Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Coś za coś większa pojemność, ale ile te gry się czasami lądują -_- sam posiadam obie konsole i uważam, że warto skorzystać z takiego rozwiązania, PS3 posiadam dla wszystkich tych perełek, które nigdy nie będzie mi dane zagrać na X360. Warto też wspomnieć o lepszym porcie, n/p takiego FF13 kupiłem na PS3, bo filmik w 1080p i jedna płytka ;)

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Żałości Grigoriego ciąg dalszy :rolleyes: Ciekaw jestem skąd wiedziałem, że to właśnie Ty poruszysz tutaj po raz kolejny temat "2xDVD" - pewnie dlatego, że jesteś do bólu przewidywalny :whistling:

Nic poza tym na ten temat nie napiszę bo tym mogą się podniecać jedynie małe fanbojki jak Grigori cierpiące na dupościsk z żalu, że nie mają X360.

Sorry, że trochę ostro, ale ręce opadają.

Opublikowano

Ale my tu piszemy o 360 Slim...

14 minutowy fmv to malo?

14 minut filmiku to duzo? Slasher na 2x DVD?? Slepy jestes ze DVD przy tej rozdzielczosci jest poprostu za male?

W sumie już w poprzedniej generacji Onimusha Dawn of Dreams ze slasherów była na 2 DVD, tylko że gra była obszerna, na minimum 25-30h.

Co do Castlevanii to widać, że obecne nośniki już są po prostu za małe, niewiele gier jeszcze to wykorzystuje, ale jednak.

Taki God Of War 2 nie mieścił już się na dwuwarstwowej DVD na PS2 i twórcy musieli powycinać making of itp dodatki, bo zabrakło na nie miejsca, wrzucili to co prawda na dodatkowe DVD, ale w Polsce ta edycja nie była dystrybuowana i większość tego po prostu nie miała.

Opublikowano

Do końca generacji będziesz się tym wymigiwał, a fakty są takie, że Slimka jest już na rynku od dokładnie roku i nikomu one nie padają.

Poza tym, pamiętacie jak miesiąc temu uważaliście za farmazony mówienie o tym, że dvd to przestarzała technologia? No cóż. Castlevania będzie na 2 dvd w wersji 360. Slasher. Nie RPG. Slasher. Na dodatek taki, w którym najdłuższy filmik trwa 14 minut.

Będę tu tak zaglądał raz na jakiś czas i przypominał swoje słowa z których się śmialiście, potwierdzając je wydarzeniami w branży. 'Till next time.

najlepiej to tu nie zaglądaj i nic już nie pisz, bo żal czytać twoje wypociny.

Dałeś newsa (i napisałeś o pojemności dvd) w którym również pisze o tym, o co walczyłeś wcześniej, że niby BR w ps3 jest szybszy od dvd w x360, a ten news potwierdza że tak nie jest.

Z każdą konsolą są jakieś problemy, Xbox ma mniej pojemny nośnik, PS3 wolniej wczytuje dane i trzeba sobie z nimi jakoś radzić.

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8206494,Plyty_DVD_coraz_mocniej_czuja_mrozny_oddech_smierci.html

druga sprawa, my tu piszemy o x360 slim

Posiadacze x360 są teraz pełni smutku bo kolejna gra 6 lub 7!! będzie na 2x dvd ale taką cenę trzeba zapłacić za lepszą wersję i szybsze działanie ;>

Opublikowano

Ej spokojnie z tymi inwektywami ;/

Opublikowano

Reach sprzeda się w Europie lepiej niż GT5? Ale bzdury. Takie coś można sobie darować bo to śmieszne jest. :-)

Opublikowano

do kasacji. nie biorę już czynnego udziału w tym temacie

W końcu.

Major --> ja uważam że są spore szanse na to. Zobaczymy, bo mimo że GT5 to bardzo oczekiwana gra - wyszło parę niefajnych rzeczy z nią związane, na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Opublikowano

I mam pytanie dla posiadaczy obecnej generacji X360. Jako, że wypadłem z tematu i przestałem go śledzić, które Xboxy w większości udało się zwalczyć RRoDa? Bo nie wiem, czy będę kupował nowego X'a.

