Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Co? WHD i Killzone 2 też są łatwe?

WHD jest trudny jak sie nie ma skilla.

w kz2 jest regeneracja zdrowia... wystarczy sie schowac za rogiem, odczekac chwile i znow przemy do przodu. no i AI imo jest slabe... takiemu FEAR nie dorasta do pięt.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jordan23Carolina: Ironia losu, na IGN jest właśnie taka ankieta i zgadnij co, awaryjność - 76% :lol: Poniżej zrzut ekranu.

ankietaa.th.jpg

Niech mi teraz ktoś powie, że pisząc o wojujących fanbojach nie miałem przynajmniej trochę racji ;)

W tej ankiecie to już nawet większy hardcore, bo pytanie jest "Czy twój X360 zepsuł się i musiał być wymieniony ?", tu już nawet nie ma mowy o naprawie tylko wymianie sprzętu 8) Chociaż to akurat może być różnie rozumiane.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
Ja tu czekam na obniżki PS3, nowsze wersje, jakieś odpowiednie dla mnie gry żeby zakupić tę konsolę, a tu nagle news roku (jak dla mnie) sprawia, że dla jednej gry zakupię PSP - Persona 3 Portable - Rozbudowany FES, alternatywny bohater: mężczyzna albo KOBIETA, nowa muzyka, sterowanie rozgrywką na wzór P4, nowe social linki itp. - Jak grom z jasnego nieba :twisted:

Jak dobrze miec oba handheldy w domu.Musze sie zaglebic w Persona 1 i 2 zeby pograc w czesc 3 czy mozna odrazu skoczyc na gleboka wode i przejsc Persona 3 i 4?Pytam bo nigdy nie gralem w ta serie a wszyscy zachwalaja pod niebiosa P3 i P4.

Co do awaryjnosci,troche glupota wrzucac na strone jako news jakas tam ankiete.Wedlug tej ankiety ja i moi kumple powinnismy co kilka miechow wymieniac konsole,a narazie sluza i dzialaja bezawaryjnie heh

Opublikowano
No i AI imo jest slabe... takiemu FEAR nie dorasta do pięt.

Pfffff ... FEAR ??

W FEAR nawet nie zdarzysz ocenic tego Al wrogow a juz sa martwi, to prawda ze w tej grze i KZ2 mamy do czynienia z najinteligentniejszymi botami w gatunku FPS - jednak ja stanowczo nie zgadzam sie zeby FEAR byl lepszy z 1 prostego powodu ...

W KZ2 czlowiek chowa sie i ostrzeliwuje Helghasty, to gra typu "COD" a wiec stado wojska a przeciwnik przewaznie jest w liczbie plutonu i oddalony od nas.

W Fear gramy koksem ktory wlaczy swoj bullet time i juz mozemy NAPIERDALAC do przodu (tak widzialem jak niektozy graja* w wersje konsolowa tejze gry , i mowie wam - dla mnie ona nie ma NIC wspolnego z modelem "COD" jak sie chce ;)).

* Jak w "COD" rzecz jasna :lol:.

Edytowane przez Dr.Czekolada

Opublikowano

Velius: Każda Persona, przynajmniej 3 i 4 to osobne historie, tyle, że w części 4 są pewne smaczki z, które wyłapiesz jak grałeś w 3, bo obie te części są w tej samej linii czasowej tylko w innych miejscach i z nowymi bohaterami, to co jest w 4 dzieje się chyba 3 miesiące po wydarzeniach z części 3 i w innym miejscu.

Jak jeszcze nie zakupiłeś a lubisz jRPG to nie ma się nad czym zastanawiać, obie części 3 i 4 mają kapitalną fabułę, a do tego część 4 ma mechanikę ulepszoną o to wszystko czego brakowało fanom w części 3, Atlus musiał jakieś badania przeprowadzać, bo normalnie grasz i widzisz jak to co Ci przeszkadzało w 3 znika w 4. Ostatnie fajnale się chowają przy tej serii, takie moje osobiste zdanie :-)

Opublikowano
Co? WHD i Killzone 2 też są łatwe?

WHD jest trudny jak sie nie ma skilla.

w kz2 jest regeneracja zdrowia... wystarczy sie schowac za rogiem, odczekac chwile i znow przemy do przodu. no i AI imo jest slabe... takiemu FEAR nie dorasta do pięt.

To samo można powiedzieć o każdej innej grze. :P

Co Wy tak z tą regeneracją? Przeciwnicy czasem nie dają spokoju, nie można posiedzieć w jednym miejscu - wszystko zależy od miejscówki. Elite jest na prawdę wymagający. A AI jest jednym z najlepszych we wszystkich FPPach na vecie i elicie.

