Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

:teehee:

a ja sprzedam swoje PSP i tez podbije wynik ! poczekam, az wyjdzie HALO Reach i kupuje nowego X'a.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Bo Reach jest tak za(pipi)iste, że trzeba razem z grą kupić dedykowaną konsolę bo inaczej nie poczuje się w pełni za(pipi)istości tej produkcji :thumbsup:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No niestety, na PS3 w to nie pogram, wtedy nie byloby o czym myslec :teehee:

Zreszta - Halo to dla mnie najlepsze multi jakie kiedykolwiek powstalo (dla wielu osob, ktore zaczynalo serie od 1 czesci). No i w koncu bede mogl skosztowac uslugi, ktorej najbardziej mi brakuje z calego Xboxa : )

Opublikowano

Według mnie to Bad Company 2 przebiło wszystkie Killzony oraz Halo. Dobrze przemyślane tryby, mapy, klasy, punktacja, nagrody, współpraca, feeling, pojazdy, bronie. Prawie, że wszystko w tej grze zagrało.

Opublikowano

B2 jest niezly, ale Halo jest hardcorowe i wymagajace wiecej skilla ^_^

Opublikowano

a ja sprzedam swoje PSP i tez podbije wynik ! poczekam, az wyjdzie HALO Reach i kupuje nowego X'a.

Ja na twoim miejscu, zamiast sprzedawać PSP by nabyć nowego Xa sprzedałbym PS3.

Dlaczego? Bo ta konsola znów zaczyna odstawać od reszty, fakt faktem miała swoje 5minut w 2009r i na początku 2010, ale teraz znów zaczyna zbierać baty. A te ciekawe gry, które już wyszły w przeciągu roku pewnie ograłeś.

PSP ma lepszą przyszłość niż PS3.

No bo na serio, mając PS3 jest na co czekać? Nie sądzę...

GT5 nie sprosta oczekiwaniom [zapomnieli o obietnicach?], LBP2 to zwykły sequel, ale nie wiem czy kogoś interesują takie gry dla dzieci, więc przemilczę po prostu, Motorstorm 3 może być ciekawy.

I już się kończy 2010.

A w 2011 taka sama posucha, prócz KZ3 który będzie przecierał szlaki 3D, ale na dzień dzisiejszy ta technologia nikogo nie interesuje. Nie mówię że jest zła czy Sony źle robi będąc pionierem w tej dziedzinie (robi bardzo dobrze!)

Jest jeszcze Infamous 2, który jest jedną wielką niewiadomą, słabiutko.

No ale samy widzicie, PS3 znów zwolniło. Słaba sprzedaż, słabe gry, słabe zapowiedzi.

Opublikowano

Jak wchodzi sie do tego tematu to mozna pier.dolnąc na zawał od tkich głupot.

Tak , wyzwijcie mnie od Sonyslaveów :potter:

Opublikowano

Byłem na wakacjach i jeszcze nie zdążyłem przeczytać wszystkich zaległości, ale wrzucam bardzo fajny filmik nt. Kinecta od Mega64. Jak już był to sry. Za kilka dni do was wrócę ;*

klik

Opublikowano

Mega64! Super!

Jordan23Carolina marna prowokacja, dobra musi być całkiem inteligentnie napisana, a to co widzę to czysta głupota.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Na PSP po prostu malo ostatnio grywam, a akurat LBP to jedna z moich ulubionych gier na tym systemie :teehee:

Gra - PRZESŁODZIAK !

Na dodatek kazda panna w to pogra :thumbsup:

No i na Killzone 3 i Motostorma poczekam.

Opublikowano

Dlaczego? Bo ta konsola znów zaczyna odstawać od reszty, fakt faktem miała swoje 5minut w 2009r i na początku 2010, ale teraz znów zaczyna zbierać baty. A te ciekawe gry, które już wyszły w przeciągu roku pewnie ograłeś.

GT5 nie sprosta oczekiwaniom [zapomnieli o obietnicach?], LBP2 to zwykły sequel, ale nie wiem czy kogoś interesują takie gry dla dzieci, więc przemilczę po prostu, Motorstorm 3 może być ciekawy.

I już się kończy 2010.

A w 2011 taka sama posucha, prócz KZ3 który będzie przecierał szlaki 3D, ale na dzień dzisiejszy ta technologia nikogo nie interesuje. Nie mówię że jest zła czy Sony źle robi będąc pionierem w tej dziedzinie (robi bardzo dobrze!)

No ale samy widzicie, PS3 znów zwolniło. Słaba sprzedaż, słabe gry, słabe zapowiedzi.

Ani jednemu słowu nie jestem w stanie przytaknąć. Sory, ale dla mnie to co napisałeś to stek bzdur. Aktualnie mocą tej konsoli to lineup exów i kilka ficzerów z multiplatformów. Dead Space 2 bardziej opłaca się kupić na PS3, MoH, Mafie 2.

Akurat Call of Duty bede kupował używki, więc nic do 360 mnie nie zachęca. Kupuję ją dla exów, ktorych nie mialem okazji jeszcze ograć.

Opublikowano

A ja zadnego multiplatformera nie kupilbym na PS3. Nie dosc, ze na Xie zawsze ciut lepiej wygladaja, to mozna byc pewnym ultra dobrego online.

