Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

To teraz jestem fanem Xboxa? Nie Nintendo?

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

I to i to, nie da się nie zauważyć, że najwięcej problemów z ps3 mają właśnie fani xboxa. Im najczęściej zawiesza się konsola podczas ściągania patchy, im najczęściej psuje się O, dzięki któremu mogą patchowanie przerwać, im najczęściej przeszkadza instalacja, którą wykonują przy każdej grze na xboxa, można by tak wymieniać bez końca ;)

Opublikowano

bountyhunter: Zapomniałeś o spustach w DS3 :P Zamówiłem sobie dzisiaj nakładki na L2 i R2 bo granie w Killzone 2 zaczyna robić się denerwujące ;)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Może to dlatego, że obcując z innym sprzętem widzą wady PS3? Naaaaaah, to napewno nie to. Miałem co prawda i PSXa, i PS2, i PSP, teraz mam PS3, więc jestem ewidentnie uprzedzony do Sony i jestem fanem Microsoftu :lol:

Opublikowano

Napisalem jakie mam lacze - 25Mb/s.

Heh. mój fail :blush:

Wracając do czasu ściągania patchy. Nie jest to przecież (bezpośrednio) wina PS3, a developerów. Poza tym na PS3 patche często zawierają w sobie przynajmniej fragmenty DLC.

Co innego brak możliwości ściągania patchy w tle. Za to należy skarcić sony. Bo jak by nie patrzeć ściąganie czasami 500MB, kiedy nie da się nic zrobić z konsolą nie jest specjalnie ciekawe... <_<

Na szczęście tak wielkie patche to rzadkość.

@ Albert

Jestem zaskoczony zwiechą podczas ściągania patcha bo nigdy się z czymś takim nie spotkałem...

Opublikowano

No błąd wyskoczył. Trudno, zdaża się. Ale że nie można po prostu dociągnąc brakującej reszty tylko trzeba od nowa? Co za bezsens. Sony zalicza w tej generacji tak debilne wpadki, że aż zdziwienie mnie bierze kto tam pracuje i testuje sprzęt?!

Opublikowano

Mnie najbardziej rozbraja to, że niemal z każdą aktualizacją psuja coś w przeglądarce www. Jedną funckję dodadzą, jedną poprawią ale przy okazji zepsują jakąś. Tak się dzieje od kilku ostatnich FW. Nie wiem jak oni tam to testują...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Gigantyczne patche na PS3, też mi odkrycie. @donsterydo - jeszcze się przywitasz ze zwykłymi spustami w DS3. Też mam te nakładki i myślałem, że coś one zmienią, ale z takim profilem jak ten od Giotech to bez gra się lepiej. Nie wiem kto je testował, chyba jakiś gość z ogromnymi łapskami. Ciężko je ogarnąć, a już na pewno w KZ2 grać bez.

Opublikowano

Gigantyczne patche na PS3, też mi odkrycie. @donsterydo - jeszcze się przywitasz ze zwykłymi spustami w DS3. Też mam te nakładki i myślałem, że coś one zmienią, ale z takim profilem jak ten od Giotech to bez gra się lepiej. Nie wiem kto je testował, chyba jakiś gość z ogromnymi łapskami. Ciężko je ogarnąć, a już na pewno w KZ2 grać bez.

No ja mam dosyć spore łapy, wczoraj palec wskazujący na L2 dosłownie zawinąłem :P

Opublikowano

W takim razie może lepiej będzie Ci się grać na tych nakładkach. Dla mnie jednak to bardziej przeszkadza niż cokolwiek zmienia na lepsze.

Opublikowano

Odnośnie tej przeglądarki, to mimo iż poprawiono jej prędkość, to teraz nie można oglądać filmów z megaupload. Jak dla mnie to spora wtopa, na dodatek nie rozumiem dlaczego powstał jakiś Youtube XXL, bez komentarzy, mocno okrojony. Sony pokpiło mocno przeglądarkę, a na starcie był to jeden z atutów.

BTW: Jeśli wejdę na zawirusowaną stronę na ps3 to może coś się stać z konsolą?

