Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Nooo, wiadomo przecież, że nowa generacja rozpocznie się jak Sony tak powie :lol: W końcu tak kiedyś powiedział Ken, a skoro tego nie odwołał to znaczy, że jest aktualne :lol:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Grigori, widać to było już na E3, każda następna konsola handheld, niezależnie czy od Sony czy może, kto wie od MS będzie już tylko odpowiedzią na "rzuconą rękawicę" od Nintendo. Możesz to nazywać jak chcesz, ale takie PSP i NDS powoli staje się przeszłością. Zapewne jeszcze doczekamy się kilku świetnych tytułów na PSP, ale przypomina to sytuację z X360 i PS2, gdzie ta druga konsola na siłę dogrywała swoich ostatnich hitów. Powiem więcej, przy 3DSie nawet takie 3D w PS3 i X360 (?) wydaje się przeszłością. Nie chcę nawet się zastanawiać gdzie w tym momencie jest samo Sony z tymi ich śmiesznymi okularkami i kiepskim 3D, które gdy widziałem w akcji wydawało mi się, że chyba coś było popsute. Tak więc nazywaj to jak chcesz, dla mnie to już jest nowa generacja. Reszta peletonu niczym Lance Amstrong w Tour de France w dzisiejszym górskim odcinku wyścigu.

Opublikowano

No olewanie PSP przez Sony (znowu!) jest zastanawiające, poza zajebistym God Of War Ghost of Sparta, który zmiecie całą konkurencję na tym handheldzie, nie widać nic ciekawego na horyzoncie. Capcom miał wydać Resident Evil (zapowiedziane na E3 2009), ale nic od tamtej pory o grze nie słychać. Może przerzucili tego RE na 3DS i Sony zostało z ręką w nocniku.

Opublikowano

Fajnie poczytać o tym jak to X360 się wypala/kończy w roku kiedy wypuszczono od zajebu gier na X360 :)

Opublikowano

Jeśli sądzisz, że M$ zafunduje Ci takie ex'y jak Sony to już lepiej pozbądź się swojej 360. Taka jest prawda, M$ nie ma tak dobrych studiów first-party jak Sony co pokazuje wiele gier na PS3.

MS w tym roku funduje takie exy...w dodatku więcej...zaś ps3 od marca dzielnie zbiera kurz.

o gry na 2011 będę się martwił w styczniu lub jak nie będzie w co grać, aktualnie sony wypada lepiej z zapowiedziami na 2011.

heh no i nie ma to jak porady życiowe posiadacza ps3 na temat x360 dla innego posiadacza x360 :rolleyes:

wracając do kinecta to ktoś tam pisał że nie widzi innej ceny niż 400zł w PL. Właśnie że nie, jeszcze 1-2 lata temu straszyły dyski 120GB do x360 za ok. 600zł a czasami w markecie można było trafić na cenę ponad 700zł. Podobnie może być z kinectem.....

+ Dodał MODERATOR
sonyslave: cze 20 2010 00:42 by MakaPL

x-bot: lip 14 2010 18:57 by Coati

tak to można powiedzieć że ten napisał 6mc temu xbot, ten rok temu playslave. Tu chodzi o tą prowokację którą podłapała reszta ekipy pleja.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

No tak, ale dlaczego chcesz tak generację ujmowac?

Opublikowano

według wikipedii 3DS rozpoczyna 8 generacje konsol... ogólnie, nie tylko handheldow.

jakie to płytkie....

Opublikowano

To mogę powiedzieć, że to Apple rozpoczęło nową generację konsol iPhonem... 3DS jest przełomem i już każdy kolejny handheld będzie musiał mu stawić czoła. Jednak mówienie o nowej generacji to za dużo jak na razie.

owiem więcej, przy 3DSie nawet takie 3D w PS3 i X360 (?) wydaje się przeszłością. Nie chcę nawet się zastanawiać gdzie w tym momencie jest samo Sony z tymi ich śmiesznymi okularkami i kiepskim 3D, które gdy widziałem w akcji wydawało mi się, że chyba coś było popsute.

Rozumiem, że widziałeś 3DSa na własne oczy. Jeśli tak to ok, jeśli nie to na razie polecam się wstrzymać z takimi osądami.