Dlaczego DS 2, czy Mafie oplaca sie kupic na PS3 ?

Opublikowano

DS2 dla Dead Space Extraction w HD, a Mafie 2 dla ekskluzywnego DLC.

Poza tym, nie rozpowiadaj bujd o ciut lepiej wygladajacych multi na X360. To wszystko zawsze zalezalo od gustu i odpowiedniej kalibracji telewizora. Nigdy u mnie multi nie wygladaly tak jak w filmikach comparison, wiec cut this crap, ok? ;)

Opublikowano

a ja nie mowie o multi - sorry, ale w takie gry jak Dead Space, czy Mafie, to multi nawet nie odpale...

Mowie o grach w singlu (kampaniach na 1 gracza), ala MW2, Fight Night, nawet glupia FIFA 10 byla ladniejsza na Xie - przykladow jest bardzo duzo. Roznice nie sa ogromne, ale je widac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

I już się kończy 2010.

no i jeszcze premiera move bedzie gwoździem do trumny <troll> ( a tak powaznie to faktycznie od marca to sony kurz z półek zbiera :sorcerer: ) nie mówie o jakis balaskach typu mod nation racer itp bo to taki ex jak snajper na xboxa 360 :flag_of_truce:

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

a ja nie mowie o multi - sorry, ale w takie gry jak Dead Space, czy Mafie, to multi nawet nie odpale...

Mowie o grach w singlu (kampaniach na 1 gracza), ala MW2, Fight Night, nawet glupia FIFA 10 byla ladniejsza na Xie - przykladow jest bardzo duzo. Roznice nie sa ogromne, ale je widac.

Dżis, pisząc multi w tym kontekscie, mam na myśli multiplatform a nie tryb multiplayer. Darmowy Extraction w HD i fabularne DLC do Mafii 2 to dla mnie odlotowa sprawa i nie ma problemu z zastanawianiem się na którą platforme kupić, jeżeli się obie posiada, według mnie.

I cały czas wałkujesz temat lepszych multiplatformów na 360 niz na PS3. Kurde, przecież to jest bzdura. Jeszcze raz powtórze, jak się ma odpowiednio skalibrowany telewizor to nie widzisz tej różnicy.

Jeżeli już na ten temat powstają spory to w oparciu o kwestie frameratu, pop-upingu czy v-sync. Ale graficznie, czołowi deweloperzy, czyli tacy, których grami się wszyscy na forum delektujemy, wyglądają tak samo.

Opublikowano

okej - to mam zle skalibrowany telewizor, dlatego FIFA 10 jest ostrzejsza na moim Xie i ma bardzie zywe kolory, przez co ladniej wyglada. Nie ma co sie o to sprzeczac. :teehee:

Opublikowano

Poza kilkoma wybrykami natury (szczególnie Bayonetta) obecnie multiplatformy na obu systemach nie różnią się praktycznie niczym lub różnice są minimalne (i nie zawsze na + dla X360) ale pisanie, że gier okaleczonych na PS3 nie ma jest też bzdurą.

Jeśli mowa o głośnych/dużych tytułach najlepszym przykładem będą tu GTA 4 i świeże RDR, które na PS3 odstają graficznie (nie tylko framerate).

GTA 4 i RDR - niższa rozdzielczość.

GTA 4 - brak AA

GTA 4 - brak odbić ruchomych obiektów (samochody, łodzie itd) w wodzie

RDR - mniejsza odległość w jakiej pojawiają się niektóre cienie

RDR - rzadsza drobna roślinność (głównie trawa)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Poza kilkoma wybrykami natury (szczególnie Bayonetta) obecnie multiplatformy na obu systemach nie różnią się praktycznie niczym lub różnice są minimalne (i nie zawsze na + dla X360) ale pisanie, że gier okaleczonych na PS3 nie ma jest też bzdurą.

Jeśli mowa o głośnych/dużych tytułach najlepszym przykładem będą tu GTA 4 i świeże RDR, które na PS3 odstają graficznie (nie tylko framerate).

GTA 4 i RDR - niższa rozdzielczość.

GTA 4 - brak AA

GTA 4 - brak odbić ruchomych obiektów (samochody, łodzie itd) w wodzie

RDR - mniejsza odległość w jakiej pojawiają się niektóre cienie

RDR - rzadsza drobna roślinność (głównie trawa)

pierwszy assassins creed i bioshock na ps3 też raził mocno, paczami poratowali na szczęscie ale pierwsze wrażenie było "wtf?". te dwa tytuły najbardziej mnie zabolały.

btw multiplatformy w wiekszości lepiej wyglądaj na kloca, jedyny tytuł jaki przychodzi mi do głowy narazie jest final fantasy 13. na ps3 jest o niebo ładniejszy.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Po co przywołać gry z przeszłości? Obecnie oprócz paru przypadków wersje na PS3 w niczym nie ustępują tym z 360. Niektórzy dale żyją w latach 2006-2008 jak widać.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Bo jak to pisze Coelho:

wszystko co zdarza się raz, może się już nie przydarzyć nigdy więcej, ale to, co zdarza się dwa razy, zdarzy się na pewno po raz trzeci.

:lol:

Ide o zaklad, ze jeszcze pare produkcji takich przed nami - z prostej przyczyny - na X'a te gry sie po porstu latwiej programuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.