Bierz Jaspera....podobno ciezko o RRODa...mowie "podobno" bo mowilo sie ze praktycznie wszystkie stare modele "iksa" predzej czy pozniej zdechna na RRODa tymczasem moj starenki egzemplarz z 2006 roku pieknie mi sluzy od 4 lat (i co dziwne...pracuje ZNACZNIE ciszej od inny 360tek z ktorymi mialem stycznosc)...wiec z tymi "podobno" roznie bywa.

Opublikowano

na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Typowo fanbojowskie gadanie. Przecież właściciel Forzy może spokojnie kupić GT5 c'nie? PS3 jeszcze nie dorobiło się systemsellera jakim teraz będzie GT5. GT5P i MGS4 nieźle poszły. Czwórka lepiej sobie poradziła od MGS3.

Opublikowano

I tak slabo. nie wazne jak Reach sprzeda sie w EU. liczy sie worldwide outcome.

Opublikowano

4 koma 86 banki to nie jest sprzedaz na poziomie tytulu, ktory ma aspiracje jak MGS 4 i noty jak MGS 4 (niezasluzone czy zasluzone, to juz inna sprawa).

Opublikowano

Powinni dla was założyć temat Prorocy Sprzedaży. Zapytajcie się Paula, która gra sprzeda się lepiej i po sprawie. Zawsze wojny exów sprowadzają się tu do wyników sprzedaży, których jeszcze nie znamy.

Opublikowano

Wystarczy popatrzyc na wczesniejsze czesci i zdac sobie sprawe z potencjalnej bazy odbiorcow i mozna calkiem sprawnie spekulowac. Tak mysle.

Opublikowano

Spoko, można spekulować o sprzedażach, ale za każdym razem? Argumenty za danymi exami są dużo większe, niż tylko wyniki sprzedaży. Ja osobiście mam w (pipi)e wyniki jak dana gra się sprzedaje. Moge jedynie życzyć twórcom, jeżeli gra przypadnie mi do gustu, żeby sprzedała się w dobrym nakładzie, by kasa w włożona w grę im się zwróciła i żeby odnieśli założony zysk.

Opublikowano

Wydawcow interesuja tylko wyniki, a to oni ksztaltuja wizerunek calej branzy.

Opublikowano

był kiedyś w PE artykuł jak sukces MW2 może zaszkodzić branży.

Opublikowano

Hajt na MW2 to jakas komedia, gra jest naprawde fajna, a ze ktos ma srodki i mozliwosci zeby ja wypromowac na giga hit, to nic zlego. Mamy wolny rynek i kapitalizm.

Opublikowano

na dodatek Forza 2 i 3 zabrało sporo klienteli od GT. No i ogólnie exclusivy na PS3 się słabiej sprzedają.

Typowo fanbojowskie gadanie. Przecież właściciel Forzy może spokojnie kupić GT5 c'nie? PS3 jeszcze nie dorobiło się systemsellera jakim teraz będzie GT5. GT5P i MGS4 nieźle poszły. Czwórka lepiej sobie poradziła od MGS3.

Widocznie dla ciebie wszystko co nie jest zgodnie z masturbowaniem się nad Sony i Polyphony jest fanbojskim gadaniem. Wystarczyło popatrzeć w swoim czasie na fora jak niektórzy po prostu olali czekanie na GT, kupili X'a i Forzę. Takie są fakty. Czy powrócą do GT5? Zobaczymy.

Takie GT4 sprzedało się w bodajże 10 milionach egzemplarzy, trzeba jednak zwrócić uwagę że PS2 w owym czasie było od groma więcej. PS3 jest teraz niecałe 40 milionów. Na razie żaden exclusiv PS3 nie dobił do 5 milionów egzemplarzy. A taki GT5P po 3 miesiącach od wyjścia nie dobił nawet do 2 milionów. Myślę też że sam okres - listopad też niekoniecznie może pomóc w sprzedaży, bo będzie dużo innych gier do wyboru.

Takie to moje gdybanie, jak się okaże inaczej (czyli Gt5 w europie prześcignie Halo Reach) to zwrócę honor. :potter:

Opublikowano

ja raczej bym obstawiał że GT5 w EU sprzeda się lepiej od HR, zaś pod względem światowej sprzedaży wygra HR.

H3 sprzedał się 3x lepiej w US niż EU zaś gt5 2x lepiej w EU niż US

Opublikowano

Grigori RIP [']

Opublikowano

o co sie teraz bijemy? bo wypadlem z tematu kilka stron temu :/

Opublikowano

Dla zasady, a o co to nie wiem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.