Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No właśnie, najlepiej poczekać na rozwój wydarzeń, a przy okazji ceny zaczną spadać, tak jak teraz jest z normalnymi LCD.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ktoś tu coś o sprzedaży pisał

A dane są takie

przechwytywaniej.jpg

Nawet jeżeli dane są z Vgchartz które to prawdopodobnie fanboje xboxa i w ogóle hejterzy Piesfri

To nawet zakładając że oszukali sprzedaż X360 o 50% to i tak jest więcej i prawdopodobnie ta tendencja utrzyma się co najmniej do gwiazdki <chowa szklaną kule> :potter:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Codename: No nie ma co nowy X360 robi swoje. Obserwuję te dane od początku i jedyne co mogę powiedzieć to że popularność rewizji X360 bez obniżki cenowej to jedno wielkie pasmo niespodzianek: Jedno co zaskakuje to jak długo w USA utrzymuje się ponad 100k, a drugie to zaskakująco dobry start w regionie EMEAA.

Mnie najbardziej interesuje to czy po czasie przyjdzie wzrost sprzedaży gier.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No obecnie Xbox 360 sprzedaje się najlepiej, jednak przed E3 był na 4 miejscu za DS, Wii i PS3 i tak było przez wiele miesięcy. Fenomenem to jest właśnie DS, konsolka jest 6 lat na rynku, oferuje najsłabszą oprawę ze wszystkich dostępnych sprzętów, a niedługo w sprzedaży prawdopodobnie przegoni PS2, chyba, że 3DS zrobi swoje i ludzie przerzucą się całkowicie na niego, olewając DS'a.

Opublikowano

No obecnie Xbox 360 sprzedaje się najlepiej, jednak przed E3 był na 4 miejscu za DS, Wii i PS3 i tak było przez wiele miesięcy.

A jak było z Ps3 przed Slimem? ;)

Tyle że na Ps3 wraz z slimem przyszły mega exy xD

Edytowane przez Codename

Opublikowano

[/b]

ogolnie dziwi mnie to, ze jeszcze... hmmm 2 lata temu, sensowny LCD 32' kosztował jakies 5000-6000zl i nie było płaczu, a teraz [mam przed soba gazetke z media experta] sony/3D/lcd-led/tv 40' + 2pary znienawidzonych przez sceptyków okularów kosztuja 5999zl. sporo. nie zaprzeczam, ale wiadomo jakas nowość na rynku wiec musi byc droga... jak kogos nie stac [np ja] to nie kupi, kogo stac ten kupi i bedzie sie cieszył - mnie to nie boli.

Nie przesadzajmy...raczej polowe tej ceny ;)

Opublikowano

Codename: No nie ma co nowy X360 robi swoje. Obserwuję te dane od początku i jedyne co mogę powiedzieć to że popularność rewizji X360 bez obniżki cenowej to jedno wielkie pasmo niespodzianek: Jedno co zaskakuje to jak długo w USA utrzymuje się ponad 100k, a drugie to zaskakująco dobry start w regionie EMEAA.

Mnie najbardziej interesuje to czy po czasie przyjdzie wzrost sprzedaży gier.

W stanach zaledwie 40% z tej liczby, to nowe modele S, a pozostałe 60% to stare po obniżce. Stare już się wyprzedały, więc... sam sobie dopowiedz, bo ja wyjdę na fanboja stwierdzając oczywiste.

W Europie start Ski za to był lepszy, to fakt.

Ale do świąt się żadną siłą nie utrzyma tak duża dysproporcja X vs PS3.

Ciekaw jestem skąd to wiesz.

Ale nawet jeśli to bez znaczenia - zapotrzebowanie na "s" w USA jest tak duże, że każda kolejna dostawa schodzi na pniu, a M$ nie wyrabia z produkcją.

W UE pewnie będą mieli lżej bo po starcie zapotrzebowanie pewnie spadnie tak o 60%.

Opublikowano

Z Kotaku. Ja nie bd, nie zmyślam sobie takich danych. Poszukaj jak nie wierzysz, było w tym tygodniu.

"Bez znaczenia." xD

No stary, jak może być bez znaczenia fakt, że 60% z tych konsol sprzedało się tylko dlatego, że były na wyprzedaży?

Dobrze wiem, że w dniu premiery sprzedano wszystkie sztuki w samych preorderach, ale teraz już sobie leżą na półeczkach. Możesz sobie sprawdzić choćby w amazon czy walmart. In stock. Kolejny boom będzie dopiero na nową wersje Arcade.

Radzę sobie poczytać VGC i nie walić na oślep, jeszcze parę dni temu "s" nie można było dostać w sklepach, sklepy zablokowały składanie preorderów bo przewidywany czas realizacji wchodził już na sierpień. Jakoś w tym tygodniu miała dojść nowa dostawa właśnie.

Te Twoje "w dniu premiery" w rzeczywistości oznacza 4-5 tygodni od startu, przykro mi ale z deczka się (pipi)łeś ;)

Opublikowano

W zeszłym tygodniu blokowały preordery, a dziś można sobie od ręki kupić? Lol, sorry, ale takie zdanie mi się w głowie nie mieści.

