Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Kinect i tak jest za drogi, szczegolnie w porownaniu z move.

Jest drogi, ale move tani nie jest - policz sobie zestaw kamera, 2 różdżki, 2 subkontrolery.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jest drogi, ale move tani nie jest - policz sobie zestaw kamera, 2 różdżki, 2 subkontrolery.

A po co tego tyle?

Opublikowano

Faktyczny koszt zabawy z Move będzie się różnił od tego ile osób będzie chciało grać i w co będą chcieli grać. Koszty będą od bardzo niskich po wysokie, np. styka ci tylko tennis stołowy i grasz sam to wystarczy ci sam starter / będziesz chciał grać sam we wszystkie rodzaje gier to kupisz starter + Move i w wielu przypadkach pewnie też Navigation Stick / będziesz chciał grać z kimś we wszystko to będziesz potrzebować pewnie Starter + 3x Move i pewnie 2x Navigation Stick.

Kwestia kto czego chce. Zaletą jest to, że można sobie stopniowo dokupywać.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Faktyczny koszt zabawy z Move będzie się różnił od tego ile osób będzie chciało grać i w co będą chcieli grać. Koszty będą od bardzo niskich po wysokie, np. styka ci tylko tennis stołowy i grasz sam to wystarczy ci sam starter / będziesz chciał grać sam we wszystkie rodzaje gier to kupisz starter + Move i w wielu przypadkach pewnie też Navigation Stick / będziesz chciał grać z kimś we wszystko to będziesz potrzebować pewnie Starter + 3x Move i pewnie 2x Navigation Stick.

Kwestia kto czego chce. Zaletą jest to, że można sobie stopniowo dokupywać.

Czyli kolejna osoba ma zamiar fundować kontrolery kumplom? Wydatek na pełen zestaw Move można sobie rozłożyć w czasie.

Opublikowano

A po co tego tyle?

Nie ograniczam się jedynie do znajomych na forum, a co?

Zresztą ten śmieszny boks zawsze prezentowany jest z dwoma różdżkami, nie z różdżką i subem.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

To i ja się odniosę i powrócę do gierki The Last Guardian  :potter:

Niektórzy widzę spuszczają się na samą myśl o tej gierce tak jakby nadchodził zapowiedziany Mesjasz gier konsolowych , istny zbawca gier wideo. No sorki ale jak zobaczyłem ten obrazek

the-last-guardian.jpg

to WTF? Nie wiem czy wy nie macie oczu ? Ja tam widzę jakieś skrzyżowanie szczura z psem i kur.va smoka. Brakuje żeby miał kur.wa jeszcze skrzydła i bude do mieszkania. Nie widzę w tym nic ciekawego , ta gra będzie chyba polegać  na tym żeby uczyć tego szczura sztuczek typu  SKACZ , WARUJ i DO NOGI  :yes: Powiedzcie mi czego oczekujecie od tej gry ? Ma ona ukazać głębokie relacje miedzy bohaterem a tym szczurem ? No (pipi).a litości..Ciekawe czy bedzie można smyrać jego jajca  :potter:  No i do tego przydałby się ukryty pucharek za to osiągniecie.

Żałosne.

Opublikowano

Animacja stworka w TLG jest masakryczna, jak zywa istota.

Opublikowano

szczur* czy ch.j wie co to jest, najbliżej temu do szczura

catdragon.jpg

fajne masz szczury w piwnicy, skoro najblizej mu wg ciebie do szczura. precej kon, ptak, (pipi)a smok, ale nie szczur.

zmień dilera, wyjdź z tej piwnicy na dwór i zobacz jak wygląda koń, ptak...a ,,pręcej'' :lol:

Last_Guardian2new.jpg

z3785736X,Szczur-wedrowny--Rattus-norvegicus--najchetniej-zamieszkuje.jpg

Ciekawe, tylko że ostatnio były informacje, że jak preordery na Kinect będą przyrastać w takiej liczbie jak obecnie to w samych UK do premiery może ich być 500 tys. Podobno średnio 10 preorderów na sklep dziennie.

tak jest ale wiesz dla fanów ps3 bardziej liczy się anonimowa ankieta wśród tysiąca graczy niż faktyczna liczba zamówionych urządzeń w sklepach xD

