Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Za 5 lat wszystko Full HD max AA, cyfrowa dystrybucja, a Nintendo da Wii 2 z mozliwoscia odtwarzania DVD.

Opublikowano
Design moze isc w parze z grafa vide Gears'y. Ale niektorzy wola wasatego ogrodnika, a niektorzy brutalny oddzial zolnierzy w realiach sci-fi.

Gearsy są genialne :) Właśnie niedawno skończyłem jedynkę piąty raz i przechodzę dwójeczkę. Ja po prostu uwielbiam znakomite gry, a na jakiej konsoli one są i jak wyglądają mnie wali. Jednocześnie jestem ogromnych fanem platformówek, od nich 20parę lat temu zaczynałem przygodę z grami (Flimbo`s Quest FTW!). Jeżeli uważasz, że nie można byc jednocześnie fanem Gearsów i gier z Marianem w roli głównej?

Opublikowano
Za 5 lat wszystko Full HD max AA, cyfrowa dystrybucja, a Nintendo da Wii 2 z mozliwoscia odtwarzania DVD.

Ludzi bawi jeszcze NES, bez sensu ładować miliony w max AA itp.

Opublikowano

Wcale tak nie uwazam Greg. Najfajniejsze ejsto, to ze cena Wii w porownaniu do zaawansowania technologicznego sprzetu jest totalie z du.py.

Opublikowano

No tak, tylko co z tego? W stosunku do gier jakie oferuje z dupy nie jest. IMO oczywiście. Czemu dałem dowód w postaci kupienia tej świetnej konsolki :)

Opublikowano

W sumie ten sprzet powinni kupowac sami fanboje, dziwi mnie cholernie,z e ludzie nie majacy z branza nic wspolnego, to kupuja. Brawa za marketing dla Nintendo.

Opublikowano

E, bzdury. Wiesz jak świetnie znajomi bawili się przy Wii Sport? Albo przy Mario Kart Wii na kierownicach? Normalnie nie mają nic wspólnego z konsolami, a nawet grami. X360 nie ma szans na zrobienie takiego wrażenia. Jest za skomplikowany, pad jest ciężki do opanowania dla kompletnych nowicjuszy. Za to Wii idealnie się wpasowuje do roli szybkiej rozrywki. I za to cenię ten sprzęcik. Mam gry stricte dla siebie, jako gracza z ponad20letnim stażem i mam gry, które włączam na domowej imprezie i wszyscy świetnie się bawią

Opublikowano
No tak, tylko co z tego? W stosunku do gier jakie oferuje z dupy nie jest. IMO oczywiście. Czemu dałem dowód w postaci kupienia tej świetnej konsolki :)

Do dostepnych gier tez - cena konsoli zbyt duza, jest kilkanascie tytulow (lub kilkadziesiat) ktore zadowoli gracza w 100% tego slowa znaczeniu a nie cos ala Wii Sport, czyli minigierki. Doszedlem do wniosku ze obecnie rowniez DS stoi wysoko jak na swoje gry - znajdzie sie xx spoko gierek reszta to cwieczenie mozgu, minigierki, krojenie cebuli czy zabawa z pieskiem. Ale skoro im to sie dobrze sprzedaje to obnizac nie zamierzaja.

Konsola prosta = droga, zas trudniejsza w obsludze - tansza :} Troche to dziwne.

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

OMG, chyba jednak wypiszę te tytuły, bo niektórzy się zatrzymali kilka lat temu.

Wii:

Super Mario Galaxy, Super Smash Bros. Brawl, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Resident Evil 4: Wii Edition, Okami, Metroid Prime 3: Corruption, Tiger Woods PGA Tour 10, Punch-Out!!, Little King's Story, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Pro Evolution Soccer 2009, Super Paper Mario, MadWorld, No More Heroes, Mario Kart Wii, de Blob, Klonoa, The House of the Dead: Overkill, Trauma Center: Second Opinion, Fire Emblem: Radiant Dawn, Wario Land: Shake It!, Resident Evil: The Umbrella Chronicles

A na DS jest tego tyle, że aż mi się nie chce wymieniac. GTA, Castlevanie, Advance Warsy, kupa jrpgów z Finalami, Chrono Trigger i TWEWY na czele. Mariany, Metroid, gry muzyczne, logiczne, platformery, strzelanki, point`n`click, Phoenixy, Ninja Gaiden, Resident... MNÓSTWO.

I to nie są brain traningi, wiishity i cooking mamy. To normalne gry dla graczy ze wieloletnim stażem. Warunek? Nie można byc zaślepionym fanbojem.

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Ja pewnie w przyszłym roku zakupię DS'a dla nowego RPG Bleach; Strange Journey; GTA i tego jednego dobrego fajnala który zapomniałem jak się nazywa :-p, pewnie będzie to normalny DS Lite bo DSi ma cenę z du.py :-)

Opublikowano

GTA CHW ma byc na PSP i to ulepszone.

Opublikowano

Ale PSP nie ma dotykowego ekraniku i stylusa ;)

Ciekaw jestem jak rozwiążą kwestię sekwencji, które na DS`ie wykonywało się za pomocą drugiego ekranu & "patyczka".

