poprawiajace sie stosunki pomiedzy przesympatycznymi fanami x360, a zepsutymi i zaślepionymi dziecmi playstation.

jest mi wstyd.

---------------------------------------------------------------------------

drodzy koledzy, chciałbym zauważyć, że mamy sezonon ogórkowy [ah jakie przedziwne okreslenie przedzialu czasowego] i niestety smiem twierdzić, ze co poniektórych zjada nuda spowodowana feriami letnimi.... to tez przy nadarzającej sie okazji stosowane są haniebne przytyki.

przytyki te, sa kierowane niesłusznie, co godzi w honor osób, które w tym samym czasie napotykaja na temat o nazwie 'console wars' [tfu! powinna zostać uzyta polska nazwa!] podczas poobiedniej sjesty.

Czy nie wydaje sie wam - ludu inteligentny - ze praktyki stosowane w tym temacie, nie godzą sie, by je czytac, a co gorsza uczestniczyc w nich?

Opublikowano

No tak, teraz będzie dyskusja o tym co było pierwsze, kura czy jajko. Super, na pewno w ten sposób przywrócimy świetność temu tematowi. Dzięki bd za Twój wkład.

nie ma dyskusji co było pierwsze bo wiadomo że Coati z prowokacją i posiadacze ps3 którzy podłapali to słowo ,,xbot'' i powtarzali. Więc nie rozumiem tego żalu że teraz my piszemy playslavey. Sam/sami jesteście sobie winni smrodu w temacie.

+ Dodał MODERATOR
sonyslave: cze 20 2010 00:42 by MakaPL

x-bot: lip 14 2010 18:57 by Coati

wolę być xbotem bo to brzmi tak jak coś z filmu S-F super technologie, zaawansowany program i te sprawy niż grającym niewolnikiem w lochach :D

Coati musi odejść !! ;]

Edytowane przez CoATI

Opublikowano

My xboty zawsze jesteśmy w gorszej pozycji bo playslave'ów jest zawsze i wszędzie 3 razy więcej ;)

bo np 3/4 uzytkownikow xbox'a w PL jedyne strony o X360 jakie zna to peb.pl i zatoka piratów ;)

Opublikowano

My xboty zawsze jesteśmy w gorszej pozycji bo playslave'ów jest zawsze i wszędzie 3 razy więcej ;)

bo np 3/4 uzytkownikow xbox'a w PL jedyne strony o X360 jakie zna to peb.pl i zatoka piratów ;)

Nie no ja pisałem o całym internecie :)

Opublikowano

Co ja widzę. Rzucacie się ścierwem jak politycy w sejmie. Gdzie miłość, wielopokoleniowa brać growa? I kto to jest ten cały Maka? :lol:

Opublikowano

maka to taki koles który robil syf podczas e3 i dostal bana na szałta. udziela sie w róznych tematach nastawionych na hypeowanie, trollowanie, hateowanie.

ma minimalna wiedze o rzeczach na temat których sie wypowiada i mysli, ze zawsze, ale to zawsze ma racje.

taka wersja lite BD, bez instynktu samozachowawczego :D

podobno banita z roznych for internetowych. w koncu FPE to taka enklawa dla wyrzutków internetu

edit.

Move_Vs_Wii_vs_Kinect.png

Opublikowano

color changing sphere!

Opublikowano

Dołaczana kamera plus akumulatorek zamiast baterii... massive damage!

Opublikowano

no

haha

Opublikowano

Kolejne pytanie od mojej osoby :potter: więc tak. rozumiem że podsumowanie wszystkich konsol obecnej generacji odbędzie się jak pojawi się na rynku pierwsza konsola nowej generacji od któregoś z producentów. dobrze myśle ?

Opublikowano

Zdefiniuj: konsola nowej generacji od któregoś z producentów. Jakby nie patrzeć takie 3ds może być juz rozpatrywane jako nowa komsola. Nowej generacji? A czemu by nie. wprowadza wiele nowej jakości oraz przeciera szlak dla gier w tzn. 3d.

Opublikowano

Zdefiniuj: konsola nowej generacji od któregoś z producentów. Jakby nie patrzeć takie 3ds może być juz rozpatrywane jako nowa komsola. Nowej generacji? A czemu by nie. wprowadza wiele nowej jakości oraz przeciera szlak dla gier w tzn. 3d.

no właśnie chciałem Was podpuścić :diablo: włąsnie sie zastanawialem czy 3ds to już mozna rozpatrywać jaką nową generację handheldów.

Opublikowano

Nie, podsumowanie skończy się, kiedy ostatnia z konsol ostatniego producenta zejdzie z linii produkcyjnej i trafi do sklepu.

:lol::lol::lol:

Co za bzdury.

Oznacza to, że poprzednia generacja się jeszcze nie skończyła? I nie możemy robić jakichkolwiek podsumowań? (PS2 jest nadal produkowane i sie sprzedaje)

Mimo iż wszyscy producenci (NIN, S, MS) wypuścili swoje nowe konsole. No super.

Z drugiej strony tłumaczy to twoją pewność, że PS3 przegoni X0, nie ważne że będzie to 2015 - prawdopodobnie Xklocek nie będzie produkowany (chociaż nie wiadomo), a PS3 na pewno tak. Suma sumarum, PS3 sprzeda się lepiej niż X0.

Na mój gust, to generacja się kończy (można robić podsumowania), kiedy wszyscy producenci wypuszczają na rynek swoje nowe konsole. Należy mieć na uwadze, że liczby mogą się nieznacznie zmienić.

