Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No ok pS3 to faktycznie inna architektura co pokazują najnowsze exy na PS3.

Edit: Tutaj też chodzi o umiejętności developera.

Edytowane przez MajorZero64

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

jasne, ale kazdy ma to w (pipi)e, bo liczy sie zarobek. Skoro sprzedaja taka Beyonette i tak i tak na PS3, to co maja wiecej godzin na to poswiecac.

Wlasnie - ktos ma dane jak te dwa tytuly sie sprzedaly wzgledem siebie na obu platformach ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

PS3: 700,567

Xbox 360: 641,456

Tak tutaj chodzi o zarobki. Tak naprawdę wypuszczenie zbliżonych jakościowo wersji wymaga czasu i pieniędzy, a niektóre studia na to nie stać bądź są naciskane przez wydawcę. Czy to chodzi o PS3 czy 360, Wii, PC...

Opublikowano

Ano wlasnie - i znowu dochodzimy do wspolnych wnioskow :thumbsup:

Opublikowano

"No bo na serio, mając PS3 jest na co czekać? Nie sądzę..."

Cholera, a ja dopiero co kupiłem PS3. Ale mam teraz zonka, czemu nikt wcześniej tego nie powiedział ? :teehee:

Opublikowano

zapodajcie jakis temat do dyskusji... multiplatformy sa nudne, bo wiadomo, ze wiekszosc najpierw powstaje na x'a/pc, a potem sa konwertowane na inne konsole.

trailery tez w wiekszosci sa z wersji x360 i biedni posiadacze ps3 nie sa swiadomi jak bedzie wygladac naprawde ich wymarzona gierka, z którą biegna do domku, prosto z sklepu.

wniosek jeden. developerzy to zaklamane obiboki!

btw. jest gdzies na necie jakas dobra prezentacja nxe?

Opublikowano

1280512356708.png

Patrzcie na datę. Historia :) Teraz koleś skacze jak pchła, na wysokość Wieży Eiffla.

Opublikowano

Microsoft do czego się nie dotknie to wszystko spier... Eh i jeszcze wołają za to 600 zł.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Naprawde caly czas jestem pod wrazeniem, ze w "wojnach konsolowych" jest w ogole brany pod uwage temat nowych kontrolerow. Do tej pory wszyscy jechali ostro po Big N, ale jak ich ulubiona marka idzie w ta strone to pochwal nie ma konca. Dla mnie zarowno Kinect i Move to smiech na sali (mimo, ze posiadam Wii i je sobie cenie), to najwieksza pompa jest z fanbojow MS i Sony, ktorzy nagle zmnienili front XD

PS. Goownianego Kinecta mimo wszystko kupie z czasem, Dance Central i przede wszystkim Child of Eden nie pozwalaja mi zrobic inaczej.

BTW Widzieli nowy numer PSXE ? EPIC FAIL Butchera w sprawie Nintendo, jezeli ktos jest temacie. Koles jest po prostu tak zalosny w swoich tlumaczeniach, ze szkoda gadac ROTFL

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nic dodać, nic ująć

Mogli zrobić bezpośrednia zrzyna z Eye Toya, ale nie. To byłoby niegodne MS. Musięli opracować technologię która wyprzedza wszystko co do tej pory widzieliśmy. I widzimy. Tony hawk Ride 2.

Opublikowano

jazdy po nintendo nie tycza sie sterowania tylko zacofania samej konsoli [brak hd i innych dobrodziejstw] i braku 'gier dla graczy' [oczywiscie jest kilka perelek]

btw, sterowanie w wii tez czasem kuleje... lagi, trudnosci w kontroli kiedy w pokoju jest zbyt jasno, itd.

wiec tu nie chodzi o to, ze fanboje nagle sie obudzili tylko, ze dostaja cos co jest lepszej jakosci niz u konkurencji [kinecta przemilcze]

Opublikowano

btw, sterowanie w wii tez czasem kuleje... lagi, trudnosci w kontroli kiedy w pokoju jest zbyt jasno, itd.

Co? Gdzie? Jak? Pierwsze słyszę :lol: Co ma jasność pokoju do przesyłania sygnału IrDA?

Lagi? Nie przypominam sobie gry w której miałbym opóźnienia względem sterowania. No może HoD:Overdose, ale tam to jest czysta wina dewelopera, bo przykładowo w takim RE:DC już wszystko działa jak powinno.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

mialem wii jakis czas i wiem co pisze.

kiedy slonce zbyt mocno oswietlalo moj pokój, praktycznie nie dalo sie grac czy nawet sterowac kursorem w menu konsoli.

input lag jest widoczny nawet w SMG.

ogolnie zbyt prosto mozna zakłócić prace tych kontrolerów...

Opublikowano

Świeczką można zakłócić.

Opublikowano

kiedy slonce zbyt mocno oswietlalo moj pokój, praktycznie nie dalo sie grac czy nawet sterowac kursorem w menu konsoli.

Jesteś niezłym cyborgiem skoro widzisz lagi w SMG... mieszkajacym na powierzchni słońca...