Opublikowano

Ah Grigori, Ty i te Twoje teorie wzięte z odbytu :lol:

Opublikowano

maka zhackowal konto Texz'a i teraz pisze jako on? tak to wyglada :>

Albert o co dokladnie Ci chodzi? mimo wyjścia tych teorii z odbytu.... trzymaja sie kupy.

Opublikowano

według wikipedii 3DS rozpoczyna 8 generacje konsol... ogólnie, nie tylko handheldow.

jakie to płytkie....

Co jest w tym złego, prosze o wyjaśnienia.

Kiedyś przeglądałem ten temat na Wikipedii i ogólnie taki podział (moim zdaniem) ma sens. Zauważcie, że każda generacja ma swoją szczególną ceche (czymś się ewidentnie wyróżnia) czy to podział na te bity, czy na coś innego. Teraz mamy gen HD, później pewnie będzie gen 3D, dlaczego nowy DS nie może rozpocząc kolejnej, 8mej generacji konsol?

Fajnie poczytać o tym jak to X360 się wypala/kończy w roku kiedy wypuszczono od za(pipi)u gier na X360

Fajnie też poczytać o sprzedaży konsol w teorii - nie biorącej zresztą pod uwagę nowego modelu X0, Halo Reach, Natala Kinecta i nowego zestawu Arcade z Kinectem za 300$/300E

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

stwierdzenie, ze 'jest to płytkie' odnosiło sie do samego określenia generacja, nie do konsoli [którą zamierzam nawet kupic]

dla mnie te podzialy na genereacje sa chore, bo do jednego worka wkladamy milion elektronicznych sprzetów, ktore zostały wydane/mialy premiere w jakims przedziale czasowym.

ale nijak sie maja do siebie... nie sa porównywalne.

slowo generacja miałoby sens gdyby został ustanowiony podzial na konsole przenośne, stacjonarki, pc [tutaj to juz idiotyzm totalny ale co tam] i gdyby te konsole zostaly przydzielane do grup sortując je wzgledem możliwości.

ok mamy ere HD, tak? no to do obecnej generacji wsadzmy tylko x360 i ps3, a wii zostawmy w poprzedniej, albo utwórzmy jakas subgrupe z vii, nowymi klonami pegazusa itd.

Opublikowano

To mogę powiedzieć, że to Apple rozpoczęło nową generację konsol iPhonem... 3DS jest przełomem i już każdy kolejny handheld będzie musiał mu stawić czoła. Jednak mówienie o nowej generacji to za dużo jak na razie.

owiem więcej, przy 3DSie nawet takie 3D w PS3 i X360 (?) wydaje się przeszłością. Nie chcę nawet się zastanawiać gdzie w tym momencie jest samo Sony z tymi ich śmiesznymi okularkami i kiepskim 3D, które gdy widziałem w akcji wydawało mi się, że chyba coś było popsute.

Rozumiem, że widziałeś 3DSa na własne oczy. Jeśli tak to ok, jeśli nie to na razie polecam się wstrzymać z takimi osądami.

Podobnie jak w przed zaznaniem orgii w HD przy premierze X360, tak i teraz wraz ze wszystkimi graczami tu na forum musimy wierzyć wszystkim tym kt?rzy trzymali konsolkę we własnych łapkach. Z reszta nie jest tak że nic nie wiemy to tej konsoli. Sa filmy, dema,techdema, trailery i wspomniane reakcje redaktorów. Mamy też własne mózgi i pamiętamy jak to było w przypadku poprzednich komsol Nintendo. Nie ma absolutnie szans żeby ta konsola nie wypaliła. Jasne, że pisanie o 8 generacji jest troszkę nad wyrost, ale jeżeli nie zaczniemy o niej już dziś pisać to kiedy?

Sorry za błędy, ale dopiero uczę się pisać na klawiaturze od Ipada.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

techdema/filmiki nie pokazuja tego o czym wszyscy trabią... nie pokazuja 3D

jak mozna sie uczyc pisac na ipadzie? przecież to jest super-intuicyjne i wygodne... przynajmniej dla mnie ;]

Opublikowano

jak mozna sie uczyc pisac na ipadzie? przecież to jest super-intuicyjne i wygodne... przynajmniej dla mnie ;]

Nie czuć klawiszy pod palcami, no i te polskie znaki bez "á". ;) ćwiczę pisanie dwoma kciukami, jakoś to mi szybko idzie.