Edytowane przez butch.stein

Opublikowano

Grigori, doszliśmy już do wniosku, że na PS3/X360 jest tego więcej, dużo więcej. Co nie oznacza, że na Wii nie ma wcale. GTA na PSP będzie solidnie przebudowane, ciężko będzie im dac motywy wykorzystujące możliwości DSa w porcie na PSP. A co do tych ulepszeń to zarzuc linkiem.

Opublikowano

Psyko: Mnie to GTA:CHW interesuje tylko dlatego, że przypomina pierwszą odsłonę serii, późniejszych części w nowej mechanice nawet nie tykam :-)

Opublikowano

co masz na mysli piszac "mechanika"?

wydawalo mi sie, ze ta gra ma mechanike od trojki wzwyz

a z pierwszymi dwoma czesciami laczy je kamera

podobnie jak GTA advance

dodam, ze dla mnie mechanika z jedynki to np ograniczona ilosc zyc i mozliwosc zapisania stanu gry tylko po przejsciu do nastepnego miasta (upraszczam)

Opublikowano

Psyko, polski serwis jako źródło? :lol: Postaraj się bardziej.

Opublikowano

No i dobrze :) Ja tym czasem już zapomniałem o tej grze. Na DS jest tu i teraz, na PSP kiedyś tam. Spora różnica

Opublikowano

Nie, teraz bedzie, jesien 2k9.

Opublikowano

Nadal czas przyszły. No i gra z DSa nie znika :)

Opublikowano
co masz na mysli piszac "mechanika"?

a z pierwszymi dwoma czesciami laczy je kamera

podobnie jak GTA advance

Fakt GTA Advance z pierwszymi częściami łączy kamera. Ale już z CHW na pewno nie, tutaj akcję mamy ukazaną za pomocą izometrycznego rzutu a wszystkie obiekty są w 3D. Jedyne co stoi na podobnym poziomie to grafika, bo mechanika pełnymi garściami czerpie z nowych wersji, tyle, że akcja ukazana jest w troszkę inny sposób.

Opublikowano
OMG, chyba jednak wypiszę te tytuły, bo niektórzy się zatrzymali kilka lat temu.

Wii:

Super Mario Galaxy, Super Smash Bros. Brawl, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Resident Evil 4: Wii Edition, Okami, Metroid Prime 3: Corruption, Tiger Woods PGA Tour 10, Punch-Out!!, Little King's Story, Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure, Pro Evolution Soccer 2009, Super Paper Mario, MadWorld, No More Heroes, Mario Kart Wii, de Blob, Klonoa, The House of the Dead: Overkill, Trauma Center: Second Opinion, Fire Emblem: Radiant Dawn, Wario Land: Shake It!, Resident Evil: The Umbrella Chronicles

A na DS jest tego tyle, że aż mi się nie chce wymieniac. GTA, Castlevanie, Advance Warsy, kupa jrpgów z Finalami, Chrono Trigger i TWEWY na czele. Mariany, Metroid, gry muzyczne, logiczne, platformery, strzelanki, point`n`click, Phoenixy, Ninja Gaiden, Resident... MNÓSTWO.

I to nie są brain traningi, wiishity i cooking mamy. To normalne gry dla graczy ze wieloletnim stażem. Warunek? Nie można byc zaślepionym fanbojem.

To duzo gierek na prawie 3 lata konsoli?

DS mialem 2 razy - grubaska na premiere (ze 2 lata mialem), po 2 latach, zakupilem Lite (chcialem cos by pograc 20-30min i wylaczyc w czasie nudy), i po miesiacu sprzedalem bo nie bylo ciekawych gier. DS ma spora ilosc gier ale wiekszosc to crapy, gry na podstawie bajek w kinach, tasiemce od EA - NFSy i sportowki,, porty z duzych (Lego Batman/Indy lub konwersje normalnych gier na DS jak Simsy, Pinata, Spore). Mnie kupa jrpgow nie interesuje, muzyczne to sa takie sobie (gralem w Rock Revolution jak pamietam - jak gra muzyczna to musi byc do niej kontroler), strzelanki - niby najlepsza kieszonka dla tego gatunku a gier raptem jak na 5 lat istnienia (Golden Eye, COD4/5, wiecej jakos nie pamietam). Pewnie pododobnie bylo by z PSP - masa gier z czego wiekszosc mi nie odpowiada a jak juz jest w moich upodobanach to zapewnie sa slabe, mp3/filmy/net to te "zalety" mi nie odpowiadaja - od mp3 mam swojego odtwarzacza, znacznie mniejszego, filmy to sobie ogladam ma monitorze/tv a net mam znacznie lepszy w komorce czy na EEE. Dlatego wstrzymuje sie z kieszonkami bo pewnie PSP spotkalo by to samo do Lite - sprzedaz po miesiacu. Takie jest moje zdanie - mala ilosc dobrych i interesujacych gier a cena b. duza. PS3/60 maja znacznie wieksza ilosc dobrych gier, w dodatku pienadze wlozone zwlaszcza na PS3 odbijaja sie na ilosci i jakosci gier + mozliwosci filmy, linux, klawiaturka+mysz,itp.

Edytowane przez Scorp1on

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.