Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

LOL, jesteś moim mistrzem normalnie. Ja nadal i bezsprzecznie twierdzę, że wszystko to co dzieje się od E3 jest failem i pewnie dopiero za kilka miesięcy zaczną się pojawiać jakieś sensowniejsze zapowiedzi nowych gier. Kinect pewnie nieźle sprzeda się w USA z racji reklamy, hype i preorderów, ale jeśli technologia będzie tak zabugowana jak pokazują różnorakie filmiki, to wróżę średnią/kiepską sprzedaż w Europie i masakrycznie beznadziejną w Japonii, gdzie takie wynalazki znane są od wielu lat i działają pewnie lepiej :P Dla mnie jako normalnego gracza, chcącego legalnie pograć, bez dodatkowych opłat pokroju abonamentów w jak najwięcej konsolowych exclusive'ów wybór platformy MS był błędem. Dlatego dostaję piany na myśl o tym, że Fable 3 wyjdzie na PC bo może i na moim antyku poszłoby tylko na niskich detalach, ale przynajmniej multiplayer miałbym na nim za darmo, a dla jednej gry na 100% LiveGolda kupować nie będę. Nie mogę się doczekać aż nastąpią premiery nowych kontrolerów, zwłaszcza Kinecta, bo jeśli faktycznie będzie to tak wyglądało w praktyce to jestem bardzo ciekaw reakcji samego MS. Cyrk z małpami i słoniami, który odstawili na E3 jest dla mnie sygnałem, że są sami przestraszeni tym, że zainwestowali kupę kasy w coś co się może nie sprawdzić. Ewentualnie wymyślą na szybko jakieś tajemnicze piloty do Kinecta, które dziwnym trafem będą przypominały wynalazek Nintendo ;)

Opublikowano

Chcialem byc jak Grigori.

Panowie, co moze byc fajniejszego niz Reach i GoW 3, no (pipi)a. Potem ME 3 i na bank w miedzy czasie cos.

Zobaczcie tylko nowy trailer Reach. Dla mnie, to moze byc GRA TEJ GENERACJI.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

nie przesadzajmy z tym reach... owszem sprzeda sie bardzo dobrze, bo to halo. ale czy to bedzie gra tej generacji? no nie wiem. to tylko fps z blasterkami i dobrym multi.

edit///

jak cos piszecie o nowych trailerach to dajcie moze do nich linki, bo potem musze sam szukac na gametrailersach czy innych jutubach

edit2////

ciesze sie, ze powraca dawny psyko :*

Opublikowano

nie 1 i nie ostatni raz psyko nie potrafi sie okreslic, metal/techno, babcia/forum, ps3/x360, chlopcy /dziewczeta.

Opublikowano

http://www.gametrailers.com/video/the-battle-halo-reach/702317

OGIEN!

No wiec Milanie. Moje wczesniejsze zachowanie, bylo odpowiedzia na to jak zszokowalo mnie E3, ale nie zapominajmy o tym, iz to tylko impreza, zapowiedzi pojawiaja sie caly czas, E3 nie jest jedynym ich zrodlem. Nie deprecjonuje Playstation 3, ba jak tylko sytuacja finansowa mi pozwoli, to kupie ja, ale IMO lepsze gry ma 360, mowiac o tym w co mozna zagrac teraz, w co gralem wczesniej i o domniemanych i zapowiedzianych juz tytulach.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ale ja nie lubię kosmitów strzelających kolorowymi laserkami, którymi grają amerykańskie 12 latki bełkoczące do mnie na temat mojej matki na Xbox Live :( A źli Amerykanie chcą bym to kupował i w to grał! Napakowanych testosteronem dresiarzy strzelających do kosmitów też nie lubię :( :( (żeby nie było, God of War mi tak samo zwisa, klimaty megabrutalnej brutalnej wyrzynki mi się znudziły już wieki temu).

Zostało Fable 3 i Mass Effect 3. Ten drugi na 100% będzie absolutnym killerem, ale wątpię by grafika się różniła aż tak bardzo, że nie pójdzie na PCtach na których nieźle chodziła dwójka. Na konsoli będzie i tak pewnie wyglądać bardzo podobnie do poprzedniczki. I na tym lista się kończy dla mnie. A na PS3 raz na jakiś czas pojawiają się jednak gry, w które u konkurencji nie zagram a cholernie bym chciał i nie są to nawet jakieś hypeowane megahiciory- Folklore, Yakuza 3, Demons Souls. Dodać do tego darmowe online + hypeowane megahiciory i wychodzi marny bilans.

Poważnie ciągle włażę na allegro i się zastanawiam czy nie pogonić Xa, ale trzyma mnie przy nim tylko Mass Effect, Fable i Alan Wake. Pewnie pogonię wszystkie pozostałe gry i powymieniam je na pozycje na PS3.

Opublikowano

Folklorw, Yakuza 3 czy Demon's Souls mi kompletnie zwiasaja. I co teraz? Zaczyna sie rozmowa o gustach, bezsens.