Opublikowano

no o pisaniu bezwzrokowym należy raczej zapomnieć ;]

//edit... ale polskie znaki przecież są[wiekszosc ;]].

Opublikowano

3D na TV widziałem, na 3DS jeszcze nie więc nie będę się póki co jarał.

3D to na razie temat dosc sliski. Jezeli chodzi o kino to Avatar - rewelacja. Shrek 4 - rewelacja. Alicja - totalna padaka. Natomiast jezeli chodzi o TV to widzialem kawalek meczu - WTF? Slabo. Jakis film wlaczony na PS3 i TV od Sony i robilo to wrazenie. Poza tym, co mnie cieszy, Butch w zapowiedzi pisze, ze Killzone 3 w 3D urywa dupe, a akurat temu zgredowi ufam w opinii bo czesto mam z nim podobne zdanie.

Opublikowano

Ja tam byłem dzisiaj na Shrek 3D i powiem, że bez rewelacji. Na początku fajne, ale zaraz człowiek się przyzwyczaja, a po godzinie to już raczej bardziej przeszkadza niż bawi.

Opublikowano

Alicja w 3D słaba ? ooo to moze jest nadzieja, mam cholerna wade wzroku na lewe oko, i myslalem ze (pipi) z tego 3D widze przez to. Trzeba by sie wybrac na shreka.

Opublikowano

Różnicę w 3D już widziałem podczas wizyty w Saturnie. To jest jak z HD czy DD, zależy jak to się wykorzysta.

Opublikowano

robi sie tu powoli region filmowy ale dorzuce swoje 3 grosze. shrek 3d dobre efekty 3d? no nie wiem... juz potwory kontra obcy bardziej mi rwały gacie. szczytem gówna 3d było clash of titans w 3d. poczekam na avatar-a w 3d na blu rayu jak to bedzie wygladać na dobrym sprzecie, wtedy moze wtedy rozwaze zmiane sprzetu w domu. dla mnie ogólnie 3d ok ale w kinie. 3d w domu mówie zdecydowanie nie. a i tak pewnie sony ma juz technologie 3d bez okularów tylko najpierw beda chcieli opchnąć technologie z okularami, potem bedzie z lepszym kontrastem (czy czym tam by nie "szarpało") i na koniec bez okularów wszytsko sie sprzeda pokoleji :teehee:

wiem wiem 3d3d3d3d3d33d3d3d3d trzy de :blush:

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

znowu zabiłem temat swoim postem :potter:

Opublikowano

to nie tak... mysle, ze nikomu nie chce sie kolejny raz pisac tego samego co 2 strony temu, 5, 10... temat 3D jest walkowany od jakiegos czasu i w dalszym ciagu przywoływane sa te same argumenty i kontr argumenty...

wszystko byłoby spoko gdyby te kontrargumenty nie brzmiały; nie stać mnie na 3D wiec jest do dupy, albo nie znam sie, nie mam porownania, nie lubie nowych technologii wiec 3D to szajs i nabijanie kupujacych na pal.

ogolnie dziwi mnie to, ze jeszcze... hmmm 2 lata temu, sensowny LCD 32' kosztował jakies 5000-6000zl i nie było płaczu, a teraz [mam przed soba gazetke z media experta] sony/3D/lcd-led/tv 40' + 2pary znienawidzonych przez sceptyków okularów kosztuja 5999zl. sporo. nie zaprzeczam, ale wiadomo jakas nowość na rynku wiec musi byc droga... jak kogos nie stac [np ja] to nie kupi, kogo stac ten kupi i bedzie sie cieszył - mnie to nie boli.

Opublikowano

A co w tej chwili oferują telewizory 3D że miałbym wywalić na to blisko 6 koła? Dostępne filmy w 3D czy gry mogę wyliczyć na palcach jednej ręki. Trzeba poczekać z rok aż się trochę tego pojawi. Tutaj w głównej mierze liczę na Killzone 3 i wsparcie tej technologii ze strony Sony.

Edytowane przez NEMESIS US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.