Nie mam zamiaru się z Tobą wykłócać; przekonamy się we właściwym czasie.

Ale tu się nie ma co wykłócać bo to jest fakt. Gdzieś od drugiego tygodnia lipca nie można było składać preorderów na "s" bo sklepy nie mogły nawet sprecyzować kiedy kolejne zamówienia zostaną zrealizowane i przez 4 tygodnie od premiery "s" dostawali tylko ci co składali preordery, konsole w ogóle nie trafiały na półki sklepowe. Może teraz czyli w 6 tygodniu sprzedaży doszła jakaś większa dostawa i da się już konsole wyrwać w sklepie, tego nie neguję.

Jak nie wiesz to nie pisz.

-------------------------------------------------------------------

Śmiesznie wygląda sprzedaż X360 w Japonii - jak na standardy X360 to teraz jest cholernie wysoka :D

Opublikowano

Grigori

Nie chce używać tego słowa ale po prostu ŻAL

Robisz to co sam wytykałeś przed paroma stronami czyli starasz się negować fakty.

Chyba że na serio robisz to tylko dla beki

Opublikowano

Grigori

Robisz to co sam wytykałeś przed paroma stronami czyli starasz się negować fakty.

Fakty są takie:

4819843588_68aabb6f45.jpg

Ten zestaw zmiecie wszystko :potter: Nie są potrzebne kłótnie o sprzedaż konsol. PS3 dogania X0? wolne żarty. Król jest tylko jeden! :diablo:

I nie pomoże żaden bełkot ubermoda_fanboja-piesfri.

Opublikowano

Grigori

Fakty są takie:

4819843588_68aabb6f45.jpg

Ten zestaw zmiecie wszystko :potter: Nie są potrzebne kłótnie o sprzedaż konsol. PS3 dogania X0? wolne żarty. Król jest tylko jeden! :diablo:

I nie pomoże żaden bełkot ubermoda_fanboja-piesfri.

No to będzie bomba. Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego uniwersum, ale cholera, to sprzeda się wyśmienicie.

Opublikowano

Pisanie, ze pack z GT5 sprzeda sie lepiej niz pack z Reach jest wrecz smieszne.

Opublikowano

Grigori na czym opierasz swoja teorie?

Opublikowano

Grigori: 4 tygodnie czytania forum VGC gdzie wypowiadają się zarówno szarzy konsumenci jak i ludzie pracujący w sieciach sklepów z grami. Jak ludzie z USA piszą po 3 tygodniach, że jedyne konsole "s" jakie widzieli w sklepach to te, które pojawiły się w dniu premiery to tak jest, jak ludzie pracujący w sieciach sklepów z grami piszą pod koniec czerwca, że mają zarezerwowane już kolejne dwie dostawy, a tydzień później w sklepach internetowych wyłączana jest możliwość składania preorderów to tak jest. Nie wiem jakie mam Ci tu źródła pokazywać, wiedzą to wszyscy, którzy się interesowali tematem przez ostatnie tygodnie tylko nie Ty :) No bo nic na Kotaku nie było ;)

Opublikowano

Co do sprzedaży GT5 vs Reach, to GT5 będzie miało ciężko by sprzedać się chociażby tak dobrze jak Reach, dlaczego ? Bo aktualny poziom preorderów i systematyka sprzedaży gier z serii Halo, która była podobna w przypadku Halo 3 i ODST pokazuje, że Reach może zejść w liczbie 10 mln sztuk już w okresie między 6 a 12 miesięcy od premiery.

Opublikowano

GT 4 10.38 mln

Halo 3 11.07 mln

Faktycznie, lepiej.

:turned:

Opublikowano

Grigori: Widać mało wiesz o społeczności VGC. A jak myślisz, że się opieram na poście jakiegoś jednego anonimowego lolka z jednym postem na forum to Twój problem :)

Opublikowano

Jeszcze żadna część Halo nie sprzedała się tak dobrze jak GT3 (rekordzista w serii). Na GT5 hype jest duży, nawet te 800 failów na kółkach nie przeszkodzi w sprzedaży. Już sam "śmieszny" prolog nieźle zszedł jak na takie nie wiadomo co. Ludzie czekają na nowe GT w które zagrają na dużym TV w HD. Przy dzisiejszym marketingu SCE wynik będzie bardzo dobry. To jest marka którą wszyscy znają i kupują.

Opublikowano

Grigori: Widać mało wiesz o społeczności VGC. A jak myślisz, że się opieram na poście jakiegoś jednego anonimowego lolka z jednym postem na forum to Twój problem :)

Jak już powiedziałem, odpowiednie tematy śledziłem przez 4 tygodnie, a Ty teraz się tematem zainteresowałeś i będziesz zgrywał omnibusa :)

Opublikowano

A Halo nie jest marka, ktora wszyscy znaja i kupuja?

Opublikowano

GT 4 10.38 mln

Halo 3 11.07 mln

Faktycznie, lepiej.

:turned:

Moze sie myle, w swoim osadzie, ale Reach raczej nie sprzeda sie jak Halo 3. Ja raczej sadzilem, ze Reach zmiesci sie jakos pomiedzy trojka a ODST pod wzgledem sprzedazy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.