A powiedz mi wczym jes trudnosc by schowac sie na 5s za murkiem by znow miec "100hp"? Dawniej hp sie tracilo, byly apteczki przez co gra byla znacznie trudniejsza, dzisiaj to cover and heal. Sproboj zagrac w Quake 1/2 na Nightmarze (odpowiednik mniej wiecej Very Hard bo to 4 poziom trudnosci) i zobaczysz roznice miedzy takimi grami a regeneracjami. Praktycznie kazda gre FPP/TPP skonczylem na najwyzszym poziomie trudnosci - zaden problem, trzeba tylko czasu.

Dawno temu skonczylem Wolverine'a, wycalakowalem, chcialem zrobic tysiak w Afro Samurai ale tam na Hardzie nie ma regeneracji, "apteczka" pojawia sie zadko, a przeciwnicy blokuja i zadaja wiekszy damage, konczylem na 1 planszy . Widac roznice do takiego Wolverina z regeneracja?

Opublikowano

Ale macie tu kiepskie wojny, tylko 12 stron, LOL.

To już koniec X360, nie ma dla tej konsoli ratunku [*]

54% konsol to failure, brak napędu nowej generacji, nieatrakcyjna cenowo, drogie akcesoria typu dyski twarde, płatny online (gdzie wielu fanbojów X360 chwalących Live! notorycznie sępi o 48 godzinne zdrapki, aby sobie pograć, lol :lol: ). Kto to teraz będzie kupował?

Edytowane przez Czychu3

Opublikowano

Czychu, wracaj na forum neo+, gdzie odstawiałeś piękne przedstawienia. Zresztą brakuje Ci tylko 20% do tego.

Opublikowano

Niestety, crapiaste forum Neo+ ma zgona od dłuższego czasu, bo redakcja ma w (pipi)e forumowiczów.

Edytowane przez Czychu3

Opublikowano

- awaryjna ale 3 latama masz, w porowaniu do 1 dla PS3

- brak napedu - dobrze gry dzialaja z plytek. Konsola dobija do 4 latek i gier na wiecej niz na 1 plycie wyszlo... kilka.

- cena - jest duza atrakcja

- platny ale wiele osob jednak jest po stronie Live ze wzgl ze lepiej dziala. Zobaczymy kogo usluga sieciowa padnie 1 przy MW2, przy GTA4 odpadlo SONY na 2 dni :)

- 48h ;)

- ludzie beda kupowac

Opublikowano

Daj mi PS3 to ci przejde. Ile Veteranow skonczyles w CODzie? Ja 3, wiec nie wydaje mi sie zeby to bylo jakims hardkorem

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano
Ale macie tu kiepskie wojny, tylko 12 stron, LOL.

To już koniec X360, nie ma dla tej konsoli ratunku [*]

54% konsol to failure, brak napędu nowej generacji, nieatrakcyjna cenowo, drogie akcesoria typu dyski twarde, płatny online (gdzie wielu fanbojów X360 chwalących Live! notorycznie sępi o 48 godzinne zdrapki, aby sobie pograć, lol :lol: ). Kto to teraz będzie kupował?

Czychu nikt cię tu nie chce jeśli masz dalej pisać takie głupoty :/

Opublikowano

Zasada jest prosta - masz regeneracja = gra staje sie latwa i mi to wystarczy. To ze placyk jest trudny na Elite to w COD4 masz 10min segment gry gdzie robi sie 1-2 savy (czekanie na helikopter w Czarobylu) + "deszcz granatow", w WAW trzeba zniszczyc 2 dziala w Reichstagu by dostac czekpoint a wokol respawn SS + "deszcz..." i kilka innych. To jest tylko ten najtrudniejszy kawalek z calej gry? W kazdej grze znajdzie sie taki etatp gdzie sie powtarza kila a nawet kilkanascie razy element i to nie oznacza ze gra jest trudna.

Opublikowano

Nikomu świeczki nie postawimy, MS i Sony weszły zwyczajnie w kolejny etap wyniszczającej walki, Sony zadało mocny prawy prosty, a MS częściowo sparował rękawicami (spora obniżka ceny Elite). Teraz czeka nas pewien okres jak obaj giganci rynku będą obserwować jak ich działania wpłyną na sprzedaż i od tego uzależnią swoje kolejne ruchy, a właściwie to uzależni MS, bo Sony zrobiło mocny krok do przodu i na razie przez dłuższy czas nie będą mieli za bardzo kolejnych możliwości manewru, MS może dałby radę jeszcze coś zachachmęcić na cenie Elite.

Opublikowano
- awaryjna ale 3 latama masz, w porowaniu do 1 dla PS3

- brak napedu - dobrze gry dzialaja z plytek. Konsola dobija do 4 latek i gier na wiecej niz na 1 plycie wyszlo... kilka.

- cena - jest duza atrakcja

- platny ale wiele osob jednak jest po stronie Live ze wzgl ze lepiej dziala. Zobaczymy kogo usluga sieciowa padnie 1 przy MW2, przy GTA4 odpadlo SONY na 2 dni :)

- 48h ;)

- ludzie beda kupowac

3 lata na RROD'a, jeżeli padnie napęd po roku można co najwyżej kupić sobie nowy i gdzieś wymienić, odpłatnie. Obecnie nawet 3letnia gwara mi się skończyła, a konsolę naprawiałem często - 4 razy w ciągu 3 lat. Obecnie mam 5 naprawkę i boję się ją nawet uruchomić.

