Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ten temat nie może być już bardziej żałosny niż jest w tej chwili :P ....... CHYBA :teehee:

Opublikowano

No i znów potwierdza się moja teoria, że PS3 nikomu nie sprawia problemów, tylko posiadaczom xboxa ;) U mnie na łączu 20mb jest fantastycznie i żaden patch, albo patcho-dlc nie sprawia mi problemów, ani nie denerwuje. Oczywiście nie siedzę ze stoperem w dłoni i nie robię dokładnych pomiarów.

Bigdaddy, tak rzadko grasz na tym xboxie [taki zakochany fanboj i 2600g :teehee:], że kąsola specjalnie tak szybko ściągała, byś o niej pamiętał i pograł w końcu na niej :unsure:

NIe wiem ile osob ma 20megow lacze w Polsce, ale na bank nie jest ich wiele.

Po 2gie, moge sie z Toba zgodzic i zrozum w koncu, ze jest tak, bo przynajmniej maja porownanie, jak konsola nowej generacji powinna byc rozwiazana. Nie bede Ciebie przekonywal do niczego, nie trzeba miec stopera w reku, bo sam nie raz jak widze aktualizacje w miedzyczasie odpalam X'a i w ogole zapominam, ze mialem grac w cos na PS3 - lacze mam 4MB wiec nie jest najgorzej a i tak to w(pipi) dlugo trwa. I ta instalacja gier na dysku - dla mnie totalny bezsens, to, ze jest mozliwosc na Xie to jedno, ale to, ze jest to mus na PS3 to co innego.

Zreszta jak dla mnie pod wzgledem oproramowania, sieci, pachy, interfejsu nie ma co tych dwoch konsol porownywac, bo Sony zostalo gdzies 2 lata za konkurencja - ot co.

"jest za to za darmo" - wiem slyszalem, wolalbym placic 130 zl rocznie i miec uslugi na poziomie Liva, niz te z PSN, w ktorych nawet z kumplami podczas gry nie moge sie dogadac, bo (pipi) ich slychac...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zgodze sie - Ex'y kopia dupe, sek w tym, ze 70% mojej gry przez te ostatnie 4 lata to glownie online, na dodatek wylacznie w multiplatformy. Takie Uncharted, GoW - mimo ze to jedne z najlepszych gier w jakie gralem, po 1 -2 przejsciach odlozylem i juz do nich nie wracam.

Dlatego znowu zastanawiam sie nad odkupieniem X'a, zwlaszcza przy nadchodzacym Reach. Zreszta juz nawet nie o FPSy chodzi - na PS3 nikt prawie nie uzywa head seta - dlaczego ? bo dziala to naprawde w sposob zenujacy. Jak odpalalm X'a zaraz do pokoju czatu wchodzilo paru kumpli, szybka ustawka na mecz i klimat byl naprawde dobry - zwlaszcza komentarze podczas meczu. Poki co na takim PSN jest to po prostu niemozliwe...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dlaczego tak jest? Że przez HS'y ludzi kiepsko słychać, dlatego że sony poszło na rękę użytkownikom i udostępnili że z ps3 współpracują wszystkie słuchawki BT. A jak wiadomo niektóre są lichej jakości. (np na alledrogo za 20zł). Jak grałem z ludźmi co mieli oryginalny HS Ps była bardzo dobra jakość rozmów.

Opublikowano

Maros-a probowales porozmawiac z paroma na raz? ;-)

Co do exow-tez sie zgodze,graficznie sa najlepsze, ale nie mozna zapominac,ze x tez ma pare mocarnych tytulow...

Np. gdybym ja kupil ps3 jako 1konsole plulbym sobie w brode. Nie dosc ze na gry trzeba bylo czekac 3lata, to jeszcze rozgrywka sieciowa czesto zawodzi. Przyklad-LBP w ktore nawet na 20 megowym laczu przez dlugi okres czasu nie dalo sie grac.

Pomijam juz tak glosnego exa jak GT. To dopiero jest zal.

Wciaz,gdybym mial miec tylko 1 konsole,wybralbym ta od MS,ale na pewno zalowalbym tych paru perelek,ktorych bym nie zobczyl...