Poprzednią generacje zakończył start PS3 w Europie.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

czyli wg/ mnie jak bym miał teraz podsumować na dzień dzisiejszy temat to pierwsze miejsce nintendo z ds i wii i potem śmiałbym napisać remis między sony a m$. uzasadniam. wii trafiło w tych co mieli trafić czyli casuale i zrobili kokosy. dlaczego ps3 i kolocek remis? na początku ps3 kiepsko było z tytułami a xbox w tedy sciągał żniwo, teraz jest odwrócenie banana ps3 pokazuje mocne tytuły a xbox powolutku sie wypala. co jeszcze daje przewage wii? to ze takie koncerny inwestują w takie poperdółki jak move czy kinect. chcą troche tego ciasta o smaku casuala.

Opublikowano

Xbox nie tyle się wypala, co po prostu Microsoft ma w dupie normalne gry i woli skupić się na kamerce. E3 dobitnie to pokazało, zapewniają sobie exy pokroju Dance Central. :teehee: Co oni zamierzają wydać w najbliższym czasie? Halo Reach, Fable 3 i Gears Of War 3 (to w 2011).

Opublikowano

Nintendo sporo zaryzykowało (przez co też częściowo stracili szacunek u niektórych swoich fanów) ale kładąc nacisk na casual stali się segmentem stojącym najwyżej w słupkach sprzedaży, których ani Sony ani M$ raczej nie prześcigną. Analitycy już okrzyknęli Wii zwycięzcą tej generacji. A to, że oba koncerny zaczynają bawić się w dodawanie kontrolerów ruchowych jest oczywiste bo takie coś się po prostu sprzedaje. Choć na Wii schodzi głównie hardware, bo software już niestety nie stoi tak słodko. Sprzedają się jedynie flagowe tytuły. Gry od third-party dev'ów często okazują się porażką lub sprzedają się poniżej oczekiwań (No More Heroes, DS Extraction, RE Darkside Chronicles, Madworld). Na Wii właśnie panuje taka chora tendencja.

Wiecie co jest dla mnie w tym najbardziej zabawne? Producenci third-party często szykują jakiś projekt dedykowany Wii, bo to konsola z możliwościami i co najważniejsze, jest dochodowym sprzętem. Tymczasem okazuje się, że dana gra się w ogóle nie sprzedaje. Co wtedy? EA już wypuści DS Extraction na PSN. Podobnie będzie z innymi grami jak tylko PS Move wejdzie w życie. Sony chyba także to przewidziało bo już zapowiedzieli, że każdy port z Wii będzie dokładnie badany pod względem jakości.

Sukces Big N to miecz obusieczny. Patcher coś tam zarzekał, że developerzy zbyt wcześnie opuścili ten sprzęt. Jednak gier, które się tam dobrze sprzedają można wyliczyć na palcach jednej dłoni. Co nie oznacza, że Wii to konsola pozbawiona wyjątkowych gier bo Metroid, Mario czy Zelda to wciąż perełki.

Opublikowano

to co napisze moze wyda sie głupie, ale każdy moze mieć gorszy rok :rolleyes: ktoś na górze w m$ źle ocenił sytuacje i podjęte decyzje na ten rok i okazały się nietrafione ( zakaładam że kinect sie kiepsko sprzeda) mam nadzieje że wyciągną wnioski i skupią sie na dobrych exach. jak za rok mnie nie zaskoczą tytułami tylko kolejnymi popierdółkami do live'a i mizianiem tygrysa po jajkach dwa w hd to zapowiadam oficjalnie że wrzuce swojego xboxa do wisły.

Opublikowano

Jeśli sądzisz, że M$ zafunduje Ci takie ex'y jak Sony to już lepiej pozbądź się swojej 360. Taka jest prawda, M$ nie ma tak dobrych studiów first-party jak Sony co pokazuje wiele gier na PS3.

Opublikowano

Jeśli sądzisz, że M$ zafunduje Ci takie ex'y jak Sony to już lepiej pozbądź się swojej 360. Taka jest prawda, M$ nie ma tak dobrych studiów first-party jak Sony co pokazuje wiele gier na PS3.

jak będe chciał takie exy jak sony to kupie kolejny raz ps3. <_< nie mozna przekreślać konsoli której pożyje jeszcze z 2 lata minimum na aktualny stan. jak bedą nadal podejmować taką politykę jaką podejmują to oczywiście będzie krucho, pożyjemy zobaczymy.

Opublikowano

Piszcie co chcecie, dla mnie 3ds to już nowa generacja handheldów, nawet jeżeli ta przez tzw. pół generację dużych konsol o której istnieniu chyba wszyscy już zdaja sobie sprawę. Grigori ma w pewnym sensie rację że chodzi tu gł. o zmianę produktu na rynku, o nic więcej. Tak właśnie jest z Nds. Na E3 oprócz Golden Sun'a nie widziałem nic sensownego na ta konsolę. Nds dogrywa ostatnich miesięcy, uwaga deweloperów skupia się teraz głównie na nowym sprzęcie. Nowa generacja handheldów staje się faktem.

Opublikowano

no nikt nie zaprzecza, ze 3ds rozpoczyna jakis nowy okres w branży gier... rozmowa bardziej krąży wokół podsumowań pewnych sukcesów/dokonan danej platformy do grania.

* celowo nie użyłem określenia "nowa generacja", bo kłóci sie to z moim pojmowaniem rynku growego i nie lubie tych słów ze wzgledu na ich "wielką moc" - niepasującą do realiów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.