Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Open NAT, publiczne IP, porty pootwierane specjalnie dla PS3 (tak jak mam pootwierane dla X360), DMZ nic nie zmienia. Jakies rady Grigori dlaczego na PS3 predkosc transferu nie przekracza 2MB/s (lacze pozwala na 3MB/s), a czesto jest wolniej ?

PS. No chyba, ze sieciowka Wi-Fi w PS3 ma jakies ograniczenia.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dobra, przestańcie pieprzyć o tych patchach :P

Lepiej pogadajcie o tym, że w ostatnim tygodniu Reach przybyło w USA prawie tyle preorderów ile ma wszystkich w USA GT5 ;)

Bardziej pasuje do Console Wars :rolleyes:

http://www.vgchartz.com/preorders.php?date=40384

Skok w stosunku do poprzedniego tygodnia jest monstrualny jak i sama liczba, a nawet jeszcze nie rozpoczęli kampanii reklamowej, ciekawe czy to wiadomości o Forge World i Firefight Versus miały taki wpływ.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

To jest normalne, że fanom Xboxa patche ściągają się dłużej niż fanom PS3.

fani xboxa którzy wypowiadają się o ps3 przynajmniej mają te ps3 w porównaniu do fanów pleja którzy nie mając x360 są znawcami tej konsoli.

mam neta 30Mb/s i patche ściągają się cholernieee wolnooo, ściąganie dem z PSS leci w miarę OK.

To jest spora wada ps3, jakiś czas temu wpadł kumpel który chciał zobaczyć internetowe levele w lbp, wyskoczyło kilka patchy do pobrania, po 40min sobie odpuściliśmy.

Dla porównania na x360 to trwa kilka sekund-kilkanaście sekund.

Tak samo z demami na xa ściągasz i grasz na ps3 ściągasz i instalujesz :whistling:

Taka ciekawostka: demo Split Second na ps3 750mb i na Xa 800mb, pierw zacząłem ściągać na x360, przy 6-7% dołączyło ps3 żeby szanse były wyrównane. Kiedy na ps3 było 73% to na x360 finish :sweat:

----------

ktoś tam majaczył że gt5 się sprzeda bo ma Nascar... N09 na ps3 0.21 N08 0.28

Średnia sprzedaż Nascar na jednej konsoli to ok. 200tyś.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Zle zrobiles ten tescik z sciaganiem Split Second. Trzeba bylo najpierw sciagnac jedno demko i sprawdzic czas, dopiero po tym zrobic to samo z drugim. Jezeli sciagales jednoczesnie to lacze moglo nadac priorytet jednej z konsol (czy cos w tym stylu) ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No i znów potwierdza się moja teoria, że PS3 nikomu nie sprawia problemów, tylko posiadaczom xboxa ;) U mnie na łączu 20mb jest fantastycznie i żaden patch, albo patcho-dlc nie sprawia mi problemów, ani nie denerwuje. Oczywiście nie siedzę ze stoperem w dłoni i nie robię dokładnych pomiarów.

Bigdaddy, tak rzadko grasz na tym xboxie [taki zakochany fanboj i 2600g :teehee:], że kąsola specjalnie tak szybko ściągała, byś o niej pamiętał i pograł w końcu na niej :unsure:

Opublikowano

Lepiej pogadajcie o tym, że w ostatnim tygodniu Reach przybyło w USA prawie tyle preorderów ile ma wszystkich w USA GT5 ;)

Skok w stosunku do poprzedniego tygodnia jest monstrualny jak i sama liczba, a nawet jeszcze nie rozpoczęli kampanii reklamowej, ciekawe czy to wiadomości o Forge World i Firefight Versus miały taki wpływ.

Nie podniecaj się. Do premiery Reach pozostało 8 tygodni, do premiery GT 15 tygodni. Widzę, że na forum rodzi się kolejny Aaron który uważa USA za cały świat heh.

Opublikowano

Taka ciekawostka: demo Split Second na ps3 750mb i na Xa 800mb, pierw zacząłem ściągać na x360, przy 6-7% dołączyło ps3 żeby szanse były wyrównane. Kiedy na ps3 było 73% to na x360 finish :sweat:

No naprawde, niezalezny test fchvj. :potter:

Jezeli chcesz testowac szybkosc transferow na konsolach to podlacz 360 i PS3 to niezaleznych od siebie zrodel internetu o tym samym transferze. Na warunki domowe, wiarygodny test bardzo trudny do wykonania.

Co do predkosci transferow na PS3 i X360. Sprawa jest bardziej niz oczywista. Ten element na PS3 ssie okrutnie. Nie raz (pipi)icy dostaje od tego jak muli mi sciaganie aktualizacji/dem z PSN przy normalnym transferze danych, bez zwolnien na kompie. Na X360 nigdy nie zaznalem zawodu w tym aspekcie. Nie ma co sie czarowac.