Opublikowano

No i właśnie OK :) Dlatego mówię o sobie, wiesz najważniejsze to chyba kierować się gustami bo wtedy człowiek jest najbardziej zadowolony. Ja tylko jestem zły, bo mnie trochę omamiły opinie "że obecna generacja konsol to era multiplatform i exclusivy się mało liczą, a X360 to lepsza konsola bo tańsza i Microsoft teraz dba o ilość dobrych tytułów". Leży i się kurzy odkąd skończyłem Alana Wake'a, gryzę się czy nie sprzedawać i tylko Lips ostatnio odpaliłem bo dostałem w ramach przeprosin od MSu za to, że mi nagrodę za konkurs od Maja nie dawali rady wysłać.

Opublikowano

Calkowita ilosc tytulow na 360 jest zadowalajaca. Tyle, ze dla mnie gra, ktora ma swoj port na PC, tez jest KONSOLOWYM exem.

Opublikowano

dlaczego ludzie kochaja halo? to jest bardzo wazne pytanie.

IMO

[-]fabuła słaba, realia naciagane, grafika srednia i gra potrafi zawiac nudą

[+]fajny ost, dobry klimat produkcji, dobry multiplayer

Opublikowano

Slaba fabula? Smieszny jestes. Ksiazki na jej kanwie, ciekawe universum, sporo smaczkow, nie ma FPSa z lepsza fabula. Graficznie 1 i 2 roz(pipi)ialy system w swoim czasie. 3 trzymala poziom, Reach jest bardzo ladne. Nie wiem gdzie gra CoATI jest nudna, 1 i 2 wspominam jako jedne z najlepszych gier na pierwszego Boxa.

Powiedz mi co w MGSie jest takiego kul (oprocz siwetnej 1)

- naciagana fabula, zupelnie przeintelektualizowany belkot?

- bishonenowate postacie?

- nudne cut-scenki?

- archaiczny gameplay?

- niestrawna japonszczyzna?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

dlaczego ludzie kochaja halo? to jest bardzo wazne pytanie.

IMO

[-]fabuła słaba, realia naciagane, grafika srednia i gra potrafi zawiac nudą

[+]fajny ost, dobry klimat produkcji, dobry multiplayer

+ amerykanie kochają wszystko co jest związane z armią, honorem, patriotyzmem etc..

Opublikowano

No spoko, ale co ma to wspolnego z Halo? Patosu jest duzo, ale odwolan czysto patriotycznych zadnych nie zauwazylem.

Opublikowano
nie ma FPSa z lepsza fabula.

Half Life i tyle w temacie :) Mimo, że ze strony bohatera nie pada tam ani jedno słowo. I nie jestem w tej opinii odosobniony :P

Opublikowano

o to mi chodzilo ;] console wars wraca na dawne tory ;]

pierwsze halo mi sie podobalo, H2 nie dalem rady ukonczyc z w/w powodów.

sry. nie znam sie/nie rozumiem.

btw. ja moge pisac o mgs, ale jesli bede miec gwarancje, ze bedziemy sensownie dyskutowac ;]

Opublikowano

Udzielam ci takiej gwarancji ;]

Opublikowano

No spoko, ale co ma to wspolnego z Halo? Patosu jest duzo, ale odwolan czysto patriotycznych zadnych nie zauwazylem.

Chyba nawet w PE kupę czasu temu był artykuł opisujący podprogową treść, która jest umieszczana w serii Halo, właśnie żeby zachęcić młode rybki z akwarium do wpłynięcia bezpośrednio do oceanu (i walki for freedom!) Z resztą Brutusi = małpy/brud/agresja/włosy co nieodłącznie kojarzy się z niebezpieczeństwiem, które od czasów 11 września zagraża Jewokracji USA.

Opublikowano

A Rosjanie zestrzelili Tupolewa. Dajmy sobie spokoj z teoriami spiskowymi.

Opublikowano

050103iraqplaystationhm.jpg

-Ile miałeś dziś fragów?

-Nie wiem, nie liczyłem.

Opublikowano

To, ze zolnierze na misjach w wolnych chwilach graja, znaczy ze czesc pozycji to propaganda rzadu USA?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Psyko jesteś normalnie jak Palikot.

A że Amerykanie sobie robią dobrze patrząc na plakaty z MC to wiadomo od dawna.

Halo 3

USA: 7,995,868

KKW: 134,976

Reszta świata: 2,953,245

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Nie wiem czy bezpośrednio, ale co do jednego chyba możemy się zgodzić. Młode mózgi rekrutów chłoną wszystko co się im podsunie pod nos. I nie jest to tylko kwestia gier, ale i innych mediów.

Opublikowano

Wystarczy wejść na IGN, a może natkniesz się na reklamę sił powietrznych. Amerykanie pod tym względem są pojebani, podobnie jak Rosjanie. Supermocarstwa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.