Kosmos, mam Wii już 1,5 roku i nie spotkałem się z czymś podobnym. Róbcie dym, że nie można grać na X360 w kopalni bo padnie w kilka dni od pyłu.

Opublikowano

Jesteś niezłym cyborgiem skoro widzisz lagi w SMG... mieszkajacym na powierzchni słońca...

Kosmos, mam Wii już 1,5 roku i nie spotkałem się z czymś podobnym. Róbcie dym, że nie można grać na X360 w kopalni bo padnie w kilka dni od pyłu.

miałem 2 rózne konsole wii i nie doświadczyłem tego. SMG lagi? a to dobre! moze trzeba bylo przetrzec z kurzu sensor bar :ninja: widze ze z nintendo tez jest zasada, że tylko posiadacze xboxa/ps3 mają jakiekolwiek problemy z wii.<_<

Opublikowano

Wiesz, mnie przez lata wyzywali od Fanbojów Big N ( pewno za to, że byłem na jednym, kałowatym zlocie z serii "Świat Nintendo") , ale nawet pomimo tego, również jestem w stanie stwierdzić , że jak były te afrykańskie upały, a słońce prażyło niemiłosiernie to sensor bar gubił się w rozeznaniu niemiłosiernie :/ Co do kwestii lagów, to prędzej bym się skłaniał do lenistwa i złej odległości/kątowi od telewizora, chociaż kto wie. Grając normalnie w SMG raczej nie przyuważyłem jakiś większych spowolnień ( chociaż, mam wrażenie że jakieś były, ale nie wpływały jakoś ujemnie na jakość doznań ). Gorzej bywało kiedy zaczynał mnie boleć nadgarstek od zbierania kryształków i próbowałem tak ułożyć rękę ,żeby było wygodnie a zarazem sensor bar działał poprawnie, no ale widocznie ni można mieć wszystkiego :D

PS: sensor bar był czysty xD

Edytowane przez C-Boy

Opublikowano

no byl...

moze gdybym wylaczyl 80% elektronicznego sprzetu w pokoju to komfort grania bylby wyższy - nie wiem, opisalem tylko moje doswiadczenia z tym sprzetem.

Opublikowano

jedno "ale" co do Sensor Bara - ta listewka nic nie odbiera, tylko nadaje 2 punkty podczerwieni, które są rejestrowane przez kamerę wewnątrz pilota, tuż za czarną szybką

w związku z powyższym problemy z przeskakiwaniem/zanikaniem kursora mają miejsce kiedy wokół Sensor Bara istnieje jakieś inne źródło podczerwieni, niekoniecznie światło widzialne (może to być nawet rozgrzany od słońca kawałek tworzywa) lub światło odbija się w błyszczących powierzchniach - wystarczy wyeliminować te zakłócenia i wszystko działa jak powinno

Opublikowano

no jestem i sie tym chwale :D

ale w przeciwienstwie do innych nie gardze graniem na innych konsolach, a tylko mam odmienne preferencje/wymagania

ok, bijcie sie dalej:

sales.jpg

Powyższy wykres przedstawia poziom sprzedaży PlayStation 3 oraz Xboxa 360 w ostatnim roku fiskalnym. Wyniki są jak najbardziej zadowalające dla wszystkich posiadaczy najnowszej stacjonarnej konsoli Sony i pozwalają z ogromnym optymizmem patrzeć w przyszłość. Dlaczego? Ano dlatego, że PS3 jest już tylko o krok za maszynką konkurencji.
W ciągu ostatnich 12 miesięcy fiskalnych sprzedało się aż 14.3 miliona sztuk konsoli PlayStation 3, co w porównaniu do 10.3 miliona sztuk u konkurencji wydaje się być bardzo dobrym wynikiem. Trend ten utrzymuje się już od dłuższego czasu. Żółta koszulka lidera ilości sprzedanych konsol ogółem wciąż pozostaje jednak w rękach Microsoftu, wynikiem 38.1 miliona (PS3) do 41.7 milionów (X360) sprzedanych egzemplarzy. Tak wyrównana walka powinna cieszyć wszystkich posiadaczy obu wymienionych konsol, gdyż brak dominacji jednej firmy nad drugą z pewnością przełoży się na wymierne korzyści wobec klientów.

http://www.ps3site.pl/playstation-3-sprzedaje-sie-lepiej-niz-x360/50082/#more-50082

Opublikowano

Dobra to ja wjezdzam na ostro po dluzszej przerwie. Przeanalizowalem sobie sytuacje i bije sie w piers za to, iz zaslepiony gniewem po e3 skierowalem sie w strone Sony. Oczywiscie doceniam konsole Japonczykow, ale wyzej stawiam Xa. Killzone 3 nie ma szans z Gearsami 3 czy tez z Reach, ktore to sama sprzedaza pokaza grze Goryli gdzie raki zimuja. Uncharted? Spoko, nie moj typ gier. Jedyne co stanowi IMO sile PS3 to GoW III, Wipeout HD i nadchodzacy MediEviel. Zapowiedzi Sony ma niby wiecej, ale mysle ze MS pokaze jeszcze troche stuffu, pomijajc cudactwa jak Crapdown 2.

Wasz skruszony Psyko

:teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.