Opublikowano

Nie podniecaj się. Do premiery Reach pozostało 8 tygodni, do premiery GT 15 tygodni. Widzę, że na forum rodzi się kolejny Aaron który uważa USA za cały świat heh.

Reach w 15 tygodniu przyrosło prawie 3 razy tyle preorderów w USA co GT5 w 15 tygodniu :)

Czytaj ze zrozumieniem bo widzę, że od dawna masz z tym problemy. Cały czas piszę tylko o USA, to że na innych rynkach sytuacja wygląda pewnie inaczej wiem.

Oczywiście, że USA to nie cały świat, ale w przypadku większości gier USA to 50-60% całkowitej sprzedaży.

Opublikowano

Przecież to nic nowego. Halo ma silną pozycję w Stanach od zawsze i głównie tam. Takie Halo 3 na 11mln sprzedanych kopii, 8 mln poszło w samych Stanach.

Opublikowano

Przecież to nic nowego. Halo ma silną pozycję w Stanach od zawsze i głównie tam. Takie Halo 3 na 11mln sprzedanych kopii, 8 mln poszło w samych Stanach.

Mnie to zastanawia dlatego, że w analogicznym okresie MW2 w USA miał o 40 tys. preorderów mniej i ciekaw jestem czy to trend czy jednotygodniowy wybryk. Jeśli to trend to mając większą sprzedaż w USA niż MW2 to Reach mogłoby celować w 4-5 mln w tygodniu premiery.

MW2 to jest potwór sprzedażowy: ok. 8 mln na PS3 i ok. 11 mln na X360 i tydzień w tydzień na obu łącznie schodzi 70-90 tys.

Opublikowano

Zle zrobiles ten tescik z sciaganiem Split Second. Trzeba bylo najpierw sciagnac jedno demko i sprawdzic czas, dopiero po tym zrobic to samo z drugim. Jezeli sciagales jednoczesnie to lacze moglo nadac priorytet jednej z konsol (czy cos w tym stylu) ;]

raczej nie bo na ps3 leciało jak zawsze 1mb/1s ale później jeszcze raz spróbuję tak jak napisałeś ;]

Bigdaddy, tak rzadko grasz na tym ps3 :teehee:], że kąsola specjalnie tak szybko ściągała, byś o niej pamiętał i pograł w końcu na niej :unsure:

fixed

Opublikowano

Mnie to zastanawia dlatego, że w analogicznym okresie MW2 w USA miał o 40 tys. preorderów mniej i ciekaw jestem czy to trend czy jednotygodniowy wybryk. Jeśli to trend to mając większą sprzedaż w USA niż MW2 to Reach mogłoby celować w 4-5 mln w tygodniu premiery.

Co do sprzedaży w ciągu tygodnia, to ciekawe czy jakakolwiek gra może pobić ten rekord MW2 (ponad 8 mln). Do głowy przychodzi mi tylko GTA5.

Opublikowano

Nowe GTA5 in Hollywood. Sam nie wierzę w te ploty, ale podobno goście z R* kręcili się po L.A. Z reszta jak poszukacie na googlu znajdziecie źródło. Słupek pewnie już smaruje klatę masłem.

Opublikowano

Niech zrobia London, ale wceluja w egzotyke typu Tokyo.

Opublikowano

Jak LA to pewnie powrót do san andreas :P Lecz ileż można? Niech zrobią gta moscow XD

Opublikowano

Ciekawy byłby Paryż. Zresztą takie plotki już jakiś czas temu były, niech już z tych Stanów uciekają.

Opublikowano

GTA osadzone w Anglii, mieście jak Londyn. Toż to by była Rocknrolla gier. Holy sweet mother of mercy!

Opublikowano

To ja trochę do pieca dowalę, i tak każdy wie że GTAV na ps3 będzie lepsze ^^.

Opublikowano

Jest szansa że wielkie R po Agencie ogranie ta platforma, ale szczerze mówiac, jak w to nie wierzę.

p.s. Sega Saturn ssie!

Edytowane przez Texz

Opublikowano

p.s. Sega Saturn ssie!

bo nie znasz gier na ta platforme, poza nights'em, w ktorego grales na ps2?

;]

ps. PC ssie!

Opublikowano

ps. PC ssie!

Agree

+ Ps3

DOKLADNIE

i jeszcze PSP, DS, X360, WII, PS2, Xbox, GameCube, Dreamcast, a nawet PSX!

wszystkie te konsolki ssą aż miło.

Opublikowano

ps. PC ssie!

Agree

+ Ps3

DOKLADNIE

i jeszcze PSP, DS, X360, WII, PS2, Xbox, GameCube, Dreamcast, a nawet PSX!

wszystkie te konsolki ssą aż miło.

Poka Foty 1!!!11!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.