Edytowane przez easye

Opublikowano

dlaczego? w sumie nie napisal nic głupiego... tylko tyle, ze woli x'a od ps3.

to chyba jego swiete prawo c'nie?

Opublikowano

Problem z portami w ps3 również jest z Burnout'cie paradise, ale w instrukcji są jakie porty należy odblokować.

Opublikowano

demo split second:

x360 9minut 15s

ps3 20minut 10s + instalacja 1minuta 30s :sweat:

z lbp miałem to samo, pokaz slajdów a nie gra po necie

Opublikowano

Sierotka pewnie nawet nie wie, jakie ma defaultowe hasło na ustawienia w routerze, a google pali paluszki przy wpisywaniu czegokolwiek co wiąże się z ps3.

Liczy się defalut !!!

Nie po to kupuje się konsolę żeby babrać się jeszcze z routerem itd ;)

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Polecam tekst Urala w nowym PSXE, może niektórzy mondży tego foruma zrozumieją o co tak na prawdę w 3D chodzi.

Przynajmniej PS3 już od 2006 miało Wi-fi haha.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Sierotka pewnie nawet nie wie, jakie ma defaultowe hasło na ustawienia w routerze, a google pali paluszki przy wpisywaniu czegokolwiek co wiąże się z ps3.

No to mistrzu wszechwiedzacy powiedz mi co mam zrobic u siebie, zeby bylo dobrze. Tak jak pisalem poustawialem wsio i nic sie nie zmienilo. Pisze serio, mam juz dosc uposledzonego sciagania na PS3.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Widzę że nie rozumiesz różnicy

Konsola to nie Komputer żeby w niej grzebać w ustawieniach nie po to się je kupuje.

Opublikowano

No chodzi wlasnie o to, ze google mi juz nic wiecej nie powie, wszystko jest ustawione tak jak powinno byc, a transfer nadal nie jest maksymalny. X360 oraz PC bezproblemowo, PS3 i PSP niestety nie.

PS. Jest tu ktos kto ma lacze powyzej 20Mb/s i mu wszystko smiga tak jak trzeba ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

U mnie problemów nie było, pamiętam jak demo uncharteda leciało z prędkością 1.5mb na sekunde, bardzo dobra prędkość.

Opublikowano

nie wiem jak to robicie, ale ja na moim slabiutkim laczu 2mbit/s nie mam takich problemów... wszystko działa na tyle dobrze na ile pozwala samo łącze.

sa 2 wytłumaczenia:

*macie syfne routery, pewnie pentagramy

*macie osiedlowa radiówke w której pan Zdzisio blokuje porty według wlasnego widzimisię...

btw. mam router Linksysa wag200g gdyby kogos interesowalo

Opublikowano

Tak jak pisalem, u mnie transfer do 2MB/s dochodzi ale wiecej nie chce. Jutro odlacze router i podlacze bezposrednio PS3 do modemu (po kablu).

PS. Router Linksys WRT54G2, net w Toya (jedna z dwoch najwiekszych kablowek w Łodzi, nie blokuja portow).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

U mnie to samo, też mam 2Mb/s i też ściąga się szybko. Nie zauważyłem, żeby na PS3, czy X360 leciało szybciej, czy wolniej. Chyba tak samo. Problemem jest wielkośc tych cholernych patchy na PS3

Opublikowano

No ale bądźmy poważni. Ty masz problem z routerem, nie konsolą.

Weź, idź do sklepu z komputerami i poproś o router którego nie będziesz musiał konfigurować. Chciałbym zobaczyć minę sprzedawcy. xD

Tylko patche się wolno sciągają np.dzisiejszy 3.41 sciągał się w uj czasu ;)

Przy necie 5 mb/s

Komp to komp tutaj mogę się bawić a przy konsoli już mi się po prostu nie chce/nie takie są jej założenia ;)

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Jezeli blokuje to pewnie jakies porty dla torrentow (pewnie te standardowe, ktore wiekszosc providerow blokuje, zakres 6881 - 6889 itp). Tak czy inaczej zarzekaja sie, ze tego nie robia ;]

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.