Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

No jest ladna i tego nikt nie neguje. Uwazam jednak, ze najnowsza gra Halo powinna totalnie gniesc graficznie i ryc beret. Zbyt powazna marka i znana seria zeby po prostu ladnie wygladac. Naprawde, nie ma sie nad niczym zachwycac. Jest to bardzo ladna produkcja i niestety tyle.

Opublikowano

Pokaz gre o takiej skali z taka grafika. MGS 4 to powazna produkcja, a ryla leb grafika?

Opublikowano

o MGS sie nie wypowiadam, ale w jakim sensie mowisz skala? Nie grywam w Halo i nie wiem za bardzo jaka tam jest skala.

GoW 3 ma skale i zabojcza grafike. Moze byc taki przyklad? :P

Opublikowano

Piszac skale mialem na mysli duze polacie terenu, maszyny bojowe itd a nie cudowne tla.

Opublikowano

Piszac skale mialem na mysli duze polacie terenu, maszyny bojowe itd a nie cudowne tla.

Kronos jest bardzo duzym levelem i do tego ruchomym. Sam poczatek gry już powinien być świetnym przykładem ;) Akurat jak już mowa o skali to nie znam aktualnie gry zrobionej pod tym względem lepiej od trojki GoWa. ;)

A jak mowisz o polaciach terenu i mowisz ze sa piekne... ekhm. Widzac gameplay z E3 napewno nie zrobilo to na mnie wrazenia.

Opublikowano
5vb09z.jpg
Opublikowano

Halo zawsze miało bardzo plastyczny silnik gry, to pod względem technicznym takie Grand Theft Auto wśród FPSów, które może pod względem ilości efektów specjalnych nie specjalnie zachwyca, lecz patrząc na ogólny odbiór nie ma sobie równych.

Opublikowano

VoytecCFC: Coś za coś - lepsza grafa jak w Killzone 2 ale z klaustrofobicznymi levelami albo słabsza grafa, ale ze skalą z Halo.

Jak na skalę, którą prezentuje Reach to grafa w tej grze jest wyjebana w kosmos.

Nie wspominając o splicie na 4 graczy (tylko czemu (pipi)a nie na 3 :teehee: )

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja jestem absolutnie zadowolony z wyglądu Reach biorąc pod uwagę jaką skalę ma ta gra. A szczeólnie mnie zachwycają te skyboxy.To jest FPS prawie jak sandbox - ogromne połacie terenu i multum możliwości. Możesz sobie pójść i załatwić wszystko z buta, możesz wziąć quada albo warthoga, możesz też polecieć hardziorem i zrobić siekę Scorpionem albo ukraść Banshee i wszystko załatwić z powietrza. Nie jest on może ładniejszy od KZ2, ale umówmy się, to mocno liniowy shooter (ponoć ma być pod tym względem lepiej w KZ3). O Uncharted 2 nie wspominam bo raczej ciężko znaleźć bardziej oskryptowaną i liniową grę.

Halo można porównywać skalą do Bad Company 2 i IMO wygrywa z nim zdecydowanie, levele są wielkie co pokazuje gif Psyko a grafa jest ostra jak żyleta (w BC2 szczególnie irytuje AA).

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Myślałem, że w FPSach chodzi o strzelanie, a nie o podziwianie widoczków ;)

@bigdaddy

Misiek, wiem że starasz się być zgryźliwy ale ci nie wychodzi.

konsola prawie 5 lata na rynku, 6 gier jest na więcej niż 1dvd a teraz z tego zrobi się większość

Prędkość postępu mierzona jest w przyroście geometrycznym. Może z rokiem przesadziłem, może będzie trzeba poczekać dwa lata. Pożyjemy, zobaczymy. Na logikę jednak szybciej miejsca zabraknie na płycie 9 GB, niż na płycie 50 GB.

ta a uncharted to 64% najlepszych gier na ps3

Xbox ma mniej wysokiej jakości exów niż PS3. Z czystej grzeczności nie rozpocznę kolejny raz tematu, że połowa tych tytułów ekskluzywnych to takie exy jak z koziej dupy trąba. Jak się nie zgadzasz to idź polemizować ze Słownikiem Języka Polskiego.

ale masz rację, w dzisiejszych czasach przymusowe instalacje gier i wolniejsze wczytywanie na super mega wypasionym BR mogą tylko śmieszyć.

