Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

A mi się niestety Halo i usługa Xbox Live kojarzy tylko z tym:

- zarówno ten mały jak i ten nastolatek który to nagrywa do odstrzału hehe :P
  • Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

MajorZero64: Reach sprzeda się do końca 2011 w nakładzie co najmniej 10 mln i to nawet nie podlega dyskusji.

Jak ktoś w Halo nie gra to nigdy nie zrozumie czemu jest takie fajne. Z boku może wyglądać śmiesznie, ale gra to sam miód.

Ciężko byłoby też znaleźć na konsoli FPS'a z lepszym AI przeciwników, może takiego nawet nie ma.

Opublikowano

FEAR 1 na PC miało porównywalne AI. I to chyba wszystko. Akurat AI to było dla mnie największe pozytywne zaskoczenie kiedy pierwszy raz zagrałem w Halo.

Szymek --> zapomniałem w ogóle o tej żenadzie :D rzeczywiście hype/oczekiwania może byc porównywalny, ale mógłbym się założyć, że nawet w Europie sprzeda się ono gorzej niż Reach.

Myślałem że ktoś wyskoczy ze STarcraftem 2 ale on już wyszedł. Nie jest już więc oczekiwany :D

Opublikowano

HALO jest przekocur, ale tak jak ktos napisal - trzeba byloby tej grze troche poswiecic, by sie samemu o tym przekonac, a nie obejrzec 2 trailery na YT i powtarzac bez konca, ze kosmici maja smieszne kolorowe pukawki.

Zreszta zadna gra FPS takze nie ma az miodnego multi !

To jest forum poswiecone glownie konsolom, wiec w ogole argumenty, ze cos jest fajne na PC do mnie nie przemawiaja. NIe gram na tej platformie od 15 lat, bo granie w dzisiejszych czasach na blaszaku jest nudne jak flaki z olejem.

Co do porownania PS2/z HALO na Xie - dla mnie LOL - 1 gra ktora w ogole zapoczatkowala FPSy na konsolach, na dodatek z takim impetem, ze do dzisiaj sa organizowane turnieje. Pomijam juz fakt kampani, ktora zmiatala wszytsko co do tamtej pory sie ukazalo.

GT 5 - nawet nie chce mi sie o tej grze pisac, najwiekszy zal PS3. Nie dosc, ze gra jest robiona tyle lat, to juz po filmach widac, ze bedzie odsdstawala od FORZY 3. To ma byc ich The REal Driving Simulator, gdzie z predkoscia 200km/h, uderzam w bande i poza iskrami ala burnout nic sie nie dzieje z moim samochodem ? LOL - model jazdy ssie po calosci, szczegolnie przy uderzeniach w inne samochody.

I co to ma byc - robia ta gre 5 lat, ale sladow opon nie ma, bo "PS3 nie wyrabia", widoku z kokpitu nie bedzie w kazdym samochodzie (bo "PS3 nie wyrabia") - sory Polyphony - epic Fail.

Znajac zycie w tym samym czasie wyjdzie FORZA 4, ktora po prostu wielkie i zadufane w sobie P rozjedzie...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Po pierwsze, nie oceniaj gry po filmikach.

Po drugie FM4 nie wyjdzie w tym samym czasie co GT5 tylko rok pozniej :P

Opublikowano

ale dlaczego mam nie oceniac ? - przeciez model jazdy nie zmieni sie w finalnej wersji - bedzie identyczny.

Dla mnie GT poki co broni sie jedynie grafika, a mnie panowie z P tak zawiedli, ze ich tytulu nawet chyba nie kupie !

Opublikowano

Modelu jazdy rowniez nie sposob oceniac po filmikch. Na pierwszych filmikach z FM3 tez wygladalo to jak PGR ze wzgledy na wlaczone wszystkie ulatwiacze itp. Model jazdy trzeba poczuc, nie zobaczyc ;)

Opublikowano

@easyey: Głupoty piszesz, nie grałeś ani sekundy w GT5:P na porządnej kierownicy, a o graniu na padzie nawet mi nie wyjeżdżaj. Na podstawie filmików można co najwyżej sugerować się jak będzie to wyglądało. Z resztą wszyscy wiedzą jak wygląda sprawa z grami na standach. Obniżony poziom trudności, rozproszenie i latanie po bandach. Takie gry powinno i będzie się rozpracowywać w domowym zaciszu. Po GT5:Academy jestem spokojny co do modelu jazdy. A kolizje i odbijanie od band to inna bajka. Takie rzeczy interesują tych, którzy nie potrafią jeździć i widzą w tej grze drugiego Burnouta :confused:

Opublikowano

@easyey: Głupoty piszesz, nie grałeś ani sekundy w GT5:P na porządnej kierownicy, a o graniu na padzie nawet mi nie wyjeżdżaj. Na podstawie filmików można co najwyżej sugerować się jak będzie to wyglądało. Z resztą wszyscy wiedzą jak wygląda sprawa z grami na standach. Obniżony poziom trudności, rozproszenie i latanie po bandach. Takie gry powinno i będzie się rozpracowywać w domowym zaciszu. Po GT5:Academy jestem spokojny co do modelu jazdy. A kolizje i odbijanie od band to inna bajka. Takie rzeczy interesują tych, którzy nie potrafią jeździć i widzą w tej grze drugiego Burnouta :confused:

Jasne, powinni wogóle nie robić band, innych samochodów, bo przecież tylko fani destruction derby się o nie obijają (przecież te wszystkie kolizje w realnych wyścigach świadczą tylko jakimi amatorami są zawodowi kierowcy :P ), AI też mogą zostawić na tym samym ,pamiętajacym czasy szaraka poziomie, no przecież prawdziwy Pro walczy jedynie z czasem i swoimi słabościami :)

Opublikowano

Jasne, powinni wogóle nie robić band, innych samochodów, bo przecież tylko fani destruction derby się o nie obijają (przecież te wszystkie kolizje w realnych wyścigach świadczą tylko jakimi amatorami są zawodowi kierowcy :P ), AI też mogą zostawić na tym samym ,pamiętajacym czasy szaraka poziomie, no przecież prawdziwy Pro walczy jedynie z czasem i swoimi słabościami :)

Powinni dopracować zniszczenia wewnętrzne*, dziś już o tym pisałem w temacie GT5. Nie potrzeba do tego nie wiadomo jakich mocy przerobowych Plejstejszyn 5, a rozwiązałoby to sprawę głupawki na torze, także Online.

*skrót myślowy, zniszczenia wewnętrzne -> zniszczenia silnika, ścieranie opon, jeden dzwon i do widzenia, także dla przeciwników.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

forza 4 wyjdzie za rok a gt5 póki co tylko ciekawostka dla mnie, miał być największy racer ever a na razie ma mniej tras i samochodów niż fm3. Najładniejsze 200 samochodów to za mało ;]

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

IMO jest

Halo 3, Reach, Wake, Gearsy, Gearsy 2, PGR 4, Forza 3, ME, ME 2 vs God of War III, U2, Wipeout HD, KZ2, mityczne GT5 i Wipeout HD, Ciezki Descz. Z tym, ze U2 i GT5 dalem jako przyklady, bo gry w ogole mnie nie grzeja. Z uwagi na kosmiczne przygody Kratosa 3 jest remis, reszta jest kwestia gustu.

Jakbym mial tylko 1,5 kafla, to bym polecial po maszyne Sony do sklepu. Prawda jest taka, ze warto, wrecz wypada miec obie konsole.

GLOS ROZSADKU

Opublikowano

IMO jest

Halo 3, Reach, Wake, Gearsy, Gearsy 2, PGR 4, Forza 3, ME, ME 2 vs God of War III, U2, Wipeout HD, KZ2, mityczne GT5 i Wipeout HD, Ciezki Descz. Z tym, ze U2 i GT5 dalem jako przyklady, bo gry w ogole mnie nie grzeja. Z uwagi na kosmiczne przygody Kratosa 3 jest remis, reszta jest kwestia gustu.

Jakbym mial tylko 1,5 kafla, to bym polecial po maszyne Sony do sklepu. Prawda jest taka, ze warto, wrecz wypada miec obie konsole.

GLOS ROZSADKU

malo cos tych ex powymieniales :)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

Napisalem, co dla mnie jest jazzy, dlatego dalem IMO.