Cena jest bardzo atrakcyjna. Zwłaszcza teraz po obecnym kursie Euro. (ironia)

Płatny Live? Wysiadłem po 1,5 roku płacenia tego haraczu. Szkoda kasy za zwykłe granie P2P i usługę, która niczym szczególnym nie różni się od darmowego PSN'a.

Opublikowano

t3xz: Na napęd masz 2 lata gwarancji. Na wszystko w X360 masz 2 lata plus na RROD i E74 rok więcej.

Grigori: To oczywiste, że nic nie będą kombinować z samą ceną konsoli jeśli uklad sprzedaży pozostanie taki sam, ale jeśli by się okazało, że PS3 Slim dostał takiego boosta, że co miesiąc mimo obniżki Elite sprzedaje się więcej PS3 to podejrzewam, że rzutem na taśmę MS musiałby ciąć dalej, no chyba, że by się pogodzili z malejącą przewagą to wtedy równie dobrze mogliby nic nie robić.

Opublikowano
3 lata na RROD'a, jeżeli padnie napęd po roku można co najwyżej kupić sobie nowy i gdzieś wymienić, odpłatnie. Obecnie nawet 3letnia gwara mi się skończyła, a konsolę naprawiałem często - 4 razy w ciągu 3 lat. Obecnie mam 5 naprawkę i boję się ją nawet uruchomić.

Cena jest bardzo atrakcyjna. Zwłaszcza teraz po obecnym kursie Euro. (ironia)

Płatny Live? Wysiadłem po 1,5 roku płacenia tego haraczu. Szkoda kasy za zwykłe granie P2P i usługę, która niczym szczególnym nie różni się od darmowego PSN'a.

- instalacja gier ograniczy padanie napedow

Opublikowano

+ nie slychac napedu i mamy szybsze loadingi. Ty teksas sam nie wiem czego chcesz, bo pamietam jak na forum N+ na PS3 szczekales lol.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bawia mnie ludzie ktorzy posiadaja konsole a maja o niej znikoma wiedza,nie znaja wszystkich jej mozliwosci ani nawet warunkow gwarancji a pluja na forum jakies glupoty i robia z siebie pajacow :s

Opublikowano
Niestety, crapiaste forum Neo+ ma zgona od dłuższego czasu, bo redakcja ma w (pipi)e forumowiczów.

Zrobili podstęp na wakacje.

Przynajmniej nie muszą kasować Twoich postów :lol:

Brakuje tylko Zeratula/Ryan'a, aby wkleił kilka Czychowych wywodów - na temat jego rozeznania w temacie konsol, wtedy wszyscy by wiedzieli kim on naprawdę jest.

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
t3xz: Na napęd masz 2 lata gwarancji. Na wszystko w X360 masz 2 lata plus na RROD i E74 rok więcej.

Rzeczywiście, zapomniałem że gwarancja obejmuje 2 lata nie rok. Może to przez to, że głównym powodem mojej reklamacji na infolini MS były nieszczęsne RRODy, ale dałem sobie z tym spokój już dawno temu. Szkoda zachodu.

Opublikowano

Widzieliście już jakie jest zamieszanie z GT5, wiadomości się raz pojawiły na stronie Polyphony i zaraz potem je skasowano, są już pierwsze filmiki, które pokazują zniszczenia na Subaru, są takie jak w Forza 3 czyli pseudo zniszczenia, tyle że... na lakierze nie pozostają nawet rysy, do tego na N4G piszą, że z tego co jest dostępne wynika, że zniszczenia będą tylko w rajdowych samochodach. Tras JEST 60, ale może dojść jeszcze 20. W 170 samochodach mają być zniszczenia kokpitu, ale na razie nie wiadomo czy kokpit jest tylko w tych 170 samochodach czy we wszystkich. Fur ma być 1000. PSEYE ma śledzić ruchy głowy i chyba odwzorowywać to w kokpicie, chyba chodzi o patrzenie w jedną albo drugą stronę.

Na wszystkich serwisach normalnie jest już jak to mówią po angielsku ladnie "shit-storm" ;)

Opublikowano

Pocieszny to był serio. Czychu myśli, że jest zabawny, a jest śmieszny 8) Zresztą, Wy tu sobie gadacie o sprzedaży i możliwościach X360 i PS3, a Nintendo sprzedaje kolejne miliony konsol. Już niedługo będzie więcej Wii na rynku niż PS3 i X360 razem wziętych. Ale to i tak niz w porównaniu do DS. Ich jest już więcej niż Wii, PS3 i X360 razem wziętych ;] I kto jest prawdziwym królem? ^_^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.