Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Sierotka pewnie nawet nie wie, jakie ma defaultowe hasło na ustawienia w routerze, a google pali paluszki przy wpisywaniu czegokolwiek co wiąże się z ps3.

widocznie ciebie boli że po raz kolejny x360 jest znowu lepszy od ps3...ale ty jesteś przykrym fanboyem...

NET UPC 30mb/s, żadnych haseł i innych cudów w tym nie ma, to nie neostrada. Prędkość jest maksymalna dla urządzenia które aktualnie pracuje. NET na kablu. W ps3 mam NAT Type 1 :rolleyes:

Żeby obalić tą śmieszną teorię że to wina routera to podłączyłem ps3 bezpośrednio do modemu i dalej taki sam transfer.

Żeby nie było to nie mam problemów z netem w ps3, jedynie ściąganie na ps3 jest 2x wolniejsze niż na x360 + lipne ściąganie patchy...to wina PSN.

@ins - sprawdź jaki masz NAT Type w ps3, jeżeli 1 lub 2 to wszystko OK.

Edytowane przez bigdaddy

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Mam NAT Type 2 - inaczej byc nie moze, gdy PS3 podlaczone jest do neta przez router. Tak jak pisalem, tutaj wszystko jest wporzadku.

Opublikowano

Ustaw DMZ w rutku dla PS3 Ins.

Opublikowano

Sprawdzalem to juz Psyko, nic sie nie zmienilo.

Opublikowano

Ktos moze potwierdzic, majac na wyposazeniu lacze circa 20 mb, ze PSN wykorzystuje je w calosci?

Opublikowano

idź stąd jak nie masz nic do powiedzenia, bo nawet w tym temacie nie ma miejsca dla spamu. -grg

Opublikowano

Ktos moze potwierdzic, majac na wyposazeniu lacze circa 20 mb, ze PSN wykorzystuje je w calosci?

Po co skoro nawet mając 2MB gdy hołota rzuci się na nowo wrzucone demko czy coś innego, trzema słowami można to określić: krew z nosa. Pamiętam co było z WipEout HD w dniu premiery. Czekałem aby mi ściągnęło 1GB 2,5 bite godziny :lol:

W dni zwykłe idzie pełną prędkością. Norma.

Opublikowano

Co do portow - to maksymalnie mnie to zaczyna wqrwiac:

porty.jpg

I co teraz ? - wyjdzie LB2, Killzone 3 i beda chcieli bym dodatkowe odblokowal. Niby jak, jak juz na ruterze nie mam miejsca...

Tylko DMZ zostaje juz i mam nadzieje, ze zadziala <_<

Co do HS - na PS3 mam sluchawke Jabry, za ponad 100we, wiec myslalem, ze wystarczy, ale sprawdze na bank oryginalny headset.

EDIT2: Jeszcze DMZ zostaje... - mam nadzieje, ze sie sprawdza! :potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano

ewentualnie zmien sobie zapis w udostepnionych portach np:

3478 to 3659

9565 to 9980

i juz masz dwa "sloty mniej"

Opublikowano

nie będe ojca uczył dzieci robić, ale to temat console wars a nie helpdesk. :potter:

Opublikowano

jak już ktoś mądry powiedział, tylko właściciele xboxa maja problemy z ps3.

Jo! :woot:

Bo to smutna prawda jest. Ale zarazem fajnie jest zobaczyć sonyslave pomagającym xbotom hehe.

Przynajmniej Alan Wake dostanie dlc w przeciwieństwie do Heavy Rain.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8183735,PlayStation_na_kubeczkach___.html

Coś dla nas.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

ewentualnie zmien sobie zapis w udostepnionych portach np:

3478 to 3659

9565 to 9980

i juz masz dwa "sloty mniej"

Racja.

DMZ to strefa zdemilitaryzowana, ale nie ma się czego bać ponieważ PS3 nie może zostać zaatakowane.

Wiem, odblokuje to, zeby juz sie nie pieprzyc z portami.

http://www.thesixthaxis.com/2010/07/28/sony-introduce-ps3-firmware-patches/

To tak odnośnie wielkości updatów.