Opublikowano

Nic sie nie stanie. Taki jej plus ;)

Co do megaupload to filmy działają ale nie wszystkie. Tak samo na większości innych odtwarzaczy na stronach. Część filmów nie działa (które działały wcześniej). To właśnie rzeczy, którą zepsuli w obecnym FW. W poprzednim przeglądarka nie przechowywała jak trzeba ciasteczek i w 99% przypadków nie pamiętała logowania ani ustawień na żadnych stronach po jej (przeglądarki) wyłączeniu.

Opublikowano

No właśnie, a ja miałem chytry plan obejrzenia Rodziny Soprano na ps3 i nic z tego nie wyszło :(

Opublikowano

Co do YT na PS3 to najbardziej boli kiepska jakość filmików. Czas buforowania ok, ale sama jakość woła o pomstę do nieba. Wcześniej dosyć często tej przeglądarki używałem obecnie to tylko ciekawostka.

Opublikowano

Grigori jak już dają jakiś ficzer to wypada by był wysokiej jakości.

http://www.amazon.com/gp/bestsellers/videogames/14210751/ref=pd_ts_pg_1?ie=UTF8&pg=1

Porównajcie sobie pozycję limitki GT5 do zwykłego wydania. Ciśnienie jest niezłe na 100 dni przed premierą, a fakt iż ta gra posiada licencję NASCAR pomoże sprzedaży w USA, w europie i GB licencja Top Gear i WRC, w Japonii Super GT. Te znaczki na pudełku i reklamach będą działać na konsumentów.

Opublikowano

Dlaczego PS3 jest lepsze od iksboksa i ma lepsze gry, zawsze tak będzie ?

Opublikowano

Mam 25MB downloadu i PS3 nigdy nie wykorzystalo max mojego lacza. Patche zawsze woooolno sie sciagaja (plus dlugie instalacje) w przeciwienstwie do X360 gdzie wszystko idzie z taka predkoscia na jakie lacze pozwala.

Ja mam w 8Mb/s i muszę powiedzieć że konsola ściąga szybciej niż komputer domowy, na pewno z pełna mocą (1GB danych około 50 minut do godziny). Może serwery Sony nie mają aż 25 Mb/s uploadu.

Opublikowano

Na 4 mb sciagam 1 GB na kompie w ok 35 minut, wiec to co napisales wyzej to bullshit.

Opublikowano

Na 4 mb sciagam 1 GB na kompie w ok 35 minut, wiec to co napisales wyzej to bullshit.

Policzyłem i masz rację. Z tym, że też trochę pomieszałem dane, niecałe 2GB PS3 ściąga mi w 50-60 minut, więc jest to transfer na poziomie łącza 4Mb/s a nie 8Mb/s za jakie płacę UPC.

W każdym razie ściąganie 600 MB patcha w kwadrans nie uważam za jakąś wielką niedogodność.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie przypominam sobie, by jakaś gra miała jednego aż tak wielkiego patcha. Jak się kilka nagromadzi, to owszem, ale przeciętnie patch to max 5 minut jak ma się dobre łącze (a należy zaznaczyć, że niektórzy providerzy albo routery nie współgrają idealnie na defaultowych ustawieniach z PS3, stąd może Ins nie leci pełnym łączem). Wiem, bo sam musiałem trochę pogrzebać w konfiguracji. I przyznaje, że to jest spory mankament, przynajmniej dla ludzi których boli google i że trzeba jakieś porty w routerze otworzyć. Jak do torrentów to trzeba zrobić, to już takich narzekań nie słychać. :P

Jeżeli to prawda to szybki hint dla Insa: DMZ.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie przypominam sobie, by jakaś gra miała jednego aż tak wielkiego patcha. Jak się kilka nagromadzi, to owszem, ale przeciętnie patch to max 5 minut jak ma się dobre łącze (a należy zaznaczyć, że niektórzy providerzy albo routery nie współgrają idealnie na defaultowych ustawieniach z PS3, stąd może Ins nie leci pełnym łączem). Wiem, bo sam musiałem trochę pogrzebać w konfiguracji. I przyznaje, że to jest spory mankament, przynajmniej dla ludzi których boli google i że trzeba jakieś porty w routerze otworzyć. Jak do torrentów to trzeba zrobić, to już takich narzekań nie słychać. :P

patch do gt5p mial chyba pare gb

Opublikowano

PaP nie dziala na PSN?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.