O Ratchetach zapomnialem :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

IMO jest

GLOS ROZSADKU

Ciebie nie grzeje U2, a ja uważam, że to sama czołówka gier tej generacji. Mnie nie grzeje Halo w ogóle, ale szanuje fanów i ogromny respekt dla twórców za stworzenie tak kochanego przez Graczy uniwersum. Uważam, że wygląd Spartan jest mega odjechany, ale po prostu cały ten świat mi nie leży.

Dobrze powiedziałeś, piwo dla Ciebie - to głos rozsądku i dzisiaj wręcz wypada mieć obie konsole. Dlatego jak tylko na to będę miał okazję, kupuję 360.

I mam pytanie dla posiadaczy obecnej generacji X360. Jako, że wypadłem z tematu i przestałem go śledzić, które Xboxy w większości udało się zwalczyć RRoDa? Bo nie wiem, czy będę kupował nowego X'a.

Opublikowano

Slim jest za krotko na rynku, zeby wypowiadac sie o awaryjnosci. Moj X ma 2 lata i nie mialem z nim zadnych problemow, tyle ze wydaje mi sie ze jakis glosniejszy sie zrobil, ale to mzoe byc moj wymysl.

Opublikowano

x360 jasper nie ma rroda, na ocenianie slima za wcześnie

Opublikowano

Ale my tu piszemy o 360 Slim...

14 minutowy fmv to malo?

Opublikowano

Ale my tu piszemy o 360 Slim...

14 minutowy fmv to malo?

14 minut filmiku to duzo? Slasher na 2x DVD?? Slepy jestes ze DVD przy tej rozdzielczosci jest poprostu za male?

Opublikowano

Spoko, ale ja w zadnym slasherze nie widzialem 14 minutowego filmiku, w zadnej w sumie grze w jaka gralem...

Opublikowano

Spoko, ale ja w zadnym slasherze nie widzialem 14 minutowego filmiku, w zadnej w sumie grze w jaka gralem...

14 minut ma Ending w tej grze. Nie widziales gry z 14 minutowym filmikiem konczacym gre? A wogole grasz w gry, a moze przewijasz wszystkie wstawki?

Opublikowano

W ogole gram i nie przewijam, ale 14 minut to kupa czasu, whateva, beda 2 plyty i tyle.

Opublikowano

Wiesz wystarczy przyznac, Tak DVD jest juz za małe. Tak Sony podjęło dobra decyzje. Korona Ci z głowy spadnie? Mi nie sprawia trudnosci, ze Gearsy sa swietna gra. Nie sprawia mi problemu przyznanie, ze XBox live jest świetną usługa. Ale widocznie niektórzy nawet najbardziej oczywistej rzeczy potrafia niewidziec w swojej "ukochanej" jedynej słusznej maszynie. Jednoczesnie zarzucajac Sony ,ze Ładowanie pada przez USB jest do dupy.

Opublikowano

Nie mowie, ze ladowanie przez USB jest do niczego, uwazam jedynie, ze wymienne baterie, baterie-akumulatorki sa wygodniejszym rozwiazaniem. I nie zaprzeczam, iz Sony podjelo dobra decyzje z BD, ale nie ma co szalec z rozpaczy, ze gra bedzie na 2 DVD DL a nie jednej.

Opublikowano

VoytecCFC z mojego punktu widzenie nie oplaca sie miec dwoch konsol w postaci PS3 i X360 (sam posiadam obydwie - klocka od 2007 ps3 od 2009) i uwazam ze kupienie dwoch konsol bylo tylko bezsensownym wydatkiem. Jesli chodzi o awaryjnosc x360 moge powiedziec ze chyba jestem mega szczesliwcem. Owszem padl mi jeden x360 ale tylko dlatego ze byl podlaczony bezposrednio do gniazdka i padl gdy byla awaria elektrowni (od tego czasu zainwestowalem w listwy:))

Szczerze mowiac duzo wiecej klopotow mialem z PS3 (nie moge sobie skojarzyc zawieszenia sie x360 ale jesli chodzi o PS3 to byl to czesty problem u mnie chociaz teraz jest lepiej moze to wina fw a nie samej konsoli nie wiem).

W moim wypadku gdyby nie girsy i mass effect na dzien dzisiejszy sprzedalbym konsole, plusem tez jest duzo lepszy online (po przesiadce z xlive naprawde ciezko mi bylo zrozumiec jak to mozliwe ze nie moge sobie zalozyc voice chata i spokojnego ustawienia sie ze znajomymi na meczyk)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.