Tru. Szkoda tylko, że to nie wina napędu, a lenistwa developerów więc nie trafiłeś z tą ironią.

a 10 lat mają pociągnąć obie konsole

Coraz częściej słyszy się o ewentualnym następcy Xboxa w 2012 roku. Słyszałeś coś o PS4? Jakąś data padła? Podziel się źródłem.

Opublikowano

Psyko - tego wczesniej nie widzialem i faktycznie wyglada swietnie.

don - masz racje. cos za cos. chyba jak znowu kupie 360 to dam jeszcze raz szanse Halo. sprobuje, moze sie przekonam do tego uniwersum ;)

mazzeo - trudno mi cokolwiek odpowiedziec, skoro nie gralem dlugo w Halo.

Opublikowano

estel: Jak myślisz, że PS4 wyjdzie dopiero po 10 latach od premiery PS3 to jesteś naiwny jak dziecko :) A co w tym byłoby dziwnego jakby kolejny X wyszedł pod koniec 2012 ? Podkreślam 7 lat od premiery X360, z tego co pamiętam to ani PSX ani PS2 nie pociągnęły 7 lat zanim wyszedł następca. BD mówi o 10 letnim cyklu życia konsoli, a nie o okresie do wyjścia następcy.

Opublikowano

Xbox ma mniej wysokiej jakości exów niż PS3. Z czystej grzeczności nie rozpocznę kolejny raz tematu, że połowa tych tytułów ekskluzywnych to takie exy jak z koziej dupy trąba. Jak się nie zgadzasz to idź polemizować ze Słownikiem Języka Polskiego.

Sa te exclusivy na rynku konsolowym, to ze sa na PC niczego nie zmienia. Gdzie PS 3 ma wiecej exow? :o

Opublikowano

Sa te exclusivy na rynku konsolowym, to ze sa na PC niczego nie zmienia. Gdzie PS 3 ma wiecej exow? :o

wyzszej jakosci :)

Opublikowano

Np? Killzone jest wyzszej jakosci niz Gearsy czy Halo? GT5P niz Forza 3?

Opublikowano

@Don

Racja. Nie rozpatrywałem w tego w taki sposób. My bad ;)

@Psyko

Crapdown jest np. niższej jakości niż inFamous. Wiadomo, że każda platforma ma swoje perełki, które ciężko ze sobą zestawić bo od razu robi się jeden wielki flame. Chodziło mi o tytuły, które nie są świętymi krowami branży.

Opublikowano

W takim razie Sony nie ma zadnego odpowiednika PGRa, a to przeswietny tytul, tak samo jak MS nie ma odpowiedzi na U i God of War III.

Opublikowano

xbox 360 ma wiecej exów - ilosciowo.

jesli chodzi o jakosc to własnie wchodzimy na grunt czysto zwiazany z gustem i preferencjami gracza.

w tym momencie gracze wybieraja pomiedzy konsolami... wybrałem ps3, bo wiedzialem, ze dostane na ta platforme kontynuacje gier, w które zagrywalem sie na psx/ps2... niestety pierwszy xbox nie dal mi tylu dobrych IP by inwestowac w kolejna konsole M$.

ostatecznie karta przetargową był mgs4... z tym, ze okazał sie śmierdzącą kupa :/

w każdym razie bardzo ciesze sie z zakupu.

Opublikowano

Gdzie ja PGRa porownalem do tych gier?

Opublikowano

M nie ma odpowiedzi na motorstorma, ani na wipeouta, a i obie sa lepsze niz pgr.

Gdzie ja PGRa porownalem do tych gier?

no bo pgr to gra tylko dobra, jest mnostwo gier ktore nie maja odpowiedników na drugiej platformie, nie ta liga zeby płakac za nia.

Opublikowano

Milan Wipeout i Motorstorm (kojarzy mi sie z moja pierwsza gra na PSXa Monster Trucks) to zupelnie inne gry od PGRa, ktory IMO jest genialnym racerem.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.