Nie chce Cie obrazac, ale zaraz nie pozostawisz mi innego wyjscia. Czlowieku, pozbieraj sie do kupy i potem pisz. To zwierze w jednym z filmików jest tak duze, ze zachowywalo sie jak kon (jezeli kiedykolwiek widziales konia, ktory omija male przeszkody na niewielkim terenie to powinienes wiedziec o co chodzi). Pokryty jest piorami i ma skrzydla. Ptasie nogi zamiast psich lap i glowa ktora jest skrzyzowaniem kilku zwierzat. Nie ma tam nic ze szczura. Moze ci jako caloksztalt go przypominac, lecz nie znam nikogo poza Toba ktora go ze szczurem kojarzy.

ale o czym ty piszesz ? pisałem że wygląda jak szczur a ty wyskakujesz z tym że zachowuje się jak koń....

wygląda jak szczur który ma większe uszy + skrzydła, na pewno nie jak koń ze skrzydłami czy ptak. Tak jasne to jest mix kilku zwierząt ale jako całokształt = szczur (ogon, sylwetka, szary kolor ciała, pysk).

jak widać na poprzedniej stronie nie tylko mi on się kojarzy ze szczurem.

Opublikowano

Barzdziej z jakims kotowatym niz ze szczurem.

Opublikowano

Te jezdzenie po pojemnosci dvd jest smieszne, sonyboye napierd,alały w mgs1 z przelozeniem plyty w 1 miejscu i jakos nikt nie narzekał.

Co za kłopot przełożyć raz, pare razy płytę?

Dodam więcej, w takim ff7,8 to mi sięw ch,uj podobało, bo wiedziałęm że mam do czynienia z duża grą.

Ze bd to przyszlośc to jest jasne, ale w konsolach prawie na razie niepotrzebny/niewidoczny.

Opublikowano

Prawda ze zmianami plyt jest taka. DVD to technologia, ktorej czas juz sie skonczyl i to jest absolutnie normalne. Nie mniej jednak, dla graczy nie robi to żadnej różnicy. Zmiany płyt nie następują w trakcie jakiejś strzelaniny, tylko w momentach, w których nie sprawia to najmniejszego zakłopotania. Dla tych, którzy nie mają Xboxów i nie muszą zmieniać płyt - why the fuck do you care? Ponaśmiewać się? Ale z czego? Skoro nikomu to nie przeszkadza? Nosnik DVD zostanie do konca tej generacji. Microsoft musi się zatroszczyć o nośnik do nowego Xboxa, ale puki co, nie jest to dla nas powód do zmartwień.

Poza tym, przy niektórych grach Blu-ray też jest już prawie cały zapełniony, więc nawet tak pojemna płyta w przyszłej generacji może nie starczyć, choć to na razie tylko gdybanie.

Jakby to powiedział Manny z czwórki - Leave my people alone.

Opublikowano

dajcie jeszcze z 5x tego newsa z catlevania żeby nauczyć się go na pamięć.

Gra będzie miała opcję zrzucenia 1dvd i grania cały czas z drugiej płyty

więc nie będzie żadnego żonglowania płytami.

z innej beczki, ulubiony temat ze sprzedażą:

pre-ordery na HR w samym US 770tyś

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Tylko żeby zrzucić płytkę na HDD trzeba go najpierw mieć. :potter: Z tego co wiem nie każda wersja konsoli posiada taki bajer.

Opublikowano

Zmiana płyty może tylko śmieszyć w generacji, gdzie zwracamy się w stronę 3D, połączeń bezprzewodowych, Internetu w lodówce i kierowania ruchem ciała. Natomiast grałem w ME2 i FF13 na Xboxie, i muszę potwierdzić że zmiana płyty nie jest jakąś wielką niedogodnością. Na razie. Sądzę, że w przeciągu roku bądź dwóch zmiana płyty będzie w większości gier. Niewątpliwie byłaby to sytuacja niekomfortowa dla M$, więc może wypuszczenie nowej konsoli będzie podyktowane chęcią zmiany nośnika?

Sony spojrzało na sprawę dużo bardziej perspektywicznie i mi się to podoba. Kupiłem jeden sprzęt, który będzie dawał radę przez te 10 lat. 

Natomiast jeżeli chodzi o opłacalność to M$ zdecydowanie lepiej to rozegrał. Teraz mają konsolę z DVD9, która już powoli się krztusi z braku mocy, więc w 2012 wprowadzą nowy model, z nowym nośnikiem oraz z lepszymi parametrami. I nie chodzi o to, że będzie jakaś wielka rewolucja i nagle developerzy zaczną pisać gry z mega realistyczną grafiką na Xa. Wystarczy, że gry będą się szybciej ładować albo nie wymagać instalacji, albo oferować lepszy framerate itd.