Krótko mówiąc. Wreszcie.

Chłopaki, na prawdę, w nosie mam Wasze problemy. Po dziale PS3 nikt nie chodzi i nie pieprzy że mu się coś wolno ściąga, nawet nikt tematu pomocy w takich razach nie założył. Więc wyraźnie to tylko Wy macie takie problemy, pewnie dlatego, że jak już ktoś mądry powiedział, tylko właściciele xboxa maja problemy z ps3. Weźcie może go wynieście z pokoju i się naprawi problem sam. xD

A ile oosb z dzialu PS3 ma 2 konsole ? Zreszta - sam dajesz linka do patcha, ktory ma to poprawic, po czym stwierdzasz, ze to my mamy problemy z siecia. Ja tez mam to w (pipi)e, ale fakt jest faktem, na Xie patch sciaga w 5 sec i mozesz grac, zas na PS3 srednio trwa to pare minut, po czym musisz czekac na denna instalacje. To, ze jednym to nie przeszkadza, to inna sprawa, ale tak jest i tyle. :turned:

Opublikowano

No tak, tylko posiadacze Xboxa maja problemy, ale jak sie spytalem kto mam szybsze lacze, zeby potwierdzil badz zaprzeczyl to cisza LOL Zreszta problem jest znany, wystarczy sprawdzac zagraniczne fora przy okazji pojawienia sie nowych firmware'ow.

Opublikowano

Teraz zapodam coś z PSXE, autorstwa Urala:

Wystąpił problem z dźwiękiem przez HDMI na PS3 przy 3D.

"Jak ten problem rozwiązać? Po prostu połączyć konsolę z amplitunerem tylko za pomocą kabla optycznego audio, zaś kabel HDMI wetknąć już bezpośrednio do TV. Czyli obraz będzie przesyłany bezpośrednio do TV, zaś dźwięk innym kablem popłynie do amplitunera. Pokazuje to jak dalekowzroczne było Sony gdy projektowało PS3. Pamiętacie zapowiedzi, że konsolka miała mieć aż dwa wyjścia HDMI?"

Ja dodam od siebie, że PD pracowało nad 3D z Evolution Studios już ponad dwa lata temu.

Opublikowano

nie wszyscy maja amplituner/dekoder dts/inne glosniki niz te w TV.

miejmy nadziej, ze wszystkie wpadki zostana usuniete w kolejnych updateach systemu

btw. 3d wymaga kabla hdmi 1.4. moze podlaczyli to kablem 1.3?

Opublikowano

Pamiętam ściągnie demka KZ2 w dniu jego premiery, tragedia. No, ale właśnie serwy mają przecież jakąś przepustowość. Ważne, że przy graniu online nie ma problemów (no chyba, że sama gra je stwarza).

Opublikowano

Przecież do TV to można cinchami przez wyjście AV multi dźwięk stereo puścić.

ale to nie bedzie dzialac

w takim wypadku masz av1 i av2

Opublikowano

i znowu ta gadka że posiadacze x360 mają problemy z ps3 :rolleyes: Widocznie posiadacze obu konsol mają porównanie jak to powinno działać.

Opublikowano

Po dziale PS3 nikt nie chodzi i nie pieprzy że mu się coś wolno ściąga, nawet nikt tematu pomocy w takich razach nie założył.

Zresztą, łomatko, ale wielki problem, że mając 3MB/s ściąga się z prędkością 2MB/s.

Wlasnie dlatego nikt nie chodzi i nie pieprzy, ale fakt pozostaje faktem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

pewnie dlatego, że jak już ktoś mądry powiedział, tylko właściciele xboxa maja problemy z ps3.

Pewnie dlatego, że przyzwyczaili się do bezproblemowego Xbox Live i ogólnie mniej problemowego Xboxa [pod kątem software-u, bo zaraz wyskoczycie z mitycznymi RRODami z 2006r] :whistling:

Przesiadający się Xboxowcy na gorszą usługę [PSN], chyba mogą czuć dyskomfort, prawda?

Nie można o tym pisać, bo? :rolleyes:

bo moderator ma ps3? no bez jaj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.