Tym sposobem Xbox będzie korzystać z taniego DVD9, a później przerzuci się na wtedy już tani Blue-Ray. Sony od razu wybrało najdroższe rozwiązanie.

O grach mi się pisać nie chce, to kwestia gustu. Powiem tylko, że można nie lubić Gearsów i Halo naraz, a to jest praktycznie 40% najlepszych gier na tę platformę.

Opublikowano

Hm...w ME2 podczas calej przygody (50 godzin) trzeba bylo zmienic plyte dwa razy...czyli pi razy drzwi jakies 20 sekund...rzeczywiscie wielki problem.

Juz wole takie rozwiazanie od przymusowych instalacji na HDD co zajmuje znacznie wiecej czasu :ermm:

Opublikowano

Prawda ze zmianami plyt jest taka. DVD to technologia, ktorej czas juz sie skonczyl i to jest absolutnie normalne. Nie mniej jednak, dla graczy nie robi to żadnej różnicy. Zmiany płyt nie następują w trakcie jakiejś strzelaniny, tylko w momentach, w których nie sprawia to najmniejszego zakłopotania. Dla tych, którzy nie mają Xboxów i nie muszą zmieniać płyt - why the fuck do you care? Ponaśmiewać się? Ale z czego? Skoro nikomu to nie przeszkadza? Nosnik DVD zostanie do konca tej generacji. Microsoft musi się zatroszczyć o nośnik do nowego Xboxa, ale puki co, nie jest to dla nas powód do zmartwień.

Poza tym, przy niektórych grach Blu-ray też jest już prawie cały zapełniony, więc nawet tak pojemna płyta w przyszłej generacji może nie starczyć, choć to na razie tylko gdybanie.

Jakby to powiedział Manny z czwórki - Leave my people alone.

Nie ma co sie zastanawiac, wiadomo, ze bedzie to BD, nitk o zdrowyzh zmyslach nie bedzie pchal sie w forsowanie nowego nosnika, nie wspominajac juz o kosmicznych kosztach i koniecznosci przekonania wytworni filmowych do swojego lasera.

Opublikowano

a to że nie każdy ma HDD to już mnie nie obchodzi skoro można zrzucić grę na HDD/pena to sprawa rozwiązana. Tak jak kiedyś do ps2 trzeba było dokupić memorki tak samo z arcade dla porządnych graczy dokupienie HDD/pena to sprawa oczywista.

Zmiana płyty może tylko śmieszyć w generacji, gdzie zwracamy się w stronę 3D, połączeń bezprzewodowych, Internetu w lodówce i kierowania ruchem ciała. Natomiast grałem w ME2 i FF13 na Xboxie, i muszę potwierdzić że zmiana płyty nie jest jakąś wielką niedogodnością. Na razie. Sądzę, że w przeciągu roku bądź dwóch zmiana płyty będzie w większości gier. Niewątpliwie byłaby to sytuacja niekomfortowa dla M$, więc może wypuszczenie nowej konsoli będzie podyktowane chęcią zmiany nośnika?

Sony spojrzało na sprawę dużo bardziej perspektywicznie i mi się to podoba. Kupiłem jeden sprzęt, który będzie dawał radę przez te 10 lat.

O grach mi się pisać nie chce, to kwestia gustu. Powiem tylko, że można nie lubić Gearsów i Halo naraz, a to jest praktycznie 40% najlepszych gier na tę platformę.

konsola prawie 5 lata na rynku, 6 gier jest na więcej niż 1dvd a teraz z tego zrobi się większość :rolleyes:

ta a uncharted to 64% najlepszych gier na ps3

ale masz rację, w dzisiejszych czasach przymusowe instalacje gier i wolniejsze wczytywanie na super mega wypasionym BR mogą tylko śmieszyć.

a 10 lat mają pociągnąć obie konsole

Opublikowano

2012 nowy X, tak mysle, 7 lat to i tak kupa czasu.

Opublikowano

Imo m$ popełnił błąd z przystawkami HD-DVD do filmów, ale chcieli ciąć koszty :P więc pocieli, gdyby hd-dvd było w x'ie to może by nie było flasha napędu.

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Chcieli obnizyc cene i wcale sie nie pomylili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.